Izdržavalac

ne kapirash - radi citav zivot
sve na vrijeme
i ostane bez posla - uz obrazlozenje da nije vise vizuelno dopadljiva za njihovu...kompaniju...:lol:
a zena izgleda stvarno sjajno
i sta...nista
a racune moras placati
zivjeti moras...
prvi posao je jos veca zaebancija ako nisi dovoljno specifican profil
kod nas skola vise ne igra jer je cijena rada skroz besmislena
i nezaposlenih ima toliko da im poslodavci mogu radit prakticno sta god zele

razumeo sam ja dobro, ja se nadovezo malo i na ono od pre podne

vidis za to je opet drzava kriva, izjem ti ja drzavu gde nema zakon a poslodavac moze da te guzi kako hoce

Ako je žena u potpunosti izdržavano lice
znači posao 0, prihodi 0, domaćica i majka, ono prosek
Muškarac dakle donosi sve prihode
Koje je moralno pravo takve žene
da očekuje ravnopravan tretman i potpunu slobodu?
:confused:
ti ako si sa nekom valjda je i volis i hoces da bude srecna,inacace koja je poenta braka,sta ne treba da ima ista prava,hoces robinju sta ne kapiram?
brate a kakav drugi tretman,oni su u jednom trenutku odlucili da zive na taj nacin to znaci da je muskarac pristao jer mu to ne smeta ili mu znaci puno:
1.da zena posveti svoje vreme vaspitanju dece i kuci..
2.i bude srecna,ili recimo jer ne radi odmornija je i ima enegije za oboje..
3.ili bilo koji razlog zato sto su mu se prikazali ruzicasti slonovi u snu i rekli e tako je najbolje...
poenta je muskarci ne treba da se zale na nesto ako su taj sistem od pocetka aminovali, ako im se ne svidja,ne treba ni da ulaze u takvu zajednicu,ili ako im se kasnije ukazalo kao losa ideja imas razvod i dovidjenja ,a ne seruckati na netu,buhuhuu..

razumeo sam ja dobro, ja se nadovezo malo i na ono od pre podne

vidis za to je opet drzava kriva, izjem ti ja drzavu gde nema zakon a poslodavac moze da te guzi kako hoce

izvini, ne uspijevam upratiti sve
jeste, kriva je, al nije drzava neki vanzemaljski entitet
mi smo ta drzava i ako nam se ne svidja treba svi da izadjemo na ulice
umjesto da cutimo

sto ne radimo...zato sto je bensedin nezvanicna maskota ovog naroda
kome je vec pomalo svega i sviju dosta...koliko vidim ljudi su upali
u neki oblik teske apatije...neko stanje kad tocno vidis sa je sve sjebano
ali vise nemas snage da se pomjeris
ko uhvacen u zivom blatu otprilike

tako to vidim i ja, al dokle
kolko mogu ljudi jos da izdrze?

Previse zivis u strahu. Dozvoljavas da te strah od neuspeha vodi kroz zivot a to je jako pogresno.

Jel kraj sveta cak i da te preveslaju? Pa sta? Padnes, podignes se i ispocetka...to ti je zivot.

Ne, ali i ne mogu da me preveslaju, jedino kad bih se pravio da sam totalna budala i zažmurim da me prevare. Ali kako to nisam nikad i ne dođe do toga. Zato to vrlo brzo sve prošeta.

- - - - - - - - - -

kako nemas nista
imas 15 dobrih godina
mojih 8 godina s bivsim muzem nisu bile totalno nepodnosljive
samo su bile besmislene jer nismo imali iste ciljeve
u ovom braku - da sve sutra nestane bila bi zahvalna za svo to zajednicko vrijeme
i ne mislim da sam time dobila malo

Kako imam? Za tih 15 godina ja imam stvari za zaborav. A sve što je besmisleno je za mene pogubno, ja bih pre pristao da umrem nego da živim besmisleno bilo koji deo svog života. A tada sam morao da živim besmisleno jer nisam imao izbora.

A kad uzmeš i pogledaš onaj primer o kom sam pričao, ona je dobila obrazovanje, biće biznismenka jednog dana, napravio e praktično od nje to, on je sam sve stigao, i kad pogledaš ko je tu dobio,, ko bi tu izgubio, ona je samo dobila, ništa izgubila nije, a on je u tom slučaju gubio i vreme, živce, novac... Ok, dobio je tu decu, imao možda neki lep trenutak, ali to je mogao i sa milion drugih.

Ali da batalimo sad taj primer više, takvih ima hiljadu. I sad, ne moram uvek da dobijem mnogo, ali bar da ne izgubim.

Ako je žena u potpunosti izdržavano lice
znači posao 0, prihodi 0, domaćica i majka, ono prosek
Muškarac dakle donosi sve prihode
Koje je moralno pravo takve žene
da očekuje ravnopravan tretman i potpunu slobodu?
:confused:

Ne znam... To je verovatno stvar dogovora. Normalni ljudi ne kupuju druge ljude, niti se prodaju.
Moji deda i baka imaju takav odnos. On uvek bio na polozaju, ona kod kuce. Platu je davao njoj na raspolaganje, sebi ostavljao dzeparac :lol: I ako je ugadjao sebi sa strane (sto nikada ne mozemo znati, je li?) to se nije odrazilo na porodicu. A njeno je bilo da kod kuce ve stima i bude lepa. I danas ume da me izvede iz takta sa tim sindromom "gospodje ministarke", ali moze joj se jer je deda nikada nije spustio na zemlju pa ona prisvaja njegove uspehe. Nisu bili ravnopravni, ali se on ponasao kao da jesu. Nekada me te kojima je zanimanje "necija supruga" iritiraju, a nekada im skidam kapu, trba i to umeti, i proci bez posledica.

Ne, ali i ne mogu da me preveslaju, jedino kad bih se pravio da sam totalna budala i zažmurim da me prevare. Ali kako to nisam nikad i ne dođe do toga. Zato to vrlo brzo sve prošeta.
Uz duzno postovanje, iza ovog (navodno superiornog) stava vristi strah.
OK, svi osecamo potrebu da budemo bezbedni od svakog rizika, ali to najcesce dovede do mnogo propustenih prilika da se od zivota dobije maksimum.

Suvise pojednostavljeno gledas na zivot, suvise negativno na zene i sa prevelikim samopouzdanjem na sebe.
U zivotu su cesta iznenadjenja, pa se nekad desi da ni zivot, ni partner, a ni mi nismo ono sto smo mislili da jesmo.

Ne znam da li si ozenjen, ali ako jesi, ili kad budes, ta zena nije tvoj neprijatelj, nije neko ko te ugrozava ili mrzi, vec neko ko i te kako moze da (zajedno sa decom) dopuni tvoj zivot. I to nije gubitak, niti trosak, vec cist dobitak.

Uz duzno postovanje, iza ovog (navodno superiornog) stava vristi strah.
OK, svi osecamo potrebu da budemo bezbedni od svakog rizika, ali to najcesce dovede do mnogo propustenih prilika da se od zivota dobije maksimum.

Suvise pojednostavljeno gledas na zivot, suvise negativno na zene i sa prevelikim samopouzdanjem na sebe.
U zivotu su cesta iznenadjenja, pa se nekad desi da ni zivot, ni partner, a ni mi nismo ono sto smo mislili da jesmo.

Ne znam da li si ozenjen, ali ako jesi, ili kad budes, ta zena nije tvoj neprijatelj, nije neko ko te ugrozava ili mrzi, vec neko ko i te kako moze da (zajedno sa decom) dopuni tvoj zivot. I to nije gubitak, niti trosak, vec cist dobitak.

Uvek bude to "strah, strah, uplašenost, strah"... Kad vidim go*vno i svesno ga zaobiđem, to nije strah, samo znam da nije prijatno zgaziti u njega.

Život i jeste jednostavan, kretenski ljudi su ti koji ga komplikuju. Dokazao sam na milion primera kako jednostavno može da se reši situacija u roku od pet minuta. Daj mi bilo koju situaciju rešiću je u roku od deset minuta, bukvalno u roku od deset minuta, samo da mi ne sline, ne kukaju i ne traže izgovore. Dakle - život je jednostavan.

Deca mogu da mi dopune život, oni me ne ugrožavaju ili ne mrze, oni nikako nisu trošak, oni su tvoji pa su tvoji, kakvi god da su, sve ostalo...

koknkretno
jel bi(ste) vi plaćali svojoj ženi/mužu luxuz, provod, garderobu
dok ona ne radi i otaljava taj svoj posao domaćice?
jel bi(ste) vi plaćali svom studentu provod, garderobu, putovanja
dok on ne radi i otaljava te studije?
u sustini, u opste ne bih ni izlazila sa muskarcem koji zivi za luksuz, provod i garderobu jer su te vrednosti potpuno suprotne od mojih, brzo bismo se popicqarali u samom startu. ne podnosim muskarce rasipnike...missim nikoga ko je rasipnik necu ceniti, ali u kuci necu da imam rasipnika. a tek deci rasipnicima bih rado zavrnula slavinu :confused: znaci koliko ne volim impulsivne i nerazumne potrosace, yebene robove reklama i potrosnje, mislm da nemam dovoljno reci kojima bih to opisala :lol:

- - - - - - - - - -

Kako imam? Za tih 15 godina ja imam stvari za zaborav. A sve što je besmisleno je za mene pogubno, ja bih pre pristao da umrem nego da živim besmisleno bilo koji deo svog života. A tada sam morao da živim besmisleno jer nisam imao izbora.

A kad uzmeš i pogledaš onaj primer o kom sam pričao, ona je dobila obrazovanje, biće biznismenka jednog dana, napravio e praktično od nje to, on je sam sve stigao, i kad pogledaš ko je tu dobio,, ko bi tu izgubio, ona je samo dobila, ništa izgubila nije, a on je u tom slučaju gubio i vreme, živce, novac... Ok, dobio je tu decu, imao možda neki lep trenutak, ali to je mogao i sa milion drugih.

Ali da batalimo sad taj primer više, takvih ima hiljadu. I sad, ne moram uvek da dobijem mnogo, ali bar da ne izgubim.

pricas o zivotima ljudi koje ne poznajes stvarno i filtrirash ih kroz prizmu svog loseg iskustva
to je skroz uvrnuto i opterecujuce
dok ne prestanes sebe trovati takvim nacinom razmisljanja neces nista dobiti
tj samo ces gubiti
trgni se dok nije kasno
i zivi
bez straha
ne moze ti se dogoditi ama bas nista osim...zivota

Poslednja izmena:
Ne znam, nekad mi se čini da bih pre živeo po svom, u svom tom mom teškom obliku, nego pustio da mi neko upropasti nešto što sam gradio, nešto da mi se desi i da shvatim da sam izgubio 10 godina života. Već sam, silom prilika, izgubio 15 onih najlepših, to im ne mogu oprostiti nikada dok sam živ, tako da me je to verovatno neke odredilo.
ti si bre araone u stvari superosetljiv, zato si izgradio toliko zidova oko sebe :) takva sam i ja bila ranije, ali sam naucila da se opustim i ne zivim toliko u strahu, i sve mi mnogo lakse od tada..

pricas o zivotima ljudi koje ne poznajes stvarno i filtrirash ih kroz prizmu svog loseg iskustva
to je skroz uvrnuto i opterecujuce
dok ne prestanes sebe trovati takvim nacinom razmisljanja neces nista dobiti
tj samo ces gubiti
trgni se dok nije kasno
i zivi
bez straha
ne moze ti se dogoditi ama bas nista osim...zivota

Ne znam, ne bih baš da odbacim sve te savete kao loše, hvala u svakom slučaju, ali to predugo traje da bi se tu nešto menjalo.

- - - - - - - - - -

ti si bre araone u stvari superosetljiv, zato si izgradio toliko zidova oko sebe :) takva sam i ja bila ranije, ali sam naucila da se opustim i ne zivim toliko u strahu, i sve mi mnogo lakse od tada..

Nije to osetljiv, samo se brzo razočaram. Nisam ja ni povređen, ni uvređen, samo razočaran.

Ne znam, ne bih baš da odbacim sve te savete kao loše, hvala u svakom slučaju, ali to predugo traje da bi se tu nešto menjalo.

- - - - - - - - - -

Nije to osetljiv, samo se brzo razočaram. Nisam ja ni povređen, ni uvređen, samo razočaran.

i prosjecan zivot danas poprilicno traje
jel ga planiras cijeli provesti tako...gledajuci druge kako zive?
nemo da si blesav

i prosjecan zivot danas poprilicno traje
jel ga planiras cijeli provesti tako...gledajuci druge kako zive?
nemo da si blesav

Nisi razumela, ta moja strašna strana, čaura, to može da potraje. A generalno ja to samo ovde komentarišem, u privatnom životu ja bih samo zaključio, kao i obično što bude, da su ljudi stoka i kontradiktorni idioti, koji retko kad imaju svrhu življenja, tako da me uopšte ne bi zanimalo. Verovala ili ne...

Zato nemoj nista da ocekujes. Razocarenje je posledica (prevelikih) ocekivanja.

Znam, ja sam verovao da su ljudi normalni i pametni. Mislim da je to baš, baš preveliko očekivanje. Sad sam shvatio da su kreteni i maloumne osobe, sad mi je nekako drago kad vidim da koračaju bez da padnu. :) Jer mi je potpuno fascinantno koliko glupih poteza, koliko glupih priča, ideala nekih kao...

Ne razumes ti tu filozofiju, zato i jesi tako nadrkan i sav nesrecan.

ne gospojce kandudler... jel mogu da vas zovem samo kandudler? hvala. elem, kandudler, ne znam koja tačno filozofija je u pitanju (verovatno neki od ofspringa budizma ili tako što) ali znam da takav pristup životu nosi sa sobom hazarde praktične prirode i vrlo je opasan po buda ovaj osobu koja ga se pridržava. jeste najlakše klatiti se ko vita jela kako vetar duva ali šta si onda kandudler? list na vetru? jel želiš da budeš list na vetru kandudler? stvarno? ozbiljno?

- - - - - - - - - -

U pravu je, da nisam očekivao od ljudi lojalnost, normalnost, pamet, ne bi ni imao ovakve stavove. Da sam ih od početka smatrao kretenima i štakorima bolje bi mi bilo. :)

da ali ako od ljudi ne očekuješ lojalnost normalnost itd onda rizikuješ da se zakopaš s nekom budalom koja će da te klati ko jelte list na vetru

Back