Iz zenskog ugla

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.731
Bilo je nesto ovog tipa cini mi se ali da priupitam..da li bolje u životu prolaze lepe ili ružne devojke?
Nije moja ideja pa sam se i sam zamislio..ono realno lepe se unovce ako su pametne..ali mozda manje rade na sebi..mozda se ruznije vise trude pa se usavrsavaju..imao sam lepu i ruznu i losije iskustvo imam sa lepom jer je na svakom delu tela videla mane i nedostatke..trip da ce joj jedna kockica cokolade napraviti haos..mnogo je nesigurnija u sebe od ruznije..ili ruzna dobro krije i nema potrebu da se svakom dopadne kao lepa..ne trazi na svakom koraku dokaz i lakse prica o manama..nebitno sad ovo sto rekoh sta vi mislite

Bilo je nesto ovog tipa cini mi se ali da priupitam..da li bolje u životu prolaze lepe ili ružne devojke?
Nije moja ideja pa sam se i sam zamislio..ono realno lepe se unovce ako su pametne..ali mozda manje rade na sebi..mozda se ruznije vise trude pa se usavrsavaju..imao sam lepu i ruznu i losije iskustvo imam sa lepom jer je na svakom delu tela videla mane i nedostatke..trip da ce joj jedna kockica cokolade napraviti haos..mnogo je nesigurnija u sebe od ruznije..ili ruzna dobro krije i nema potrebu da se svakom dopadne kao lepa..ne trazi na svakom koraku dokaz i lakse prica o manama..nebitno sad ovo sto rekoh sta vi mislite
Svaki covek je individualac i prica za sebe!!!!!!
Zasto na ovako ruzan nacin govoris o lepim zenama?Kakvo unovcavanje?z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:
Kako ko prolazi u zivotu,opet je individualno,ima lepih i nesrecnih,ruznih i srecnih-to sto se tice fizickog izgleda koji nije presudan da bi neko bio srecan ili nesrecan.....ili kako ti mislis BIO NA CENI!!!!!z:mrgreen:

Mislim da to ima vise veze sa karakterom, inteligencijom i radnim navikama nego sa fizickim izgledom.
Osim toga, relativno ti je to ruzan. Meni je malo ko stvarno ruzan, onako da ga je priroda bas nagrdila, sve ostalo takodje proistice iz naravi, kako neko zraci i kako se ophodi.

ps. A imam i neko zivotno iskustvo, neke ljude poznajem vise od tri decenije, i o nicijoj sudbini nije odlucio fizicki izgled, nego bas rad, trud, karakter, i nekada ne/srecne okolnosti.

Poslednja izmena:
Lepim zenama (ljudima uopste) je daleko lakse, tj vece su im sanse da im se mnoga vrata otvore.
Podji samo od prostog primera:
Sedis u ofisu pretrpan poslom i na vrata ti zakuca neko.
Lepa zena- velika je sansa da se ozaris, osetis prijatnost i pocastis je osmehom , mozda i komplimentom..mozda krene i duza konverzacija, mozda, mozda...
Ruzna zena - najverovatnije je pogresila vrata z:p
Veruj da bi isto bilo da u tom ofisu sedi zena!
E sad, ko je bolje prosao u zivotu- lepa ili ruzna, to ce svaka individualno da sumira kad dodje u godine da to radi. Nevolja je u tome sto su lepim zenama i ocekivanja od zivota veca.
Inace sam pristalica psiholoskih teorija da karakter i "ono iznutra" itekako uticu na fizionomiju coveka (zene).
Lepota jeste relativna, ali se ipak zna sta je lepo.

tesko je reci, malo ih znam ali ajde: ona jedna super lepa se fino sredila zato sto je ambiciozna. jedina ruznjikava koju znam nije lose prosla u zivotu, ima super posao, svoj stan, jedino sto nema momka a da ja znam za njega... jedino sto ne ume bas sa parama pa sve dobija drugu dimenziju.
sad, kako one to zive - ona lepa maltretira sve zive koji je puste jer misli da ima pravo na to, kad-tad ce da pukne samo tako. vec se vide i bore i godine, ona postaje sve neprijatnija, otrovna i gubi tlo pod nogama.
ruznija je cesto sama pa pocinje da gubi osecaj za druge, ne mozes s njom vise da se dogovoris ni oko cega. tera svoje jer je navikla da brine samo o sebi.
sto se samopouzdanja tice, mislim da ce ona prva vremenom da ga ima sve manje. to joj je bitnija stavka u zivotu, stizu neke mladje, jedrije devojke a ona ima potrebu da i dalje bude najlepsa, najzgodnija...
ruznijoj fali tip, dete, porodica - ali ona to moze da stvori, dok lepsa bije vec izgubljenu bitku.

tesko je reci, malo ih znam ali ajde: ona jedna super lepa se fino sredila zato sto je ambiciozna. jedina ruznjikava koju znam nije lose prosla u zivotu, ima super posao, svoj stan, jedino sto nema momka a da ja znam za njega... jedino sto ne ume bas sa parama pa sve dobija drugu dimenziju.
sad, kako one to zive - ona lepa maltretira sve zive koji je puste jer misli da ima pravo na to, kad-tad ce da pukne samo tako. vec se vide i bore i godine, ona postaje sve neprijatnija, otrovna i gubi tlo pod nogama.
ruznija je cesto sama pa pocinje da gubi osecaj za druge, ne mozes s njom vise da se dogovoris ni oko cega. tera svoje jer je navikla da brine samo o sebi.
sto se samopouzdanja tice, mislim da ce ona prva vremenom da ga ima sve manje. to joj je bitnija stavka u zivotu, stizu neke mladje, jedrije devojke a ona ima potrebu da i dalje bude najlepsa, najzgodnija...
ruznijoj fali tip, dete, porodica - ali ona to moze da stvori, dok lepsa bije vec izgubljenu bitku.

E da i ja mislim da ce vremenom gubiti samopouzdanje zaebana su vremena nema se na cemu graditi

malo ste uprostili stvar,po ovome izgleda kao da lepa ima samopouzdanja koje je gradila samo na lepoti?!
da li je moguce da je ona i plemenita i vedra i obrazovana,pa joj gubitak mladosti i lepote nece doneti razocarenje?
a sto se tice te ruznjikave sto je sama,ja znam za puno slucajeva da su debeljuce sa prosecnim izgledom u sretnom braku,a privlacne ostale same
mada mislim da smo svi mi u sustini prosecnog izgleda,samo neko tu prosecnost ume da nosi kao lepotu,a neko kao ruznocu

to je neka vrsta prokletstva dzordzi - ono sto ti je kao mladoj otvaralo vrata te truje kad ostanes bez toga.
bice ona mozda i dalje lepa u odnosu na svoju generaciju (ako se ne unakazi debljinom, alkoholom, pusenjem, nezdravim zivotom pod svakodnevnim stresom) ali je gotovo sa statusom naj-ribe evr. mogu i ruznije da se zapuste ali na njima se to manje vidi :lol:

to ti pricam:lol:
malo ste uprostili stvar,po ovome izgleda kao da lepa ima samopouzdanja koje je gradila samo na lepoti?!
da li je moguce da je ona i plemenita i vedra i obrazovana,pa joj gubitak mladosti i lepote nece doneti razocarenje?
a sto se tice te ruznjikave sto je sama,ja znam za puno slucajeva da su debeljuce sa prosecnim izgledom u sretnom braku,a privlacne ostale same
mada mislim da smo svi mi u sustini prosecnog izgleda,samo neko tu prosecnost ume da nosi kao lepotu,a neko kao ruznocu

Pa da privlacne ce i ostati same jer zapostavljaju unutrasnju lepotu misleci da je spoljasnja dovoljna

ma ajde bre
za svaki neuspeh krivićemo svoj fizički izgled
ako smo lepi----nisam uspeo/la zato što su drugi ljubomorni na mene, zato što misle da ću sve preko lepote
ako smo ružni, tj mislimo da smo ružni---nisam uspeo/la zato što sam ružan..
čovek treba da radi na svom samopouzdanju, lepota je ionako stvar subjektivnog doživljaja

Zavisi od decenije kojoj zena pripada. Lepota koja sija i koja tera ljude da gledaju u njenom pravcu bez obzira na njeno ponasanje i odevanje jednostavno traje negde do kraja trece decenije. Kasnije neki drugi kvaliteti isplivaju, mozda se nece sudariti pogledom sa svakim covekom ne ulici ali i dalje je lepa spram sebe samo je ta lepota manje zanosna na prvu loptu. Sa druge strane one prosecne devojke koje nisu sijale u prvoj mladosti mogu da se izjednace sa bivsim lepoticama po izgledu samo ako se dovoljno neguju jer se ljudi iznad trideset po mom misljenju dele na - negovane i nenegovane. Neke sitne mane padaju u vodu i na njih se obraca manja paznja nego u toj nekoj prvoj mladosti. Tako da ja glasam za drzanje, ulaganje u svoja interesovanja i neku opstu prijatnost. Najgore prodju ljudi nesvesni svojih godina, neretko postaju zluradi i pakosni spram mladjih i neprestano se vajkaju kako je bilo lepse, bolje, kvalitetnije u neko njihovo vreme. To je prava steta jer je zivot mnogo duzi od par godina zategnute mladosti.

Ako bih sebe posmatrala, nisam ni ružna ni nešto lijepa, onako prosječna, mada mnogo bliže lijepoj nego ružnoj, i ne vidim da mi je faca donijela nikakav uspjeh sem toga što nisam imala problem da privučem pažnju momka koji mi se sviđa.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Ne postoji ruzna zena z:) Samo muskarci mogu biti ruzni z:p
Sminkeraj je cudo jedno, sta moze napraviti od ruznjace :zskace::zskace::zskace: ali i to je nauka z:)

Kako će proći u životu, zavisi od toga šta rade sa tom svojom lepotom ili ružnoćom, kako je doživljavaju i koliko im je važna.
Ako im je fizički izgled jedini kvalitet ili cilj, onda će propatiti...z:mrgreen:

lepa i pametna ima najviše šanse za uspeh :lol:
bilo koje vrste :)

buduci da su na snazi patrijahat i seksizam, dobro ce proci one koje ni na koji nacin ne ugrozavaju ni muskarca kao pojedinca ni drustvene norme ni sistem
a prijaju oku

pa se onda vaga, na kojim poljima je slab koji muskarac => koliko je kojih karakteristika kod koje zene potrebno da se ta slaba tacka sakrije i odrzi privilegovan polozaj
kako za sebe tako i za primjer dugim muskarcima

..bolje prolaze SNALAZLJIVE djevojke...to je definitivno.
Vidio sam par primjera u kojima su prosjecne OSTROKONDZE unistile momke koji su bili primjeri u drustvu i gradu...
...isto tako sam gledao kako glupe ljepotice prolaze iz ruku u ruke...sto momaka, sto starkelja...

Moj zakljucak bi bio...bolje prolaze one koje znaju na najbolji nacin raspolagati onim sto posjeduju...

Back