Избори......

Meni je paznju privukao Zakon o ispitivanju imovine politicara i tajkuna, a i oporezivanje banaka koje su ostvarile ekstraprofit mi se cini kao korisna mera.
То није лоше, али онда треба макнути ону глупост од закона да политичар не може да се бави привредом и да има државну функцију. Због тога они сви преписују фирме на жене, децу итд. глупост. Уосталом, управо човек који се доказао у привреди треба да буде најпозванији да се бави политиком.

То није лоше, али онда треба макнути ону глупост од закона да политичар не може да се бави привредом и да има државну функцију. Због тога они сви преписују фирме на жене, децу итд. глупост. Уосталом, управо човек који се доказао у привреди треба да буде најпозванији да се бави политиком.

Upravo tako. Nisam znao da tako nesto postoji. Pa Cedina zena je namakla silnu lovu poslednjih godina, to je opstepoznato...

Ево ти пример: породица дигла кредит за кућу. И муж и жена остану у једном тренутку без посла и немају новац за отплату дуга према банци, а камата расте. Држава је у обавези да ту породицу заштити јер се тиме обавезала и уставом.

Pa zamisli tu genijalnost, podignemo svi kredit, ne možemo da plaćamo više i bup, uskoči država.
Kakav sjajan plan.

Uopšte Dverjanima fali jedan dobar pravnik.
Сад видех.

И да има дигитрон уместо срца? :)

Шта је то рационалну у миленијуму нашег постојања? Стефан Дечански послао седамнаестогодишњег сина (Цара Душана) у битку код Велбужда. Замисли да је Карађорђе сео да рачуна да ли можемо да победимо Турке или не.

Нек буде што бити не може.

Иво Андрић
ЊЕГОШ КАО ТРАГИЧНИ ЈУНАК КОСОВСКЕ МИСЛИ

Upravo tako. Nisam znao da tako nesto postoji. Pa Cedina zena je namakla silnu lovu poslednjih godina, to je opstepoznato...
Тј. Чеда који је преписао фирму на жену. То је глупост. Држава те тера да кршиш закон. Све наопако.
Pa zamisli tu genijalnost, podignemo svi kredit, ne možemo da plaćamo više i bup, uskoči država.
Kakav sjajan plan.
Па кад је држава гарант, неће моћи свако да дигне кредит. :)

Да ли би ти био жирант било коме?

Поента да треба помоћи људима, а не да се све ради преко колена.

Pa pazi, citiraću svog druga - ja sam liberalni nacionalista i prezirem ceo patriotski blok.

Blagostanje, koje nam je i kao pojedincima i kao državi cilj, ostavaruje se prvo na ekonomskom planu. Kroz tu prizmu novca gledaš boljitak za ceo sistem, obrazovanje, kulturu, zdravstvo.
Onaj političar koji će sutra da ti obezbedi KEŠ, taj je jedini pravi patriota u mojim očima.

Па кад је држава гарант, неће моћи свако да дигне кредит.
smile1.gif.pagespeed.ce.WRJf6nrjAw.gif

Да ли би ти био жирант било коме?

Поента да треба помоћи људима, а не да се све ради преко колена.

Da prostiš, ali, ideja je besmislena potpuno :)

Pa pazi, citiraću svog druga - ja sam liberalni nacionalista i prezirem ceo patriotski blok.

Још један еуфимизам за издајника? То ко оно Ђинђарино, ја сам прагматични националиста. :lol:
Blagostanje, koje nam je i kao pojedincima i kao državi cilj, ostavaruje se prvo na ekonomskom planu. Kroz tu prizmu novca gledaš boljitak za ceo sistem, obrazovanje, kulturu, zdravstvo.
Onaj političar koji će sutra da ti obezbedi KEŠ, taj je jedini pravi patriota u mojim očima.
Нек он мене пре свега физички обезбеди и заштити од рекета. Онда нек изврши "гиљотину прописа", а ја ћу се сам снаћи и покренути посао. Е то је прави патриота. А не онај који ми обећава долазак страних магната за које ћу да радим од јутра до сутра.

Ево једна бесплатна идеја за све политичаре: подићи ПДВ на 22% за коцкарнице, кладионице и кафиће (оно једино што у Србији ради), а смањити ПДВ на 18% у привреди и тако помоћи њен опоравак.

Па ако је неко у дослуху са врховима пол. странака, нек им пусти ову информацију. :D

Jedno je potrebno, a drugo je realno.
Država koja bi pokrivala svakog ko ne može da otplati kredit je sjajna stvar, ali realna koliko i da meni sad uđe deda mraz na vrata i počasti me sa 100 evra :)
AГГГГГГГГРРРРРРРРРРРР...
:histericna:
Ову реч избацити из речника српског језика, а ако већ не може онда нек се каже: реално је да је то потребно. :tongue2:

Ево једна бесплатна идеја за све политичаре: подићи ПДВ на 22% за коцкарнице, кладионице и кафиће (оно једино што у Србији ради), а смањити ПДВ на 18% у привреди и тако помоћи њен опоравак.

Па ако је неко у дослуху са врховима пол. странака, нек им пусти ову информацију. :D

Pa i to je deo privrede :D Koliko se secam tercijalni sektor.

То је размишљање просечног амера, да се не наљутиш.

Ne bih da uvredim nikoga, ali njihov program kao da je pisan upravo za najneobrazovanije ili barem najnaivnije glasače, one koji nemaju predstavu kako ideje funkcionišu u relanom prostoru i vremenu. Taj 'ekonomski patriotizam', zaštita porodice, porodilja i sl. sve to deluje lepo, ali treba postaviti pitanje njihove pre svega ekonomske izvodljivosti (a onda i pitanje njihove potencijalno diskriminatorske prirode).
Eno, onaj simapatični debeljko, njihov kandidat za gradonačelnika Beograda, zalaže se za bespalatan prevoz i besplatno parkiranje. Odakle bre čoveče?! I kako?!

Uopšte Dverjanima fali jedan dobar pravnik.

A i ti se baviš njihovim programom petnaest minuta i već znaš šta je i kako je. :)
Eto vidiš, napisala si nekoliko rečenica, a već svi mi koji malo bolje poznajemo njihov program uviđamo da mnogo toga ne shvataš.

Kao što reče neko pre mene - nemaju nameru da obezbede besplatan prevoz i parking, a debeljko je tu samo zbog toga što se sprdaju sa ostalim listama, ali i građanima, koji ne shvataju ni ono najosnovnije.

Ti ono reče da ćeš glasati za LDP?
Ma hajde beži tamo. :)

Kao što reče neko pre mene - nemaju nameru da obezbede besplatan prevoz i parking, a debeljko je tu samo zbog toga što se sprdaju sa ostalim listama, ali i građanima, koji ne shvataju ni ono najosnovnije.

Naravno da je za sprdnju, zato sam i rekla da je bolje glasati za Brakusa. Ali da, za sprdnju ili ne, čula sam ga, čovek je ozbiljno rekao da je za besplatan parking čime je naivne Beogradjane doveo u zabludu.

Ti ono reče da ćeš glasati za LDP?
Ma hajde beži tamo. :)

Znaš šta, lako je reći - 'odbijam da glasam za manje zlo i zato neću glasati ni za koga'. Ili jos lakše - glasaću za neku 'nacinalnu' partiju! (ma koliko je očigledno da nemaju ostvariv program).
Evo, nadam se da će Dverjani proći, da bi vi dobili neko zadovoljenje, ali očekujem da će vrlo brzo stručna javnost potpuno poklopiti njihov kreativan 'program'.

Naravno da je za sprdnju, zato sam i rekla da je bolje glasati za Brakusa. Ali da, za sprdnju ili ne, čula sam ga, čovek je ozbiljno rekao da je za besplatan parking čime je naivne Beogradjane doveo u zabludu.

Znaš šta, lako je reći - 'odbijam da glasam za manje zlo i zato neću glasati ni za koga'. Ili jos lakše - glasaću za neku 'nacinalnu' partiju! (ma koliko je očigledno da nemaju ostvariv program).
Evo, nadam se da će Dverjani proći, da bi vi dobili neko zadovoljenje, ali očekujem da će vrlo brzo stručna javnost potpuno poklopiti njihov kreativan 'program'.

Ma nemoj zbog mog zadovoljenja da se nadaš.
Kod mene su izbori tek u oktobru. :)

A što se ovih tiče, Dveri nemaju šanse, a nisu ni imali.

Back