ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jelena84:
Potvrdjeno kroz istorijske izvore,od praistorije do sada,pomine se stvaranje sveta na razlicitim njenim krajevima,sa istim pocetkom.

Mozes li onda da mi objasnis zasto u svakom Jevrejskom pisanom istorijskom izvoru stoji da je bog stvorio adama 3761. g. p.n.e, a u svakom Vizantijskom izvoru stoiji da je to bilo 5508. godine p.ne.

Ajd da vidimo tvoje objasnjenje, posto tvrdis da svi istorijski izvori isto kazu?

Ljudi, manite se te rasprave.... nema smisla. Nego mi recite da li je neko detaljno procitao knjigu postanja i redosled stvari tj. zivotinja koje je Bog stvarao tokom prvih 6 dana?

Redosled u vecoj meri odgovara redosledu koji danasnja biologija uzima za sistem nastajanja zivotinja na Zemlji.

Wilkołak:
Ljudi, manite se te rasprave.... nema smisla. Nego mi recite da li je neko detaljno procitao knjigu postanja i redosled stvari tj. zivotinja koje je Bog stvarao tokom prvih 6 dana?

Redosled u vecoj meri odgovara redosledu koji danasnja biologija uzima za sistem nastajanja zivotinja na Zemlji.

Biblija za download http://www.siont.net/download/biblija.htm

pa pogledaj sam.

A ja jos moj odgovr cekam, ali hriscani samo vrdaju.....:roll:

Nemam trenutno Sveto Pismo kod sebe a ne volim internet verzije.

Uglavnom, kao sto sam rekao, ne verujem da smo mi ad-hoc stvoreni od strane prirode jer se jednostavno ne uklapamo u prirodu, ma koliko to zeleli...

U svetu kakav poznajemo (za sada) ne postoji samo materija, postoji i energija. Svi smo ucili za osnovne podele u prirodi, tzv. supstanciju i tzv. fizicko polje. Prema tome, nije sve u ovom svetu materija kao sto nije sve ni energija. Energija se obicno ispoljava kroz neku materiju a i energiju i materiju je nemoguce unistiti i one kruze u prirodi.

Ucili smo iz fizike da ne postoji perpetuum mobile jer zakoni dinamike kazu da to teoretski nije moguce. Ja ipak mislim da je priroda vrsta perpetumm mobile. Sve u njoj kruzi! Niko jos nije uspeo da stvori materiju i energiju i one samo kruze! Ne mogu se unistiti vec prelaziti iz oblika u oblik - znaci, nema gubitaka, stepen iskoriscenosti je 1 (tj. 100%).
Zbog svega ovoga, ne mislim da bi priroda nekakvom evolucijom uopste mogla (i htela) da stvori nesto sto ce joj na koncu doneti KRAJ. Ako malo bolje obratite paznju videcete da priroda sasvim dobro funkcionise bez coveka i da broj ljudi na u tom sistemu u stvari predstavlja nivo entropije sistema.

Wilkołak:
Nemam trenutno Sveto Pismo kod sebe a ne volim internet verzije.

Uglavnom, kao sto sam rekao, ne verujem da smo mi ad-hoc stvoreni od strane prirode jer se jednostavno ne uklapamo u prirodu, ma koliko to zeleli...

U svetu kakav poznajemo (za sada) ne postoji samo materija, postoji i energija. Svi smo ucili za osnovne podele u prirodi, tzv. supstanciju i tzv. fizicko polje. Prema tome, nije sve u ovom svetu materija kao sto nije sve ni energija. Energija se obicno ispoljava kroz neku materiju a i energiju i materiju je nemoguce unistiti i one kruze u prirodi.

Ucili smo iz fizike da ne postoji perpetuum mobile jer zakoni dinamike kazu da to teoretski nije moguce. Ja ipak mislim da je priroda vrsta perpetumm mobile. Sve u njoj kruzi! Niko jos nije uspeo da stvori materiju i energiju i one samo kruze! Ne mogu se unistiti vec prelaziti iz oblika u oblik - znaci, nema gubitaka, stepen iskoriscenosti je 1 (tj. 100%).
Zbog svega ovoga, ne mislim da bi priroda nekakvom evolucijom uopste mogla (i htela) da stvori nesto sto ce joj na koncu doneti KRAJ. Ako malo bolje obratite paznju videcete da priroda sasvim dobro funkcionise bez coveka i da broj ljudi na u tom sistemu u stvari predstavlja nivo entropije sistema.

Druže, "kolega" :lol: , more ja imam Sveto pismo u kući, al me buni( nisam čitala, ne znam ) što u jednoj knjizi piše da je to i Stari i Novi zavet. Dobro su mi došli ovi linkovi, da vidim napokon o čemu se tu radi..
Nego, ovo razmišljanje me nedvosmisleno podseti na reinkarnaciju. Materija i energija samo kruže, jel tako?
Priznajem da si me bacio u razmišljanje sa ovim stavom da priroda dobro funkcionište bez čoveka, jer sam ja do sada mislila da je priroda podredjena čoveku. Da sve na ovom svetu postoji radi čoveka. A na njemu je da odluči da li će to koristiti pametno, u svoju korist, ili ne.
Razmisliću o ovome. ;-)
Laku noć...

Ne verujem u reinkarnaciju, Hriscanin sam, a sto se tice prirode ... pa ona na neki nacin jeste podredjena coveku jer se covek jedini ne uklapa u nju. Licno ne dozivljavam coveka delom prirode. Vise mi izgleda da je na neki nacin stvoren.

Opet, ako priroda dobro funckionise bez coveka to znaci da je covek tu kako bi je iskoriscavao. Krava ce davati mleka bio tu covek da je pomuze ili ne. Ja mislim da mi prirodimo samo pravimo stetu a ne korist. Verovatno bi mogli da egzistiramo u tzv. odrzivom razvoju ali mi smo kao rasa, kao rod alavi! Unistavamo sve zarad sitnih zadovoljstava, zarad pohlepe i drugih grehova!

Opet, dusu muzemo shvatiti kao energiju, mislim, moj um je slab da mogu tako nesto da dokucim ali recimo da je tako. I recimo da postoji energija koja je mnogo veca od svih nas i u koju se svi mi sabiramo tj. mozemo se sabrati. Recimo da Bog ima tu energiju i da je ona u stvari ljubav!

Opet, ne verujem da je covek (pa i sve ostalo) samo organska vreca vode koja je vremenom evoluirala ...

Ili je opet energija ono sto okruzuje dusu ... vrlina i cistota ... ne znam. Kao sto rekoh, ovo je mnogo izvan mojih skromnih umnih sposobnosti! Sve tajne Gospoda ipak nisu dokucive nama...

Mislim, kroz matematiku se stalno provlaci broj 3 tj. njegova priblizna vrednost u obliku neke konstante. e ili P. Mozda treba reci da je nas spoznajni svet sacinjen od materije, energije i duse, ma kako ih definisali...

Wilkołak:
Ne verujem u reinkarnaciju, Hriscanin sam, a sto se tice prirode ... pa ona na neki nacin jeste podredjena coveku jer se covek jedini ne uklapa u nju. Licno ne dozivljavam coveka delom prirode. Vise mi izgleda da je na neki nacin stvoren.

Opet, ako priroda dobro funckionise bez coveka to znaci da je covek tu kako bi je iskoriscavao. Krava ce davati mleka bio tu covek da je pomuze ili ne. Ja mislim da mi prirodimo samo pravimo stetu a ne korist. Verovatno bi mogli da egzistiramo u tzv. odrzivom razvoju ali mi smo kao rasa, kao rod alavi! Unistavamo sve zarad sitnih zadovoljstava, zarad pohlepe i drugih grehova!

Opet, dusu muzemo shvatiti kao energiju, mislim, moj um je slab da mogu tako nesto da dokucim ali recimo da je tako. I recimo da postoji energija koja je mnogo veca od svih nas i u koju se svi mi sabiramo tj. mozemo se sabrati. Recimo da Bog ima tu energiju i da je ona u stvari ljubav!

Opet, ne verujem da je covek (pa i sve ostalo) samo organska vreca vode koja je vremenom evoluirala ...
Naravno. Um svakog od nas je slab da bi shvatio tako nešto, zbog toga me i čudi tolika količina agresije, sujete,vredjanja..
Bog je u tebi, u meni, u Šakalu, Crowu, Akhenatonu, g.dinu Kaa, Pikax,Psihu, Dadelu,Vujadinu, mom Djuri, Goscici,Fixi, Jominiju..Koga zaboravih nek mi ne zameri, mnogo mi se pava.
Sve vas volim, laku noć.. ;-)
P.S. I mog Mačkića !

Wilkołak:

nije priroda podredjena choveku,
to je zabluda

priroda ima svoje zakone, a chovek kad ih ne poshtuje, pochne da ispashta...

crna_mamba:
ko nam dade mozak:) i ocinji vid?to je mnogo znacajnije pitanje:)
ko tebi dade mozak sakale ?to ti meni odgovori prvo..posle cemo lako?:)
ne trebaju nama nikakve knjige,da bi se prepucavali..
razmisli pa kazi..:)

:D

isus naravno :D :D :D

svi su rekli da nisu 100% ateisti
a vi dalje isto...

kakve veze ima to shto si nabrojao sa stolarom iz nazareta???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back