ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad netko utrpa boga koji je beskonačan u konačnost u jedno ime onda je to idolatarija ...Ime može proći no samo uz mnoga imena kojima nema broja.

Niko tebe nije pito dal netko utrpa svog boga u konačnost, ali kad si već tu iskoristiću dobru priliku.

Navedi ko to utrpa svoga boga u konačnost?
U kolko imena ti utrpavaš tvoga boga da to nije idolatorije?
A ljudska idolatorija šta kaže kolko njihov Bog imena ima?
A Biblija šta Biblija naučava koje Božije ime treba prizivati i šta biva sa onima koji to ime prizivaju?

Nećeš odgovoriti ni na ova konkretna pitanja a to je dokaz šta ti znaš a i kolko ti znaš.

1. IVANOVA 4,15
Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li da Bog Otac Jahve ostane u tebi i ti u Njemu?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li ti pobijediti svijet?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A što kažu stihovi?

1. IVANOVA 4,15
Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji,
Bog ostaje u njemu, i on u Bogu
.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Po gornjem stihu - svi TTT nisu sa Bogom!
A TKO je taj Bog?
JAHVE!
-----------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje,
da je Isus Sin Božji?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Po gornjem stihu - svi TTT nisu pobijedili svijet!
-----------------------

Stihovi jasno kažu da treba vjerovati da je ISUS = SIN BOŽJI.

Nigdje ne piše - Za SPAS treba vjerovati da je Isus = Bog!
Jel tako - ili ti imaš neki jasni stih za to dokazati,
kao što sam ti ja dao ova 2 neoboriva stiha.

NEMA IH!
A kad bi ih i bilo - onda bi Biblija bila u kontradikciji!
A NIJE!
Tako je

ISUS = SIN BOŽJI.

i 1 Jovanova 4:15
Ko ispovijeda da je Isus Sin Božji,
Bog ostaje u njemu, i on u Bogu.

- - - - - - - - - -

а библију саставили свети оци

ne

nego

Biblija je BOZJA REC.

Još jednom isto pitanje.

Imaš validne dokaze za tvoju tvrdnju kako Jahve je samo ličnost ljudske idolatorije? Ako imaš priloži te dokaze ili samo pišeš da bi i ti nešto napiso?
Sta ce Eleletu "validni dokazi” za nesto sto ne postoji. Nepostojece se ne dokazuje, osim u vas koji ponavljaju price od pre tri ili cetiri hiljada godina. Tebi su potrebni validni dokazi da taj bradati jevrejski “mocnik” postoji od dana kada su ga Jevreji proglalsili za svog boga. Da si kojim slucajem rodjen u Kini, ti bi verovao u Budu i isto tako budalasto trazio nekakve dokaze.

Biblija, tj Bog dokazuje da je ISUS HRIST - Bozji Sin
C:\DOCUME~1\TomaD\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
I to je on tebi licno saopstio??? Daj, Arianna, odrasti vec jednom. Vreme je za udaju.

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji?
(1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

:heart:

:hvala:
:)...

Poslednja izmena:

Аријана то није одговор на мој коментар (који је, изгледа, ни сам не знам зашто, избрисан на овом кобајаги ,,демократском форуму"). Ти цитираш само оне делове Светог Писма који иду теби и твојим тврдњама у прилог. Али, шта са овим:

Чекајући блажену наду и јављање славе великог Бога и Спаса нашег Исуса Христа, Титу, 2. 13

Па затим шта са овим:

Јер бих желео да ја сам будем одлучен од Христа за браћу своју која су ми род по телу, која су Израиљци, којих је посинаштво и слава, и завет и закон, и богомољство, и обећања; Којих су и оци, и од којих је Христос по телу, који је над свима, Бог благословен ва век. Амин. (Рм 9, 3–5)

Дакле, шта са тим цитатима? Такође, погледај следећи цитат:

"ови ће с јагњетом заратити и јагње ће их победити, јер је Господар над Господарима и цар над царевима; и они који су с њим, позвани и изабрани и верни". (Отк. 7,14). На другом месту писац о Логосу каже да је обучен у хаљину од крви "и има на хаљини и на бедру своме име написано: Цар царева и Господар Господара" (Отк. 7,14). Дакле, недвосмислено је реч о Господу Исусу Христу. Међутим, погледај кога Апостол Павле назива "Цар царева и Господар Господара": "да одржиш заповест чисту и беспрекорну до јављања Господа нашега Исуса Христа, које ће у своје време показати блажени и једини владар, Цар царева и Господар Господара. Он који једини има бесмртност и живи у светлости неприступној, кога нико од људи не виде нити може видети, њему част и сила вечна. Амин" Тим. 6, 14-16). Дакле, Апостол Царем царева и Господарем Господара назива онога који Једини има бесмртност" који, живи у светлости неприступној, кога "нико од људи не виде нити може видети" (Отк. 7,14). О коме је реч у 1. Тим. 6, 16? Реч је о Богу. Али, тако Апостол Јован назива и Господа Исуса Христа. Закључак је очигледан.

Дакле, Аријана шта са овим?

Затим, погледај ово:

Откривајући истине о будућности Христовог народа, Цркве и о свршетку времена, Господ апостолу и пророку открива још једну истину о Себи: ,Ја сам алфа и омега, говори Господ Бог, који јесте и који беше и који долази, сведржитељ" (Отк. 1,8). Називом први и последњи Господ Бог открио се пророку Исаији: "Ја, Господ, први и последњи, ја исти"(Ис. 41.4); "Ја сам први и ја сам последњи и осим мене нема Бога" (Ис. 44,6); ,Ја сам први, ја сам и последњи". (Ис, 48,12).

Погледај о коме Свето писмо на исти начин говори: "Ја сам први и последњи и живи; и бијах мртав и ево жив сам у вјекове вјекова, и имам кључеве од смрти и од пакла." (Отк. 1 17-18). Иако се из самог контекста описаног догађаја види да се говори о Господу Исусу Христу то је јасно и из речи: "бијах мртав и ево жив сам ", јер Господ умре и васкрсе. На исти начин апостол Јован у Откривењу каже: "Тако Говори први и последњи који беше мртав и оживе" (Отк. 2,8). Но , погледајмо сада како Господ говори о себи: "И рече ми: сврши се! Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак. Ја ћу жедноме на дар дати са извора воде живота. Који победи наследиће све ово, и бићу му Бог, и он ће ми бити син" (Отк. 21,56). Овде Господ Исус Христос у потпуности користи исте називе за себе које користи и Бог, а поред тога сам за себе каже "и бићу му Бог".

Такође, на пример у 5. стиху стоји: "и рече онај што седи на престолу: ево све чиним новим" (Окт. 21, 5). Ко све чини новим? Свето писмо каже да је то Господ Исус Христос: "Зато ако је ко у Христу, нова је твар: старо прође, Гле све ново постаде" (2 кор. 5, 17); "Јер у Христу Исусу нити што помаже обрезање ни необрезање, него нова твар" (Гал. 6,15). Имајући ово у виду, Апостол Јован и не прецизира, навођењем имена, о коме говори у Отк. 21, 6, као о "алфи и омеги, почетку и свршетку".

Из четврте главе видимо да на престолу, који у визији виде Апостол Јован, седи Бог. Погледајмо шта стоји у Отк. 4, 9: "И када жива бића дадоше славу и част и хвалу ономе који седи на престолу, који живи у векове векова." Тако стоји и у наредном стиху: "... и поклонише се ономе што живи у векове векова..."(Отк. 4,10)
А сада погледајмо шта каже Господ Исус Христос за себе: "И бијах мртав и ево жив сам у векове векова... " (Отк. 1, 18). Дакле, опет имамо случај да Господ себе назива онако како је називан Бог. Може ли неко ко нас је подучавао и подучава највећој и апсолутној истини, ко је сам истина да узима исте оне називе којима се назива Бог и да их примењује у потпуно идентичном контексту као што су примењене када Свето Писмо говори о Богу, ако он сам није Бог?

Да ли је потребно уметање имена Исус да бисмо закључили да наведени стихови говоре о Господу? Не! Из самог контекста јасно је о коме се ради. Погледајмо о коме говори 12. стих: "Ево долазим ускоро, и плата моја самном, да дам свакоме по делима његовим". О чијем доласку говори Откривење? Ко треба да дође ускоро да да свету по делима његовим? Знамо да је у Светом Писму једна од најзначајнијих и најкључнијих истина други долазак Христов којим ће заувек окончати робовање греху, ђаволу и смрти, као и да тај долазак сам по себи представља почетак суда над светом.

Ево сада питања за тебе: Да ли би Господ Исус Христос који не само да је говорио истину већ је Сам Истина, присвојио назив којим себе назива Бог? "Први и последњи" je атрибут Бога и зато га Господ Исус Христос, који је истинити и оваплоћени Бог, и користи. Стога, стихови из Откривења, које смо анализирали у овом писму, недвосмислено потврђују оно што говори и целокупно Свето Писмо, а то је да је Господ Исус Христос - Бог.

Дакле, Аријана, шта са свим овим цитатима које упућују на то? Цитирала си само један део Светог Писма, зашто ово ниси цитирала? Дакле, шта мислиш о овим цитатима'? И само те молим да не постављаш те цитате које си већ хиљаду пута поставила, већ одговори на ове конкретне цитате које сам ја поставио? Шта они показују? Да ли је твоја прича исправна или не?

Чекајући блажену наду и јављање славе великог Бога и Спаса нашег Исуса Христа, Титу, 2. 13

Neću sve tvoje štancovanje i zablude jer nema svrhe, ali hoću jednu, a ti sada obrati dobro pažnju.

Čekam Jovicu i slavnog igrača Pericu!
Čekam javljanje Janka i seoskog stolara Marka!

A što se kolega tiče tog našeg Boga (našeg jer nije i vaš Bog) numerično JEDNOG i JEDINOG Boga svi znaju se da osim njega nema drugog boga. Biblija ne kontradiktira samu sebe, a ti ako slediš dogmu ili doktrinu i jeres te tvoje Crkve pa se protiviš Bibliji i izvrćeš BIBLIJSKA NAČELA kao recimo da Bog nije JEDAN i JEDINI nego Sveta Trijada božanstava odnosno Trojca aktera sa Tri Lica Ne jedan nego Tri ličnosti u svemu isti, jednaki i ravni nije Biblijsko naučavanje nego ljudska jeres i Idolatorija.

Sektaška posla! Ali Biblija je jasna, Efežanima 4,6 Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima!

Sektaši! Sa čim dokažete da nije Jedan nego Sveta Trojka sa tri lica? Kvarite ovo da vidimo šta umete, znate i možete.
1. Timotiju 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,

Ko je ovo dao napisati:

Ponovljeni zakon 6,4 Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!

Prvo nije Jahve nego Adonaj a nije jedan nego JEDNO jer AHAD je jedno.

- - - - - - - - - -

Ko je ovo dao napisati:

Ponovljeni zakon 6,4 Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!

- - - - - - - - - -

Tebi što kad kadiš carici nebeskoj i naljevaš joj naljeve i preš se Bogu nije za verovati ni na jedno slovo što ovde pišeš.
Žiga te što je napisano JEDAN je Bog i osim njega nema drugog, kako to?
N

Tebi što kad kadiš carici nebeskoj i naljevaš joj naljeve i preš se Bogu nije za verovati ni na jedno slovo što ovde pišeš.
Žiga te što je napisano JEDAN je Bog i osim njega nema drugog, kako to?
N

Prvo glup si da shvatiš zašto je JEDNO u tom tekstu a iako imaš materijal potreban da shvatiš...

CRTAM TEBI I OSTALIMA:

Ako je kraljica na jednu stranu a na drugi stranu je čik pogodi tko....

Zašto je potrebno naglasiti uniju ili AHAD JEDNOTU?

Radi ćega je to Izraelu bilo potrebno?

Prvo glup si da shvatiš zašto je JEDNO u tom tekstu a iako imaš materijal potreban da shvatiš...

CRTAM TEBI I OSTALIMA:

Ako je kraljica na jednu stranu a na drugi stranu je čik pogodi tko....

Zašto je potrebno naglasiti uniju ili AHAD JEDNOTU?

Radi ćega je to Izraelu bilo potrebno?

Ništa PRODUKTIVNO nisi napiso osim što dokazuješ da svi oni što kad kade carici nebeskoj i naljeve joj naljevaju su destruktivno nastrojeni.
Moje reference su tu kao dokaz da naš Bog ili taj vaš Elohim je YHWH i da je "ON" numerično Jedan.

Ko veruje tebi na ,reč sam sebi zlo čini i uništava.
Bez vređanja i nalik Hristovom sledbeniku, a to nije moguće onima što kad kade carici nebeskoj i naljeve joj naljevaju.

Da ne bi lagao i varao neupućene. Ovako:

Word: CG@

Pronounce: ekh-awd'

Strong: H259

Orig: a numeral from 258; properly, united, i.e. one; or (as an ordinal) first:--a, alike, alone, altogether, and, any(-thing), apiece, a certain, (dai-)ly, each (one), + eleven, every, few, first, + highway, a man, once, one, only, other, some, together, H258

Use: TWOT-61 Adjective

Grk Strong: G243 G530 G1538 G2087 G2470 G2839 G3561 G3641 G4387

1) one (number)
1a) one (number)
1b) each, every
1c) a certain
1d) an (indefinite article)
1e) only, once, once for all
1f) one...another, the one...the other, one after another, one by one
1g) first
1h) eleven (in combination), eleventh (ordinal)

http://www.godrules.net/library/strongs2a/heb259.htm

6:4 Hear 8085 8798, O Israel 3478: The LORD 3068 our God 430 [is] one 259 LORD 3068:

http://www.godrules.net/library/kjvstrongs/kjvstrongsdeu6.htm

Ja to vako! A ti, kako?

Pet minuta teologije.

6:4 Hear 8085 8798, O Israel 3478: The LORD 3068 our God 430 [is] one 259 LORD 3068:

Word: DEDI
A vaš LORD je niko drugi do: JEHOVA
Evo lepo tu napisano
Pronounce: yeh-ho-vaw'

Strong: H3068

Orig: from 1961; (the) self-Existent or Eternal; Jehovah, Jewish national name of God:--Jehovah, the Lord. Compare 3050, 3069. H1961 H3050 H3069

Use: TWOT-484a Proper Name

Grk Strong: G1203 G2316 G2962

Jehovah = "the existing One"

1) the proper name of the one true God
1a) unpronounced except with the vowel pointings of H136
http://www.godrules.net/library/strongs2a/heb3068.htm

Ovo je taj vaš Elohim

Word: MIDL@
GOD
Pronounce: el-o-heem'

Strong: H430

Orig: plural of 433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative:--angels, X exceeding, God (gods)(-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty. H433

Use: TWOT-93c Noun Masculine

Grk Strong: G2304 G2316 G2316 G2962

1) (plural)
1a) rulers, judges
1b) divine ones
1c) angels
1d) gods
2) (plural intensive-singular meaning)
2a) god, goddess
2b) godlike one
2c) works or special possessions of God
2d) the (true) God