Kapernaum lepo reče da je temeljno pitanje svih vekova Isus Hrist. Ako sam zapamtila dobro. E, sad, znači to je temeljno pitanje i ovog veka, ali i svih ostalih dokle god bude postojalo čovečanstvo.
Čemu onda ovakav ton rasprave?
[QUOTE
Ristob:]
Niko nije slijep kao slijepac kod ociju. Po pitanju nastanka zivota (time i za mnoga tumacenja vezana za zivi svijet) zvanicna nauka je totalno u zabludi. Da li ikada pomislis tako? Zasto slijepo vjerujes nauci? Bibliju ne treba tumaciti bukvalno, mada je, kad se dodje do konacnih saznanja, i tako istinita. Primjer: Bog stvoti Evu od Adamovog rebra - da li danas (nekad nije bilo moguce) genetski inzenjering potvrdjuje takvu mogucnost? Kako sticem dojam,
tvoja ogorcenost religijom bazira na znanjima religije kroz Katolicko Hriscanstvo. E, Katolicka Crkva je modifikovala (promijenija) po svom nahodjenju neka nacela iz Biblije. Zbog toga je ona, kroz svoju istoriju, pocinila mnogo grehova. Tu si u pravu i, svakako, jednog dana ce se naci neki katolicki autoritet koji ce izbaciti taj grijeh iz Katolicke Crkve.[/QUOTE]
Da bi neko promijenio cjelokupna svoja shvatanja nastala prakticno od samog rodjenja, mora nesto narocito revoluconarno da se dogodi. Ja to nazivam udarac maljem po glavi. Meni se dogodio u svojoj pedesetoj godini zivota. Do tada sam bio ateista kao i Crow (komunisticko vaspitanje) slijepo aminujuci nauku. Sada, hvala Bogu (Hristu) komuniciram svakog momenta sa Njim kroz misli i dogadjaje. On se istinski prema svakome odnosi kao otac. Ako bi neko mogao zalutati - On ga kara, ako je vec skrenuo sa puta - kaznjava ga (dok se ponovo ne vrati na pravi put). To sam stekao (i dobio na dar) upravljajuci svoj zivot po Bibliji, bukvalno zivjeci po njoj. To je najbolja potvrda postojanja zivog Boga (Hrista). Pa, zar svi koji samo procitaju Bibliju ne osjete da ta prica, imajuci u vidu mnogo hiljada godina unazad, prevazilazi covjekov um. Zar nikada ne pomisle da tako nesto nikada nije mogao imislicti covjecji um. Pa, svaka recenica iz Biblije pokazuje se kao aksiom u prakticnom zivotu.
Sve sto je Kapernaum naveo u postu (i svakom) je za divljenje. Primjera ima jos izuzetno mnogo. Navescu samo Andreja Tarkovskog. On za komuniste kaze: "Pa, oni ni u sto ne vjeruju!" Njegov Rubljov govori sam za sebe.
Ristob: da li si dobro pročitao šta si ovde napisao? Ti si do pedeset godina bio ateista, po sopstvenom priznanju. Da li bi se ti u tom periodu životu naljutio na nekoga da ti je rekao ovo što si ti
napisao i uputio našem forumašu: " Niko nije slijep kao slijepac kod ociju"? Naravno, da bi, jel tako?
Ti si
pedeset ( ! ) godina života proveo bez vere u Boga, bez spoznavanja Boga, odnosno živeo si po sopstevneoj slobodnoj volji, sve dok nisi doživeo "udarac maljem". Odakle ti onda moralno pravo da nekog, ko isto živi kao ti do tvoje pedesete, nazivaš slepcem? Da li si zaboravio da si i ti sam do tog malja bio "slepac"? Znači, dragi moj. Šta bi ti, do svoje pedesete, rekao nekom da te je pitao to što si ti pitao ovog čoveka: "Zašto tako slepo veruješ nauci?" Hm..? U najmanju ruku bi mu rekao šta ga briga, ili bi ga oterao u majčinu. Kako si ti počeo da veruješ u Boga? Tako što si nešto "ružno" doživeo, pa si tek onda dopustio sebi da razmišljaš malo i o toj temi. Šta misliš, da nije to tvoje verovanje u Boga nastalo iz ličnog interesa? Mislim da jeste, jel da si zaista hteo da razmišljaš o toj temi, do svoje pedesete si imao vremena iha,haj da dopustiš sebi samo da počneš misliti i na taj način. Osoba ispod nicka za koju si rekao da je "slepac kod očiju" je daleko, dalekooo od pedesete i tog "malja".
JELENA 84 "Ja mislim da mu nema leka,zato njemu nema vise ni mojih odgovora.Verujem da ce mu samo laknuti,ali i meni ce.Sto da se nerviram oko ******.Ne bacaju se biseri pred svinje.
Hvala ti i zvanicno na iscrpnom odgovoru.
A ti si došla ovde svojim postovima da lečiš ljude? Interesantno.Koja je to količina autoriteta da sa nekih četrdesetak postova dozvoli sebi uopšte takvo razmišljanje? Takav stav o sebi u Hrišćanstvu se zove gordost, i kao takav je prvi smrti greh.
"Kad se poturči, kad li turski nauči", kad pokupi toliku pamet sa Jelena
84 ?
Ako je Bog stvoritelj svega, onda je Tvorac i pomenutog forumaša,na koga ste se svi okomili u žaru svog ubedjivanja, i mene, Šakala i ostalih, jel tako? Ako veruješ u Boga, i poštuješ ga, a Njegovo dete uz put nazivaš svinjom, i ružnim nazivom prekrivenim zvezdicama, da li se pitaš da si tad upravo uvredila, ponizila, Tog u kog veruješ? Upravo si pljunula na ono u šta kažeš da veruješ, zar ne?
Btw, jesi pročitala Pravilnik pre registracije? Upravo ovim postom si zaslužila ban, barem kao opomenu za kasnije ponašanje. Čitajući tvoje postove, kontam da nećeš još dugo takvim svojim stavom ovde mudrovati.
I na kraju krajeva, ne mogu da se otmem utisku da skoro svi veliki "vernici" vrlo agresivnim stavom pokušavaju da ubedjuju ljude u nešto. Vera i Bog su ono što se oseća u srcu. I bez malja.
Pozdrav Šakale..
Pozdrav Kapernaum.