Избори......

Ovo je užas. Samo toliko.

Ma kakav užas, ne budi smešan.

Politika je ista, a ko će sprovoditi, sasvim svejedno.

Kad se Milošević okuražio, srušen je na ulicama.
Kad se Đinđić okuražio, ubijen je.
Kad se Koštunica okuražio, bačen je u opoziciju, zatim van parlamenta.

Ali, kad je Dačić odlučio da bude evropejac, ušao je u vlast, a onda postao premijer.
Kad je Nikolić odlučio da postane evropejac, postao je predsednik.
Kad je Vučić odlučio da postane evropejac, dobio je 200 mandata u skupštini.

Imena nisu bitna.
Politika ostaje ista.
Toliko.

Ovo je užas. Samo toliko.

Ma kakav užas, ne budi smešan.

Politika je ista, a ko će sprovoditi, sasvim svejedno.

Kad se Milošević okuražio, srušen je na ulicama.
Kad se Đinđić okuražio, ubijen je.
Kad se Koštunica okuražio, bačen je u opoziciju, zatim van parlamenta.

Ali, kad je Dačić odlučio da bude evropejac, ušao je u vlast, a onda postao premijer.
Kad je Nikolić odlučio da postane evropejac, postao je predsednik.
Kad je Vučić odlučio da postane evropejac, dobio je 200 mandata u skupštini.

Imena nisu bitna.
Politika ostaje ista.
Toliko.

8759132035_ac16a4c70f.jpg

Ево на' једне типично наше.
Изборни резултати су били очекивани; гласао сам из ината. Слина и *******и ће харати и даље, пола народа ће бити сито и на државној сиси, пола гладно и апатично пасивна, као што су избори проказали.

Jel moguće da je Deretić sakupio tek 0,2% glasova :(

Znači Beograd na vodi odradio posao :lol:

Inače ljudi, šta ste se sada kao iznenadili, kao da je bilo neočekivano... Uostalom, vanredni izbori su i posledica rezultata vanrednih izbora :lol:
Jbt, danas na glasanju, neka baba koja nije umela da sastavi rečenicu je na sav glas hvalila Vučića i kako će glasati za njega...

Što se parlamentarnih izbora tiče, žao mi je što nema prave opozicije, voleo bih da su Radulović i DSS prešli cenzus
A kada su gradski izbori u pitanju, Deretiću želim više sreće drugi put.

Jel moguće da je Deretić sakupio tek 0,2% glasova :(

Znači Beograd na vodi odradio posao :lol:

Inače ljudi, šta ste se sada kao iznenadili, kao da je bilo neočekivano... Uostalom, vanredni izbori su i posledica rezultata vanrednih izbora :lol:
Jbt, danas na glasanju, neka baba koja nije umela da sastavi rečenicu je na sav glas hvalila Vučića i kako će glasati za njega...

Što se parlamentarnih izbora tiče, žao mi je što nema prave opozicije, voleo bih da su Radulović i DSS prešli cenzus
A kada su gradski izbori u pitanju, Deretiću želim više sreće drugi put.

Dobar deo naroda prati najjače, bez obzira ko su i kakvi su.
Dovoljno je samo to da su najjači i da se očekuje njihova pobeda.

Što se babe tiče, pre neki dan sam razgovarao sa jednim kolegom, dakle, studentom prava.
Uglavnom, ovako je tekao razgovor:
- Ma Vučić je najbolji u Srbiji, sve što kaže, on i uradi.
- Šta uradi, konkretno?
- Pa, sve.
- Evo, koje je od četiri obećanja ispunio- 100 milijardi evra investicija, ispitivanje izborne krađe, kancelarija za brze odgovore, kanal do Egejskog mora?
- Ispunio je to... tu konvenciju.
- Koju konvenciju?
- Pa tu, za brze odgovore.
- Misliš na kancelariju. A kad to?
- Ne znam kad. Ali eto, vodi borbu protiv kriminala i korupcije.
- A je li? A ko je za godinu i po dana osuđen?
- Pa dobro, ali vodi.
- A kome se trenutno sudi za korupciju?
- Pa sudi se... Ali dobro, on uvek ispuni ono što kaže.

:mrgreen:

E ako studenti tako rezonuju, šta očekivati od babe?
Takav nam je sistem, da ne dozvoljava nepismenost, neobrazovanost i zaostalost ni jednog jedinog pojedinca, a kod nas situacija takva da ni 5% građana ne razmišlja racionalno i samostalno!

Nema potrebe da se dižu tenzije, sve se odvija onako kako je očekivano, samo treba gledati iz daljine.

A što se Beograda tiče, onaj lik SVEjeDNO uzeo 1,4%, skoro kao radikali. :mrgreen:

Studenti su bagra.
Juce dobili pravo glasa i zavrsili srednju skolu i sad su oni odjednom neki veliki mudraci. Jes,aaaaaaaaaa.

bonus pitanje:

A fjodore,zasto ti bas mislis da razmisljas racionalno?

A ti nisi primetio da te ignorišem večeras? :)
Pazi, Juzeru, ne poznajemo se lično, neću ništa loše da kažem o tebi, verujem da si fin momak, ali jednostavno ne želim da se upuštam ni u kakve diskusije sa tobom.

Ima ljudi sa ovog potforuma sa kojima rado razgovaram, pa makar i ovako, preko neta.
Evo, na primer sukhoi, koji ima zaista zanimljive stavove o životu, svakodnevnim životnim aktivnostima, ali i društvu, pa čak smo razovarali i o poeziji.
Tu je i krepto, koji je pametan i načitan momak, ali i uvek spreman za zezanciju.
Naravno, Direkt, pa onda Math, koji su isto tako načitani i razumeju se u umetnost i nauku.

Zaista ima dosta ljudi sa kojima volim da razgovaram, ali s tobom jednostavno ne mogu.
Ovde sam oko dve godine, a još nisam našao neku oblast u koju se ti razumeš dovoljno da bismo diskutovali nas dvojica.
Pored toga, nisi ni duhovit, već si, naprotiv, prilično nametljiv i neljubazan, katkad iritantan, a uvek proziran i plitak.

Nemam ja ništa protiv tebe, ali te na ovakvim temama ne vidim kao dobrog sagovornika.
Sorry. :)

nemojte kukati ljudi. Vratice se Vojvoda.

Ne znam ja ko ovde lije suze :lol:

Dobar deo naroda prati najjače, bez obzira ko su i kakvi su.
Dovoljno je samo to da su najjači i da se očekuje njihova pobeda.

Što se babe tiče, pre neki dan sam razgovarao sa jednim kolegom, dakle, studentom prava.
Uglavnom, ovako je tekao razgovor:
- Ma Vučić je najbolji u Srbiji, sve što kaže, on i uradi.
- Šta uradi, konkretno?
- Pa, sve.
- Evo, koje je od četiri obećanja ispunio- 100 milijardi evra investicija, ispitivanje izborne krađe, kancelarija za brze odgovore, kanal do Egejskog mora?
- Ispunio je to... tu konvenciju.
- Koju konvenciju?
- Pa tu, za brze odgovore.
- Misliš na kancelariju. A kad to?
- Ne znam kad. Ali eto, vodi borbu protiv kriminala i korupcije.
- A je li? A ko je za godinu i po dana osuđen?
- Pa dobro, ali vodi.
- A kome se trenutno sudi za korupciju?
- Pa sudi se... Ali dobro, on uvek ispuni ono što kaže.

:mrgreen:

E ako studenti tako rezonuju, šta očekivati od babe?
Takav nam je sistem, da ne dozvoljava nepismenost, neobrazovanost i zaostalost ni jednog jedinog pojedinca, a kod nas situacija takva da ni 5% građana ne razmišlja racionalno i samostalno!

Nema potrebe da se dižu tenzije, sve se odvija onako kako je očekivano, samo treba gledati iz daljine.

A što se Beograda tiče, onaj lik SVEjeDNO uzeo 1,4%, skoro kao radikali. :mrgreen:

Dobar deo naroda želi sebe da zavara, želi da poveruje da je taj legitimitet opravdan, samo je uslov da imaju dovoljno slatku priču i kvazi akcije..

A što se tiče konverzacije, ja sam samo danas imao takvih bezbroj, počev od roditelja, pa do drugova, svesni su da greše, ali im je draži komfor koji pružaju slatke laži vodeće stranke i već doneta odluka, bez potrebe za mučnim preispitivanjem.

Ma sprdnja živa, ja sam se razmišljao između davanja glasa nekoj stranci za koju je provereno da pređe cenzus, pa da doprinesem formiranju opozicije, ali su me emocije odvele Deretiću :mrgreen:

Za kraj ostaje samo da odslušamo pesmicu, i gledamo mrtve fazane kako lete :whistling:

Studenti su bagra.
Juce dobili pravo glasa i zavrsili srednju skolu i sad su oni odjednom neki veliki mudraci. Jes,aaaaaaaaaa.

bonus pitanje:

A fjodore,zasto ti bas mislis da razmisljas racionalno?

Studenti su mladi ljudi kojima je ostalo još mnogo života, i samim tim im je vrlo važno u kakvim će se okolnostima isti odvijati. Pritom, studenti su mahom obrazovaniji od staraca. Pored toga, starci su uglavnom ovce koje su veći deo svog života jele demagogiju koja bi im bivala servirana. Pored toga je i veći procenat njih neobrazovan, nego studenata(čini mi se?). Ne kažem da su studenti sjajni, ali svakako da obrazovanje nešto menja u pozitivnom smislu, uvek mora ostati bagre, uvek određeni procenat neće proći kroz sito, koliko god da ga čistiš.

U jakih mi studenata i njihove obrazovanosti... Pa pogledaj za kakve ste vi ljude hteli glasati.
Bosanac i pravnici su svi ili za Dveri,DSS ili za SRS. Umesto da se ide napred,da se podrzavaju nove stvari,oni bi da vracaju nesto sto je prevazidjeno. To je kao kad bih ja sad zeleo da dodju Hitler ili Tito na vlast.
Obe ideologije su prevazidjene,kao i taj njihov nacionalizam. Aj Bosanca cepaju kompexi sto je Bosanac pa mogu i da razumem,ali ove Beogradjane ne kontam.
Ti si glasao za Deretica. :roll:
Mladima nedostaje mudrosti i zrelosti,a to dolazi sa godinama, a ne sa knjigama. Da ste nesto pametno citali,znali biste da se svet ukrupnjava,a ne usitnjuje.
Znaci globalizacija,razne unije,ludila,mega korporacije... Te neutralnosti,nacionalizam,kosovo je Srbija su price za retarde.

Poslednja izmena:

Back