Историјска сваштара (1941-1945)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
На слици нема Недића,на слици препознајем два српска полицајца који су вероватно у пратњи првог човека Београда,Драгог Јовановића који је по протоколу дошао у пратњи Генерала СС-а и полиције Аугуста Мајснера.

dakle, ako sam dobro razumeo, dva srpska policajca, dva srbina u okupiranoj srbiji, prate trećeg srbina dragi jovanovica koji je prvi čovek okupiranog beograda a u vladi predsednika okupirane srbije nedića...

tako se ponašaju srpski izdajnici, saradnici okupatora a ne patriote....

- - - - - - - - - -

sve po protokolu, naravno :roll:

- - - - - - - - - -

nezgodno je po njih samo to, što je ubrzo posle toga beograd oslobodjen a oni su završili svi svoje živote, opet naravno po protokolu .........

dakle, ako sam dobro razumeo, dva srpska policajca, dva srbina u okupiranoj srbiji, prate trećeg srbina dragi jovanovica koji je prvi čovek okupiranog beograda a u vladi predsednika okupirane srbije nedića...

tako se ponašaju srpski izdajnici, saradnici okupatora a ne patriote....

- - - - - - - - - -

sve po protokolu, naravno :roll:

- - - - - - - - - -

nezgodno je po njih samo to, što je ubrzo posle toga beograd oslobodjen a oni su završili svi svoje živote, opet naravno po protokolu .........

ovako se proko druze ponasaju srpski izdajnici i krvnici

najvise Srba posle ustasa pobili su komunisti...vise i od samih nacista...odavno je izasla na videlo istina o sektasima...

Kada je 12. avgusta 1941. Svetozar Vukmanović Tempo dobio pismo Đure Pucara o pokolju 650 ljudi, žena i dece u okolini Prijedora, posle čega se očekivalo da će Nemci uzeti Srbe u zaštitu i ukinuti ustašku vlast, on je odgovorio:

Mnogo više me je zabrinula vijest da su okupatori išli na ukidanje ustaške vlasti u Prijedoru i da je čitavu vlast u gradu preuzela regularna vojska NDH. Ukoliko okupator počne stvarati stanje u kome će se prema Srbima primenjivati neki pravedniji zakoni, to može da pokoleba veliki dio seljačkih masa i da ugrozi razvoj oružane borbe."

(Svetozar Vukmanović Tempo, Revolucija koja teče, strana 210.)

http://www.znaci.net/00003/495.pdf

i ne govorim nista u korist Dragi Jovanovica (naprotiv) pa ni Nedica (koji inace i nije na slici, niti ima veze sa ovim dogadjajem), osim sto je tema cisto falsifikovanje i laziranje istorije, ali ne moze jedan komunista nekog da naziva srpskim izdajnicima, jer nema vecih srpskih izdajnika i izroda od srpskih komunista...ili si ti proko samo komunista, bez ovoga "srpski"? :think:

Poslednja izmena:
dobra fora :hahaha:

- - - - - - - - - -

samardžićeva škola

okupirana srbija, okupiran beograd, a nedic po protokolu je samo predsednik pod zaštitom okupatora :hahaha:

- - - - - - - - - -

i naravno, opet po protokolu se brine kako da udovolji okupatoru, kao npr logoraše iz banjičkog logora sprovodi pred streljački stroj nemcima u jajince ili ustašama u logor odmah preko dunava....staro sajmište .

Poslednja izmena:
dobra fora :hahaha:

- - - - - - - - - -

samardžićeva škola

okupirana srbija, okupiran beograd, a nedic po protokolu je samo predsednik pod zaštitom okupatora :hahaha:

- - - - - - - - - -

i naravno, opet po protokolu se brine kako da udovolji okupatoru, kao npr logoraše iz banjičkog logora sprovodi pred streljački stroj nemcima u jajince ili ustašama u logor odmah preko dunava....staro sajmište .

nikakva fora nego cinjenice protiv crveno-ustaske propagande koju ti i nekolicina hrvata ovde plasirate, uglavnom lececi svoje komplekse i frustracije...ali, nece proci...smesni ste...

a ovakvi sektasi vise nikada nikom nece soliti pamet u Srbiji

Kada je 12. avgusta 1941. Svetozar Vukmanović Tempo dobio pismo Đure Pucara o pokolju 650 ljudi, žena i dece u okolini Prijedora, posle čega se očekivalo da će Nemci uzeti Srbe u zaštitu i ukinuti ustašku vlast, on je odgovorio:

Mnogo više me je zabrinula vijest da su okupatori išli na ukidanje ustaške vlasti u Prijedoru i da je čitavu vlast u gradu preuzela regularna vojska NDH. Ukoliko okupator počne stvarati stanje u kome će se prema Srbima primenjivati neki pravedniji zakoni, to može da pokoleba veliki dio seljačkih masa i da ugrozi razvoj oružane borbe."

ova prica proko moze da prodje samo u granicama lepe tvoje...

Poslednja izmena:
Muzej_banji%C4%8Dkog_logora.jpg

- - - - - - - - - -

evo i slike kapije da ne promašiš kad budeš išao , ako bog da..

- - - - - - - - - -

Logorska%20Staza.jpg

- - - - - - - - - -

originalna zaštićena kaldrma po kojoj su nedićevci i ostali srpski izdajnici sprovodili logoraše iz banjičkog logora na streljanje u jajince nemcima na ruke

- - - - - - - - - -

Из улице Незнаног Јунака, низбрдо ка данашњем музеју Бањичког Логора, по средини асфалтног пута је формиран узак пут од калдрме. Калдрма се завршава тачно на уласку у музеј и представља пут којим су везани један иза другог, један по један заробљеници одвођени на стрељање у Јајинце.

- - - - - - - - - -

UPOZNAJTE BEOGRAD: Znate li da skoro svakodnevno prolazite pored nekadašnjeg logora? (FOTO)

Na ovom mestu od avgusta do decembra 1941. nalazio se nacistički koncentracioni logor za Jevreje i Rome iz Beograda i Banata. Svi su proglašeni za taoce i dnevno po nekoliko stotina je odvođeno na streljanje." Znate li gde je tabla sa ovim natpisom?

Logor-Topovske-supe10.jpg

Tokom Drugog svetskog rata na teritoriji okupiranog Beograda postojala su četiri koncentraciona logora – Staro sajmište, Banjički logor, Mališića ciglana i Topovske šupe.

Ipak, izgleda da jedan narod koji je vrlo ponosan na svoje antifašističko opredeljenje ponekad premalo zna o tim mestima.

ne znam zasto se meni obracas ovakvim postovima, i sta hoces da mi dokazes...pa poznajem istoriju daleko bolje od tebe...kao sto rekoh, ja nisam ovde da branim Nedica...imam mozda vise razloga da ga osudjujem nego ti...ali ne mogu da dopustim da ovde prosipas trulu crveno-ustasku propagandu...

inace, lepo si potpisao slike - "u okupiranom Beogradu"

i pitam te jos jednom, odakle tebi pravo da nekog nazivas izdajnikom srpskog naroda???

eto kako piše uz zadnju sliku, na teritoriji beograda ndh logor staro sajmište !!

- - - - - - - - - -

Logor-Topovske-supe13.jpg

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta 21. januara 2006. godine je otvoren Spomen-park Topovske šupe.

- - - - - - - - - -

eto spomenika u sećanje na žrtve onih koje sad pokušavate da rehabilitujete :dash:

- - - - - - - - - -

http://www.telegraf.rs/vesti/beogra...i-dan-prolazite-pored-nekadasnjeg-logora-foto

eto kako piše uz zadnju sliku, na teritoriji beograda ndh logor staro sajmište !!

- - - - - - - - - -

Logor-Topovske-supe13.jpg

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta 21. januara 2006. godine je otvoren Spomen-park Topovske šupe.

- - - - - - - - - -

eto spomenika u sećanje na žrtve onih koje sad pokušavate da rehabilitujete :dash:

bravo, ndh logor...vidis kako napredujes...ndh logor i okupirani Beograd...vidis kako napredujes , polako ali sigurno

nego mozes li da mi odgovoris na pitanje...sta je poenta ovih tvojih postova, ovog silnog kopiranja...sta pokusavas meni da dokazes???

i jos jednom

odakle tebi pravo da nekog nazivas izdajnikom srpskog naroda???

p.s.

GDE SAM JA TO NAPISAO DA SAM ZA REHABILITACIJU NEDICA???

Poslednja izmena:
bravo, ndh logor...vidis kako napredujes...ndh logor i okupirani Beograd...vidis kako napredujes , polako ali sigurno

nego mozes li da mi odgovoris na pitanje...sta je poenta ovih tvojih postova, ovog silnog kopiranja...sta pokusavas meni da dokazes???

i jos jednom

odakle tebi pravo da nekog nazivas izdajnikom srpskog naroda???

p.s.

GDE SAM JA TO NAPISAO DA SAM ZA REHABILITACIJU NEDICA???

Суштинска сврха свих њихових ( комуњарских ) постова је оправдање хрватских злочина и хрватског клања српског народа. Иначе, добро си рекао, после усташа , највише Срба убили су југословенскии комунисти. И они српског порекла, којима је командовао хрват Броз.

kakve veze imaju hrvati sa banjičkim logorom?

sa jednim od 4 koncentraciona logora u sred beograda??

jesu li hrvati držali stražu u banjičkom logoru ili nedicevici???

Они немају везе са бањичким логором, у коме су страдали четници и чланови ихових фамилија), до душе и по неки припадник партизанског односно мало-усташког покрета). никакве, Али ти имаш везе са њима. Тај твој предак, који је био у хрватској војсци , ( јер , том војском је командовао хрват и политика партизана је била потпуно хрватска, па ми Срби, у опште не правимо разлику између усташа и партизана), он има. И сво ваше писање је искључиво у срху одбране устшаког покрета и оправдања усташких злочина над Србима. У осталом, кад су усташе онемогућене, ви сте наставили да убијате Србе са истом страшћу. И ми то знамо одлично. А видиш, хрвати су убијали свештенике СПЦ редом на целој територији НДХ. И то од највиших , ка најнижима, заједно са породицама. И то је трајало 5 година. А партизани су, ето за две убили више светеника СПЦ. Замисли. да не буде забуне, немао овде нико ништа против оног, највећег дела партизанских једициа српског порекла. Људи заведених, који су услед глупости, епске несвести и необразовања. били у партизанима. Али ви, данашњи идеолози кроато-комунизма... ви сте нешгто савсвим друго.

opet ti mešaš teme, ovde se priča o izdajici nediću a ne o hrvatskim izdajicama - ustašama

- - - - - - - - - -

još uvek čekam link da pročitam o odbijanju nedića da se sastane sa pavelićem ???

- - - - - - - - - -

i priču o ambasadi ndh u beogradu...

- - - - - - - - - -

kao i sluganstvu nedićevih trupa u upravljanju i obezbedjenju koncentracionog logora u srd beograda...

opet ti mešaš teme, ovde se priča o izdajici nediću a ne o hrvatskim izdajicama - ustašama

- - - - - - - - - -

još uvek čekam link da pročitam o odbijanju nedića da se sastane sa pavelićem ???

- - - - - - - - - -

i priču o ambasadi ndh u beogradu...

- - - - - - - - - -

kao i sluganstvu nedićevih trupa u upravljanju i obezbedjenju koncentracionog logora u srd beograda...

И ми од тебе чекамо линк да тито није договрио са Павелиће, Максом Лубурићем Љубом Милошем, клање српске децеи отврање Јасеновца. Ако не даш конкретан линк о томе, значи да јесте то договорио, да се с њима сложио и да је заједно с њима израдио планове за Јасеновац.Иначел, НДХ посланство, уредили су окупатори немци и било је под њихвом заштитом.

И ми од тебе чекамо линк да тито није договрио са Павелиће, Максом Лубурићем Љубом Милошем, клање српске децеи отврање Јасеновца. Ако не даш конкретан линк о томе, значи да јесте то договорио, да се с њима сложио и да је заједно с њима израдио планове за Јасеновац.Иначел, НДХ посланство, уредили су окупатори немци и било је под њихвом заштитом.

Jozo nikad nije posetio Memorijalni centar Jasenovac a nije posetio ni jedno drugo stratište gde su Hrvati masovno ubijali Srbe i Jevreje.On zapravo nikad nije ni osudio ustaše i NDH samo je Pavelića optuzivao za izdaju Hrvata jer je ovaj Italijanima ustupio deo Dalmacije.Za Broza Jozu,Pavelić je izdajnik,Jozo je hteo još veću Hrvatsku od Pavelića i nazalost uspeo je da ostvari taj cilj.

kako god, u nedicevoj srbiji bila je ambasada ndh

ok, dovoljno, ne treba opravdanja

završena priča

- - - - - - - - - -

naravno da nedic nije hteo da ima ambasadu ndh, naravno da nije teo da bude predsednik okupirane srbije , naravno da nije teo da drži konc logor banjica u sred beograda, naravno da nije hteo da se bori na strani okupatora, naravno da nije pobegao 1944 godine u nemčku pre oslobodjenja beograda

naravno.. još koješta.......

ma bruka od nekad proslavljenog srpskog generala.....

naravno da je morao da sprovodi logoraše iz banjičkog konc logora u konc logor staro sajmište u ruke ustašama i ndh

jel da da je morao?

Он никог није спроводио у логор на старо сајмиште. Још једна кроато-комунистичка лаж. Па забога, дал си ти с крушке пао, ЈЕсмо ли ти сто пута рекли да је тито био хрват. И они хебранг и крајачић. Сви твоји идоли су били хрвати.

:lol:

toliko te pocepase proko argumentima, da ti i nije preostalo nista drugo nego da lueptas ;)

tako se staje na put crveno - ustaskoj propagandi...Sanovnik, Gruban :ok:

лако је то . Њима су остали само памфлети и флоскуле из 46. Обићне кроато- комуњарске лажи. Провидне и шупље до зла Бога ( Бога, против кога су били, али само кад су Срби Православци у питању.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back