Izbacuje mi da ESP i ASR ne funkcionišu (POMOĆ)

Kolja02

Početnik
Poruka
6
Pozdrav svima, imam jedno pitanje pa ko može i želi može pomoći. Imam Peugeot 406 i pre dva dana počinje da mi izbacuje na ekranu esp/asr not functioning . Interesanto je to što se greška pali nakon 1,2 km posle palenja motora kad se auto ugasi i ponovo upali greska nestaje i ponovo se pali nakon 1,2km. Danas sam isao kod majstora prikljucio je na dijagnostici pobrisao greske sve je bilo uredu i nakon 15-ak minuta ponovo se pali ta greska ... Ako neko zna molim Vas pomozite...

Kad ode i senzor ABS-a onda pali ESP lampicu.
Nekad se upali jer je auto duze stajao pa ona rdja sa diskova se zalepi za senzor jer je on u stvari magnet.
Imao sam Bubu koja je stajala i kad sam je registrovao i poceo da vozim upalio se ESP i ABS i otisao do majstora i ocistio mi je senzore i izduvao glavcine vazduhom i vise se nije palila greska.

Senzor, zaprljana rešetka jer je štitnik od blata satrulio, kabl, konektror, solenoidi, stara tečnost kočiona, tanke pločice.
Tada se ads deaktivira i prestaje da radi, može da se vozi ali treba popraviti. Nemoj da te prevari sad na prvoj poledici. Čudi me da majstor nije ništa pročitao već samo pobrisao greške. Jel barem čačkao konektore?

A mogu i dizne da budu :D

Majstori glupanderi jedva su savladali kliktanje to softwerima a ni1 ne zna da tu gresku otkloni
Није ни њима лако. Сада треба више да будеш ит-јевац него било шта друго, а основна делатност је чиста механика, одржавање аутомобила.

Није ни њима лако. Сада треба више да будеш ит-јевац него било шта друго, а основна делатност је чиста механика, одржавање аутомобила.
Pa nije ako se ne ulaze.. oni bi trebali malo skole ubscivati za svoje radnika ili sami da placaju sebi obuku kad nesto novo izade .. inace ce ih vreme pojesti kao I industriju Juge :)

Dijagnostika zahteva osnovno poznavanje kompjutera a to je velika misterija za 90% populacije na ovim prostorima. Majstori su nekako zapeli u vakumu. Više nije samo odvrneš zameniš, mora i odgovarajući pdf da se ima pa da se prate instrukcije, nije to ko jugo jbg.

Danas ne radi kako treba dizna za ubrizgavanje goriva a upali se ASR pa kuku majko šta sad de mi je plus (+) šarafciger da pogledam :sad2:

Poslednja izmena:

Back