Историјски квиз

Ko je predstavljao Srbiju na Berlinskom Kongresu?:)

Jovan Rajic, nas veliki diplomata, veoma popularan u to vreme u Evropi, ;)
Nije nas u potpunosti predstavljao jer mu nije bilo dozvoljeno da udje u salu vec je cekao ispred vrata, ***, tad smo bili jos pod Turskom...

Sad ja da postavim:

Nesto malo teze, ko je izvrsio drzavni udar posle atentata na Mihajla Obrenovica i samostalno odnosno uz pomoc vojske proglasio Milana Obrenovica za vladara ?

predajem se,Milan O. je maloletan stupio na presto to znam , daj jos pitanja :super: i odg

Milivoje Petrovic Blaznavac, on je bio general vojske, jedini se pribrao posle atentata, skupio vojsku, doveo Milana i proglasio ga za vladara tj knjaza ;)
Kasnije, Milan je zamrzeo Blaznavca jer je bio strasno pametan, mudar i u svakom pogledu je stavljao Milana u senku, jednom prilikom Milan je zapisao da ga treba ubiti jer je drzak i bezobrazan... A on ga doveo na vlast... Hehehe, to se zove drskost...

Ajde sad jos neko pitanjce...:

Ko je rekao: " Drzava, to sam ja." ?

Milivoje Petrovic Blaznavac, on je bio general vojske, jedini se pribrao posle atentata, skupio vojsku, doveo Milana i proglasio ga za vladara tj knjaza ;)
Kasnije, Milan je zamrzeo Blaznavca jer je bio strasno pametan, mudar i u svakom pogledu je stavljao Milana u senku, jednom prilikom Milan je zapisao da ga treba ubiti jer je drzak i bezobrazan... A on ga doveo na vlast... Hehehe, to se zove drskost...

Ajde sad jos neko pitanjce...:

Ko je rekao: " Drzava, to sam ja." ?

super su ti ova pojasnjenja tako mi bolje ostane u secanju :super:
a pitanje ,sigurno Luj, valjda XVI :think:

Back