Историјски квиз

ancika:
Oops, a ja chula da je i on umro od nechega chudnog...
Hmm... i ja znam za slichnu prichu.
Mada, nije on umro ni od chega chudnog (kazu da se razbolio od ujeda nekog insekta, valjda), vec je interesantno shto je pred njegovu smrt u egipatskom hotelu u kojem je boravio svuda nestalo struje, a u istom trenutku u kome je umro, uginuo je u njegovoj kuci (u Londonu, valjda?), miljama daleko, njegov omiljeni terijer.
Naravno, mozda su sve ovo samo glasine, ali eto, zanimljivo je.

Ne nije bio major, pre rata je bio civil. On u kraljevskoj vojsci nije mogao ni do kaplara da dogura. on je bio jedan od najvecih srpskih izroda koji je komndovao streljackim vodovima u Kragujevcu na streljanju djaka, nevinih ljudi, pristalica Draze Mihajlovica i komunista!

A je l' bio ljotićevac, i da li je uspeo da izbegne stratište u Sloveniji?
Proverio sam, bio je major Drugog puka SDK.zapovednik ZBOR-a za Kragujevac.
I nisu streljane "pristalice" već narod, a cela akcija streljanja u Šumaricama bila je odmazda jer su partizani i četnici ( tada zajedno) u blizini Kragujevca, ubili neke nemačke vojnike, kastrirali ih i nabili im polne organe u usta...
To nemačka vojska dotad nije videla...

Zikica:
Rekao je upravo ono sto mi stoji u lokaciji:" Evo mene, eto vas, rat Turcima!!!!!!"
novo pitanje:Ko je bio Pol Pot, gde i kada je vladao?

ima i verzija da je rekao: "eto mene, eto vama rata s turcima".

Secam se kada je spikerka dnevnika 2 u najavi obelezavanja 200 godina od I srpskog ustanka rekla i ostala ziva "... kada je karadjordje rekao: "eto mene, eto vas, rat turcima..." LOL

Blondie2 ti bas nasla pitanje za 3 miliona dinara.

Back