Izdržavalac

E, da..ona neka kupi detetu levu cipelu, on desnu. :lol:

znam i za jedan takav slucaj
i kad sam cula nisam mogla vjerovati

- - - - - - - - - -

Ma neeeeee, on je pametan jer to sve radi a sa druge strane ima porodicu, decu, ženu koja je "pametna"... Sutra može to sve da izgubi lagano... Znači automatski postaje glup? Tako si ti rekla.

a sto bi bilo sta izgubio? zamisli, postoje i brakovi koji traju, ljudi koji se medjusobno postuju
i stvarno poznaju svoje partnere

zavisi sta studiras
takodjer, ovdje imas gomilu ljudi koji upravo u tim godinama dobiju prvi posao
prosjek trazenja posla u ovoj zemlji je 2 godine
prosjecan faks traje 4 godine

aaaa, aj da pitamo dilajta kad je poceo da radi?

e pa ne cudite se sto ne napredjue srbija, ovde te nemci sa 35 vec gledaju lupom, jer znaju da ne znas nista da radis, dok udjes u sistem i steknes praksu si 40
a sa 45 vec ako te neko odpustio ovde skoro i ne dobijas vise pametan posao jer si preskup

znam i za jedan takav slucaj
i kad sam cula nisam mogla vjerovati

- - - - - - - - - -

a sto bi bilo sta izgubio? zamisli, postoje i brakovi koji traju, ljudi koji se medjusobno postuju
i stvarno poznaju svoje partnere

Zašto? Iz milion razloga... Zato što ljudi menjaju stavove, mišljenje, potrebe, zato što... Šta god hoćeš.

A ona reče da je pametan jer ima sve to, ok, znači sutra ako ne bude imao je glup? Hoćete da kažete da je to nemoguće? Mislim...

Zašto? Iz milion razloga... Zato što ljudi menjaju stavove, mišljenje, potrebe, zato što... Šta god hoćeš.

A ona reče da je pametan jer ima sve to, ok, znači sutra ako ne bude imao je glup? Hoćete da kažete da je to nemoguće? Mislim...

Uvek imas one lepe godine koje si proveo sa nekim.

Pametan si ako uzivas u zivotu, a ne ako se bavis projekcijama sta ce biti za x godina. Ako nekog volis i lepo ti je, koliko god trajalo, to niko nikada ne moze da ti uzme. A nista na ovom svetu nije napravljeno da traje vecno. Pa ni mi.

svi smo mi onda poniženi i uvređeni
no tema je izdržavano radno sposobno lice
vidim stigli ste i do studenata, nezaposlenih lica, sponzoruša... pored domaćica
sad, sve i da je izdržavalac materijalno superstojeći
koliko je logično ako ne moralno očekivati punu izdašnost i slobodu
a pritom ne doprinositi plaćenim radom
dakle ili zaradi za svoje potrebe ili ih redukuj i budi podredjen svom sponzoru

koknkretno
jel bi(ste) vi plaćali svojoj ženi/mužu luxuz, provod, garderobu
dok ona ne radi i otaljava taj svoj posao domaćice?
jel bi(ste) vi plaćali svom studentu provod, garderobu, putovanja
dok on ne radi i otaljava te studije?

dakle ne pročam o izvanrednim superženama ambasadora i studentima 10,00
shvatićete sami da neka kompenzacija mora da postoji za taj nerad i da ih ne posmatrate ravnopravno

konkretno, kome dopizdi okrene se i ode
ili promijeni bravu
ukoliko se to ne dogadja tu neki zajednicki momenat...makar i interes
ocigledno
koji je i kakav znaju samo oni koji su dio tog odnosa
ja sam bila u poziciji da upravo to radim jedno vrijeme, al kad sam otisla nisam otisla zbog toga
da li bi to tako ikad ponovila - ne.
+ su mi trebale godine da se opustim i skapiram da ne moram ja uvijek sve sama
jedina stvar koju mi je zmu ikad ozbiljno prebacio jeste upravo to - zasto uvijek o obavezama pricas u jednini?
tek tad sam skapirala da to stvarno radim

Ako je žena u potpunosti izdržavano lice
znači posao 0, prihodi 0, domaćica i majka, ono prosek
Muškarac dakle donosi sve prihode
Koje je moralno pravo takve žene
da očekuje ravnopravan tretman i potpunu slobodu?
:confused:
moze da ocekuje, ali samo u slucaju kad drzi kucu na svojim plecima
znaci da cisti, pere, kuva i bude raspolozena za eksic stalno
ako imaju decu, da su i deca pod njenom jurisdikcijom
ako je sponzi, i lakira nokte do podne, a od podne bleji po kaficima, ond jok

pametan je jer sta god da se desi on ima dovoljno i ima, za sada, dva divna djeteta
pametan je jer je odabrao pametni zenu, iako su bili mladi
i odlicno se nadopunjuju
ne znam kako da ti objasnim to - imas brakova za koje prosto znas da ce trajati
znam da danas ljudi sve manje vjeruju u brak opce, ali ne mora sve uvijek izgledati ko rat rouzovih

Uvek imas one lepe godine koje si proveo sa nekim.

Pametan si ako uzivas u zivotu, a ne ako se bavis projekcijama sta ce biti za x godina. Ako nekog volis i lepo ti je, koliko god trajalo, to niko nikada ne moze da ti uzme. A nista na ovom svetu nije napravljeno da traje vecno. Pa ni mi.

Od lepih godina nemam ništa, imam iza mene i lepe i ružne godine, ali sada živim trenutak, one mi nisu donele ništa osim nekih loših ili lepih stvari, ali to je prošlost.

Uživam, na svoj način naravno. To što ti je lepo ne znači da trebaš biti konj i još dobijati podršku za to. Tako je i Severininom bilo lepo... Ali to ne menja činjenicu da je konj.

aaaa, aj da pitamo dilajta kad je poceo da radi?

e pa ne cudite se sto ne napredjue srbija, ovde te nemci sa 35 vec gledaju lupom, jer znaju da ne znas nista da radis, dok udjes u sistem i steknes praksu si 40
a sa 45 vec ako te neko odpustio ovde skoro i ne dobijas vise pametan posao jer si preskup

pa gdje da rade
ti izgleda ne kapirash da gomila ljudi ima problem da se docepa bilo kakvog radnog mjesta
s relativno ok placom ili bar redovnom placom
aj pitamo deea sta bi vise volio radit od ovog sto radi tj dal mu je to bio prvi izbor i zasto je u tome...

U dobrom braku nije bitno
ko kolilko prihoduje.

A i po zakonu, ako, npr.
kupe stan (parama jednog supružnika)
u slučaju razvoda deli se na pola,
dok ono što su (žena/muž)
uneli u brak ostaje njihovo.

Poslednja izmena:
pametan je jer sta god da se desi on ima dovoljno i ima, za sada, dva divna djeteta
pametan je jer je odabrao pametni zenu, iako su bili mladi
i odlicno se nadopunjuju
ne znam kako da ti objasnim to - imas brakova za koje prosto znas da ce trajati
znam da danas ljudi sve manje vjeruju u brak opce, ali ne mora sve uvijek izgledati ko rat rouzovih

Sve je to u redu, sve je to fino, ali to ti opet sutra ništa ne znači ako dođe do razlaza. Ok, bitno je sa kim praviš decu, mnogo bitno, ali da nije bila ona bila bi neka druga, možda lošija, možda bolja, ko zna.

Ništa ne možeš znati, ništa.

Sve je to u redu, sve je to fino, ali to ti opet sutra ništa ne znači ako dođe do razlaza. Ok, bitno je sa kim praviš decu, mnogo bitno, ali da nije bila ona bila bi neka druga, možda lošija, možda bolja, ko zna.

Ništa ne možeš znati, ništa.

pa ne mozes
al lijepo ti je visnja rekla - zivi
ne dopusti da ti to odredi zivot
tj da nemas zivot
ja sam provela 8 godina ispunjavajuci tudje zelje i planove
zato sto mi je osjecaj duznosti bio prechi od mene same
izasla sam iz svega samo s minusom na tekucem
kao da mi je 8 godina zivota obrisano gumicom
ali se ne kajem - tad sam presla preko ruba i rekla sebi da vise nikad necu tako zivjet
isto sam rekla i Blekiju jucer, ne znam dal je razumio nadam se da jeste - treba da izadje iz svoje ljusture
koja je preocigledna i da zivi
gdje on hoce, kako on hoce i s kim hoce
on zasluzuje da bude sretan koliko i bilo ko drugi
dobro, od nekih mozda i vise
al to ne moze niko umjesto nas

pa ne mozes
al lijepo ti je visnja rekla - zivi
ne dopusti da ti to odredi zivot
tj da nemas zivot
ja sam provela 8 godina ispunjavajuci tudje zelje i planove
zato sto mi je osjecaj duznosti bio prechi od mene same
izasla sam iz svega samo s minusom na tekucem
kao da mi je 8 godina zivota obrisano gumicom
ali se ne kajem - tad sam presla preko ruba i rekla sebi da vise nikad necu tako zivjet
isto sam rekla i Blekiju jucer, ne znam dal je razumio nadam se da jeste - treba da izadje iz svoje ljusture
koja je preocigledna i da zivi
gdje on hoce, kako on hoce i s kim hoce
on zasluzuje da bude sretan koliko i bilo ko drugi
dobro, od nekih mozda i vise
al to ne moze niko umjesto nas

Ne znam, nekad mi se čini da bih pre živeo po svom, u svom tom mom teškom obliku, nego pustio da mi neko upropasti nešto što sam gradio, nešto da mi se desi i da shvatim da sam izgubio 10 godina života. Već sam, silom prilika, izgubio 15 onih najlepših, to im ne mogu oprostiti nikada dok sam živ, tako da me je to verovatno neke odredilo.

pa gdje da rade
ti izgleda ne kapirash da gomila ljudi ima problem da se docepa bilo kakvog radnog mjesta
s relativno ok placom ili bar redovnom placom
aj pitamo deea sta bi vise volio radit od ovog sto radi tj dal mu je to bio prvi izbor i zasto je u tome...

ne sta pitanje je bilo kad?

nemoj mene, ja imam 5 stepen vise masinske pa sam vozio pakete za sitnu lovu, ispunjavao regale po prodavnici, radio ko barmen, dobro ova zadnja dava dok sam se skolovao
ko hoce moze da nadje i za sitne pare dok se ne snadje bolje

Ne znam, nekad mi se čini da bih pre živeo po svom, u svom tom mom teškom obliku, nego pustio da mi neko upropasti nešto što sam gradio, nešto da mi se desi i da shvatim da sam izgubio 10 godina života. Već sam, silom prilika, izgubio 15 onih najlepših, to im ne mogu oprostiti nikada dok sam živ, tako da me je to verovatno neke odredilo.

Ako u necemu uzivas 10 godina, pa na kraju dodje do razlaza...zasto su te godine izgubljene?

Ako provodis 10 godina u jadu, cemeru, cimanju, okrenes se unazad i kad pomislis na te godine vidis ih kao izgubljeno vreme, da onda si ih protracio. Ali krivica je samo u tebi, ne u drugome, jer ti sam uvek imas izbor. Sto si onda dozvolio da toliko dugo gubis vreme sa nekim ako ti nije bilo lepo?

Ukljucis mozak tek onoliko koliko da te vodi zdrava logika, a sta ce biti niko ne zna. Ljudi se menjaju, mi se menjamo, menjaju nam se zelje, prioriteti. Kalkulacije vode u propast.

Ako u necemu uzivas 10 godina, pa na kraju dodje do razlaza...zasto su te godine izgubljene?

Ako provodis 10 godina u jadu, cemeru, cimanju, okrenes se unazad i kad pomislis na te godine vidis ih kao izgubljeno vreme, da onda si ih protracio. Ali krivica je samo u tebi, ne u drugome, jer ti sam uvek imas izbor. Sto si onda dozvolio da toliko dugo gubis vreme sa nekim ako ti nije bilo lepo?

Ukljucis mozak tek onoliko koliko da te vodi zdrava logika, a sta ce biti niko ne zna. Ljudi se menjaju, mi se menjamo, menjaju nam se zelje, prioriteti. Kalkulacije vode u propast.

Zato što su realno izgubljene, gradio si, gradio i na kraju nemaš ništa. Ok, neki ljudi imaju tu decu, ali to bi imao svakako, sa ovom ili onom. Ne volim da ulažem u vetar, ni vreme, ni živce, ni materijalno.

A ovih mojih 15 u lošem nisu izgubljeno vreme, to je tužno vreme. I ne, to nije bio brak, odmah da se ogradim. To su bile okolnosti i situacije koje je život namestio, neki glupi izbori nekih drugih ljudi.

Da bi ti bilo lepo moraš isključiti mozak, moraš svesno pustiti ljudima da te preveslaju. Ili bar ja to tako vidim. Zato je neznanje blagoslov, budeš srećan a ni ne vidiš šta ti se sprema i kako.

Zato što su realno izgubljene, gradio si, gradio i na kraju nemaš ništa. Ok, neki ljudi imaju tu decu, ali to bi imao svakako, sa ovom ili onom. Ne volim da ulažem u vetar, ni vreme, ni živce, ni materijalno.

A ovih mojih 15 u lošem nisu izgubljeno vreme, to je tužno vreme. I ne, to nije bio brak, odmah da se ogradim. To su bile okolnosti i situacije koje je život namestio, neki glupi izbori nekih drugih ljudi.

Da bi ti bilo lepo moraš isključiti mozak, moraš svesno pustiti ljudima da te preveslaju. Ili bar ja to tako vidim. Zato je neznanje blagoslov, budeš srećan a ni ne vidiš šta ti se sprema i kako.

Previse zivis u strahu. Dozvoljavas da te strah od neuspeha vodi kroz zivot a to je jako pogresno.

Jel kraj sveta cak i da te preveslaju? Pa sta? Padnes, podignes se i ispocetka...to ti je zivot.

Previse zivis u strahu. Dozvoljavas da te strah od neuspeha vodi kroz zivot a to je jako pogresno.

Jel kraj sveta cak i da te preveslaju? Pa sta? Padnes, podignes se i ispocetka...to ti je zivot.

pa dal je uvek tako, i ja pada mali milion puta, padnem zadnji put i ne mogu vise da igram fudba.
znaci nije vise taj kvalitet zivota, jes da se zivi i dalje al ne ko dotle
znam glup primer al je primer

pa dal je uvek tako, i ja pada mali milion puta, padnem zadnji put i ne mogu vise da igram fudba.
znaci nije vise taj kvalitet zivota, jes da se zivi i dalje al ne ko dotle
znam glup primer al je primer

Najbolje je da nikada nisi igrao fudbal...

Pa mislim sta...cuj, muz ce me prevariti, decko ostaviti...svi ce me iskoristiti...pa brate, daj boze da ja imam pa nek koriste, ostace za mene dovoljno.

Samo bolest priznajem...sve drugo...patis neko vreme i idemo dalje. Ne interesuje me proslost.

moze da ocekuje, ali samo u slucaju kad drzi kucu na svojim plecima
znaci da cisti, pere, kuva i bude raspolozena za eksic stalno
ako imaju decu, da su i deca pod njenom jurisdikcijom
ako je sponzi, i lakira nokte do podne, a od podne bleji po kaficima, ond jok

A sto? :lol:

Ja bih bas volela da lakiram nokte idem u teretanu, ucim francuski...ali posto uzivam u kuvanju, onda bih i to radila..volim i eksic ne bi mi smetalo..a ne da se lomatam po ceo dan na poslu za neku sicu...to neka radi neko ko ume da zaradi...:)...meni slabo ide...

Najbolje je da nikada nisi igrao fudbal...

Pa mislim sta...cuj, muz ce me prevariti, decko ostaviti...svi ce me iskoristiti...pa brate, daj boze da ja imam pa nek koriste, ostace za mene dovoljno.

Samo bolest priznajem...sve drugo...patis neko vreme i idemo dalje. Ne interesuje me proslost.

dobro razumem sta hoces da kazes

i ja kazem daj da ima ko bil gejts pa da svi koristite od mene, al mi ne da bog :sad2:

ne sta pitanje je bilo kad?

nemoj mene, ja imam 5 stepen vise masinske pa sam vozio pakete za sitnu lovu, ispunjavao regale po prodavnici, radio ko barmen, dobro ova zadnja dava dok sam se skolovao
ko hoce moze da nadje i za sitne pare dok se ne snadje bolje
eno je moja drugarica vec godinu i po trazi
bilo sta - nece niko da je primi
prestara je (48god) i prekvalificirana za ono sto poslodavcima treba za placu od 20 iljada
njena kcer tri kancelarije promijenila vec, a nema ni u snu dovoljno za pravosudni...
a pricam o bgu
kako je van njega pojma nemam

- - - - - - - - - -

kako nemas nista
imas 15 dobrih godina
mojih 8 godina s bivsim muzem nisu bile totalno nepodnosljive
samo su bile besmislene jer nismo imali iste ciljeve
u ovom braku - da sve sutra nestane bila bi zahvalna za svo to zajednicko vrijeme
i ne mislim da sam time dobila malo

sad si rekla sto sam ja vec reko
zato skolu na vreme i nadji poso, jer posle 45 ni ovde ti ne daju vise olako posao, a kukaju kako nemaju radnike

a ja iskreno ni onoj od 33-34 ne bi zaposlio bez iskustva
znam da nije garant da ako je neko radio da ima vise znanja i radne navike
al bar polazis od toga

sad si rekla sto sam ja vec reko
zato skolu na vreme i nadji poso, jer posle 45 ni ovde ti ne daju vise olako posao, a kukaju kako nemaju radnike

ne kapirash - radi citav zivot
sve na vrijeme
i ostane bez posla - uz obrazlozenje da nije vise vizuelno dopadljiva za njihovu...kompaniju...:lol:
a zena izgleda stvarno sjajno
i sta...nista
a racune moras placati
zivjeti moras...
prvi posao je jos veca zaebancija ako nisi dovoljno specifican profil
kod nas skola vise ne igra jer je cijena rada skroz besmislena
i nezaposlenih ima toliko da im poslodavci mogu radit prakticno sta god zele

Back