ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne verujem u Teslina tajna oruzja i druge naprave koje su imale za svrhu da ubijaju. Verujem da je Tesla pred kraj svog zivota radio na projektu bezicnog prenosa elektricne energije i da je to razvio ... gde bi nam bio kraj! Zamislite put na Mesec, svemirski brod koji se napaja iz neke elektricne centrale sa Zemlje? Zamislite te banalnosti, da nema punjenja mobilnih telefona?! Zamislite da nema kablova, NIGDE! Neverovatno je sta bismo imali tada. Postoje indicije da je to moguce uciniti i cak se mogu izvrsiti neka merenja koja ovo dokazuju, ali ne postoji sistem kojim se to moze izvesti. Nazalost, Tesla nije ziveo duze da nam podari i to cudo!

Jeste, radio je na tome i bio na dobrom putu al mu kapitalisti nisu odobrili sredstva za to zbog toga sto bi bilo poteskoca sa naplatom elektricne energije koja se vata na isti nacin ko tv - antenom.

crow:
za jednog indijca koji je negde nashao knjigu matematike koja je otprilike bila na nivou nizih razreda osnovne shkole.
ziveo u dzungli
i kad su ga "nashli" il shta vec,
on je imo znanja matematike na nivou maturanta gimanzije.
sve iz one jedne knjige...

Sve je to niza matematika, ali dobro. Bistar momak, ne moze se osporiti!
Ipak, ako te i dalje zanima matematika raspitaj se malo o grupi autora iz Indije koji su matematiku izvrnuli naopako i ustanovili novi nacin pogleda na matematiku. Ovo sto mi ucimo u skoli i na faksu je dosadna istorija matematike a ne matematika u sustini. Zaboravio sam kako se zovu - ta iz Indije su.

AKHENATON:
Jeste, radio jke na tome i bio na dobrom putu al mu kapitalisti nisu odobrili sredstva za to zbpg toga sto bi bilo poteskoca sa naplatom elektricne energije koja se vata na isti nacin ko tv - antenom.

Bilo bi poteskoca? Hmmm u pocetku su postojali probeli sa naplatom ove obicne el. energije pa je tek posle dogovoreno da se obracunava reaktivna snaga sistema, Q. Mislim da bi i putem bezicnog prenosa to moglo nekako da se resi ... mada, zao mi je sto to nije otkriveno...

srbiji sve vise i vise ima sekti . ne zna se koliko ih tacno ima jer niko nije lud da registruje to kao sektu , nego vec kao udruzenje gradjana ...
ima jedan podatak koji kaze da je svaki 13 . gradjanin nase zemlje pripadnik neke sekte ...

jos je zlo sto se 'buducim' clanovima nudi novac ,studije i tako to ...a ljudi siromasni ...

u 90' nije bilo zvanicne drzavne vere ,pa ako nema vere onda nema ni sekti ...tako da su se slobodno razvijale ...

koliko znam ni danas nema bas neki zakon ...

buduci clanovi su pretezno 18-30 godina starosti ...znaci ode nam mladost ...

policija ne moze da reaguje ako nije pocinjeno neko krivicno delo ....tako da im i ovo godi ...

...

evo sta malopre procitah...samo nastavite..necu da vam smetam...:)

zemo...
kako objasniti ovakav manjak argumenata (a ja bi bodao - i josh necheg)
kakav smo primetili u postovima 607 i 608?

pogledaj par strana unazad,
kad sem pricherki reko da biblija nije istorijski argument,
shta je bio njen odgovor...

jel to u redu???

crow:
prvo dopishi 3:5 8)

a onda reci ti meni koliko je vremena proshlo od pisanja starog zaveta do nikejskog sabora.

a za trojstvo
pa il je 1 a trojak je (3 manifestacije)
ili su 3

ako imamo kapernauma-uchesnika foruma
i kapernauma, recimo studenta teologije
i kapernauma sina svojih roditelja

jel pricha ovaj drugi sa ovim prvim onako kako si ti opiso?

a taj Sin ima ime.
on se jednog dana rodio.
i nema pomena o njemu u starom pismu, al nigde!
u knjizi postanja samo jahve i jedino Jahve,
nikakvi karpenteri 8)
8)

p.s. a odgovor je tako jednostavan...

Uredu ti pokušavaš toliko biti ubedljiv da je Sveto pismo iluzija vernika, ali ne uspeva.
Smatraš da nije istorijska "knjiga" ispravi me ako grešim, onda šta je za tebe istorija, definiši pojam istorija?
A činimi se i da si negde rekao da si studirao matematiku, pa mi molim te reci koji je prirodni zadnji broj?
Priznajem ja ne znam, ni kako počinje ni kako se završava.
Nadam se da ćeš mi konkretno odgovoriti koji je prvi a koji je zadnji broj bez mnogo mudrovanja.

Pa to vidi svako ko oči ima..i ko hoće da vidi. Pogledaj prvo, slikao je andjela u crvenoj haljini!! Na drugoj slici taj andjeo je u totalu primereniji, čak i haljina je druge, pristojnije boje.
A da li znas da je CRVENO boja Vaskrsa.I da se, kada je u pitanju odezda, Hristova ili Bogorodicina simbol covekove prirode,dok je PLAVA bozanske prirode.Zato Hrist nosi crvenu preko plave,jer je bozansku prirodu ocovecio,a Bogorodica obrnuto jer je obozila covecansku prirodu.Tako da tvoj komentar o "smernim" bojama nema osnova.
ZELENO je boja Sv.Duha,Pedesetnice,i Crkve,prirode.
BELO je simbol duhovne cistote i nevinosti
ZLATNO je simbol svetlosti i Raja
ZUTA je boja radosti...
Hriscansku simboliku mozes nauciti kroz teologiju slike,ili gledanjem u vise izvora.
Boja andjela nije problem,ako pogledas i druge hriscanske slike i ikone pre i kasnije pune su zivih boja,a narocito crvene!
Ako vec analiziras to delo,pogledaj u njegova krila.Zar ne mislis da su skrivena,i da se utapaju u pozadinu?Procitaj Jelenin post.Ima smisla sta je receno.
Osim u crkvenom smislu,simbiliku boja mozes da nadjes na mnogim mestima,a preporucujem ti da procitas "Psihologija boje" ili "Recnik simbola"

a za trojstvo
ili su 3

Cini mi se da je i to objasnjeno.Ali ajde da ponovimo.
Bog je jedna sustina a tri licnosti,Otac,Sin i Sv.Duh.
Kao sto u ljudskoj sustini mozes da nadjes mnostvo licnosti.
Ali razlika izmedju nasih i Bozijih licnosti je to sto medju Njima vlada Ljubav,jedna volja,Jednoumlje.Razlicit je njihov licni odnos sa covekom.Znaci,iz ovog primera koji si naveo,vidi se da nisi shvatio sta je pojam licnosti!Prelistaj prethodne postove.Mislim da je i to Jelena-84 negde iznela detaljnije.
I u Starom Zavetu,i pre starog zaveta(pre nego sto je stvoren svet) i u buducem i sadasnjem veku Bog postoji kao Troica.Znaci ne Trojstvo (sto ukazuje na tri sustine) nego Troica(sto ukazuje na tri lica iste Bozije sustine.
To sto se Gospod obraca ljudima u mnozini je upravo iz tog razloga!Sto je uvek bio Troica.
A sto se tice poznanja dobra i zla.Receno je "kao bogovi", jer covek kakvog ga je stvorio Bog,trebalo je da ne poznaje zlo,vec da obozi tvar i prinese je Gospodu.Znaci,covek kada je probao jabuku,nije postao bolji,nego je na sebe naneo teret greha jer ga je tako spoznao.Bog zna za greh ali zna i da je los i nece delovati tako,a covek kome je data slobodna volja,spoznajom greha ima izbor izmedju dobra i zla,a posto je slab,Gospod je hteo da ga postedi greha.Da se Gospod plasio coveka koji kusa sa tog drveta ne bi ga ni stvorio.To je bilo iskusenje kojem covek nije odoleo,i zato ispasta.A da bi olaksao coveku,kojeg bezgranicno voli jer je njegova tvorevina,cak i gresan,on salje Sina Svoga Jedinorodnog da okaje taj ljudski greh,i sve kasnije nastale,kako bi coveku opet dao priliku da kroz Ispovest,Pokajanje i Pricest ,kroz Crkvu i Hrista ponovo budu sa Tvorcem u Zajednici(Raju).
Coveku je data sloboda da bira svoj put.
Moras dobro poznavati i Stari i Novi Zavet,kao i Svetootacka predanja,kako bi pristupio analizi i tumacenju Sv.Pisma.

vizant:
Pa to vidi svako ko oči ima..i ko hoće da vidi. Pogledaj prvo, slikao je andjela u crvenoj haljini!! Na drugoj slici taj andjeo je u totalu primereniji, čak i haljina je druge, pristojnije boje.
A da li znas da je CRVENO boja Vaskrsa.I da se, kada je u pitanju odezda, Hristova ili Bogorodicina simbol covekove prirode,dok je PLAVA bozanske prirode.Zato Hrist nosi crvenu preko plave,jer je bozansku prirodu ocovecio,a Bogorodica obrnuto jer je obozila covecansku prirodu.Tako da tvoj komentar o "smernim" bojama nema osnova.
ZELENO je boja Sv.Duha,Pedesetnice,i Crkve,prirode.
BELO je simbol duhovne cistote i nevinosti
ZLATNO je simbol svetlosti i Raja
ZUTA je boja radosti...
Hriscansku simboliku mozes nauciti kroz teologiju slike,ili gledanjem u vise izvora.
Boja andjela nije problem,ako pogledas i druge hriscanske slike i ikone pre i kasnije pune su zivih boja,a narocito crvene!Ako vec analiziras to delo,pogledaj u njegova krila.Zar ne mislis da su skrivena,i da se utapaju u pozadinu?Procitaj Jelenin post.Ima smisla sta je receno.
Osim u crkvenom smislu,simbiliku boja mozes da nadjes na mnogim mestima,a preporucujem ti da procitas "Psihologija boje" ili "Recnik simbola"
Pa, da boja andjela nije problem. Mogao je Leonardo tog andjela ofarba i u žuto, ne vredi. Izraz lica odaje da je to samo obična žena andjeoske lepote,vrlo andjeoski, bezgrešno, vrckavo natrćena, i ništa više.
Krila drugog andjela? Naravno da se jedna vide, odnosno utapaju u pozadinu . Mora, da ne bi baš toliko odudarala od crvenog andjela.

vizant:
a za trojstvo
ili su 3

Cini mi se da je i to objasnjeno.Ali ajde da ponovimo.
Bog je jedna sustina a tri licnosti,Otac,Sin i Sv.Duh.
Kao sto u ljudskoj sustini mozes da nadjes mnostvo licnosti.
Ali razlika izmedju nasih i Bozijih licnosti je to sto medju Njima vlada Ljubav,jedna volja,Jednoumlje.Razlicit je njihov licni odnos sa covekom.Znaci,iz ovog primera koji si naveo,vidi se da nisi shvatio sta je pojam licnosti!Prelistaj prethodne postove.Mislim da je i to Jelena-84 negde iznela detaljnije.
I u Starom Zavetu,i pre starog zaveta(pre nego sto je stvoren svet) i u buducem i sadasnjem veku Bog postoji kao Troica.Znaci ne Trojstvo (sto ukazuje na tri sustine) nego Troica(sto ukazuje na tri lica iste Bozije sustine.
To sto se Gospod obraca ljudima u mnozini je upravo iz tog razloga!Sto je uvek bio Troica.
A sto se tice poznanja dobra i zla.Receno je "kao bogovi", jer covek kakvog ga je stvorio Bog,trebalo je da ne poznaje zlo,vec da obozi tvar i prinese je Gospodu.Znaci,covek kada je probao jabuku,nije postao bolji,nego je na sebe naneo teret greha jer ga je tako spoznao.Bog zna za greh ali zna i da je los i nece delovati tako,a covek kome je data slobodna volja,spoznajom greha ima izbor izmedju dobra i zla,a posto je slab,Gospod je hteo da ga postedi greha.Da se Gospod plasio coveka koji kusa sa tog drveta ne bi ga ni stvorio.To je bilo iskusenje kojem covek nije odoleo,i zato ispasta.A da bi olaksao coveku,kojeg bezgranicno voli jer je njegova tvorevina,cak i gresan,on salje Sina Svoga Jedinorodnog da okaje taj ljudski greh,i sve kasnije nastale,kako bi coveku opet dao priliku da kroz Ispovest,Pokajanje i Pricest ,kroz Crkvu i Hrista ponovo budu sa Tvorcem u Zajednici(Raju).
Coveku je data sloboda da bira svoj put.
Moras dobro poznavati i Stari i Novi Zavet,kao i Svetootacka predanja,kako bi pristupio analizi i tumacenju Sv.Pisma.

prvo... nigde se ne pominje jabuka
svako ko je prochito stari zavet to zna (za razliku od tebe)
drugo, nisi dao odgovor okle pojam Bog u mnozini kod monoteista
i ako si pominjo tu sintagmu...

i da potsetim, govorimo o starom zavetu gde se jedino Jahve iliti bog Otac pominje (koji je jedno sa sinom i duhom mnoooooooooooooooogo kasnije, a nikako 3 lika koji sebe nazivaju bogovima...)

Kapernaum:
Uredu ti pokušavaš toliko biti ubedljiv da je Sveto pismo iluzija vernika, ali ne uspeva.
Smatraš da nije istorijska "knjiga" ispravi me ako grešim, onda šta je za tebe istorija, definiši pojam istorija?
A činimi se i da si negde rekao da si studirao matematiku, pa mi molim te reci koji je prirodni zadnji broj?
Priznajem ja ne znam, ni kako počinje ni kako se završava.
Nadam se da ćeš mi konkretno odgovoriti koji je prvi a koji je zadnji broj bez mnogo mudrovanja.
kardinalnost prirodnih brojeva se obelezava sa Alef 0.
a kakve veze ima to s tim shto nisi smeo da citirash P 3:5, a ostalo jesi???

prvi prirodni broj (najmanji) je 1
najveci ne postoji. i???

crow:
kardinalnost prirodnih brojeva se obelezava sa Alef 0.
a kakve veze ima to s tim shto nisi smeo da citirash P 3:5, a ostalo jesi???

prvi prirodni broj (najmanji) je 1
najveci ne postoji. i???
Nisi mi definisao pojam ISTORIJA, a za P 3:5, dao sam ti odgovor da pročitaš P 3:4 i vidiš ko se obraća Evi.

I idi malo unazad dao sam ti odgovor na to pitanje ali ako te to ne zadovoljava to je tvoj problem, kako ti insistiraš da mi dokažemo monoteizam preko istorijskih činjenica, jer te očito buni Sveto trojstvo tri u jedan i jedan u tri i ako ne priznaješ Bibliju kao istorijski dokaz, tako možemo i tebe da pitamo, daj nam istorijsku činjenicu, literaturu koju si ti pročitao koja je zvanična da Isus nije Bog. Ako neshvataš veličinu sile Apsoluta kako ga ti nazivaš, da je on beskonačan i svemoćan, zašto ti je onda teško da prihvatiš činjenicu da se Bog ovaplotio. Kao što neznamo gde počinje svemir a gde se završava kao i sa brojevima tako je i Bog beskonačan i svemoguć. A pak ako je to za tebe koještarija to je tvoj problem i ne upreži se da hrišćanima koji veruju u Isusa Hrista razbijaš veru (ako ti je to cilj) jer dobijaš kontra efekat.

crow:
prvo... nigde se ne pominje jabuka
svako ko je prochito stari zavet to zna (za razliku od tebe)
drugo, nisi dao odgovor okle pojam Bog u mnozini kod monoteista
i ako si pominjo tu sintagmu...

i da potsetim, govorimo o starom zavetu gde se jedino Jahve iliti bog Otac pominje (koji je jedno sa sinom i duhom mnoooooooooooooooogo kasnije, a nikako 3 lika koji sebe nazivaju bogovima...)
Tačno je da se ne spominje jabuka u Edemskom vrtu, ali najviše odgovara simbolu voća u kom se opisuje u vrtu.

Drugo nemoj da čitaš samo svoje postove pročitaj i šta dugi pišu. Više puta ti je odgovoreno na to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back