Isus Hrist kao čovek?

Prvi ljudi

Ako si ljudsko biće da, ako imaš vere ko i oni šta te sprečava da činiš čuda?
A pa ne činim ja. Ali dopustim nekad da se desi neko čudo. E sad,
što ne dopustim češće, o tome knjigu mogu da napišem, ali ne bih
misli usmeravala u tom pravcu.

Prvi ljudi nisu živeli u neznanju. Današnji zamajan čovek živi u neznanju
i svo znanje što skuplja je obično sr*nje. Prvo moraš da se setiš sebe,
da izađeš iz iluzije i onda ti ostala znanja postaju dostupna i razumljiva.

nije to rečeno apostolima nego svim verujućim...

Jovan 14,12Zaista, zaista vam kažem: koji vjeruje mene, djela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovijeh tvoriti; jer ja idem k ocu svojemu;
Jovan 14,13I šta god zaištete u oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi otac u sinu.
Jovan 14,14I ako što zaištete u ime moje, ja ću učiniti.

ispada da ili niko nikad nije verovao Isusa ili da je Isus dao pogrešno proročanstvo
Ili nije verovao ili nije tražio. Kao veruješ, a unapred znaš da nije moguće.
Ili tražiš, a smatraš da ne zaslužuješ, nisi dostojan i slično.. Mnogo toga
se tu uplete.

Ili nije verovao ili nije tražio. Kao veruješ, a unapred znaš da nije moguće.
Ili tražiš, a smatraš da ne zaslužuješ, nisi dostojan i slično.. Mnogo toga
se tu uplete.
pa ok...kod običnog čoveka...šta sprečava sveštenike i monahe da veruju toliko čvrsto da verom čine dela i veća od onih koja je Isus činio kako je on najavio? On je najavio svi koji veruju njega činiće dela i veća od njegovih, a u praksi niko ih ne čini....znači ili su svi maloverni ili je Isus izmišljao

pa ok...kod običnog čoveka...šta sprečava sveštenike i monahe da veruju toliko čvrsto da verom čine dela i veća od onih koja je Isus činio kako je on najavio? On je najavio svi koji veruju njega činiće dela i veća od njegovih, a u praksi niko ih ne čini....znači ili su svi maloverni ili je Isus izmišljao
Pa šta je tebi od ta dva verovatnije?
Kada pitaš šta druge sprečava, uvek je ono što sprečava i tebe.
Istu muku svi mučimo..

I kako bi ti uopšte prepoznao da se u nečijem životu dešavaju čuda? :think:
ne može se to sakriti ako činiš čuda...ako oživljavaš i lečiš ljude, isteruješ demone, hodaš po vodi, stišavaš oluje, pretvaraš vodu u vino...da imamo ljude koji tako čine među monasima oni bi bili svetska senzacija.....znači ili su svi do jednog maloverni ili je Isus pričao svašta...
eto napravi eksperiment da veruješ Isusa toliko da možeš da činiš čuda pa nam javi rezultat...ja ne mogu jer sam isuviše skeptičan u vezi toga da je Isus Bog...

A pa ne činim ja. Ali dopustim nekad da se desi neko čudo. E sad,
što ne dopustim češće, o tome knjigu mogu da napišem, ali ne bih
misli usmeravala u tom pravcu.

Prvi ljudi nisu živeli u neznanju. Današnji zamajan čovek živi u neznanju
i svo znanje što skuplja je obično sr*nje. Prvo moraš da se setiš sebe,
da izađeš iz iluzije i onda ti ostala znanja postaju dostupna i razumljiva.
Prosto je pitanje bilo, ako imaš vere koliko zrno goruščije planine ćeš pomerati.
Znači samo teorije i prepirke dal je Bog Jahve ili dal se svetkuje subota ili nedelja i šta sve ne pročitah na ovom ptf a svi se "kunu" u Bibliju i Isusa.
Nijedan Hristov primer se ne sledi u praksi. Šta ti vredi znanje koje u praksi ne možeš da primeniš, bolje je onda da ne znaš.

ne može se to sakriti ako činiš čuda...ako oživljavaš i lečiš ljude, isteruješ demone, hodaš po vodi, stišavaš oluje, pretvaraš vodu u vino...da imamo ljude koji tako čine među monasima oni bi bili svetska senzacija.....znači ili su svi do jednog maloverni ili je Isus pričao svašta...
eto napravi eksperiment da veruješ Isusa toliko da možeš da činiš čuda pa nam javi rezultat...ja ne mogu jer sam isuviše skeptičan u vezi toga da je Isus Bog...
Eno ti na stranici manastira Tumane gomila svedočanstava o čudesnim
izlečenjima. Al kako ćeš ti da znaš da se to stvarno tako desilo? Uvek
možeš da sumnjaš. I šta imaš od toga da ja pravim eksperiment? Ni
meni nećeš verovati.

Eno ti na stranici manastira Tumane gomila svedočanstava o čudesnim
izlečenjima. Al kako ćeš ti da znaš da se to stvarno tako desilo? Uvek
možeš da sumnjaš. I šta imaš od toga da ja pravim eksperiment? Ni
meni nećeš verovati.
izlečenja u manastirima mogu biti i placebo...obiđe ih milion izleči se par hiljada čijim se izlečenjima onda manastir hvali...nije pitanje koliko se ljudi izlečilo posetom manastiru nego koliko nije...

kad bi ti verom činila čuda jednako i više nego Isus to ne bih mogao da nazovem placebom...
kad je do par procenata izlečenih to je placebo, kad kao Isus po jevanđeljima imaš 100% učinak to je onda nešto što se može analizirati kao prava vera kakvu Isus najavljuje

Prosto je pitanje bilo, ako imaš vere koliko zrno goruščije planine ćeš pomerati.
Znači samo teorije i prepirke dal je Bog Jahve ili dal se svetkuje subota ili nedelja i šta sve ne pročitah na ovom ptf a svi se "kunu" u Bibliju i Isusa.
Nijedan Hristov primer se ne sledi u praksi. Šta ti vredi znanje koje u praksi ne možeš da primeniš, bolje je onda da ne znaš.
Da, ja sam se za sebe uverila da je tako. Ali drugima da dokažem ne mogu,
niti mislim da je to korisno. Mi nemamo uvid u to kako se stvari dešavaju i
objašnjavamo događaje na različite načine, obično kao slučajnosti. Kako
onda možemo da znamo da li se u životu drugih ljudi dešava nešto po
Božijoj volji?

izlečenja u manastirima mogu biti i placebo...obiđe ih milion izleči se par hiljada čijim se izlečenjima onda manastir hvali...nije pitanje koliko se ljudi izlečilo posetom manastiru nego koliko nije...

kad bi ti verom činila čuda jednako i više nego Isus to ne bih mogao da nazovem placebom...
kad je do par procenata izlečenih to je placebo, kad kao Isus po jevanđeljima imaš 100% učinak to je onda nešto što se može analizirati kao prava vera kakvu Isus najavljuje
A šta je placebo ako nije vera u izlečenje?
Isus nikoga nije lečio mimo njegovog dopuštenja. Dokle god držiš u sebi
uverenje da nije moguće ili da ne zaslužuješ ili šta god, ti time ne dopuštaš.
Ako se samo jedan čovek čudesno izlečio u tom manastiru, to znači da
je moguće. Čime su ostali sprečili tu mogućnost, to verovatno ni oni sami
ne znaju.

A šta je placebo ako nije vera u izlečenje?
Isus nikoga nije lečio mimo njegovog dopuštenja. Dokle god držiš u sebi
uverenje da nije moguće ili da ne zaslužuješ ili šta god, ti time ne dopuštaš.
Ako se samo jedan čovek čudesno izlečio u tom manastiru, to znači da
je moguće. Čime su ostali sprečili tu mogućnost, to verovatno ni oni sami
ne znaju.
placebo efekat imaju i ateisti...međutim Isus govori da onaj ko veruje njega će činiti i dela veća od njegovih...to je ono što želim da vidim kao potvrdu da je Isus znao o čemu priča...

Hristova cuda su samo primer i poziv ljydskoj volji da cini.ista dela a i cini.Sadasnje stanje znanja vec je pridrlo u sve mogucnosti pririrode tako da ne mozes vise dokazati nemogucnist onih cydesnih dogadjaja.

placebo efekat imaju i ateisti...međutim Isus govori da onaj ko veruje njega će činiti i dela veća od njegovih...to je ono što želim da vidim kao potvrdu da je Isus znao o čemu priča...
A ateisti ne veruju u Dobro? Ti kada misliš na njega, misliš na osobu koja je
živela pre dve hiljade godina. On je apsolutno dobro i najviši stepen svesnosti.
Dobro je dostupno svima, makar da ne znaju da je on ikada postojao. Čak
je i dostupnije onima koji za njega neznaju, nego onima koji veruju da će da
dođe da im sudi i da su krivi i dužni i da su sve loše što im se dešava
zaslužili..

Prvo poveruješ, pa onda vidiš. Ne može obrnuto.

A ateisti ne veruju u Dobro? Ti kada misliš na njega, misliš na osobu koja je
živela pre dve hiljade godina. On je apsolutno dobro i najviši stepen svesnosti.
Dobro je dostupno svima, makar da ne znaju da je on ikada postojao. Čak
je i dostupnije onima koji za njega neznaju, nego onima koji veruju da će da
dođe da im sudi i da su krivi i dužni i da su sve loše što im se dešava
zaslužili..

Prvo poveruješ, pa onda vidiš. Ne može obrnuto.
da..nego Isus nije rekao ko veruje u Dobro činiće i veća čuda nego ja, nego je rekao ko veruje mene činiće i veća čuda nego ja...nisam video nijedan primer nekoga ko je verom u Isusa činio veća čuda od onih koja je Isus činio....

Da, ja sam se za sebe uverila da je tako. Ali drugima da dokažem ne mogu,
niti mislim da je to korisno. Mi nemamo uvid u to kako se stvari dešavaju i
objašnjavamo događaje na različite načine, obično kao slučajnosti. Kako
onda možemo da znamo da li se u životu drugih ljudi dešava nešto po
Božijoj volji?
Vidiš recimo čovek pripadnik recimo neke plemenske vere izleči čoveka,a hrišćani u glas, "to je đavo umešao prste , izlečio ga ali tu je izgubio dušu". A to su isto Isusu govorili da pomoću velzevuva izgoni demone. Pa jel se takvi razlikuju od tih koji su optuživali Isusa?
Čoveku je dat dar na ovaj ili onaj način.
Šta je uopšte Božija volja, baš znamo šta Bog želi kad recimo čitamo ne ubij da bi potom naređivao ubistva čitavih naroda. I krenem u pohod da rokam sve koji nisu pravoslavni jer oni su Božiji narod i istrebljujem neznabožce.Ili da ne ubijam.
Mi ne znamo Njegovu volju, možda Njega i briga za nas, možda favorizuje jedan narod,a možda se ne meša u naše odluke, možda gleda određene ljude ali bitno da "JA znam šta On želi" (pročitah protumačih pa znam). Eto ega i stavljanje čoveka ispred Boga.

da..nego Isus nije rekao ko veruje u Dobro činiće i veća čuda nego ja, nego je rekao ko veruje mene činiće i veća čuda nego ja...nisam video nijedan primer nekoga ko je verom u Isusa činio veća čuda od onih koja je Isus činio....
Sad tražiš bibliske dokaze.. :lol:
A mene mrzi da tražim citate. Recimo, rekao je ''po veri vašoj biće vam''.
Pa u šta veruješ, tako ti i bude. Ako veruješ u dobro, biće dobro. Evo
anajada veruje da je loše i da će biti sve gore.

Vidiš recimo čovek pripadnik recimo neke plemenske vere izleči čoveka,a hrišćani u glas, "to je đavo umešao prste , izlečio ga ali tu je izgubio dušu". A to su isto Isusu govorili da pomoću velzevuva izgoni demone. Pa jel se takvi razlikuju od tih koji su optuživali Isusa?
Čoveku je dat dar na ovaj ili onaj način.
Šta je uopšte Božija volja, baš znamo šta Bog želi kad recimo čitamo ne ubij da bi potom naređivao ubistva čitavih naroda. I krenem u pohod da rokam sve koji nisu pravoslavni jer oni su Božiji narod i istrebljujem neznabožce.Ili da ne ubijam.
Mi ne znamo Njegovu volju, možda Njega i briga za nas, možda favorizuje jedan narod,a možda se ne meša u naše odluke, možda gleda određene ljude ali bitno da "JA znam šta On želi" (pročitah protumačih pa znam). Eto ega i stavljanje čoveka ispred Boga.
Ne razlikuju se i rekoh da ja to vidim kao hulu na Svetog Duha.

Da, mi mislimo da znamo šta je Božija volja. Isus je dao primer gde traži nešto
od Oca, ali samo ako je po njegovoj volji. I to u molitvu treba uključiti, ali
čovek onda automatski doda ''ma, garant mu nije po volji'' ili nešto slično,
najčešće načisto nesvesno. Ako si baš pažljiv, uočićeš takve misli.

Sad tražiš bibliske dokaze.. :lol:
A mene mrzi da tražim citate. Recimo, rekao je ''po veri vašoj biće vam''.
Pa u šta veruješ, tako ti i bude. Ako veruješ u dobro, biće dobro. Evo
anajada veruje da je loše i da će biti sve gore.
Nominalni hrišćani su po difoltu apokaliptični. Kad ti kaže huliš videćeš jednog dana na sudu.
Šta li ću to videti što je i on video da mi je znati.

E, setila sam se još nečega. Kada kaže budite kao deca, jer njihovo je carstvo
nebesko.
Jel deca veruju u Isusa Hrista? Poste sredom i petkom i redovno idu u crkvu?
Oni ne znaju ni gde se nalaze, ali veruju u dobro. Sasvim male bebe borave
u potpunom poverenju. Mene sad neko da nosa po sobi, sto puta bih pomislila
dal će da me ispusti, a beba spava. Koje je to poverenje da je sve dobro i
da će dobro biti, da bi mogao da zaspiš dok te po sobi nosa neko koga prvi
put u životu vidiš?

Nominalni hrišćani su po difoltu apokaliptični. Kad ti kaže huliš videćeš jednog dana na sudu.
Šta li ću to videti što je i on video da mi je znati.
Još nisam odgonetnula kako su se ta apokaliptična predviđanja desila.
Da li tu neko nešto nije dobro protumačio. Da li je namerno umetnuto
da ljude na loš put odvede. Ili je samo da bi se kolebljivci odlučili da
ipak nešto preduzmu. Stvarno ne znam..

Još nisam odgonetnula kako su se ta apokaliptična predviđanja desila.
Da li tu neko nešto nije dobro protumačio. Da li je namerno umetnuto
da ljude na loš put odvede. Ili je samo da bi se kolebljivci odlučili da
ipak nešto preduzmu. Stvarno ne znam..
Ona tek treba da se dese, evo već dve hiljade godina čekamo "da vidimo".
Verovatno Bog gleda šta pišemo pa će nas kazniti. Sramota me nekad kad odem na wc.

Back