zlatko01
Buduća legenda
- Poruka
- 27.420
Laz je da Hrvati nisu ucestvovali u ANTI-FASISTICKOJ borbi, cak su ucestvovali i u najvecoj klanici kod Staljingrada, gde Srba nije bilo. Bili su na strani adolfa hitlera i nacista, u cemu je onda problem?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači ništa bitke,samo šlepanje za francuskim konjima u 1 WW?
Koliko znam ,u 2WW Srbija je monarhistička ,poražena.Nakon rata Srbi su dobili Hrvata za predsjednika i vrhovnoh vojnog komandanta.
Dakle,nema Bljeska,Maestrala,Maslenice,Medačkog džepa,Oluje....?
Silvin Eilentz, dr. filozofskih nauka napisao je više knjiga, koje se tiću istorije Sovjetskog saveza, komunista, Jugoslavije, Tita,...U knjizi "Titove tajanstvene godine u Moskvi 1935-1940" piše o Titinom usponu i likvidacijama,... i međuostalom pronašao sam i jedan citat koji se tiče i ove teme. Autor je preuzeo ovaj citat od srpskog publiciste Marka Lopušine, a on glasi:
Silvin Eilentz, dr. filozofskih nauka napisao je više knjiga, koje se tiću istorije Sovjetskog saveza, komunista, Jugoslavije, Tita,...U knjizi "Titove tajanstvene godine u Moskvi 1935-1940" piše o Titinom usponu i likvidacijama,... i međuostalom pronašao sam i jedan citat koji se tiče i ove teme. Autor je preuzeo ovaj citat od srpskog publiciste Marka Lopušine, a on glasi:
"Prvi je odkrio, kako hrvatski komunisti sarađuju sa ustašima i izbegavaju konflikt sa Nemcima (radi se o Josipu Kopiniču - moja primedba) (Lopušina, 1997, str. 18 cit. po Eiletz, 2009, str. 111)
LITERATURA: Eiletz S. Titove tajanstvene godine u Moskvi 1935-1940. Celovec: Mohorjeva založba Celovec-Ljubljana-Dunaj; 2009.
Knjiga Marka Lopušine "Ubij bližnjeg svog": http://www.safaric-safaric.si/knjige/UBIJ BLIZNJEG SVOG.pdf
Dr. Silvin Eilentz jeste slovenački slavista, istoričar, filozof psihoanalitičar; 1955. godine zaključio studij ruskog jezika i ruske istorije na L'Institut des études russes (Meudon, Pariz), 1969 doktorirao iz sovjetske filozofije na Freie Universität Berlin, doktorat iz ruske filozofije na Univerzitetu u Beču i 1976 godine obavio studij psihoanalize u Beču.
Molim te, ako imaš neku primedbu ili neka saznanja vezano za temu, napiši; inače nemoj da se javljaš bez veze. To važi i za tebe mupi.
Obraz kao opanak ili ti Srbi lažu da uvere sebe
Članovi Politbiroa CK KPJ izabrani na V zemaljskoj konferenciji KPJ:
Josip Broz Tito,
Milovan Đilas,
Edvard Kardelj,
Rade Končar,
Franc Leskošek Luka,
Ivan Milutinović i
Aleksandar Ranković Marko
"Hrvati": 1/7=14,29%
članovi Vrhovnog štaba
Josip Broz Tito, komandant
Arso Jovanović, načelnik štaba
Mihailo Apostolski
Svetozar Vukmanović
Nikola Grulović
Uglješa Danilović
Peko Dapčević
Petar Drapšin
Milovan Đilas
Vojislav Đokić
Sreten Žujović
Vlada Zečević
Pavle Ilić
Radivoje Jovanović
Edvard Kardelj
Sava Kovačević
Rade Končar
Franc Leskošek
Ivan Maček
Ivan Milutinović
Gojko Nikoliš
Savo Orović
Isidor Papo
Moša Pijade
Vlado Popović
Aleksandar Ranković
Ivo Lola Ribar
Ivan Rukavina
Pavle Savić
Vladimir Smirnov
Velimir Terzić
Rade Hamović
Gdje su ti Hrvati?
- - - - - - - - - -
još jedan opanak![]()
"Prvi je odkrio, kako hrvatski komunisti sarađuju sa ustašima i izbegavaju konflikt sa Nemcima (radi se o Josipu Kopiniču - moja primedba) (Lopušina, 1997, str. 18 cit. po Eiletz, 2009, str. 111)
LITERATURA: Eiletz S. Titove tajanstvene godine u Moskvi 1935-1940. Celovec: Mohorjeva založba Celovec-Ljubljana-Dunaj; 2009.
Knjiga Marka Lopušine "Ubij bližnjeg svog": http://www.safaric-safaric.si/knjige/UBIJ BLIZNJEG SVOG.pdf
Što točno znači preuzeo citat? U kojem kontekstu je taj citat upotrijebljen?
Jbt, pa zar u toj Engleskoj svaka budala može da doktorira filozofiju?![]()
viki mupi ti i dalje ne odustajes od svojih gluposti i redovnog spamovanja...odgovoreno ti je hiljadu puta ali ti izgleda nisi u stanju da shvatis...
dokument je objavljen u Zborniku dokumenata, dakle objavili su ga i sami komunisti...u cemu je tvoj problem?
![]()
http://www.znaci.net/zb/4_12_2.pdf
Napisao si nejasno. Ne znam što ovaj doktor filozofskih nauka kaže o citatu srpskog publiciste. Slaže li se s njim ili se ne slaže s njim ili ga možda donosi samo kao primjer dosadašnjih pisanja.
Ako daješ samo tekst srpskog publiciste onda nema nikakve potrebe za pozivanje na doktora filozofskih nauka. Čemu ga uopće uvoditi u priču, ako se ne zna što on misli o tekstu kojeg citira.
Što točno znači preuzeo citat? U kojem kontekstu je taj citat upotrijebljen?
Napisao si nejasno. Ne znam što ovaj doktor filozofskih nauka kaže o citatu srpskog publiciste. Slaže li se s njim ili se ne slaže s njim ili ga možda donosi samo kao primjer dosadašnjih pisanja.
Ako daješ samo tekst srpskog publiciste onda nema nikakve potrebe za pozivanje na doktora filozofskih nauka. Čemu ga uopće uvoditi u priču, ako se ne zna što on misli o tekstu kojeg citira.
hehehe...
- - - - - - - - - -
a da se ti ne pravis malo blesav?![]()
Neke osnove: postoji razlika između izvora i literatura, a postoji razlika i između više vrsta literature (npr znanstvene i publicističke).Ovaj autor Eilentz, kada govori/opisuje "Titove tajanstvene godine u Moskvi 1935-1940", autora Marka Lopušino dodaje u svoje delo kao jednog od mnogobrojnih izvora u kojima se potvrđuje, kako je Broz (Valter) naručivao likvidacije. Eilentz upoređuje ovog autora (Lopušino) sa izvorima u centralnoj biblioteci u Moskvi RGASPI, koji su nekada bili tajni, a od 1991 godine su dostupni za javnost..Tako da autor Eiletz potvrđuje Lopušinovo izlaganje o Titu - toliko od mene.
Ako bude jednog dana g. Eilentz napisao delo u kome opisuje život i delo Marka Lopušine, javiću ti.
Kočo da nam napokon kažeš koji su to hrvatski komunisti koji se bore protiv Dangića u istočnoj Bosni početkom 1942 godine?
Hrvatski komunisti u istočnoj Bosni se početkom 1942 godine bore protiv četnika
Odakle su došli ti hrvatski komunisti iz Irana ili su gotskog podrijetla?![]()
viki mupi obozavam da iskopiram prvu recenicu tvoga pisanija u guglu i vidim sta ce da izadje
naravno mahom je to hr vikipedija, a ti nikako da utuvis u tu glavicu da je to ovde u najmanju ruku cirkus koji apsolutno niko ne uzima za iole ozbiljnosve i da je tacno to sto pise, dovoljno je da kao izvor dobijem hr vikipediju, kopirajuci prvu recenicu pa da jedina reakcija bude kez na licu i naravno nezamaranje sebe citanjem daljeg teksta....naravno, ti si svestan toga, zato i ne navodis izvor...no, kad si ti u pitanju, hr vikipedija je najmanji cirkus...imao si akrobacije sa daleko komicnijim izvorima....
ono sto takodje ne mozes da utuvis u glavicu je da ne vidim JA nekakve "virtualne hrvatske komuniste" (a za koje ti je vise puta objasnjeno o kome se radi) koji zajedno sa ustasama ratuju protiv cetnika, vec je u pitanju izvestaj nemackog generala Badera koji je cak objavljen u komunistickim zbornicima dokumenta, sto ti je nebrojeno puta predoceno ali ti ne prestajes da izigravas klovna
a sto se svega ostalog tice, tvoja potreba da veoma aktivno obitavas na srpskom forumu i u nedogled nesto ''dokazujes'' govori vise nego ista...budi mi dobar mupi![]()
ja znam viki mupi da si ti tezi slucaj i ti ne prestajes to da potvrdjujes....covece, imas veliki problem, mislim da polako ali sigurno pucas, ludis...naravno ti to ne uvidjas ali zaglibljujes sve dublje....nije lako biti hrvat, a opet biti zainteresovan za istoriju....treba se nositi sa tim, nije lako, kapiram...al mani se bre krstarice, skrenuces druze...iskren savet
![]()
Bader,Mujo Hodžić i 32 ustaše prebjega razvile 78 stranica teme .
Što su ove ustaše bježale kada sarađuju? Zar onda nije svejedno gdje su?
ps,da zanemarimo saradnju u tvom tekstu gdje general NDH tvrdi da su ubili 130 komunista![]()
Dokaz o mrtvima i ranjenima u međusobnom sukobu Koča stavlja kao dokaz njihove saradnje
Vi stvarno niste normalni.![]()
ebiga mupi, da nisi bas najbistriji, vidim da su svi odavno izvalili....tu ti ne mogu pomoci...al ovaj gang bang s tobom po raznim temama stvarno postaje zalostan, evo ja necu vise da ucestvujem u tome, mada bih rekao da vapis za tim, trazis jos, kao svaki pravi hrvatjos koji smajli i lupetanje u nedogled nece obrisati ova dokumenta gore...to te 'ebe gadno
drzi se ti mog saveta
![]()
Znači ,ništa argumenata.
Samo Mujo ,Bader i 32 ustaška prebjega iz bitke gdje je bilo 130 ubijenih komunista
Kočo kakva je bila suradnja ustaša i komunista u Kupresu sve argumentovano,nema mitomanije:
Blažo Lompar ratni kroničar crnogorskih brigada
..Mi i krajišnici smo zauzeli čitav grad, osim nekoliko kamenih i tvrdih zgrada, među kojim i silos, koji je branila jedna ustaška bojna. Naš napad je bio snažan, on je pokolebao i razjedinio neprijateljsku obranu, ali nijesmo uspjeli da je do kraja slomimo. Izvršili smo bezbroj juriša na razne strane grada, utrošili svu municiju koju smo sa sobom donijeli ili oteli od neprijatelja, izbacili sve ručne bombe ali utvrđeni grad nijesmo mogli zauzeti. Žestina borbi se nije smanjila skoro cijele noći. Zbog vrlo jake vatre, u kojoj su se određenije čule samo eksplozije granata i ručnih bombi, zbog lupe bornih kola, koja je neprijatelj upotrebio u borbi, sulude ustaške vriske i leleka žena i djece, što se odbijalo o Stožer i druga okolna brda, Kupres je ove stravične noći izgledao kao neki ogromni ponor u kome se sve lomi i huči. Ujutro, kad smo napuštali položaje, slika je bila još jezivija, jer je Kupres bio obavijen u dim od baruta, popaljenih kuća i prašine, ulica izrovanih i pokrivenih ustaškim leševima u crnim uniformama. Nas je obuzimala neodoljiva želja da ga poslije svega toga zapalimo, ali nam je bilo izričito zabranjeno da išta palimo.
Josif Strunjoš politički komesar 2 bataljuna 3-sandžačke brigade
Žešće i krvavije vatre nisam doživio u toku celog rata. Bilo je kriza, poraza, odstupanja, bežanja. Ali onakve strave i pakla kao pred Kupresom nikad nije bilo. Čak ni u tragičnim danima na Sutjesci. Naročito u onim časovima kad smo izbili pred ustaške rovove bio je pravi pakao... Sve je oko nas gorelo i sevalo kao u nekom paklenom požaru. Neviđena strava i jeza za nahrabrije. Kad se počela ukazivati zora moralo se misliti na povlačenje...Trebalo je odstupiti i izdržati vatru. Odstupalo se kroz žita, preko ravnog polja. Najprije se samo puzilo. A to je bilo užasno teško. Mnogi su borci bacali rančeve i šinjele. I ostajali samo s oružjem. U želji da pređu to dugačko, nesrećno, jezivo kupreško polje i da se iz njega izvuku...
Izvještaj komande 4-te crnogorske brigade upućene Vrhovnom štabu
Psihološki naši momci se slabo osjećaju na ovom terenu i želja je sviju, iako mi ne damo toj želji da dođe do izražaja, da se povuku s ovog terena, te i da se odvoje od Kupresa. To je logično, kada se uzme u obzir karakter i mentalitet Crnogoraca, kojima pred očima stalno stoje njihovi skoro najbolji drugovi koje su izgubili kod Kupresa.
Naše je mišljenje da bi našu Brigadu trebalo prebaciti sa ovog terena, dati joj neki lakši zadatak gdje bi imala uspjeha, jer svakako četiri neuspješne operacije imale su ipak, i pored našeg političkog rada, izvjesnih posljedica na oduševljenje naših boraca.
Sreten Žujović kasnije okrivljen za neuspjeh kod Kupresa u izvještaju Vrhovnom štabu..
Ni novi napad na Kupres nije uspio. Pet puta smo ga napadali. Grad leži usred ravnog polja, a sve su kuće od kamena-utvrđene. Pravilno treba osmotriti ovu bitku. Tu je neprijatelj skupio sve svoje najbolje snage iz čitave Bosne i pokušao da se probije ka Duvnu i Livnu. Mi smo ga suzbili i stalnim napadima na Kupres, prikovali smo te njegove snage, tako da nije mogao da vrši ofanzivu na drugom mestu. U Kupresu su Pavelićeve najodabranije snage. Bore se na život i smrt. Idu stojeći i pucaju iz puško-mitraljeza..Ako padne Kupres, onda partizani mogu da sednu u voz i pravo u Zagreb-rekao je jedan zarobljeni ustaša. Nije mnogo preterao. Ako uništimo Francetićevu "Crnu legiju" pola posla je gotovo s Pavelićevom vojskom
nista, samo neka nemacka dokumenta, neki izvestaji koje objavise i komunisti u nekim zbornicima....nemam nista sa hrvatske vikipedije, hrhb i domoljub jimbdo
izgleda sam izgubio diskusiju
koja si ti budaletina, sunce ti![]()