Историјски квиз

1455 пало Ново Брдо, 1459 Смедерево. Једино ако је 1455 некако после 1459 :D

Цела Србија 1439. пада у турске руке али се тврди новобрдски град бранио све до 1441. када се предао султану
imas na vikipediji...

u staroj eri bi bilo posle, to ga je sigurno zbunilo :lol:

i ko je taj najludji od najludjih srpskih ustanika? da nije Vasa Carapic?

E moj sine,sta cu ti ja kad si glup....Nikog ne zajebavam,samo zelim pitati nesto fakat zanimljivo, Odgovor je Janko Katic.Aj pitaj sad nesto ti kad si tako dubokouman.

Poslednja izmena:
Цела Србија 1439. пада у турске руке али се тврди новобрдски град бранио све до 1441. када се предао султану
imas na vikipediji...
Има свашта на википедији.
Србија јесте 1439 пала под Турке, али је 1444 васпостављена, да би 1459 коначно пала.
Ново Брдо је пало 1441, враћено Србији 1444, и онда опед пало 1455.

Мислим да не бисмо требали чекати пар дана да неко постави питање. Ако играч који треба поставити питање не учини то у року од 12 часова питање може поставити било ко. Шта мислите о том правилу, да не губимо време чекајући? :think:

Nisam Zemunac....opet si promasio,hehe....koji americki predsednik nikad nije pobedio na predsednickim izborima?

Trebaš da odgovoriš na prethodno postavljeno (moje) pitanje da bi ti mogao pitati! Je li to tako teško shvatiti?!

Ali pošto dugo niko nije odgovorio na moje pitanje, ja ću reći odgovor:

2 brata sa Romanije su Radivoje Kosorić, poznati komandant rogatičkih četnika i Pero Kosorić, čuveni partizanski komandant, kasniji general.

P.S.
Jedini američki predsjednik koji nije pobjedio na izborima je Džerald Ford koji je naslijedio Niksona poslije afere Votergejt (potpredsjednik je takođe bio razrješen dužnosti)... na sljedećim izborima pobijedio ga je Karter!

Back