vučko
Ističe se
- Poruka
- 2.199
odgovoreno ti je nebrojeno puta ali ti si svakako bolestan covek...neizleciv slucaj![]()
Kočo ponovno nije popio terapiju.
Vas dvojica ste zakon

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
odgovoreno ti je nebrojeno puta ali ti si svakako bolestan covek...neizleciv slucaj![]()
Kočo ponovno nije popio terapiju.
Kočo,kako komentarišeš da nigdje u to vrijeme ,početak 1942 godine nema hrvatskih komunista spremnih za borbu osim baš tvojih u istočnoj Bosni stotinama kilometara daleko od kućnog praga?
Možeš da iskometarišeš ovu saradnju ustaša i partizana u Travniku?
Peti korpus NOVJ u oktobru organizovao je operaciju zauzimanja Travnika i utvrđenja u dolini reke Lašve. Borbe za sam grad trajale su od 20. do 22. oktobra 1944, i završene su uništenjem ustaško-domobranskog garnizona. U borbama za grad ustaško-domobranske snage pretrpele su gubitke od oko 900 mrtvih, a 712 je zarobljeno. Jedinice NOVJ imale su gubitke od 94 mrtva i preko 200 ranjenih. Između ostalih, poginula su i tri narodna heroja: Josip Mažar-Šoša, Petar Mećava i Lazar Marin.
mupi smesan si sa ovim...i to mozes i sam da uvidis...ne kazem da si krajnje zlonameran ali si izgleda zaboravio sta si tvrdio ranije...pa te samo pitam kakvi su to dvostruki arsini??? zar nisi ti taj koji je vise puta spominjao nekakvu saradnju cetnika sa Nemcima pa cak i ustasama (iako sam siguran da ni sam ne verujes u to, e tu si vec zlonameran) a znas da mogu da ti nabrojim daleko vise borbi cetnika protiv Nemaca i ustasa (da ne spominjem same poternice) od ovih partizanskih koje si ti naveo, i to npr iz izvestaja pripadnika saveznickih misija koji su licno ucestvovali u borbama, a ne sa tebi voljene vikipedije...pa te pitam, a kakva je to ''saradnja''???...a ta tvoja vikipedija i dalje govori o nekakvim partizanskim ofanzivama iako i ti i ja znamo da su to bile sve same bezanije i da su jedine partizanske ofanzive, bar do dolaska crvene armije, bile protiv cetnika...
Zasto mi ti ne bi naveo (kad vec niko drugi ne moze) jedno jedino Titvo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili ne daj Boze ustasa, a ne cetnika...dakle, naredjenje suprtonog karaktera od desetine onih koje sam na ovoj temi citirao:
http://forum.krstarica.com/showthre...ilački-rat?p=16887236&viewfull=1#post16887236
I daleko od toga da se ova tema zasniva samo na ova 3 dokumenta, kako ti kazes...tu si vec bezobrazan ili jednostavno nisi ispratio temu, a dajes sebi za pravo da komentarises...naprotiv, ima mnogo jacih dokaza ove saradnje i to na mnogo visem nivou....ali ova 3 dokumenta forsiram jer su cak objavljeni u komunistickim zbornicima...nekim nemarom verovatno pa je posle bilo kasno...na ovoj temi postoje dokazi gotovo svih strana o ovoj saradnji...a zamisli teko koliko ih je stvarno bilo ali naravno nisu preziveli decenijsku komunisticku vladavinu....siguran sam ja da se slazes bar sa pola ovoga sto pisem, pokazivao si ti to u pocetku dok si bio razuman....ali si onda zaglibio u kompleksima i frustracijama i rekao bih da si sada vodjen samo mrznjom prema svemu srpskom...to je ocigledno i na drugim temama...a tu ti ne mogu pomoci...tvoje u nedogled citiranje raznih, necu pogresiti ako kazem proustaskih foruma, hrvatske vikipedije, bajki u koje ovde niko ni lud ne moze da poveruje i prosipanje upravo hrvatske mitomanije, a ne ispustas iz usta neku srpsku, je za mene krajnje zalosno i komicno...mozda sam sa sobom da preispitas potrebu da budes ovde![]()
mupi smesan si sa ovim...i to mozes i sam da uvidis...ne kazem da si krajnje zlonameran ali si izgleda zaboravio sta si tvrdio ranije...pa te samo pitam kakvi su to dvostruki arsini??? zar nisi ti taj koji je vise puta spominjao nekakvu saradnju cetnika sa Nemcima pa cak i ustasama (iako sam siguran da ni sam ne verujes u to, e tu si vec zlonameran) a znas da mogu da ti nabrojim daleko vise borbi cetnika protiv Nemaca i ustasa (da ne spominjem same poternice) od ovih partizanskih koje si ti naveo, i to npr iz izvestaja pripadnika saveznickih misija koji su licno ucestvovali u borbama, a ne sa tebi voljene vikipedije...pa te pitam, a kakva je to ''saradnja''???...a ta tvoja vikipedija i dalje govori o nekakvim partizanskim ofanzivama iako i ti i ja znamo da su to bile sve same bezanije i da su jedine partizanske ofanzive, bar do dolaska crvene armije, bile protiv cetnika...
Zasto mi ti ne bi naveo (kad vec niko drugi ne moze) jedno jedino Titvo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili ne daj Boze ustasa, a ne cetnika...dakle, naredjenje suprtonog karaktera od desetine onih koje sam na ovoj temi citirao:
http://forum.krstarica.com/showthre...ilački-rat?p=16887236&viewfull=1#post16887236
I daleko od toga da se ova tema zasniva samo na ova 3 dokumenta, kako ti kazes...tu si vec bezobrazan ili jednostavno nisi ispratio temu, a dajes sebi za pravo da komentarises...naprotiv, ima mnogo jacih dokaza ove saradnje i to na mnogo visem nivou....ali ova 3 dokumenta forsiram jer su cak objavljeni u komunistickim zbornicima...nekim nemarom verovatno pa je posle bilo kasno...na ovoj temi postoje dokazi gotovo svih strana o ovoj saradnji...a zamisli teko koliko ih je stvarno bilo ali naravno nisu preziveli decenijsku komunisticku vladavinu....siguran sam ja da se slazes bar sa pola ovoga sto pisem, pokazivao si ti to u pocetku dok si bio razuman....ali si onda zaglibio u kompleksima i frustracijama i rekao bih da si sada vodjen samo mrznjom prema svemu srpskom...to je ocigledno i na drugim temama...a tu ti ne mogu pomoci...tvoje u nedogled citiranje raznih, necu pogresiti ako kazem proustaskih foruma, hrvatske vikipedije, bajki u koje ovde niko ni lud ne moze da poveruje i prosipanje upravo hrvatske mitomanije, a ne ispustas iz usta neku srpsku, je za mene krajnje zalosno i komicno...mozda sam sa sobom da preispitas potrebu da budes ovde![]()
mupi smesan si sa ovim...i to mozes i sam da uvidis...ne kazem da si krajnje zlonameran ali si izgleda zaboravio sta si tvrdio ranije...pa te samo pitam kakvi su to dvostruki arsini??? zar nisi ti taj koji je vise puta spominjao nekakvu saradnju cetnika sa Nemcima pa cak i ustasama)
Болдовано операција Тојфел, иде питање. Због чега си операцију која се водила против четника навео као операцију против партизана?
jbg brate, toga nema na hrvatskoj vikipediji....ali ima o hrvatskim kraljevima i slavnoj povijesti
@mupi
![]()
![]()
![]()
3 ''slicice'' i hrvatska mitomanija koja se vise bavi Srbijom nego sobom, je u velikom problemu![]()
Teritorij istočne Bosne u to vrijeme pripada NDH.Jel to kao neki dokaz da su u to vrijeme tu bili hrvatski komunisti?
Jel ti možeš da pomogneš Koči te odgovoriš; koji su to hrvatski komunisti u istočnoj Bosni početkom 1942 godine?
Vidiš da Kočo ko ozebli sunca čeka tvoju pomoč.
Nije valjda da nema nijedan forumaš koji će ustvrditi odakle hrvatski komunisti u istočnoj Bosni,stotinama kilometara od kućnog praga početkom 1942 godine
- - - - - - - - - -
U pravu si.
PREDLOG ŠTABA OZRENSKOG ČETNIČKOG ODREDA OD 10. MAJA 1942. KOMANDANTU 4. DOMOBRANSKE DIVIZIJE ZA SASTANAK RADI SKLAPANjA SPORAZUMA O SARADNjI U BORBI PROTIV NOP, Zbornik dkumenata i podataka NOR-a, tom XIV (četnički dokumenti), knjiga 1 (1941. i 1942. godina), Vojnoizdavački zavod, Beograd - dokument broj 82
http://www.znaci.net/00001/4_14_1_82.htm
ZAPISNIK O SPORAZUMU IZMEĐU PREDSTAVNIKA OZRENSKOG, TREBAVSKOG I ODREDA »KRALj PETAR II« I NDH OD 28. MAJA 1942. O SARADNjI U BORBI PROTIV NOP-a U ISTOČNOJ BOSNI, Zbornik dkumenata i podataka NOR-a, tom XIV (četnički dokumenti), knjiga 1 (1941. i 1942. godina), Vojnoizdavački
zavod, Beograd - dokument broj 89
http://www.znaci.net/00001/4_14_1_89.htm
opet se gubis mupitvoje naprasno skretanje sa teme dovoljno govori....
ali ono sto je ocigledno je da se sada pravis blesav jer ne verujem da si bas toliko plitak...ili zaista jesi toliki tupson da ne mozes da ukapiras da ih nemacka komanda Srbije naziva hrvatskim zbog teritorije sa koje dolaze??????ili su komunisti sa teritorije NDH teletabisi...mozda iranski ili gotski ako vise volite takve odrednice
to ti je Nenad odgovorio vise puta, mozemo da nadjemo te postove pa nas mani tih tvojih funjarskih forica, tipa
truo si mupi i moraces da priznas da si se gadno zaneo i lupio jer ovo postaje sve komicnije...
i da te podsetim ono sto uvek zaboravljas...to nije jedini Baderov izvestaj...njega forsiram jer su ga objavili i komunisti...da, to su neki nemacki izvestaji koje su objavili i sami komunisti, a sto ti nazivas ''srpskom mitomanijom''posle reci da ti jedan ozbiljan razgovor sa psihijatrom nije krajnje neophodan...
„Apsolutno je potrebno da general Mihailović sada počne da izvršava obaveze koje je ranije prihvatio i da u ovom trenutku sarađuje u potpunosti... Mihailović ne predstavlja borbenu snagu od nekog značaja zapadno od Kopaonika. Njegove jedinice u Crnoj Gori, Hercegovini i Bosni već su uništene ili tesno sarađuju sa Osovinom. Isto tako je teško reći da njegove jedinice postoje u Hrvatskoj, Sloveniji i Slavoniji... Partizani predstavljaju dobru i efikasnu borbenu snagu u svim krajevima, gde jedino kvislinzi predstavljaju generala Mihailovića.
Henry Maitland Wilson
"Uz pomoć naše propagande, mi smo u našoj mašti od Mihailovića napravili nešto što on nikada ozbiljno nije ni predstavljao. Sad smo ga odbacili, jer nije ispunio naša sopstvena očekivanja."
Fitzroy Maclean
"Razlog zašto smo obustavili snabdevanje Mihailovića oružjem i nismo mu dali podršku bio je jednostavan. On se nije borio protiv neprijatelja i, štaviše, neki njegovi potčinjeni pravili su sporazume sa neprijateljem."
Winston Churchill
Svi oni, koji se oslanjaju na neprijatelja protiv interesa svog vlastitog naroda i njegove budućnosti, i koji se ne bi odazvali ovom pozivu, neće uspeti da se oslobode izdajničkog žiga, ni pred narodom ni pred istorijom. Ovom mojom porukom vama, odlučno osuđujem zloupotrebu imena kralja i autoriteta krune, kojom se pokušavalo opravdati saradnja sa neprijateljem i izazvati razdor među borbenim narodom u najtežim časovima njegove istorije, koristeći time samo neprijatelju.
– Poziv kralja Petra II na pristupanje Narodnooslobodilačkoj vojsci Jugoslavije (12. septembra 1944.)
„14. 7. 44. u 9.00 časova pre podne vodio sam razgovor u Krajs-komandanturi Kruševac sa merodavnim četničkim komandantom Neškom Nedićem iz štaba Draže Mihailovića. Razgovor je vođen na molbu pomenutog Nedića. Neško Nedić je sada načelnik štaba četničke grupe koja se sa nama bori u akciji "Trumpf" i čija se jačina može proceniti na oko 10.000 ljudi.
U uvodnom izlaganju, Nedić je napomenuo da su četnici u Englesku izgubili svako poverenje, pošto su ih Englezi izdali i sada Titovim bandama liferuju naoružanje i municiju, usled čega četnici moraju da krvare i da umiru. Pošto su oni sami u borbi protiv komunizma i suviše slabi, uvideli su da moraju tražiti oslonac u nemačkom Vermahtu kome će se bezuslovno potčiniti sa puno poverenja. Oni su spremni da se bore protiv komunizma svuda tamo gde bih ih ja postavio. Na drugoj strani, Nedić je molio ponovnu pomoć u vidu isporuke municije i naoružanja, a naročito teškog naoružanja. Četnici su spremni da daju svaku garanciju da će se isporučeno naoružanje i municija upotrebiti samo protiv komunizma. (...)
Moj lični utisak je da se ovog puta radi o potpuno ozbiljnoj ponudi četnika, koju treba prihvatiti. Po mom mišljenju, ovde se pruža zadnja šansa i ako se ne iskoristi mogao bi to biti propust sa teškim posledicama. Ako četnike ponovo odbijemo, teramo ih, bar delimično, u logor crvenih. Nemački oficir za vezu, major Vajl, nosilac Krsta viteškog reda, koji se od pre dužeg vremena nalazi kod četnika, izrazio mi je isto shvatanje o ozbiljnosti ponude.
Felber, general pešadije
http://www.znaci.net/00001/4_12_4_93.htm
Oko 10 000 četnika bore se zajedno sa nemačkim trupama u južnoj Srbiji i to pod komandom nemačkog majora Wayela.
– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 22 avgusta 1943.
http://www.scribd.com/doc/34075047/Srbi-u-Dokumentima-Vermahta
i sto ne odgovris Nenadu konkretno za operaciju Tojfel???? sta je, nema nista na hrvatskoj vikipediji???
Crna legija Jure Francetića i partizani Koče Popovića zajedno jurišaju na Dangićeve četnike,uz podršku hrvatskih komunista u istočnoj Bosni početkom 1942 godine.
a samo par mjeseci poslje Kočini proletere tvrde da nikad jače bitke od one na Kupresu protiv te iste Crne legije nije bilo svo vrijeme rata.
Ovo više nije mitomanija,ovo je ludara.![]()
Kočo,što na srpskom jkeziku znači,"u pravu si"? Nešto tako sam napisao Nenadu.
Gdje su Kočo nakon podloga,kukavičkoga ataka na Dangićeve četnike završili hrvatski komunisti iz istočne Bosne?![]()
pa zar nemacke poternice za djeneralom Mihailovicem ne cine krajnjim komicne ove tvoje viki citate???
kako mozes da umanjis znacaj ili opovrgnes odlikovanje iz 1948. citatima iz 43. i 44.
mozes li vise da se srozas od ovoga....ajd trk na hr vikipediju i ove tvoje silne foruma, valj ase jos po nesto naci u ovom stilu i ispamovati temu kad si vec ispao tupson![]()
ludara, ludara mupi....nema sumnje da ti je tamo mesto....poludeces bre covece ovde nacisto...necu da te nosim na dusi....ludara direkt iz izvestaja nemacke komande i generala Badera, od kojih su jedan objavili i komunisti....a jesu blesavi i oni, objavljuju svakakve izvestaje pa jos na svoju stetu i niko da se pita ''koji su to hrvatski komunisti''moraces da javis Baderu kako stoje stvari i da se obratis redakciji Zbornika...ipak ti znas nesto sto niko ne zna....E taj Bader da je znao za hrvatsku vikipediju ne bi se ovako brukao
- - - - - - - - - -
srpski govoris i pises pa bi vazda trebao da znas sta znaci![]()
Jel odlikovanje iz 1948 godine za borbu protiv Nijemaca ili za lukavo spašavanje savezničkih pilota da bi se moglo sjediti na dvije stolice?
Samo lukavi komunisti izmakli Draži obe stolice i gle čuda,cijela Srbija uz pomoć Crcvene Armije vrlo brzo postala komunistička.![]()
Наравно. Из разлога што и данас, 35 година након његове смрти, муку мучимо са резултатима његове владавине.
jesi li ti invalid?
35 godina zivis od onoga sto si zaradio kod tita?
1980 nije postojao, pc, mobilni, krstarece rakete, nevidljivi avion, internet, a nije svako imao ni obican telefon, tv je bio crno beli
ako si se zamrzao u vremenu mi nismo
bezobrazan si ili si neuk, sto je pre moguce
najcrnjoj desnici uvek je neko drugi kriv.
a sukobi i nasilje su ono sto im lezi. mir i prosperite ne bas, jer ne vole i ne znaju da rade posten posao
jesi li ti invalid?
35 godina zivis od onoga sto si zaradio kod tita?
1980 nije postojao, pc, mobilni, krstarece rakete, nevidljivi avion, internet, a nije svako imao ni obican telefon, tv je bio crno beli
ako si se zamrzao u vremenu mi nismo
bezobrazan si ili si neuk, sto je pre moguce
Наравно, Исмет Поповац са својим четницима је завршио на Зиданом Мосту. Ако си мислио на те четнике.
Autor na kojega se ti pozivaš je napisao i slijedeće:
Pop s petokrakom
Opisujući konferenciju ustaničkih vođa u Drvaru, održanu 29. i 30. augusta, Polovina navodi kako je na njoj bio prisutan i Đujić, koji je na konferenciju stigao kao vojni predstavnik svoga kraja, odnosno šireg kninskog područja. Susret s Đujićev i njegov tadašnji izgled Polovina opisuje ovim riječima: "Ovde vredi zabeležiti da sam na ovoj konferenciji u Drvaru prvi i jedini put u životu sreo popa Momčila Đujića, tada komandanta Četničko-gerilskog štaba za Knin i okolinu i u tom svojstvu delegata na konferenciji. Bio je obučen u odelo kakvo su obično nosili sveštenici pre rata, na glavi je imao kapu kakvu su nosili pravoslavni sveštenici, koja nije podsećala na četničku „šubaru". Na kapi, koliko se sećam, imao je crvenu petokraku zvezdu i krst zlatno-žute boje."
Gojko Polovina, Svedočenje: Sećanja na događaje iz prve godine ustanka u Lici, Rad, Beograd, 1988., str. 80.
http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-pri...pop-momcilo-dujic-u-ustanku-od-27-srpnja.html
- - - - - - - - - -
De mi objasni,
jel veča počast kada ti netko da odlikovanje ili kada netko nazove ulicu u svojoj državi po tebi?![]()
jel me zajebavas ili si stvarno toliko prso???![]()
Tipični srpski argumenti,samo nedostaju gusle![]()
znaci puko si i defintivno...spominjes rec ''argumenti'' nakon ove izgovorene sprdnje gore, ulice Stepincutipican hrvat komedijas na temi o Drugom sv, ratu...
pa aj da zaguslamo...
Srbi su na svoje gusle ponosni naravno al sta je ovo sunce ti...o cemu ovaj gusla mupi???![]()