Историјски квиз

На мене је ред.:D

Пре Другог светског рата, 1934. године, амерички конгрес је одлучио да Филипинима додели независност, које године је независност требала бити додељена Филипинима?

Evo ja sam se tek uclanio pa da malo oprobam svoje znanje iz istorije:D.Po planu,koliko me secanje sluzi,na Filipinima je uspostavljena neka vrsta prelazne vlade koja je trebala da traje oko 10 godina.Odgovor bi bio da je nezavisnost Filipina bila predvidjena za 1946 a mislim da su je tada i dobili.Jel sam pogodio? :)

Evo ja sam se tek uclanio pa da malo oprobam svoje znanje iz istorije:D.Po planu,koliko me secanje sluzi,na Filipinima je uspostavljena neka vrsta prelazne vlade koja je trebala da traje oko 10 godina.Odgovor bi bio da je nezavisnost Filipina bila predvidjena za 1946 a mislim da su je tada i dobili.Jel sam pogodio? :)

Добродошао!

Одговор је тачан, 1946.година.

Твој ред.

Bivolji rogovi? A od cega se sastojala... Davno to bese :) Znam da su s boka napadali "rogovi" (to su bile najbrze trupe), u centar "grudi" (najbolji ratnici), i treci deo sam zaboravio kako se zove :), ali mislim d su oni bili rezervna vojska.

Реч је о формацији "бизон", која се састојала од главе и рогова. На тебе је ред.

Evo jednog pitanja za poznavaoce Drugog Svetskog rata.Skoro sam citao o ovome pa mi je delovalo interesantno.Rajnhard Hajdrih je bio na celu Gestapoa a takodje je bio sef sluzbe bezbednosti SS-a.I pored tih funkcija on je 1940 bio obucen za voznju aviona i ucestvovao u mnogo misija za vreme okupacije Norveske.Ipak je srusen od strane Ruskih vojnih snaga 1941 godine i od tada mu je zabranjeno da leti.Pitanje je:Iznad koje zemlje je srusen?
Mala pomoc..nije u pitanju Rusija :)

Evo jednog pitanja za poznavaoce Drugog Svetskog rata.Skoro sam citao o ovome pa mi je delovalo interesantno.Rajnhard Hajdrih je bio na celu Gestapoa a takodje je bio sef sluzbe bezbednosti SS-a.I pored tih funkcija on je 1940 bio obucen za voznju aviona i ucestvovao u mnogo misija za vreme okupacije Norveske.Ipak je srusen od strane Ruskih vojnih snaga 1941 godine i od tada mu je zabranjeno da leti.Pitanje je:Iznad koje zemlje je srusen?
Mala pomoc..nije u pitanju Rusija :)

Нисам знао где је оборен па сам се послужио интернетом.

Мислим да је Украјина око места Јампол?

Hungan je tacno odgovorio (bez interneta nadam se :) ) tako da je sada na tebe red da postavis pitanje.Zaista mi je drago sto ima ljudi koji znaju ovako puno o istoriji :D

Heydrich je necasno otpusten iz mornarice jer je obecao brak jednoj devojci a ozenio drugu sto se smatralo velikom sramotom.Plus je ta prva izgleda bila cerka nekog cenjenog kapetana pa je jos brze bio izbacen iz sluzbe.

Back