Ja svog psa i
ovog malog koji i dalje ceka usvojenje 
hranim hranom iz mesare.
kod nas to izgleda otprilike ovako: kupujem na mesec dana nekih 20ak kg mesa. Pola od toga je junetina (jezici, skembici, srca kad naidjem). pola papila iz DIS-a od 100ak din po kilogramu. sve ja to lepo sameljem, pa u porcije po pola kile. meljem iz razloga sto moja kuja jede celu papalinu... muka me uhvati kad je gledam. onda je, znate, mnogo fina, pa pocne da je zvace, pa joj ta paplina bezi po ustima, pa se ona smori... i da mi riba ne bi stajala u kuci ceo dan i usmrdela se, ispostavilo se da je pravo resenje samleti svo to meso. jos jedan dobar razlog mlevenja je i skladisni prostor. mnogo je lakse mleveno meso drzati u malom zamrzivacu, nego komade.
inace, moja je teorija da mom psu riba strahovito prija, a i da moj pas zna kad se riba jede. naime, prosle zime sam pocela da joj praktikujem takve obroke. i celu proslu zimu je prezimila na ribi i junetini, da bi u maju pocela da odbija te porcije, koje je rado jela

onda sma presla samo na junetinu i pileca ledja, da bih proslog meseca posle par meseci pauze ponovo uvela ribu, opet je jede sa zadovoljstvom. teorija moje majke: zna pas da se riba ne jede u mesecima koji ne sadrze slovo R
ovog leta pas mi je odbacio dlaku u strahovitoj kolicini. ona je skotski ovcar jako lepog krzna. posto je pocetkom leta imala nesto vise od godinu i po dana, taman joj je dlacni pokrivac sazreo, a ona to sve odbacila i licila je, mucena, na ulicnog psa

toliko je dlake bacila, da sam se uplasila da nije neka bolest u pitanju. ono malo dlaka sto je ostalo, bilo je jako suvo i krto. no na svu srecu nije bolest u pitanju. posle jedne kutije oligovita, zaustavilo se linjanje, pocela je opet da jede ribu, i dlaka joj je opet krasna.
a sto se maleckog tice, kuci sam ga dovela, nije imao verovatno ni puna 2 meseca, ako i toliko. od pocetka sam mu davala isto sto i velikoj, s tim sto sam pileca ledja menjala za pielce sije i nogice. njemu smo pojacavali onaj deo sa jogurtom/sirom i hlebom. narasla je momcina onoliko. sad je 3x veci nego kad je dosao, a tu je neki dan vise od 2 meseca. kad smo mu dali ribu prvi put, nesto se becio, ali je sad i on jede.
sve u svemu, iz naseg osobnog iskustva, riba je neprevazidjena stvar. to je ono sto za nas radi. damo vecu kolicinu, jer je kao laganija, ali su psi siti, uhranjeni i zdravi, a trosak nije veliki.
moram da kazem da mi je nekom prilikom veterinar rekao kako ne bi trebalo da mi pas jede ribu svakodnevno, navodno zato sto nije malamut, haski i ostale rase, kojima je to kao hrana primerena rasi, ali ne vidim nikakvih smetnji u ovih pasa kod mene, koji nisu polarne rase.