ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne vjerujem nego znam a znam jer čitam a piše lijepo u starom zavjetu Isus veliki svečenik ugaoni kamen iz doba Zerubabela pomazanika kao što znam što je Mitra kojeg Rim obožavao i napravio priču o KRŠĆANSKOM ISUSU spojivši teze u univerzalnu religiju no ne samo to nego ima još nekih božanstava koja su utrpali pod ISUS KRIST...

No kažem nije to loše ako se shvati na način suštinski a ako se shvati slijepo onda imamo namontirani kult ličnosti...

ISTINA SE NE DA VRIJEĐATI!!!

Kolega ako je tačno da znaš onda bi trebo znati da o bogu Mitri treba da pišeš onima koji obožavaju boga Mitru a ne meni., drugo

Šta imaš protiv kršćanskog Isusa? imaš nešto PRODUKTIVNO za ovu temu, gde se govori o Isusu Hristu kao Božijem sinu?

Isus je i kopija Židovska velika svećenika iz stara zavjeta imena Jahshua ili po naški Isusa koji je ugaoni kamen i malo su dodali boga sunca Mitru i imamo narodno veselje Isusa Velika svećenika koji uskrsava kao Sunce svjeta svaku godinu ....No ukoliko se shvati to kao mit koji ima suštinu povezano s samim čovjekom može se imati koristi neke a ovako bukvalno kako kršćani izvitoperili stare mitove kombinirajući ih za narodna veselja baš i nema neki smisao osim za KULT LIČNOSTI

то важи само за северну хемисферу, а то је као што пише само пола планете

A što kažu stihovi?

1. IVANOVA 4,15
Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji,
Bog ostaje u njemu, i on u Bogu
.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Po gornjem stihu - svi TTT nisu sa Bogom!
A TKO je taj Bog?
JAHVE!
-----------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje,
da je Isus Sin Božji?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Po gornjem stihu - svi TTT nisu pobijedili svijet!
-----------------------

Stihovi jasno kažu da treba vjerovati da je ISUS = SIN BOŽJI.

Nigdje ne piše - Za SPAS treba vjerovati da je Isus = Bog!
Jel tako - ili ti imaš neki jasni stih za to dokazati,
kao što sam ti ja dao ova 2 neoboriva stiha.

NEMA IH!
A kad bi ih i bilo - onda bi Biblija bila u kontradikciji!
A NIJE!

tako je....

Mora da se svi mi krecemo u pogresnom drustvu cim nismo culi zanjega i ne spominjemo ga :zcepanje:

Haj da i Smeško kaže nešto ako dozvolite_

Da se razumemo, napiso si da ne voliš popove, isto kao što ne voliš ni Crkvu?
Kolega niko tebi i tebi sličnim nije kriv što ti imaš "Ringeraja popove" ili pedofile za Vladike i Episkope tako?
Jesi se ti pito ko je tebi kriv što ti nikad nisi čuo za Jahvu? Pa eto ja ću ti učiniti tu uslugu. Menjaj ringeraja popa i vladiku ili episkopa naklonjenog pedofiliji i postoji šansa da ćeš i ti čuti za Jahvu.

Put Boziji je uzak i vodi u zivot i malo je onih koji ga pronalaze :rumenko:

Ja ne tvrdim za se da sam prorok.
U SZ ima masa opisa gdje je cijeli narod zastranio,
a Bog Jahve šalje proroka da govori Njegove Božje Jahvine riječi narodu.

Psalam 14,3 No, svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro - nikoga nema.
Psalam 53,4 No svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro - nikoga nema.

Od cijelog naroda - SAMO JEDAN ispravan!?

Kako je u današnje vrijeme?

Rimljanima 3,12 Svi skrenuše, svi se zajedno pokvariše, nitko da čini dobro - nijednoga nema.

Haj da i Smeško kaže nešto ako dozvolite_

Da se razumemo, napiso si da ne voliš popove, isto kao što ne voliš ni Crkvu?
Kolega niko tebi i tebi sličnim nije kriv što ti imaš "Ringeraja popove" ili pedofile za Vladike i Episkope tako?
Jesi se ti pito ko je tebi kriv što ti nikad nisi čuo za Jahvu? Pa eto ja ću ti učiniti tu uslugu. Menjaj ringeraja popa i vladiku ili episkopa naklonjenog pedofiliji i postoji šansa da ćeš i ti čuti za Jahvu.

Reci mu konkretno da se pod hitno krsti u Jehovinog svedoka...

Put Boziji je uzak i vodi u zivot i malo je onih koji ga pronalaze :rumenko:

Kako je ovo idilično...Andjelko i Mona u savršenom duhovnom slaganju...:hahaha1:

Ja ne tvrdim za se da sam prorok.
U SZ ima masa opisa gdje je cijeli narod zastranio,
a Bog Jahve šalje proroka da govori Njegove Božje Jahvine riječi narodu.

Psalam 14,3 No, svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro - nikoga nema.
Psalam 53,4 No svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro - nikoga nema.

Od cijelog naroda - SAMO JEDAN ispravan!?

Kako je u današnje vrijeme?

Rimljanima 3,12 Svi skrenuše, svi se zajedno pokvariše, nitko da čini dobro - nijednoga nema.

I nisi prorok vec neko ko prenosi Bozije reci iz biblije :)

Da svi su zastranili a dobar je samo Bog

- - - - - - - - - -

Kako je ovo idilično...Andjelko i Mona u savršenom duhovnom slaganju...:hahaha1:

Ljubomoran opet ? :rumenko:

- - - - - - - - - -

hvala :)

NIje problem Isus Buda Jahve oni su teološki likovi nego razumjevanje tih priča je problem iz kojih nastaju kultovi ličnosti Isusa Bude Jahve i sličnih ljudskih idolatarija...

Samo tvoja pretpostavka kojom bi da smuvaš neupućene ili imaš i validne dokaze sa referencama?

Ni ti nećeš odgovoriti ko što ti ni brat nije odgovorio iako su to konkretna pitanja, kako to?

NIje problem Isus Buda Jahve oni su teološki likovi nego razumjevanje tih priča je problem iz kojih nastaju kultovi ličnosti Isusa Bude Jahve i sličnih ljudskih idolatarija...

Još jednom isto pitanje.

Imaš validne dokaze za tvoju tvrdnju kako Jahve je samo ličnost ljudske idolatorije? Ako imaš priloži te dokaze ili samo pišeš da bi i ti nešto napiso?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back