ZIGOMAR!
Zainteresovan član
- Poruka
- 428
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://www.scribd.com/doc/60336650/...има-И-Страх-Од-Турака-1386-Године-Марко-ШуицаПосле пада Ниша у турске руке, кнез Лазар је постао свестан немогућности да се успешно супротстави масовним нападима турских војних снага на његова кључна утврђења. Због тога је започео модернизацију свог стратешког наоружања, уводећи у свој арсенал артиљеријско оружје наручено од мајстора са јадранског приморја. [...] за потребе Лазареве војске у Србији израђује неопходне самостреле, али и топове (...etserviri bene et fideliter de arte
balistariorum et bombardarum ad omnemrequisitionem...).
Ko je bio prvi belac koji je otkrio Tihi okean i kada ?
Znači u pravu sam![]()
Bez gledanja na internet, to je za vreme Milosa Obrenovica 183..i neke
Koji je portugalski pomorac dobio zadatak (1503) - Pretvoriti Indijski okean u portugalsko more ?
Da nije čovjek koji je prvi oplovio Afriku, otkrio Rt dobre nade i uplovio sa južne strane u Indijski okean, Vasko da Gama?
Ne. Evo mala pomoc ,njegov nadimak je bio - Cezar Istoka.
Alfons de Albukerk... sumnjao sam na njega, ali sam ipak pogledao na Vikipediji da provjerim... njega sam zapamtio po Dušku Dugoušku!
E zbog utiska da braća sa desne strane Drine vrlo malo znaju o Otadžbinskom ratu:
Kako se zvao legendarni komandant specijalne jedinice Vojske Republike Srpske, Bijeli vukovi sa Pala?