Izbor automobila - potrebna pomoc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Vegita

Zainteresovan član
Poruka
174
Pozdrav svima!
U teskoj sam situaciji - budzet solidan za jednog studenta, a opet loš za danasnje cene. Budzet mi je do maks 3 ipo hiljade evra.
Sta zelim? Gradski auto, za do faksa i nazad, i vikendom na neki izlet po Srbiji. Preferiram petoro vrata, ali ne iskljucujem ni troja. Preferiram benzin, dizela se "bojim" zbog odrzavanja, ali sam cuo da i njih ima dobrih. Iako imam probnu, do tih 109 konja jos godinu dana, mislim da cu nesto ozbiljnije uzeti kad se zaposlim, kad mi odrzavanje ne bude tol'ki problem, tako da je ovo autic za 2-3 godine.
Da ne duzim post, do sada sam pogledao Grande Punta na metan, oko 3 ipo soma evra, par Yarisa, i Golfa 5icu 1.4 benzin koga bih na mestu uzeo samo da mu ne svetli check engine, a prodavac ne zna zbog cega svetli.
Tako da, cenjene kolege s iskustvom, molim da podelite koja bi ste mi vi kola preporucili da sam vam neko blizak, da delovi nisu toliko skupi, da potrosnja nije abnormalna, i da je pristojnih dimenzija za grad.
Unapred zahvalan! :ok:

Uzmi taj grande punto na plinčugu i pevaj. Ovaj na metan i nije dobar izbor vidim da ne planiraš da ga održavaš pa ako grune raznećeš pola kvarta.

Taj što prodaje golfa sa ček endžinom vrlo dobro zna zašto gori a to su ugl skupe popravke tipa pukle karike, puko klip bušan, izgoreo ventil, otišao katalizator itd.

mislim ne pricam na prazno, imao sam tvinga, generano francuzi su takva neopevana djubrad od auta, samo teski mazohisti i ljudi koji ne znaju nista o autima ih kupuju i hvala im na tome, stan su mi zaradili <333
IMG_3726.jpg

Pozdrav svima!
U teskoj sam situaciji - budzet solidan za jednog studenta, a opet loš za danasnje cene. Budzet mi je do maks 3 ipo hiljade evra.
Sta zelim? Gradski auto, za do faksa i nazad, i vikendom na neki izlet po Srbiji. Preferiram petoro vrata, ali ne iskljucujem ni troja. Preferiram benzin, dizela se "bojim" zbog odrzavanja, ali sam cuo da i njih ima dobrih. Iako imam probnu, do tih 109 konja jos godinu dana, mislim da cu nesto ozbiljnije uzeti kad se zaposlim, kad mi odrzavanje ne bude tol'ki problem, tako da je ovo autic za 2-3 godine.
Da ne duzim post, do sada sam pogledao Grande Punta na metan, oko 3 ipo soma evra, par Yarisa, i Golfa 5icu 1.4 benzin koga bih na mestu uzeo samo da mu ne svetli check engine, a prodavac ne zna zbog cega svetli.
Tako da, cenjene kolege s iskustvom, molim da podelite koja bi ste mi vi kola preporucili da sam vam neko blizak, da delovi nisu toliko skupi, da potrosnja nije abnormalna, i da je pristojnih dimenzija za grad.
A3

Pozdrav svima!
Zavisi koji Yaris .. ako ima 1,4d nema smrti a moze i 1,3 ..Fiesta VII su dobre dizel ili benzin svejedno ali sve to više zavisi od primerka ..

Za francuze, (da ne kazem PRC kao drugar serviser) su me naplasili maksimalno s tom elektronikom... a "problem" sa Yarisima sa oglasa je sledeci - devojčini imaju Yarisa, 01 godiste, nigde ne lupka, ne kvcrka, 4 cilindra, ide k'o da je juce iz fabrike izasao. I kad iz takvog udjem da probam ove sa oglasa, jednom je kvacilo pred crkavanje, drugi je izlupan sa svih strana, branik srafom zasrafljen da ne spadne, jednom i check engine svetli... razumete poentu, 22 godine star Yaris je 3 puta bolji od ovih koje sam gledao, koji su po godistu mladji. A njeni su ga pred koronu platili nesto smesno, nivoa 1500 evra. Yarisi sa oglasa od 2 do 3 hiljade.
Potraga se nastavlja, interesantni su mi A3 i Seat Leon/Ibiza, ali da li je odrzavanje skupo, pogotovu za Audija?
Danas sam ipak pogledao na dijagnostici onog Golfa 5. Majstor kaze katalizator. I zameniti gumice na karteru. Da li je to auto za uzeti, obzirom da stvarno dobro ide?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back