mig-x
Domaćin
- Poruka
- 3.850
ako je tacno evo pitanja- zasto je na grbu despota stefana lazarevica pored orla i zmaj
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako je tacno evo pitanja- zasto je na grbu despota stefana lazarevica pored orla i zmaj
Da nije mozda S Jovanovic? Evo jedno pitanjce......koju igru je zabranio ajatolah Homeini nakon sto je zaseo na tron Persije?
Ајд и ја као нови нешто лагано- Шта Сун Цу каже о планинском ратовању?
2. Camp in high places, facing the sun. Do not climb
heights in order to fight. So much for mountain warfare.
Postavi kamp visoko u Brdima, okrenut ka suncu. Ne penji se uzbrdo da bi se borio. Toliko o planinskom ratovanju.
Jeste
Pametan covek taj Sun Cu![]()
Ovde su pitanja u vezi istorije postavljaju ko pogodi on postavlja itd.
prvo ja :
Ko je vecinom 6-tog aprila bombardovao beograd?(mislim koji avioni najvishe)
Da li je i (i)kada u zagrebačkoj katedrali izvođena srpska himna Bože pravde?
Мислим да јесте, пошто је химна краљевине Југославије имала по једну строфу из ''Љепе наше'', ''Боже правде'' и ''Напред заставо славе''.
А када не знам.Можда по проглашењу краљевине СХС, 1918.
Odgovor je u stvari tačan. Delimično. Možda...
Radi se o srpskoj himni a ne himni SHS - pevana je 5. 12. 1918. kao znak zahvalnosti Srbiji
http://hrcak.srce.hr/file/79969
5. prosinca 1918, tj. samo pet dana nakon što je Narodno vijeće potpisalo sjedinjenje u Beogradu, u zagrebačkoj katedrali je slavljena misa zahvalnica i, vjerojatno jedini put u povijesti, u toj je katedrali pjevana srpska himna.
http://www.cpi.hr/download/links/hr/6984.pdf
Klerikalna Narodna politika 23.12.1918. o tome piše:
Mi Hrvati i Slovenci iz pobjeđenika postali smo pobjednicima. Sretno smo izbjegli teškim mirovnim uvjetima. Taj se preokret dogodio iznenada, te smo ostali upravo zapanjeni gledajuć u tome osobitu ljubav gospodnju naspram nama.
Хајде, пошто сам ја делимично дао тачан одговор, да поставим питање.
Који римски војсковођа је добио надимак Африканац, због извојеваних победа против Картагине, у Др. пунском рату?
scipion, cini mi se...![]()
Koliko slova ima Vukova azbuka?