Историјски квиз

Trebaš da odgovoriš na prethodno postavljeno (moje) pitanje da bi ti mogao pitati! Je li to tako teško shvatiti?!

Ali pošto dugo niko nije odgovorio na moje pitanje, ja ću reći odgovor:

2 brata sa Romanije su Radivoje Kosorić, poznati komandant rogatičkih četnika i Pero Kosorić, čuveni partizanski komandant, kasniji general.

P.S.
Jedini američki predsjednik koji nije pobjedio na izborima je Džerald Ford koji je naslijedio Niksona poslije afere Votergejt (potpredsjednik je takođe bio razrješen dužnosti)... na sljedećim izborima pobijedio ga je Karter!
Зар није било једно 5 председника САД који никад нису добили изборе, него само наслеђивали ту ф-ју до краја мандата?

To je bila ruska federalna jedinica u sastavu SSSR-a, u današnjim granicama Rusije s tim da je i Krim i Južna Osetija u početku pripadao RSFSR...

Mene interesuje zvanični naziv cijele države od decembra 1917. do 1922.... učio sam iz Ustavnog prava da se ta država zvala nešto kao Savez sovjeta naroda Rusije... hbg lupam... tako nešto...

U stvari kod Galipolja je bila bitka sa nekim Turcima ali je posle taj isti srpski odred prebacen u Malu Aizju gde je ostao jedno duze vreme, kako u to vreme Vizantija drzi samo Bitiniju ( oblast Nikeje i Nikomedije ) koja se granicila samo sa Osmanskom drzavom pretpostavljam da su se tamo borili prtov Osmanilija.

Back