Izbirljivost

Pa ja rekoh da pojasnim devojci , nije citala temu o droljama, kao medicinskom fenomenu...
Ona to tumaci pezurativno...
A naravno da postoje i muske drolje i to smo na toj temi pomenuli...

E sad skupljac trofeja i nema vezu, tako da to ne bih mesao sa muskom droljom , ali svakako da ima itekako tendenciju da to postane....
Moj drug je muska drolja...on to zna i ne vidi to pezurativno , a obojica ne vidimo zenske drolje kao pezurativno....samo sto ih on voli, a ja ne...ali to je moj izbor...
Ja ne volim ni ambiciozne politicarke, a neko to voli, kad mu je zena , devojka ambiciozno drustveno uspesna...znaci licni izbor...

I samo da dodam pre nego sto dodjes u iskusenje da zakljucas...

Ako budemo iskljucili dublju analizu fenomena nerazumevanja koji se javlja, zatim podrazumevanja koji se javlja....ono sto sam hteo da pokazem u postovima, onda ces imati totalno besmislenu temu...

Jer ako cu biti fin , i necu reci nista sto moze da uvredi drugu stranu, bas kao sto to cinim kad se nadjem sa onom iz primera....onda ce svako terati svoje, i dobicemo zakljucak da je mozda osoba previse izbirljiva, mozda narcisoidna, mozda ima visoke kriterijume, ili ono sto se cesto cuje od tihih osoba, da zivi u pogresnom vremenu , samo necemo pomenuti drustvene modele koji su itekako znacajni i uticajni za ovu temu...

I onda ispada da smo trazili jedno slatko opravdanje, a ne analizirali da nadjemo razlog i uzrok...

Kafenisanje i opste slaganje, a ne analizu i promenu stanja....

Ja se unapred izvinjavam za svaki moj post, jer svaki moj post uzima kao pretpostavku da nesto moze da se promeni i nesto moze da se zakljuci ali do srzi, bez obzira da li boli peru miku lazu, osim kad treba utesiti nekog na temi....a te teme bi mogle da pocinju sa Gde za 8 mart....

Sada izazivas sa ova dva posta da ti odgovorim a taman sam se nadurila:zplez:...sta cu kada ne mogu dugo da se ljutim...

Tvoj problem je sto ne cujes drugu stranu...procitas, preletis pogledom i lupis nam (da ne budem advokat zamisli da pricam u svoje ime) pecat kao u mesari...onaj drecavo plave boje da se vidi sa kilometra...nema kvalitetne diskusije ukolko odbijas da saslusas drugu stranu...zapravo mi tebi nismo ni potrebni ovde, ti vodis kako zelis, ispadnemo li malkice iz tvojih sina odmah se sprema onaj pecat...ne ide tako...diskusije je multilateralna stvar u forumskom slucaju...

Ja ne podrzavam:zplez:...nije fora da zakljucamo sve sto nam se ne dopada da cujemo...to je onda kao sito...znate kada tresete pesak prolazi vam samo fino ugladjen, prave velicine, bez iznenadjenja...ne mogu se otvoriti vidici ukoliko se mazimo medjusobno i gusimo razlicite stavove, ja sam uvek za sarenilo...kao sto njega ne podrzavam jer nas ne slusa tako ni vas ne podrzavam jer zelite da cujete samo sta vam odgovara...uh bwe sto sam party breaker:rumenka:

Gde nestade Andja...sigurna sam da je pisalo da podrzava zakljucavanje...ja sam postala dementna...sta cini gradjansko procesno coveku...

Mozda je takav utisak, ali zar ti nisam uvek odgovorio o necemu sto pises...
Nebitno...
Svako je rekao ono sto misli...
Ja nisam "lupao vama pecat", vec sam izneo nacin kako da se sagledaju drustveni modeli, jer ovako ako se samo govori ono sto je prihvatljivo , tj precutkuje ono sto nije prihvatljivo , nikad necemo ni doci do drustvenim modela....jer oni sami su prepuni samozavaravanja da bi doneli prednost nekom obliku personalitija, ne zovu se dzaba drustveni modeli, sigurno da nekom odgovaraju, nisu napravljeni da nikome ne odgovaraju....

Mozda je to prerano , a mozda nikad nije vreme za to...po nekim teorijama nikad nije vreme za razracunavanje sa dominantnim ili uopste postojecim drustvenim modelima (sa njima se razracunava tek kad nestaju i to onda da se naglasi koliko su novi modeli bolji od tih nestajucih)....

Necu ja vas da terorisem...bice onako kako zelite, znaci nalazicemo razloge za iskakanja iz zeljenog u onome sto je propisano postojecim drustvenim modelima...ili uvek u drugima, ili u neumerenosti ili u neovovremenosti ili sta vec bude prigodno jedinki....

Sada izazivas sa ova dva posta da ti odgovorim a taman sam se nadurila:zplez:...sta cu kada ne mogu dugo da se ljutim...

Tvoj problem je sto ne cujes drugu stranu...procitas, preletis pogledom i lupis nam (da ne budem advokat zamisli da pricam u svoje ime) pecat kao u mesari...onaj drecavo plave boje da se vidi sa kilometra...nema kvalitetne diskusije ukolko odbijas da saslusas drugu stranu...zapravo mi tebi nismo ni potrebni ovde, ti vodis kako zelis, ispadnemo li malkice iz tvojih sina odmah se sprema onaj pecat...ne ide tako...diskusije je multilateralna stvar u forumskom slucaju...

Hajde sad da se spustim na forumski nivo...
Oni pecati su sad crveni....nema vise plavih...
Drugo , meni fali zelja da suzbijem inat nad snishodljivoscu...to zbog toga sto kad postupim pravilno , znaci ono sto bas treba, da negujes sagovornika da ima motiva da se izgradjuje, ne samo da iznosi svoje trenutne sigurne stavove, onda se ovde desi snishodjenje i nista se ne mrdne sa pocetka, kao da se skupe u lobirajucu grupu , svi sretni i zadovoljni i tu stanu...
To je zato sto su ovde u vecini ne ljudi koji zele da razotkriju , razmisljaju , vec oni koji zele ili da se zabave ili da se socijalno integrisu , a preko toga i pocnu da osecaju postovanje i sigurnost....
Tako da zbog licnih aspiracija svaka takva osoba ce radije odustati cak i kad ima primisao jer je to vec diskusija i tu sujeta radi, a ovako ima lepo "slazemo se" i prihvaceno jedinstvo i integrisanje...

Ti mi kazi ako gresim, ali sam probao par puta i video kako to ide, cak pustim neku temu posle prvog posta i vidim da to ode na "bas smo se lepo ispricali a svi ponovili prvu recenicu...."....

Trebalo bi forum da bude nekako organizovan da omoguci svim ljudima da budu u pravu, pa onda da oni sto hoce da se ispoljavaju , nek to cine i uzivaju , a oni koji zele da otkrivaju , diskutuju , "ratuju", osim namecu, da imaju i oni svoje polje...

Ne vidim kako forum moze izaci u susret obema kategorijama osim ako oni malobrojni koji i zele da istrazuju , napuste forum...i onda se vrlo brzo sve sjedini, to sam vec vidjao....i traje neko vreme i onda postane dosadno , jer same te jedinke postanu svesne da su vestacki izazvale svoje vrednosti i postovanje kroz jednoumlje....
Ili neki drugi razlog za tu naknadnu dosadu i gubljenje interesa.....da ne ulazim...
I to je vrsta izbirljivosti koja se javlja u realnom zivotu , a nismo je pomenuli, ja je zovem zenska potreba za dinamikom....eto opet rodno diferenciranje...ali opet nije sa namerom da spustam zene....ali dzaba , sve se ovde shvati tako i opet kriv...

Dakle ziveo eufemizam......dok ne dosadi naravno...

Problem je u tome sto ti nedostaje strpljenje...ti bi uveo nesto kao cenzus, intelektualni i voljni...nije tvoja logika losa, pazi nisi ti otisao na pdf Moda i trazio muckanje glavom...zdrav razum kaze da ko udje na pdf Psihologija ima zelju makar da saslusa i razmisli o temi i o stavovima koji se pojavljuju na istoj. Tako bi trebalo da bude...medjutim nije...to je realnost.

Postoje dve opcije, prva bi bila da ti zakljucavaju temu po temu, protiv cega sam zdusno jer je bila zakljucana jedna na pdf Muskarci koja je bila vrlo fina ali je prvi post bio ostar i naravno izazvao reakciju koja je bila ocekivana i desila se za pola sata.

Druga opcija bi bila da omeksas...sigurno sam ponovila ovo trideset puta. Doziranim i meksim iznosenjem dobijas na vremenu kao pravi diplomata. Diplomatija uvek podrazumeva kompromis a kompromis znaci da nijedna strana nije potpuno zadovoljna...u tvom slucaju bi se desilo da se pojavi deset istomisljenika, ukoliko nisi preostar nece se osetiti uvredjeno, ostavice po komentar i nestace sa teme jer ih u osnovi uopste ne zanima, ostace ti ljudi koje interesuje, neka ih je petoro, nema veze...dovoljno...

...nema niceg loseg u eufemizmu...eufemizam nije laz, nije cak ni dodvoravanje...ponekad je potrebno izgubiti manje vaznu bitku kako bi pobedio u bitnijoj...ti srljas...to je problem...verovatno si takva osoba, jezik kao zilet a ne razumes da na taj nacin inhibiras ljude, nece da ulaze u konflikt jer mogu da dobiju preko usta...ne mora bas svaka rec da bude na mestu, popusti malo...vazniji je cilj...nemoj da dodjes kao tata na temu i podelis nam par cuski kako mesamo pojmove...ako vec zelis da vodis temu (a zelis cak i onu koju nisi otvorio, tacno se oseti da bi dao malo smernice) moras da naucis kako da saopstis ono sto zelis a da ne bocnes...nije to lako...posebno za one koji bi se poigrali lidera...

...ne radi se o rodu, ne mrzis ti zene, cak volis da ih volis, oseti se i to ali imas problem u percepciji razlicitih tipova zena...tu puno gresis...zato te i napadaju, znas kako je nefer kada cujes da si takav i takav zato sto si zena...ogradi se..nisam sigurna koliko je ovaj post za javnost a koliko za tebe licno...svejedno znas sta sam htela da kazem

Moze na javnom, zato sto je vezan za reakciju na javnom...

Sa pola mogu da se slozim, i to sa ovom prvom polovinom , gde sam ispao losiji...ali nisam siguran da li mogu da izvedem omeksavanje, ne zbog nezelje da se trudim, vec zbog toga sto ja svoje postove ne smisljam, oni su iz prsta, kucani ovog trenutka, kako vidim neku recenicu , neku rec ili neku misao nekoga na forumu...
Moji postovi su impresionisticki bukvalno....
Ja namerno forsiram tu spontanost i naglost, zato sto tako dobijam nepromisljeni kvalitet, iliti jos jedan nacin za rusenje stereotipa ili razumske brane...
U realu sam ja prilicno taktican , diplomata , korektan i inspirativan...u realu radim na 3% svoje mentalne snage, ali i to je previse, jer da je vise, imao bih vise problema, niko ne voli da cuje da znas vise, razumes vise ili da on ne razume...bar ne u srbiji...Ukratko pravim se glup....i postajem glup.
Dakle kao sto ostali dolaze da bi bili pametni i vrednovani , tako i ja dolazim da malo vezbam vijuge, ali mi vrednovanje ne treba....i neka znanja cisto da ne zaboravim....

Ne secam se kad sam poslednji put sreo u realu osobu koja zna sta je indukcija, dedukcija i abdukcija....Direktori i CEO jesu obrazovani i human psihology poznavaoci, ali su to prilicno sveli na manipulaciju, ili cak i degradaciju..
Sad bi trebao da ide deo gde na mene ide drvlje i kamenje, i to opravdano i od mene...

Izbirljivost, iako ne postoji , jer ne biram ja ljude po tome da budu neobrazovani ili da ne misle svojom glavom, dovodi do slicne pojave kao i ova izbirljivost u temi....nedostatak ljudi sa slicnim afinitetima...
I sad bi neko zakljucio da je to slucaj i kod MZ odnosa....
Po mom misljenju nije to slucaj....ali je to najlakse reci i zakljuciti , jer to onda ne vredja nikoga...

Isto kao sto su mogli da zakljucaju temu o primitivizmu na balkanu , jer ona vredja sve ovde, a ja sam eto prilicno zahvalan moderatorima sto nisu. Ja nisam imao pojma u sta moze da se razvije ta tema, a vecina nema pojma ni sad koliko tu ima potencijala.Cak sam povukao temu ka teznji ka fizickom obracunu , koja stvarno postoji i stalno visi u vazduhu u prigradskim naseljima Beograda, ali i u Beogradu samom...Eto koliko nisam imao pojma sta hocu i sta je bolje....
A sam prvi post je imresionisticki oblikovao ono sto mi se vise svidelo, tj generalizaciju opsteg pojma primitivizam...

Da vratim na analogiju nepostojanja slicnih interesovanja u istrazivanju i nepostojanja slicnih interesovanja u ZM odnosima...
Ja bih to pitanje da potenciram...cisto da budem siguran da li i sta vi mislite...

Da li postoji dovoljan broj M koji imaju slicna interesovanja sa zenama?
Isto pitanje za muskarce, da li postoji dovoljan broj Z koje imaju slicna interesovanja sa muskarcima?
A da to ne bude "hajde kako da se smuvamo na brzaka a da niko ne izgleda lak, jevtin, vec da je to strast, sudbina i slabost ljubavi...."

Inace eufemizam je laz za sujetu, a mislim da su i drugi to rekli , da ne bude da samo ja solim pamet...
Kako to rece onaj srdjan iz survivora....Slatkim recima se najbolje soli pamet....

Slatke reci otvaraju ljude...Na osnovu tvog tumacenja slatkorecivosti ja jesam slatkoreciva...medjutim postoji velika razlika izmedju lazne slatkorecivosti i odabira odgovarajucih reci. Mi smo narod koji ceni ogoljenost u svemu pa i u komunikaciji..onda se dogodi da ovi sto uvrede nehotice budu izlozeni protivuvredi, sustinski se ne razlikuju puno...ja se borim protiv toga, preferiram slojevitost i diskretnu izloznost...

...u jednom delu posta upadas samom sebi u usta...

u realu radim na 3% svoje mentalne snage, ali i to je previse, jer da je vise, imao bih vise problema, niko ne voli da cuje da znas vise, razumes vise ili da on ne razume...bar ne u srbiji...Ukratko pravim se glup....i postajem glup.

...evo nama prikrivenosti...imas znaci dve brzine, sporu u realu, takticnu i promisljenu...bicu slobodna da kazem da je ona pomalo lukava i pritajena...zasto? Zato sto ne zelis da se zameras, ides logikom zasto bi stvarao neprijatelje...budi onda fer prema sebi i reci zasto sebe inhibiras u stvarnom zivotu a dozvoljavas naglost na forumu. Verovatno ja ne razumem najbolje jer sam ista u oba sveta, znaci bez lazi ali uz dozu zadrske. Zapravo sam zelela da kazem kako se nista ne postize nesmisljanim kvalitetom, moras da uzmes u obzir gde serviras taj kvalitet, ovo je forum nije naucni rad...ti pomalo bihejvioristicki pristup imas...zacinjen tokom svesti...ako se ja dobro secam psihologije...moguce da se ne secam...elem, niko od nas ne smislja postove dva sata, mahom pisemo sta nam padne na um ali um sam sebe obuzdava...Slazem se za temu o primitivizmu, zato sam i bila deo nje ali ona vise nema svrhe jer je krenulo tumacenje da smo jel protiv Bosanaca...a uopste se nije radilo o tome...Bosanac je bio irelevantan za pricu...

hajde da vratimo temu na normalne noge...

Odgovor na tvoje pitanje bi bio da postoji dovoljan broj...mozda su me lagali, verovatno neki jesu ali ja i dalje verujem da postoji... dokazi da ne postoji...ja ne vidim nijedan razlog....

Nije bitno da li postoji ili ne postoji , to je moj odgovor, vec sta pojedinac i pojedinka misle...

I to moze biti vrlo jak razlog za izbirljivost.
Da opet vratim na postojece drustvene a i komunikativne modele, jer videsmo da su ta dva u vezi....bar ja videh.....
Izbirljivost moze nastati kao cista zelja da se ne pripada postojecem komunikativnom modelu , jer vas on ne zadovoljava, tj vi ste izbrisani sa spiska drustvenih modela...

Usput napozeljnija zena srpskim muskarcima je ove godine Ceca, prosle Natasa Bekvalac itd....Strana je Angelina Jolie....Tek da se vidi sta se forsira...

...najpre moras da utvrdis dustvene modele...

...ma uvek je tako kada biraju najpozeljnije...vazan je kriterijum na osnovu kog se bira...nigde ne pobedjuje Dzulijen Mur vec Andjelina...logicno...

...prvi deo recenice hajde nekako drugi deo bogami nikako, slutim ali ne bih isla dalje od slutnje i gadjanja pa sta se pogodi...verovatno si pisao u zurbi...razvileni ti nama ovo ako zelis da ne nagadjamo...dosadna sam kao buva:zplez:

Ti drustveni modeli ili kalupi, nastaju prosto prirodnim generisanjem. Spontano. Uvek ce postojati. Ne bi mogla sada navesti neki, jer ne razmisljam na taj nacin, ali sam svesna da odgovarajuce drustvene norme uticu na moje ponasanje. I da sam svesno prihvatila neke granice, okvire, pa cak i predrasude.

Sto se teme tice moja izbirljivost je uzrokovana savremenim drustvom i njegovim vrednostima...Kako je sve instant sa krilaticom na celu hocu sve i hocu odmah mnogi ljudi (muskarci i zene) ne mogu, ne umeju, ne zele da funkcionisu na taj nacin...potrebno im je vreme. Vreme je jel danas najskuplje, makar nam tako prezentuju ovi sto su pokupili kvazi liberalni kapitalizam pa stalno gledaju na sat koji vise simbolizuje plateznu moc doticnog a manje to famozno vreme koje doticni sigurno ima na raspolaganju ali naravno da nikada ne bi priznao, bar ne onoj koju zeli da poseduje na bilo koji vremenski period (da, da upravo da poseduje jer nas i biraju dok u ruci drze razapet centimetar kako bi nas premerili sa svih strana). Jer on je alfa, mega giga sta god...i ne moze da gubi vreme jer njegovo vreme kosta...zato mala hajde odluci odmah pa da pecatiramo nas dogovor u horizontalnom polozaju...Hajde sto se romatika meri dubinom novcanika, hajde sto vise ne pijemo vino vec pijemo 2000 dinara, 5000 dinara, hajde sto damo otkaz prijateljima kako promenimo radna mesta ali ako ne zeli da me saslusa kada govorim i mrzi ga da hoda jer bi radije da sebe strateski smesti u neku fensi bastu ja imam zelju samo da odem...sto dalje od njega...nevolja je sto je takvih ljudi danas sve vise i vise...lagano ubijaju normalne devojke koje pocinju da zaziru od muskog roda in general, da se zatvaraju i svoju urodjenu otvorenost da zamenjuju odbrambenim zidom zatvorenosti...i onda su svi nesrecni u dubini...i ovi zatvoreni, jer ih zatvorene niko nece traziti i na silu otvarati, i ovi kvazi otvoreni jer su oni cesto veoma ranjivi pa je lakse biti maco sa tolikom i tolikom platom, manji je rizik da ostane povredjen...koliko das toliko dobijes...

Lepo primeceno.

E dobar primer zablude je prethodni post...a i onaj citirani...

Ja se slazem sa tim da se ubijaju normalne devojke...deo krivice je na muskarcima na koje one nailaze, a deo na muskarcima na koje one ne nailaze a godili bi a postoje...
U oba slucaja je presudan trenutni skup drustvenih modela..
Jedino sto oni ne nastaju spontano , nikada...oni se serviraju ili medijski ili zakonom ili i sa jednim i sa drugim i sa ekonomijom....
Uzmi mnoge fine momke koji zaziru da izlaze jer ne mogu da se spontano isprse sa jednu rundu pica sa devojkama koje im se mozda svide, a onda vide da nisu bas za ozbiljnije stvari sa njima....Jedna tura ti je 1000, 2+2 osobe....i to bi trebalo da bude dnevni trosak, sto ce reci dzeparac mladog muskarca bez zabave bi trebao da bude 30.000 dinara, a sa zabavom dodaj jos 4*2*1000, tj jos 8000 do 12000 dinara...iliti sve ukupno bez egzistencije 48000 dinara...
Da bi bio spontan , taj fini muskarac...ugladjen, koji ne kupuje mindzu od zenske vec spaja svoju sa jos necijom dushom...
Dodaj potrosacku korpu i dobices razlog zasto nema takvih muskaraca na javnom mestu...

Povremeni izlasci su samo zabluda i zavaravanje jer tu spontanog vise nema , ima grcevitog...
Ima ciljanog, ima zeljenog, nema opustenog , ispitivackog, nemarnog....
Tako da se preko javnog zivota procenjuje situacija, a ona je stravicna za "normalne"...
Nit ja mogu da naletim na normalnu devojku koja me nece odbiti u sekundi , zbog predrasude da sam ja jos jedan koji je na isti kalup , a nije sladak kao Kluni ili Redford, a da je na prepad...
A cim je sa primislima , to je vec taktika i neka vrsta racunanja....i onda se i te normalne ustvari promene u najmanje dve grupe...

Jedno su pritajene sponzoruse, a drugo su ekspresionisti licnog uspeha u ovom teskom svetu...znaci nisu one nesto preambiciozne, ali imaju potrebu validacije koju ne dobijaju u obicnom zivotu i onda umeju da to frustraciono ispolje u socijalnim kontaktima...
Pola muskaraca ce od toga napraviti facu, jer se to ne razlikuje od ponasanja ambiciozne emancipovane, ja sam ja, a tebi ko ebe mater....
Dakle opet imamo svodjenje na dominantne modele, jer oni su u vecini i stvaraju pretpostavke, predubedjenja i na kraju i predrasude kod muskaraca, tj prema njima se kreiraju vase procene i stavovi...

Muskarci koji su normalni ionako nisu u poziciji , jer ih manje ima u javnosti , da uopste o ovome prosudjuju.
Ali nek bude da ih ima u nekom broju....
I ovde su opet krivci jer stvarno malo ce njih razumeti moment "normalne" devojke koja zeli da naglasi da je uspela da se snadje sama iako joj je tesko (zeli da se pohvali svojim utrosenim vremenom a ne uspehom i ambicijom).
Plus sto takvih "normalnih" i nema puno , jer tu je ona brojnija vrsta ""normalnih"" koje su ustvari ambiciozne sa svojim ciljem , a nisu dovoljno uspesne da bi bile vamp i "emancipovane" ili dovoljno truda da bi bile sponzoruse....

Sve se shiftuje ka top idealu drustva....obicno u medijima je postavljen i neguje se...
Prividna sloboda izbora je ostavljena kroz repove, tj najuspesniji prikaz uspeha je pink model, a onda ide B92 model, pa fox model pa studio B model itd...
To su samo vise ili manje ispoljene varijante osnovnog modela...ali se svima cine kao razliciti modeli....

Navedoh par krivica muskaraca , a naravno da postoje i par krivica zena, od negradjenja pozicije prilaza (ne znam odakle im to da muskarci prilaze, jer i u stara vremena je bilo muskarci prilaze kad zena napravi poziciju u kojoj se moze prici, mahne repom...)
Ako je iz filmova, onda su valjda videli da tamo ima i poigravanja u kome zena odbija muskarca na prvu loptu ali ne da ga ponizava ili da ga demoralise, vec da se igra sa njim...
Igra sa njim je igra dva bica a ne sa igrackom, eto i to moram da kazem jer danas je podrazumevano drugacije...takodje model....samo se mnogi lazu da kod njih nije prisutan...ali bas mnogi....
Igra je kupovanje vremena za procenu bez emotivnog uplitanja, i bez gubitka interesovanja...

Koliko to danas devojaka zna da radi?
Itd....nisam placen da sada razbijam tacku po tacku gde sve ima modela i gde je kljucna razlika izmedju modela i onoga sto stvarno ljudi misle ili zele...

Objection!!!

Prethodni post bih raskupusala na tanke listove i svaki od njih bi bio pogodan za posebnu analizu.
Ako vec govorimo o zabludama one vire iz prethodnog posta...Viri i banalizacija na jedan drustveni model...nikako se ne slazem...

Kada sam pisala post koji je Mrav citirala ja sam imala u vidu model momaka koji se ne libe da pridju. oni su glasni, sigurni u sebe, sujetni, mahom bogati za srpsko drustvo...sve u svemu nabijeni samopouzdanjem...takve nije sramota da pridju, da zivkaju, da napinju i ganjaju...Irelevantno je da li je on mafijas ili nadobudni sin doktora nauka, nakrali su se u vecini slucajeva i jedni i drugi pa iza citave price stoji zapravo los odgoj i materijalisticki pristup zivotu. Oni razmisljaju u fazonu ja sam pun i ti bi morala da budes srecna zato sto te ja hocu, ako neces ima koja hoce uz cinican pogled ma jesi li ti sigurna da neces...Radi se o samo jednom modelu na koji sam se osvrnula jer imam najcesci kontakt sa njima i zbog isuvise velike koncentracije istih sam postala izbirljivija i zatvorenija...zasto ja njih najcesce srecem je drugo pitanje koje ima veze sa prirodom posla...

Prisutna je i veoma rasprostranjena klapa momaka u pokusaju...takvi su obrazovani u pokusaju, bogati u pokusaju, iskusni u pokusaju...vrlo cesto jaki na recima, na prvi pogled deluju kao dragulj trazicione Srbije jer su ostali neokrnjeni koliko je to moguce...medjutim nakon nekog vremena izlazi na videlo njihova prava strana koja se zove "kiselo je grozdje"...Manifestuje se u vidu tamne strane i komentara...nakon pocetnog odusevljenja iz njega progovara kako bi on sve to i bolje od nekog ali da ima njegov kes, kako si ti mamina maza zato imas ono sto on nema, kako su sponzoruse glupe (a etiketu devojkama lepi brze od taksene marke), njemu je najcesce sve ispod nivoa a oci su mu zapravo zeljne zivota onih iz I kategorije...on je zapravo zavidno bice..takvi su najopasniji jer iznenade najvise kada se devojka najmanje nada...

Odmah iza slede momci koji su u isto vreme svesni sebe ali gledaju u onu prvu grupu sa postovanjem...oni najcesce kazu kako skidaju kapu japijevcu, mnogo je taj alfa mega bolji od njega ali sta ce, on je takav...njemu novac ne treba...to su macici, stenci, slatka stvorenja veoma pogodna za vezu sa ambicioznim zenama koje su dominantne, uzmes za muza mace i mozes biti sigurna da ti nece zamerati nista jer ga je previse strah da se kaci sa tobom...taj uvek izbegava sukob, pogresno je shvacen kao dobar momak...zasto pogresno - zato sto ga smatraju dobrim jer ne ugrozava ni muskarce ni zene pa ga svi vole...

Postoje i oni normalni, fini, slatki momci ali imaju jednu mnogo veliku manu...zapravo dele tu manu sa slicnim varijantama zenskog roda - oni su zatvoreni...Fizicki i emotivno...sa njima je najteze...zasto...zato sto retko pustaju zene u svoj svet, doziveli razocarenja, izgubili poverenje i rezonuju da su "sve zene sponzoruse"...a nisu, znaju i oni da nisu samo ih je strah da probaju, postali su maliciozni, pomirljivi sa sudbinom da nisu I kategorija...naravno ima izuzetaka ali u najvecem broju slucajeva su toliko opasani zidinama da im se jedva prilazi...takvi najcesce biraju za devojke koleginice koje su neupadljive, bitno je da ne strce, da su osrednje u svemu zato sto on ima frku da izgradi odnos sa nekom koja bi mogla da ga povredi (ovaj tip se plasi povredjivanja vise nego bilo cega drugog)...dugo misli na bivsu...ne prilazi tek tako, ukoliko se ne odgovori na prvi njegov potez drugi skoro pa garantovano ne vuce...iako mu se devojka dopada...takvi su cesto prijatelji sa devojkama koje im se dopadaju...prijatelji su i sa bivsim ali niko ne zna sta on u dubini misli, sta oseca i koga voli...Tako se desava da nakon desetak godina kaze kako mu se dopadala ta i ta a da to niko na belom svetu nije znao...oni bi bili model nesigurnih...

...placanje tura je zbilja nebitno...po mom misljenju apsolutno nevazno...

...igra? He..umemo mi to...jos kako umemo, naucile jos kao klinke ali je danas veoma opasno igrati se kada svako da sebi za pravo da ti pridje na svoj nacin samo zato sto vrckajuce hodas...dozivele mi i par nervnih slomova na nase oci zato sto smo ih zavlacile itd...zapravo vazno je da ti sto se igraju umeju da procene saigraca (namerno ne kazem suparnika)...igrati se zeke i sargarepe iliti macke i misa sa slabijim ili jacim saigracem ume da bude neravnopravna igra a nezgodno je kada mec izgubi neko ko nije naucio da gubi pa malo pogubi zivce...

"...placanje tura je zbilja nebitno...po mom misljenju apsolutno nevazno...

...igra? He..umemo mi to...jos kako umemo, naucile jos kao klinke ali je danas veoma opasno igrati se kada svako da sebi za pravo da ti pridje na svoj nacin samo zato sto vrckajuce hodas...dozivele mi i par nervnih slomova na nase oci zato sto smo ih zavlacile itd...zapravo vazno je da ti sto se igraju umeju da procene saigraca (namerno ne kazem suparnika)...igrati se zeke i sargarepe iliti macke i misa sa slabijim ili jacim saigracem ume da bude neravnopravna igra a nezgodno je kada mec izgubi neko ko nije naucio da gubi pa malo pogubi zivce..."
-------------------------------------------------------
Ono pre citiranog se slazem, tacno je da si mislila za drugi model ponasanja...Shvatio sam ja to....i uzeo ga kao primer na koji se cesto svode oni koji nisu taj tip, taj model.

A ovo citirano , e to mnogo gresis.I kod jednog i kod drugog...
A naravno da sam bio ubedjen da tako mislis, to se vidi....
Ali to je opste misljenje, tako da se tu ne razlikujes, tj pripadas tom modelu drustvenog shvatanja...
Rekoh da navedem onu sitnicu da igra nije sa igrackom, da ce to pomoci, ali vidim da nije...

...koketarija je vestina...kao takvu je postujem...ukoliko se odvija izmedju dva srodna bica moze biti izvor velikog uzitka ( ja te kao odbijem sa smeskom, pa se ti kao sklonis ali ja znam da nisi mnogo odmakao pa te mamim onim istim smeskom, kao poziv kao nije ko kako shvati ali oni kojih se tice shvataju) medjutim ukoliko jedan ima drugacije afinitete ili brzinu onda igrica moze biti nezgodna i on/ona se mogu osetiti izigrano kao igracke...Mogu biti i igracke ukoliko ih neko tako dozivljava i tretira iz razlicith razloga (najcesce sujete ili samoce) ali to onda nije koketarija vec izivljavanje...cilj i svrha nije ni priblizno ista...Ja sam pod ovo podvela igracke, ti?

Često srećemo osobe koje dugo nemaju vezu, ne mogu da nađu devojku/dečka i kada ih pitate zašto je to tako, oni kažu da si izbirljivi mnogo. Da li je izbirljivost u vezi sa narcisoidnošću ponekad ??? Ako neko mnogo bira, da li to možda znači da ima previsoko mišljenje o sebi, u fazonu ,,Ja mnogo vredim, pa uz mene mora i neki takav???'' Šta uopšte znači to, ,,izbirljiv sam'', ,,imam visoke kriterijume''? Ko su te osobe?

Hmm,od kada je veka i coveka,
mozda svoje precenjivanje ,ili tudje potcenjivanje,
ili sto ¨skuplje¨ se prodati tj.kupiti.
Recimo ovako,muksi gledaju lepotu,da se q.... pred drustvom,
a zenskinje da se (isto)pred drugaricama ,preferirajuci imovnu (materijalnu sigurnost),
a bogme i izgled.:zag:
........i posle padnu u kovit,ocu reci luping ,pa kad se spoje
svecano mrakom,ocu reci brakom,nacnu bure ,bure puno meda sa g.......tom.
Ko pomesa vodi zivot sa razdobljima meda i g........,a ko ne taj kad pojede med,
ostanu im samo g.....

Konkretno receno,a ?
:rotf:

Često srećemo osobe koje dugo nemaju vezu, ne mogu da nađu devojku/dečka i kada ih pitate zašto je to tako, oni kažu da si izbirljivi mnogo. Da li je izbirljivost u vezi sa narcisoidnošću ponekad ??? Ako neko mnogo bira, da li to možda znači da ima previsoko mišljenje o sebi, u fazonu ,,Ja mnogo vredim, pa uz mene mora i neki takav???'' Šta uopšte znači to, ,,izbirljiv sam'', ,,imam visoke kriterijume''? Ko su te osobe?

Не мислим да су такве особе гарантовано нарциси, можда једноставно не воле да имају контакт са било ким, затвореније су... треба им више времена да се опусте са људима које не познају, па тако не дају себи шансу да им се неко више свиди.

А можда су једноставно надрндане цепидлаке.

Takve osobe su obicno vec u nekim godinama i verovatno postavljaju previsoke kriterijume pri odabiru partnera.Mozda iz svega toga lezi nesigurnost u sopstvenuu vrednost ili pak,manjak samopouzdanja.Neko veliko razocaranje takodje moze da utice na to da osoba od narednog partnera trazi skoro pa iracionalne osobine.
Ili jednostavno zele partnera s odredjenim osobinama

Kako moze postavljanje visokih kriterijuma biti povezano sa nesigurnoscu :think:

Samo samosvesne osobe postavljaju visoke kriterijume...

Izbirljivost je normalna stvar...

Ja se pitam sta navodi ljude da ne biraju, da trpe ono sto im ne odgovara ????

Kako moze postavljanje visokih kriterijuma biti povezano sa nesigurnoscu :think:

Samo samosvesne osobe postavljaju visoke kriterijume...

Izbirljivost je normalna stvar...

Ja se pitam sta navodi ljude da ne biraju, da trpe ono sto im ne odgovara ????

Navodi ih ljubav! Osećanje koje govori da smo spremni da volimo i mane nama drage osobe, i da pored toga što nam neke njihove loše osobine smetaju, ipak ostanemo uz njih jer ima više onih osobina koje nam prijaju! Ljudi nisu savršeni i ne možeš naći osobu kod koje nećeš trpeti njene mane (pa makar to bilo i loše istiskivanje paste za zube od sredine tube, ili neugledni mladež na licu). To naravno ne znači da osobe koje vole, takođe ne biraju!!! Ali koliko su izbirljive osobe u stanju da trpe nesavršenost???

Back