Izbor hrane za pse u Srbiji.

Posetila sam njihov sajt i videla da npr. štene od 5 kg treba da jede 50 gr :eek:
Pitala sam zato što mi nije bilo jasno da li dnevno 50gr ili po obroku 50 gr. Mislim, videla sam da piše dnevno :lol: ali kako to da raspodelim u tri obroka :think: Ovo mi je prvi ljubimac, stvarno se ne snalazim baš najbolje

Posetila sam njihov sajt i videla da npr. štene od 5 kg treba da jede 50 gr :eek:
Pitala sam zato što mi nije bilo jasno da li dnevno 50gr ili po obroku 50 gr. Mislim, videla sam da piše dnevno :lol: ali kako to da raspodelim u tri obroka :think: Ovo mi je prvi ljubimac, stvarno se ne snalazim baš najbolje

Uzmi neku vagicu, odmeri otprilike 20g, prespi to u neku casicu koju ces koristiti da sipas psu hranu i za svaki obrok mu zahvataj toliko. Redovno kontrolisi tezinu psa, jer u tom dobu jako brzo rastu, i u skladu sa tim povecavaj dnevnu dozu. Kad dodje vreme, promeni hranu.
Koje ti je rase pas? Ili ako je mesanac, hoce biti veliki ili mali?

Ne znam kako će reagovti na Brit care junior, ali bi volela da nastavim sa tim granulama i za odrasle pse, ali koliko sam videla u Pet'centru nemaju program za pse srednje veličine, već samo za pse velikih rasa. Ili sam se nešto istripovala?

P. S. Kupila sam pelene za pse da stavim u njenu kućicu (koju sam sama napravila :super: ), ali mislim da će najlakše naučiti ako joj budem davala poslastice. Jel znaš neke da mi preporučiš?

Za male i srednje velike pse ide puppy do 12 meseci, a posle adult medium (u tvom slucaju) ili adult small. Za velike i gigantske rase ide puppy do 3 meseca, pa onda junior large breed do 2 godine i posle adult large breed, jer njihov rast i razvoj traje duze nego kod srednjih rasa.
Sto se poslastica tice, kupi mu neke biskvit-koskice (pedigree) ili one trakice govedje i pilece, to imas cak i u Tempu, a siri izbor poslastica imas u svakom pet sopu. Licno, ja mojoj ne kupujem poslastice vec joj dam neko meso ili kosti ako ostane od rucka. Kosti su dobre za ciscenje zuba, i kada ti pas promeni zube ne bi bilo lose da joj s vremena na vreme das neku kost. Ili mozes da joj kupis i neku poslasticu za ciscenje zuba, njih isto ima raznih vrsta (pedigree, brit care u pet centru,...)

Kupila sam te "kosti" od goveđe kože za čišćenje zuba. Interesuje me u kom se to uzrastu daje (kod mene štene dolazi sa nepuna tri meseca)?

Mislila sam više na poslastice za dresiranje, one sitne krekere u obliku koske ili nešto kao male bombonjerice. Videla sam dosta takvih kesica sa poslasticama, ali nisam bila sigurna šta je za štene, a nisam mogla nikog od trgovaca da pitam, jer ih je bilo troje i to na kasi (a mušterija 1000 :roll: )....

Kupila sam te "kosti" od goveđe kože za čišćenje zuba. Interesuje me u kom se to uzrastu daje (kod mene štene dolazi sa nepuna tri meseca)?

Mislila sam više na poslastice za dresiranje, one sitne krekere u obliku koske ili nešto kao male bombonjerice. Videla sam dosta takvih kesica sa poslasticama, ali nisam bila sigurna šta je za štene, a nisam mogla nikog od trgovaca da pitam, jer ih je bilo troje i to na kasi (a mušterija 1000 :roll: )....

mi, na savjet veta, batalili te fensi dzidzabidze za ciscenje zubova
i sad to rjesavamo kostima; velikim, mesnatim, junecim
onim od kicme
kupim, zamrznm, odmrznem u mikrovalnoj
i eto mom psu najzdravije cetkice za zube
ona naslijedno ima sklonost kamencu i to nam je stvarno bitno
muku smo mucili dok nismo poceli s kostima
jednom, dvaput tjedno

Pa da, i ja mislim da su kosti najbolje. Bas sam i mislio na te krekere - biskvite u obliku koskice, imas ih raznih i mislim da mozes te pedigree da joj dajes. Imaju i neke kao prelivene nekom mocom ili tako nesto, pa su braon (ove obicbe su sarene). I ja ih ponekad koristim za dresuru, mada cesce koristim lopticu ili stap

Imate Eukanubine poslastice za pse za štence i odrastle pse. Ne zadovoljavaju samo formu poslastice već su i neka vrsta energetskog dodatka
Zovu se "Healthy Extras Puppy&Junior All Breed" što bi bilo za vašeg psa i iste takve imate za odrastle. U obliku su jednobojnih keksića i daju se 2-4 dnevno.
U suštinu gomila poslastica postoji na tržištu ali preporuka je da se što manje koriste.

Koliko treba Josera hrane za pse velicine 10-25 kg po danu? koliko grama? Kupila sam na merenje i zaboravila da pitam/pogledam sta pise na vreci.
Hrana je iz Emotion-Line i mislim da je bila ili Family ili Festival. Inace hrana je kupljena za mladog Vojvodjanskog pulina. Molila bih Vas da mi u najkracem mogucem roku odgovorite.

Moze jedno pitanje u vezi hrane ?
Rec je o nebrendiranom kuci koji jede domacu nebrendiranu hranu....cesto posle proslava u firmi pokupim kosti od svinjskog pecenja, ali nekad bude i testa i kostiju od pileceg paprikasa, mozda i po koja paprika ( ?! ) Vidim da kuca to smaze k'o da danima nije jeo, masno, zacinjeno, mnogo, pa se pitam ima li rizika od takve ishrane ?

ima rizika od apsolutno svega sto mu tu dajes.

kosti- NIKAD termicki obradjene. samo zive. a kad je prasetina u pitanju, ni zive. neki psima ne daju ni pilece kosti, ja mojima dajem, i oni se sa time sasvim dobro snalaze. ali ni te pilece kosti nisu NIKAD termicki obradjene
testo- potpuno nepotrebne psu. samo se od toga goji.
zacinjeno- nije za psa, samo ga posle muci.

sve u svemu, ja bih to izbegavala. bio pas brendiran ili ne.

Mislim, nas kuca jede i granule i "ono sto ostane od rucka" standardno. Hranimo je i mi al li i nasi baba i deda. Kao i mnoge kuce ranijih godina, generacija. Nista im nije falilo a onda cujem da je neko izricito protiv kostiju. To me bas zbunjuje...

Kosti nemaju nikakvu hranljivu vrednost,znaci totalno bezpotrebno opterecuju zeludac psa.
Zatim ostaci ljudskog rucka mogu vise stete da nanesu psu nego koristi,posebno luk koji oni nikako ne podnose,neki toliko da moze da ih ubije jelo sa crnim lukom. Zacinjeno im isto jako skodi jer psi generalno imaju osetljiv zeludac i cesto dobijaju gastritise. Cak i svaka promena hrane kod psa izaziva nadimanje,cesto i dijareju.

Psima odgovara jednolicn ishrana,bez kostiju i zacina!

Nije mi jasno odakle ljudima uopste ideja da psa hrane kostima,to nije hrana koju bi psi jeli da su u divljini i da sami love sebi rucak.

ne daju se kosti zbog hranljive vrednosti, vec druge funkcije koju imaju u ishrani uopste. meni npr ne pada na pamet svojim kerovima da perem zube :D a dodje im dobro i korisno u nekom periodu ili nekim periodima zivota malo kalcijuma iz kostiju.

Kosti ponekad kao zanimacija za zube DA,ali kao obrok NE.

Ne pisem ovo zbog tebe,vec zbog onih koji misle da psa mogu hraniti kostima z:)
I ja mojima ponekad dam secernu kost da se zanimaju.

Danas sam bila u kupovini, sve kupih, sem hrane :dash: al ići ću opet kada preuzmem kuče od odgajivača. Štene stiže za dve-tri nedelje :klap:

Odlučila sam se za Brit care.

Šta mislite o ovoj hrani? I koliko količinski da kupim, mislim koliko će mi mesečno hrane trebati za štene od dva i po meseca?

Samo da napomenem da je kuca imala problema sa ovom hranom, dijareju i povraćanje, pa smo još pre mesec dana prešli na Royal Canin-što je sigurno, sigurno je. Eto čisto da vam javim. :zpozdrav:

Back