Историјска сваштара (1941-1945)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel si ti retardiran ali samo lazljivo djubre???

Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje.

pa cak i u ''pojasnjenju'' redakcije koje nikog ne zanima: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ

:gace:

pretapali se jedni u druge citav rat,,,crne i crvene ustase...mozda su ti blizi ovakvi primeri???:mrgreen:

ustase.jpg

ustase1.jpg

ustase3.jpg

Zbornik, tom IV, knjiga 29

e al moram da priznam "jankovicu" da mi je ovo ipak najjace...ova bezanija komunistickih bandi kod ustasa :mrgreen:

Desetodnevni izveštaj komandanta 718. pešadijske divizije generala Fortnera od 26. oktobra 1942:

"Istočno od Rogatice ustaše su nedavnim ubistvima izazvale pravoslavno stanovništvo, na što je došlo do većih sukoba delom između ustanika i antikomunista s jedne strane i ustaša s druge strane. U toku ovih borbi bila je takođe i ozloglašena komunistička banda Muje Hodžića (komandant muslimanskog bataljona u partizanskom Romanijskom odredu - moja prim.) jako pritešnjena od strane ustanika i antikomunista, to je ova potražila zaštitu kod ustaša. Bilo je tako utvrđeno da su ustaše delimično sarađivali s komunističkom bandom Muje Hodžića, pri čemu su se ustaše zauzele i za snabdevanje komunističke bande oružjem i municijom.

Bivši veliki župan Tuzle Ragib Čapljić, koga je već jednom nemački Vermaht bio uhapsio (zbog zločina nad Srbima; poginuo je 1944 - moja prim.) međutim koji je morao biti pušten na slobodu po traženju najviših hrvatskih vladinih nadleštava, održao je u Rogatici, među Muslimanima, zapaljive govore zahtevajući javno da se priključe Muji Hodžiću, čime je pokrenut talas uznemiravanja."

Zbornik, tom 12, knjiga 2, strana 826.

Opet džukelo četnička pokušavaš da slažeš: pa cak i u ''pojasnjenju'' redakcije koje nikog ne zanima: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ.

(9)[/SIZE][/B] je: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ, bivše pripadnike domobranskih jedinica.[/QUOTE]

(Valter je bio četnik, četnici su pobedili u bici na Neretvi, NikolaKalabić nije pomogao OZN u hvatanju Draže):hahaha:

Poslednja izmena:
Opet džukelo četnička pokušavaš da slažeš: pa cak i u ''pojasnjenju'' redakcije koje nikog ne zanima: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ.

(9)[/SIZE][/B] je: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ, bivše pripadnike domobranskih jedinica.

(Valter je bio četnik, četnici su pobedili u bici na Neretvi, NikolaKalabić nije pomogao OZN u hvatanju Draže):hahaha:[/QUOTE]

:hahaha:

sta si zapenio nesreco??? znas da vam je dosao kraj :mrgreen:

jel si retardiran???

Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ da li su ti retardu jasne skracenice NOV i POJ???

to sto su bili i domobrani samo jos pogorsava stvar...ebe lud zbunjenog...bili i partizani i domobrani pa postali ustase...slika i prilika crveno-crnih ustasa i pravih hrvata i tvojih ''oslo bodioca''...kakav karakter! :mrgreen: ali i to je samo objasnjenje redakcije Zbornika koga nikog ne zanima...u originalnom dokumentu jasno pise Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje.

tako da sitni prevarantu i manipulatoru zavuci se u stakorsku rupu iz koje si izmilio....a, na sve ostalo nisi u stanju ni da beknes??? :mrgreen: e, jadnice...

Poslednja izmena:
Kako laže neko ko nema grama obraza.

Ime mu je Koča

U dokumentu koji je naznačen postoji rečenica: Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje.

Ali je na kraju te rečenice stoji br. (9)

Objašnjenje uz broj (9) je: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ, bivše pripadnike domobranskih jedinica.

(Valter je bio četnik, četnici su pobedili u bici na Neretvi, NikolaKalabić nije pomogao OZN u hvatanju Draže):D

Bolje reći, ne isplati se diskutovati sa Jankovićem. Uvek se pokaže kako lažete.

Poslednja izmena:
(Valter je bio četnik, četnici su pobedili u bici na Neretvi, NikolaKalabić nije pomogao OZN u hvatanju Draže):D

Bolje reći, ne isplati se diskutovati sa Jankovićem. Uvek se pokaže kako lažete.

ti si tezi slucaj nego sto sam mislio :mrgreen:

(Valter je bio četnik, četnici su pobedili u bici na Neretvi, NikolaKalabić nije pomogao OZN u hvatanju Draže):hahaha:

sta si zapenio nesreco??? znas da vam je dosao kraj :mrgreen:

jel si retardiran???

Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ da li su ti retardu jasne skracenice NOV i POJ???

to sto su bili i domobrani samo jos pogorsava stvar...ebe lud zbunjenog...bili i partizani i domobrani pa postali ustase...slika i prilika crveno-crnih ustasa i pravih hrvata i tvojih ''oslo bodioca''...kakav karakter! :mrgreen: ali i to je samo objasnjenje redakcije Zbornika koga nikog ne zanima...u originalnom dokumentu jasno pise Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje.

tako da sitni prevarantu i manipulatoru zavuci se u stakorsku rupu iz koje si izmilio....a, na sve ostalo nisi u stanju ni da beknes??? :mrgreen: e, jadnice...

aj u stakorsku rupu...bezanija ko crvenih ustasa kod crnih :mrgreen:

Desetodnevni izveštaj komandanta 718. pešadijske divizije generala Fortnera od 26. oktobra 1942:

"Istočno od Rogatice ustaše su nedavnim ubistvima izazvale pravoslavno stanovništvo, na što je došlo do većih sukoba delom između ustanika i antikomunista s jedne strane i ustaša s druge strane. U toku ovih borbi bila je takođe i ozloglašena komunistička banda Muje Hodžića (komandant muslimanskog bataljona u partizanskom Romanijskom odredu - moja prim.) jako pritešnjena od strane ustanika i antikomunista, to je ova potražila zaštitu kod ustaša. Bilo je tako utvrđeno da su ustaše delimično sarađivali s komunističkom bandom Muje Hodžića, pri čemu su se ustaše zauzele i za snabdevanje komunističke bande oružjem i municijom.

Bivši veliki župan Tuzle Ragib Čapljić, koga je već jednom nemački Vermaht bio uhapsio (zbog zločina nad Srbima; poginuo je 1944 - moja prim.) međutim koji je morao biti pušten na slobodu po traženju najviših hrvatskih vladinih nadleštava, održao je u Rogatici, među Muslimanima, zapaljive govore zahtevajući javno da se priključe Muji Hodžiću, čime je pokrenut talas uznemiravanja."

Poslednja izmena:
(9) je: Odnosi se na dezertere iz jedinica NOV i POJ, bivše pripadnike domobranskih jedinica.

e klovna...:hahaha::hahaha::hahaha:

a originalni dokument jos jasnije: :mrgreen:

Vojnika ima u dovoljnom broju, većinom partizana kojima je dosadilo gerilsko ratovanje

reko, mozda ti je ovo blize??? :hahaha:

xustase.jpg.pagespeed.ic.6qc0eWeO06.jpg

ili ovo :hahaha:

kakve su ovo bezanije i ''prebjezi'' "jankovicu"??? :hahaha:

Poslednja izmena:
mupi mislio sam da ne mozes da se srozas vise od ovoga do sad ali ti me neprestano demantujes....ma nemoj, da neces mozda Badera licno da ti dovedem da potvrdi :hahaha: oooo budale....covece postavio sam ti dokument (njegov prepis) gde se nalazi i oznaka dokumenta i link ka (komunistickom) Zborniku dokumenata gde je objavljen...sta ti oces da kazes da su komunisti falsifikovali dokument o njihovoj saradnji sa ustasama??? :hahaha::dash:

bolje priznaj da si se zaleteo i pogresio, jbg...ovo nicemu ne vodi....

p.s. a drago mi je da ti je jasno cija su to imena, hehehe....dakle, kazes nisu hrvatska...

Hrvatski komunisti u istočnoj BiH marta 1942 po srpskoj mitomaniji razbili četnike,navodno, zajedno sa ustašama,samo nitko nema pojma koji su,odakle su došli,kojoj jedinici su pripadali,koliko ih je bilo? :zcepanje:

Kako su uopće hrvatski komunisti došli stotinama kilometara od svojih kuća do istočne BiH?:rotf:
Lično ih Bader ,navodno,doveo :worth:

Jel ima itko normalan na ovom forumu da mi reće odakle su rodom bili hrvatski komunisti koji su marta 1942 razbili Dangićeve ćetnike?

Poslednja izmena:
Hrvatski komunisti u istočnoj BiH marta 1942 po srpskoj mitomaniji razbili četnike zajedno sa ustašama,samo nitko nema pojma koji su,odakle su došli,kojoj jedinici su pripadali,koliko ih je bilo? :zcepanje:

Kako su uopće hrvatski komunisti došli stotinama kilometara od svojih kuća do istočne BiH?:rotf:
Lično ih Bader doveo :worth:

Jel ima itko normalan na ovom forumu da mi reće odakle su rodom bili hrvatski komunisti koji su marta 1942 razbili Dangićeve ćetnike?

mupi jel si ti normalan??? to je pitanje...sad iskreno....kakva crna ''srpska mitomanija'' te spopala...covece postavio sam ti nemacki dokument, nemacki izvestaj koji je objavljen i u komunistickom Zborniku dokumenata, na komunistickom sajtu Znaci....sta je s tobom???

Сачекај док Бадеру уведу интернет на онај свет па можда наврати да ти то до детаља објасни.:bye:
Па очигледно мисли на комунисте са територије НДХ изгубе, чак му је и на Дрини србско-хрватска граница, читаш ли ти шта уопште.
До сада сам мисли да си само глуп, али изгледа да је у питању неки други поремећај који утиче на перцепцију садашњости, који врло могуће вуче корене из прошлости.
Да прегледаш главу мој савет, мислим да је ту пукло нешто.

Тема је за сада исцрпљена, свака даља дискусија води само у личне конфликте међу члановима, што не доприноси њеном развоју као ни позитивној атмосфери на форуму. Из наведених разлога иста се до даљњег затвара. Хвала.

c,c,c...mupi, nisi me poslusao....naprotiv...tek na videlo izadje sve tvoje beznadje, beskonacne frustracije i kompleksi koje si koliko toliko krio sve ovo vreme...izadji bre covece, poebi nesto...mani se istorije, a pogotovo po srpskim forumima...jer vidis kuda te to vodi...sam si dozvolio da postanes predmet sprdnje, a ovo sada je jos gore....dotako si dno...pa da sam znao da cu iz tebe da izvucem najgore, i da ces toliko da puknes, veruje mi, ne bi ni ulazio u diskusiju sa tobom...maaa nek ti je Bog u pomoci, meni je savest cista...ajd drz' se! pa nisi ti kriv sto si pripadnik jednog takvog "naroda" ;)

i, da, Stepinac za sveca! to je to! pa to su hrvati! i to treba podrzati....jer to je samo svedocanstvo onoga sto smo do sada o hrvatima i znali...

"Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide"

Može i ovako:"Hrvati su najhrabriji na svetu jer su svaki puta u istoriji pobedili Srbe".Mene bi bilo sramota izgubiti sve ratove u istoriji od konjušara.:zcepanje:

O stidu i sramoti najboljie mogu da pričaju državljani Srbije, jedine kršćanske države na svijetu koju je bombardovala međunarodna kršćanska koalicija zbog zločina nad muslimanima.:worth:

Poštovani kršćanine, molim da se nabroje svi ratovi koje je Srbija izgubila od Hrvatske, a ne da se lupaju proizvoljne gluposti. A usput članovi te tvoje "kršćanske" koalicije su bili i Turci, a oni su poznati kao vrli kršćani. Treba malo razmišljati, a ne lupati gluposti.

Оба свјетска, Трећи балкански рат.

Хрвати не би имали нимало проблема са Србима, да су Срби прихватили да буду Хрвати православне вјере (као што је то прихватио дио муслимана и постао Хрвати муслиманске вјере). Вјера је ту била само (згодно) средство, а не циљ. Хрватско свећенство је радило што је радило - као Хрвати - за хрватске националне циљеве, а не као римокатолици.

Римокатолицизам је ту дошао као згодан савезник.

Стварање хрватске нације на простору који су Хрвати сматрали за хрватски је оно чему су се Срби испречили. Хрвати су увијек имали велике апетите, до граница болести, и Србе су увијек видили као једину сметњу томе.

Да ли су велики римокатолици били А. Старчевић, А. павелић, Мачек? Туђман? Прочитај мало више о томе.

Srbi sa šiptarima ne bi imali nimalo problema da su šiptari prihvatili da budu Srbi pravoslavne vjere

Stvaranje albanske države na prostoru koji su Srbi smatrali srpskim je ono čemu su se Srbi ispriječili.Srbi su imali uvijek velike apetite...

Poštovani kršćanine, molim da se nabroje svi ratovi koje je Srbija izgubila od Hrvatske, a ne da se lupaju proizvoljne gluposti. A usput članovi te tvoje "kršćanske" koalicije su bili i Turci, a oni su poznati kao vrli kršćani. Treba malo razmišljati, a ne lupati gluposti.

U 1WW cjelokupna vojska protjerana na Krf,nezabilježeno u istoriji da je vojska pobjegla ,a ostavila stanovništvo.Na kraju rata kada je proglašena Država SHS ,AU trupe su još bile u Beogradu.

U 2 WW pobjeda Crne Legije protiv četnika u istočnoj BiH,pobjeda dalmatinskih partizana protiv četnika na Neretvi,Lijevče Polje...

ratovi 90-ih Bljesak,Oluja,Maslenica,Medački džep,Zima 94,Maestral,Južni potez...

ps,sada ti meni srpske pobjede u ratu protiv Hrvata :bye:

- - - - - - - - - -

Sa Madjarima ste bili u personalnoj uniji, kako su sad oni osvajaci. Kada ste to pobedili madjarske osvajace, u kom veku? Pominjao si i Avare kao osvajace koje pobediste

Ako nismo pobijedili Mađare kako su Međimurje i Baranja hrvatski teritoriji?

:hahaha::hahaha::hahaha: ozbiljno oboleo...ali ozbiljno :mrgreen:

nego jel su ovo konacno tvoje recii ili sa foruma hr integralista? :hahaha:

da, najslavnija hrvatska pobeda bila je u prvom svetskom ratu :hahaha::hahaha::hahaha:

zaboravio si da su Srbi vasi oslobodioci :mrgreen: jer kako Ducic kaze:

Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača,
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

]

Možeš da nabrojiš bitke koje su Srbi vodili da Hrvatima donesu slobodu ?

Vukovar se branio mjesecima ,a Mrkonjić Grad sa sličnim brojem srpskog stanovništva kapitulirao za 2 dana.A on meni o slomenjom maču i termopilskom klancu.
Gdje je slomljeni mač u Oluji ili bežaniji na Krf? Nema veze,sljedeća generacija će ionako guslat o hrabrom otporu i razbijanju Hrvata :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back