Ivo Andrić, Nobelova nagrada i Tito

Иво Андрић оно шта је написао, тако написано баш вреди.
Оно шта је Андрић радио, радио је како не треба и баш ништа не вреди.

E ovako bihj nešto i ja mogao da kažem, jer postoje fotografije Ive Andrića u društvu sa Hitlerom. Ali povodom potpisivanja Trojnog pakta. Zajedno sa knezom Pavlom. Politika toga doba. Ne može se pobeći od toga...

Poslednja izmena od moderatora:
E ovako bihj nešto i ja mogao da kažem, jer postoje fotografije Ive Andrića u društvu sa Hitlerom. Ali povodom potpisivanja Trojnog pakta. Zajedno sa knezom Pavlom. Politika toga doba. Ne može se pobeći od toga...
А какве везе има ,,Borac za prava zivotinja'' са овом темом да би дрндао кориснике?

Andrić je uistinu klasik, no ne bi bio toliko prozivan da nema tih draškanja oko nacije, diplomacije, naklapanja o masonima,....

Mislim da ni Nobel, iako nezanemariv, nije tu presudan- dobili su ga i Martin Du Gard, i Heidenstam, i Reymont,..pa nema nekih silnih priča o njima.
Nego ta politika, Bosna, nacije...to je dinamit.

Andrić je uistinu klasik, no ne bi bio toliko prozivan da nema tih draškanja oko nacije, diplomacije, naklapanja o masonima,....

Mislim da ni Nobel, iako nezanemariv, nije tu presudan- dobili su ga i Martin Du Gard, i Heidenstam, i Reymont,..pa nema nekih silnih priča o njima.
Je,kaj ne...Sve su to Bosanci zjebali...Daš im dve ovce da ti pričuvaju,oni zgube sve tri...z:cry:
A more bit da je I Krleža neki Bosančeros ili bar Hercegovac...
Da se nisu zjebali on I Stari ,pitanje da li bi Andrić u Stokholm...
Ali,zamisli da Kusta dela Krležgrad!
Ne gre to...:hahaha:

Dobili su ti mediokriteti, a JA nisam.

Dobili su ti mediokriteti, a JA nisam.
Cico,jes I bila u Karađorđevu 61 kad je bio svećan lov za zvanice prvog samita
nesvrstanih! I mislio sam da nisi!
E vidiš,tamo bi se upoznala s Naserom,Nehruom,Carom Haile Selasijem,Mobutom,
Moamerom el Gadafijem,Sadamom Huseinom....Mislim da bi se oduševili s tobom
,a I nagradu bi dobila,bar koliko Gertruda Munitić!

Objašnjenje zašto Tito nikad nije nominovan za Nobelovu je što je bio maršal-vojnik,
a vojna lica nisu mogla po zaveštanju dobiti tu nagradu jer je Nobel to uneo u oporuku
zgrožen šta je njegov TNT uradio u Prvom WW!

Cico,jes I bila u Karađorđevu 61 kad je bio svećan lov za zvanice prvog samita
nesvrstanih! I mislio sam da nisi!
E vidiš,tamo bi se upoznala s Naserom,Nehruom,Carom Haile Selasijem,Mobutom,
Moamerom el Gadafijem,Sadamom Huseinom....Mislim da bi se oduševili s tobom
,a I nagradu bi dobila,bar koliko Gertruda Munitić!

Objašnjenje zašto Tito nikad nije nominovan za Nobelovu je što je bio maršal-vojnik,
a vojna lica nisu mogla po zaveštanju dobiti tu nagradu jer je Nobel to uneo u oporuku
zgrožen šta je njegov TNT uradio u Prvom WW!

Ja poznajem mnogo bitnije ljude i bila sam u vezi sa mnogo vaznijim ljudima od tih.

Back