Goscica
Domaćin
- Poruka
- 4.534
nije ih bilo, tiba bolela i danas...
:?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa kako da se pomogne uvaženoj članici foruma? Nekom lakom juhicom? :wink:Goscica:nije ih bilo, tiba bolela i danas...:?
Imaš li neko ozbiljnije pitanje. Pa toga uvek imam k`o salate!Goscica:danas jela juhicu, a sto pitas, jel imas neki recept na umu?![]()
Espanol:Divna (i vrlo izgledna klopa- vidi fotku). Za 4 osobe potrebno je:
- 400 grama pirinča
- 25 gr. butera
- 50 gr. lako topljivog sira ( recimo mocarela)
- 1 deblja šnita šunke
- 2 jaja
- 4 kašike struganog parmezana
- 8 dl. supe (ili vrele vode sa 1 kockom instant supe)
- prezle, ulje, biber, so
Priprema:
Rastopiti na tihoj vatri buter, dodati pirinač i nekoliko minuta ga pržiti uz stalno mešanje. dodati vruću supu i kuvati oko pola sata, ili dok supa ne ispari i pirinač ostane suv. Dodati parmezan, so i biber po želji i dobro promešati. Kad se pirinač ohladi, dodati jedno dobro ulupano jaje i sve promešati.
U međuvremenu sitno iseckati šunku i nastrugati sir izmešati. Od pirinča rukama oblikovati loptice veličine jajeta, prstom izbušiti rupu i ubaciti mešavinu šunke i sira. Pažljivo zatvoriti da nadev ne izađe. Dalje je čisto pohovanje. Loptice umočiti u jaje ( sve ovo je najbolje raditi uz pomoć dve kašike da se zadrži oblik), zatim u prezle i pržiti na dosta dobro zagrejanog ulja dok se lepo ne zarumene. Procediti i staviti malo na salvetu da upije ostatak ulja. Pred služenje posuti sitno seckanim svežim peršunom. da vidimo ko će prvi da izvesti o rezultatima? :wink:
![]()
sanja:karamba i karambita!
uvek naletim na ove masne fotke kad sam gladna!![]()
Parmezan ide u pirinač a mocarelu može da zameni bilo koji sir koji se lepo topi. :wink: Drago mi je da ti se vratio interes za klopu. Znači tibica je OK. Eto šta je forumska stimulacija.Goscica:e, da, a jel i mocarela i parmezan idu unutra sa sunkomi jel moze neka zamena za mocarelu?
Samo ti stimulisi, a i ostali, a sto mi ide vodica na usta nema veze...Espanol:Parmezan ide u pirinač a mocarelu može da zameni bilo koji sir koji se lepo topi. :wink: Drago mi je da ti se vratio interes za klopu. Znači tibica je OK. Eto šta je forumska stimulacija.Goscica:e, da, a jel i mocarela i parmezan idu unutra sa sunkomi jel moze neka zamena za mocarelu?
:wink:
Pa to stalno pričam, ZDRAVLJE na usta ide. U protivnom obnevidiš i snalazi te svako čudo. :wink:Goscica:Samo ti stimulisi, a i ostali, a sto mi ide vodica na usta nema veze...Espanol:Parmezan ide u pirinač a mocarelu može da zameni bilo koji sir koji se lepo topi. :wink: Drago mi je da ti se vratio interes za klopu. Znači tibica je OK. Eto šta je forumska stimulacija.Goscica:e, da, a jel i mocarela i parmezan idu unutra sa sunkomi jel moze neka zamena za mocarelu?
:wink:
e, da, tek sad videh da si napisao u receptu za parmezan, al valjda sam obnevidela od ove dijetalne hrane
![]()
Espanol:Divne lepinjice koje spasavaju kod iznenadnih gostiju, a lepo menjaju hleb kod raznih jela. Pjadine Romanjole prave se brzo i ne zahtevaju neki poseban materijal. Za 6 osoba potrebno je:
- 500 gr. belog brašna
- 150 gr. masti
- 1/ 2 kašike soli
- Malo tople vode (još bolje mleka)
Priprema
U brašno dodati mast i so i uz lagano dodavanje vode (mleka) mešati dok se ne dobije malo čvršće testo. Mesiti ga nekoliko minuta, a zatim podelite na komade veličine jajeta. Dlanovima ga formirati u kuglice i tanjiti ih prstima i dlanovima dok ne formirate lepinjice. Da se ne bi osušile, svaku pobrašnite i slažite jednu na drugu zamotene u krpu do pečenja. Italijani ih peku na ploči od neglazirane pečene gline, ali je odlična zamena i tiganj od livenog gvožđa. Peku se tek kad je podloga dobro zagrejana, lagano se izbodu viljuškom i kad je jedna strana gotova okreću. Tople se slažu jedna na drugu i zaviju u krpu. Jedu se tople ili hladne, preko njih odlično ide buter, krem sirevi, šunka... Ja ih najviše volim kao na slici (pogodite zašto?):wink:
![]()
www mira:[quote="smehNe znam kako mi je promaklo da potvrdim kako je ovo (provereno!) još jedan izvrstan recept onog koga ne treba pominjati (samo ćemo ga značajno pogledati!). Doduše, imam jednu napomenu, za one koji ne vole baš jako slano, da količinu soli ne uzmu zdravo za gotovo, već je prilagode sopstvenom ukusu.
Doduše, svakako se neće baciti :wink:
Ma verujemo mi u tebe!Goscica:Verovali ili ne - napravila Pjadine romanjole 8)
E, sad, posto nisam imala mast stavila sam ulje (vec mi se javlja da cu dobiti kritiku zbog toga)i naravno isla na pola mere.A jel to treba da bude tako masnjikavoSve u svemu nisu lose, mozda ce biti sledeci put i bolje.
![]()
Da li me oči varaju, ili se to Goščica najzad vratila u svoju kujnicu? "Masnjikave" su od ulja, ali svejedno ipak ukusne. Ako ti treba domaća mast, šta misliš gde ima?Goscica:Verovali ili ne - napravila Pjadine romanjole 8)
E, sad, posto nisam imala mast stavila sam ulje (vec mi se javlja da cu dobiti kritiku zbog toga)i naravno isla na pola mere.A jel to treba da bude tako masnjikavoSve u svemu nisu lose, mozda ce biti sledeci put i bolje.
![]()
Pa prva sam se javila!!!Espanol:Da li me oči varaju, ili se to Goščica najzad vratila u svoju kujnicu? "Masnjikave" su od ulja, ali svejedno ipak ukusne. Ako ti treba domaća mast, šta misliš gde ima?Goscica:Verovali ili ne - napravila Pjadine romanjole 8)
![]()
![]()
![]()
![]()
Smeh, ne ljuti se, u tebe i tvoje kulinarske sposobnosti on uopste ne sumnja,a u moje - e pa u moje i ja sumnjamsmeh:Pa prva sam se javila!!!Espanol:Da li me oči varaju, ili se to Goščica najzad vratila u svoju kujnicu? "Masnjikave" su od ulja, ali svejedno ipak ukusne. Ako ti treba domaća mast, šta misliš gde ima?Goscica:Verovali ili ne - napravila Pjadine romanjole 8)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()