ИЗБОРИ 2014.

Za koga biste glasali na izborima?

• СНС

glasova: 33 12,8%
  • СПС

glasova: 9 3,5%
  • ДС

glasova: 11 4,3%
  • ДСС

glasova: 40 15,5%
  • ЛДП

glasova: 20 7,8%
  • СРС

glasova: 28 10,9%
  • ДВЕРИ

glasova: 58 22,5%
  • Коалиција опција 4, 6,7

glasova: 8 3,1%
  • УРС

glasova: 1 0,4%
  • СДПС

glasova: 2 0,8%
  • Бели листићи

glasova: 36 14,0%
  • Комунистичка партија

glasova: 12 4,7%

• Ukupno glasova
    258
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Оно што је интересантно јесте раст поверења грађана према Српској радикалној странци од момента када су им се прикључиле патриотске организације Образ и СНП Наши. Последица овог удруживања је и тренутни рејтинг који би радикалима омогућио да се врате у републички парламент.
Meni je to malo cudno, jer mi se cini da clanovi i simpatizeri navedenih organizacija uvek glasaju za SRS. Ne vidim kako je ovo uticalo na skok rejtinga SRS. Ako SRS-u skoci rejting, ja bih pre ocekivao da su to glasovi razocaranih naprednjaka. :dontunderstand:

Meni je to malo cudno, jer mi se cini da clanovi i simpatizeri navedenih organizacija uvek glasaju za SRS. Ne vidim kako je ovo uticalo na skok rejtinga SRS. Ako SRS-u skoci rejting, ja bih pre ocekivao da su to glasovi razocaranih naprednjaka. :dontunderstand:

Па није искључено...

- - - - - - - - - -

19ff3caa37ec.jpg

А за кога ћеш ти да гласаш брате?

види, ја би волео да и двери и радикали пређу цензус, то значи мање нових радикала, а овако ви ћете да их надувате, па с тога и сами сносите одговорност.
ја иначе од кад гласам, гласам увек за оног који је кад је био премијер када се најбоље живело од када се распао комунизам и увело вишестраначје.:D

види, ја би волео да и двери и радикали пређу цензус, то значи мање нових радикала, а овако ви ћете да их надувате, па с тога и сами сносите одговорност.
ја иначе од кад гласам, гласам увек за оног који је кад је био премијер када се најбоље живело од када се распао комунизам и увело вишестраначје.:D

Коштуница? Није ваљда да гласаш за тог удбашког преваранта Дамјановића?

Postujem ja tvoj izbor ali smatram da svi koji pokusavaju da unapred omalovazavaju bilo koga svesno ili ne svesno rade za SNS. Zasto ne bi svi usli u parlament? Zasto je tesko zamisliti da ima makar 30% ljudi koji su shvatili prevaru zvana SNS i SPS?
Dosta vise sa plasenjem i spinovanjem. Ja pozivam sve ljude kojima je Srbija na srcu neka izadju na izbore i daju svoj glas onima za koje smatraju da su najblizi njihovim idejama. Da li su to Dveri, SRS ili DSS nije bitno sa gledista brane za daljnje propadanje Srbije i nestanak srpskog naroda.
Zato jos jednom pozivam kolege forumase kojima je neka od ove tri opcije bliska da prestanemo sa medjusobnim raspravama jer to odgovara samo Vucicu i ostalim EU talibanima.
Ima mnogo ubacenih provokatora koji se lazno predstavljaju i ubacuju kamencice ovde.

Postujem ja tvoj izbor ali smatram da svi koji pokusavaju da unapred omalovazavaju bilo koga svesno ili ne svesno rade za SNS. Zasto ne bi svi usli u parlament? Zasto je tesko zamisliti da ima makar 30% ljudi koji su shvatili prevaru zvana SNS i SPS?
Dosta vise sa plasenjem i spinovanjem. Ja pozivam sve ljude kojima je Srbija na srcu neka izadju na izbore i daju svoj glas onima za koje smatraju da su najblizi njihovim idejama. Da li su to Dveri, SRS ili DSS nije bitno sa gledista brane za daljnje propadanje Srbije i nestanak srpskog naroda.
Zato jos jednom pozivam kolege forumase kojima je neka od ove tri opcije bliska da prestanemo sa medjusobnim raspravama jer to odgovara samo Vucicu i ostalim EU talibanima.
Ima mnogo ubacenih provokatora koji se lazno predstavljaju i ubacuju kamencice ovde.

Онда ви прекините са провокацијама и станите под радикалски кишобран заједно са НАШИМА и ОБРАЗОМ.

:hahaha: ti cuti Vucko! Bolje bi ti bilo da se potrudis da se tvoji SNS-ovci vrate izvoru. Pokajanje je vrlina!

Неки су се вратили, Али пошто настављате са провокацијама и увредама ништа од савеза са вама дрипци неопевани.

- - - - - - - - - -

Svi vidimo kad ti je napravljen profil.

ШТа си тиме хтео да кажеш?

:worth:

Svi zajedno, dss, dveri, srs, protiv eu talibana, iako su razliciti...jer to je sad najprece.

Što pucate tako brzo. Nije li lakše pogledati istini u oči.

Vidi ovako, nema šta da se gleda istini u oči, svako se opredeljuje na osnovu svojih ličnih afiniteta. Meni kod Dveri odgovara više stvari nego kod DSS i SRS, ali ono što mislim da je loše kod te dve stranke ne želim da potenciram jer ih smatram patriotskim i da ne zavređuju pljuvanje, posebno ne u ovom trenutku. Ti i tebi slični niste dostigli taj nivo svesti, nego se ubiste da dokažete svoje istine, a da ne pričamo o sveobuhvatnom omalovažavanju Dveri koje često prerasta u baš gadne uvrede. Pokušaj da se kultivišeš i shvatiš da nikoga ovde nećeš ubediti da promeni svoje mišljenje, čiji god da si simpatizer.

Vidi ovako, nema šta da se gleda istini u oči, svako se opredeljuje na osnovu svojih ličnih afiniteta. Meni kod Dveri odgovara više stvari nego kod DSS i SRS, ali ono što mislim da je loše kod te dve stranke ne želim da potenciram jer ih smatram patriotskim i da ne zavređuju pljuvanje, posebno ne u ovom trenutku. Ti i tebi slični niste dostigli taj nivo svesti, nego se ubiste da dokažete svoje istine, a da ne pričamo o sveobuhvatnom omalovažavanju Dveri koje često prerasta u baš gadne uvrede. Pokušaj da se kultivišeš i shvatiš da nikoga ovde nećeš ubediti da promeni svoje mišljenje, čiji god da si simpatizer.

Uvrede na račun dveri?! Istina je uvreda? Zar potvrda o nečijem stanju svesti nije zabluda o nepostojećoj snazi? Šta je to snaga ovih koje si naveo? Samovoljno uzimanje tapije na patriotizam? Nemoj o tome, imam toliko loših doživljenih stvari da pričam iz rata u bih o tim samozvanim patriotama, o Šešelju koji je gradio političku karijeru dok je narod ginuo, o njegovim jajarama koji su kokošarili i slikali se sa njim.Ne drži moralne pridike nikom ako nisi zaslužio!!!

:worth:

Svi zajedno, dss, dveri, srs, protiv eu talibana, iako su razliciti...jer to je sad najprece.

Ja sve vise mislim da je mozda i dobro sto se ide odvojeno. Jer, poznajem dosta ljudi koji imaju rezerve ili predrasude prema jednima, drugima ili trecima. Da su isli zajedno, verovatno bi deo takvih apstinirao. Ovako, svako ce imati motiv vise i gotovo sam siguran da svi ulaze. Ne treba zaboraviti da su i na proslim izborima, kada je SNS bajka ocarala mnoge bivse glasace SRS i SPS, DSS i zvanicno usao a SRS i Dveri pokradene i spustene ispod. Zar je tesko zamisliti da se veliki broj ljudi budi iz tog sna i da ima bar 30% onih koji shvataju kuda nas vode EU talibani.
Zato je za mene vazno da snage usmerimo na razotkrivanje zamke koju nam spremaju-rusenje Ustava po zahtevu iz Brisela, uvodjenje GMO, legalizacija gej brakova, prodaja zemljista i strateskih resursa strancima. Tu smo valjda jedinstveni svi koji podrzavamo DSS, SRS i Dveri.
Pozdrav za sve koji vide dalje od stranackih boja!

Ja sve vise mislim da je mozda i dobro sto se ide odvojeno. Jer, poznajem dosta ljudi koji imaju rezerve ili predrasude prema jednima, drugima ili trecima. Da su isli zajedno, verovatno bi deo takvih apstinirao. Ovako, svako ce imati motiv vise i gotovo sam siguran da svi ulaze. Ne treba zaboraviti da su i na proslim izborima, kada je SNS bajka ocarala mnoge bivse glasace SRS i SPS, DSS i zvanicno usao a SRS i Dveri pokradene i spustene ispod. Zar je tesko zamisliti da se veliki broj ljudi budi iz tog sna i da ima bar 30% onih koji shvataju kuda nas vode EU talibani.
Zato je za mene vazno da snage usmerimo na razotkrivanje zamke koju nam spremaju-rusenje Ustava po zahtevu iz Brisela, uvodjenje GMO, legalizacija gej brakova, prodaja zemljista i strateskih resursa strancima. Tu smo valjda jedinstveni svi koji podrzavamo DSS, SRS i Dveri.
Pozdrav za sve koji vide dalje od stranackih boja!

To sam i ja skoro pomislio, posebno kad sam video komentare posle propasti te velike koalicije, ipak su te stranke dosta razlicite.
Mozda bi bilo bolje tj. sigurnije da su nekako uspeli dveri i radikali da se dogovore, ipak su te dve stranke slicnije, tada 100% ne bi glasovi otisli sns-u, plus bi imali jaku patriotsku grupu u skupstini od oko 8% + oko 9, 10%
Ali nadam se da cemo i ovako imati to isto ili slicno, treba raditi na tome a ne vracati se unazad

Дакле, пре отприлике недељу дана сам нешто размишљао док сам се туширао (тад се одлично размишља), па сам дошао до неког закључка, исправног или погрешног, и хтео сам да га поделим овде, на овој теми, са вама.

Међутим, након туширања сам заборавио.

Онда сам после неколико дана седео на тоалет шољи и исто сам имао дубоке мисли. Тада се најбоље размишља.

И сетио сам се да нисам написао то што сам хтео.

После сам и то заборавио.

Али ме ова слика, коју је дулесрбенда поставио подсетила на моје размишљање.

У суштини, свака странка има неко своје "тврдо бирачко језгро" које не одступа од гласања за своју странку како год окренеш и каква год да је кампања. Па тако нпр. ДСС има својих 6-7 % без обзира на кампању. Мсм..они су толико смотани и толико су "смеђе флеке" да њима кампања и иније потребна. Они ће освојити своје гласове, исти број, са кампањом или без јер за њих гласа увек само то тврдо језгро коштуничиних симпатизера.
СПС има тих својих 12-ак посто тврдог бирачког језгра, које наставља свој живот из деведесетих + они који су се увалили на функције кроз СПС и њихово окружење и те две категорије су тврди бирачи СПС и увек ће гласати за социјалисте. Они у суштини ван тога и немају бираче, нити потенцијалне бираче. Њих не могу да изгубе а да направе пробој (попут СНС-а) нису у стању. Осим ако се не деси нека велика промена.
ЛДП има својих 5-6 % тврдог бирачког језгра, које гласа за њих и на свим изборима добијају управо толико + нешто минимално што у кампањи отму нпр. демократама. (Мада, на овим изборима ће добар део тих "тврдих" одабрати Радуловића, па се надам да ће Чеда остати без целзијуса а тиме ће вуЋко остати без потенцијалног коалиционог партнера)
Радикали очигледно имају 3 % тврдог језгра, демократе око 11-12 % тврдог језгра итд..итд...

Е сад, поред тог тврдог језгра које све партије поседују, постоји и једна повећа маса оних људи који углавном редовно излазе на изборе али се опредељују према тренутној политичкој ситуацији или тренутној понуди или за кога је већина итд..итд... То су углавном оне масе које су деведесете гласале за СПС после за СРС па за ДОС па за Воју Коштуницу, па се поделиле на ДС-СРС после се поделиле на ДС-СНС и данас углавном гласају за СНС. у суштини, то није униформисана маса, неки из ње испадају, неки упадају, неки заокруже ове, неки оне, али углавном се може установити поменута правилност.

Е сад, демократска странка се поделила на ДС и НДС и по некој логици, тих 12 посто деесоваца би требало да се подели на Ђиласа и БоТу па да на крају не остане ништа.

Али, међутим!!! ДС је пао на најниже гране испод којих нема ИСПОД. ДС је дочекао судбину коштуничине странке, тј. ситуацију у којој имају ИСКЉУЧИВО гласове свог "тврдог бирачког тела". Додуше, њихово тврдо бирачко тело је веће од коштуничиног па Воја добија 7 % а ДС 12 % гласова.Дакле, БоТа није својим изласком ослабио ДС јер је ДС-у остало само тврдо језгро а БоТа је био магнет, не за тврдокорне демократе, већ са оне који прате трендове (као и БоТа манекен). Што даље значи, да БоТа није откинуо бираче ДС-у јер је ДС-у остало само тврдо језгро. Коме је БоТа покупио гласове? Ако је судити по слици коју је дулесрбенда поставио

xIstrazivanje-javnog-mnjenja-grafikon.jpg.pagespeed.ic.kIgiqbVyGg.webp

БоТа има солидан број гласова. Одакле му гласови ако их није покупио ДС-у? Па БоТа је покупио гласоове оне масе људи који не припадају "тврдим језгрима партија" већ се од избора до избора одлучују за поједине опције, у зависности од понуђеног. Ако је покупио те гласове, он је у највећем постотку покупио гласове управо СНС-у. Дакле, БоТа је несвесно постао Тројанац у редовима СНС. Ако. Није то лоше. Само се надам да неће прећи целзијус ни он. Надам се да ће вуЋко остати само на једном коалиционом партнеру. А то је СПС. Нека наставе где су стали са урушаавњем Србије.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back