Историјска сваштара (1941-1945)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Без Црвене Армије Јосип Броз не би присмрдео Србији, а камоли Београду...414.000 Совјета, 80.000 усташа и савезничка авијација били су потребни Јосипу Брозу да покори Србе...
Тито моли Стаљина да му пошаље највећу могућу помоћ како би РЕШИО ПИТАЊЕ СРБИЈЕ...
А где је за то време била избегличка Влада и четници?
Зашто та препаметна монархистичка Влада није затражила такву помоћ?
Испада да су усташе били далеко ( 80.000) бољи од вазала четника. Усташе се бориле за Југославију а четници........? Па наравно, само су клали свој народ!
" ,,......били су потребни Јосипу Брозу да покори Србе..."""!

Poslednja izmena od moderatora:
А где је за то време била избегличка Влада и четници, чауше?
Испада да су усташе били далеко ( 80.000) бољи од вазала четника. Усташе се бориле за Југославију а четници........? Па наравно, само су клали свој народ!
Само идиот може да напише: ,,......били су потребни Јосипу Брозу да покори Србе...!

Документа све говоре...а твоје блебетање је одавно престало да буде занимљиво...верујем да више ни сам немаш појма о чему пишеш...јер сте раскринкани за сва времена

Šubašić:
-Razlog moje saradnje sa partizanskim komandantom je slamanje srpske snage u Jugoslaviji. Meni je osnovni cilj spasiti Jugoslaviju i pomoći Titu da razbije Srbijance čime bi ih uveli u tor prije nemačke propasti, čime bi partizani dobili odrešene ruke da ovaj narod prinude na ujedinjenje na bazi maršalovih projekcija. (469)

NAW, SD, Rg, 59,860 X.00/8-2544
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:552052-Ruski-agent-predsednik-vlade

Нема већих издајника и изрода у читавој српској историји од српских титоиста!!! то је сада јасно

Можда да ме питаш где су "српска влада" и Срби на КиМ 1999? Док је Рамуш Харадинај, попут Јосипа Броза уз помоћ страних сила које су водиле антисрпску политику, покорио Србе..

Poslednja izmena:
Србија је била окупирана земља и сасвим је нормално да је постојао конзулат НДХ...то наравно нема везе са Недићем, нити је он организовао балове и свечаности на које је позивао запослене...твоје дебилне констатације никог не занимају, осим што задовољаваш сопствене болесне потребе

klasicni gebelskovski principi na delu...sta drugo ocekivati od dokazanih srbomrzaca nego nastavak pljuvacine po srbima i srbiji gde god i kad god to mogu ...

klasicni gebelskovski principi na delu...sta drugo ocekivati od dokazanih srbomrzaca nego nastavak pljuvacine po srbima i srbiji gde god i kad god to mogu ...

баш тако...невероватно докле то иде...ал секта је то

Битно да нашем проки не смета уговор хрватских комуниста и Павелића о оснивању КП Хрватске лојалне усташкој НДХ :D

О томе између осталих пише народни херој Павле Јакшић, кога је прока из неког разлога изоставио на теми о "народним херојима"

Iz te staljinističko-kominternovske, antijugoslovenske i antisrpske
političke doktrine (o čemu jasno govori jednostavno ignorisanje postojanja
Srba!) proizaći će i ugovor koji su potpisali 17. aprila 1941. godine Andrija
Hebrang i Vladimir Bakarić (Antun Rob) u ime komunista, a Mile Budak
i Lorković u ime ustaške NDH, o stvaranju Komunističke partije Nezavisne
Države Hrvatske - pod uslovom da ona neće voditi nikakve akcije protiv
ustaške vlasti2
- što predstavlja priznanje hrvatskih komunista da je »božija
tvorevina« NDH, ostvarenje sna hrvatskog naroda kroz hiljadu godina,
kako je izjavio Andrija Hebrang, 13. juna 1941. godine.

првобитни извор на који се Јакшић позива

Otvoreno Pismo Vladimira Dedijera Petru Stamboliću, od 27. IV 1987. g., lična
arhiva, Zabeleške, str. 2003, »Duga« br. 350, »Književna reč« br. 276.

и опет

Ako tada nije bilo poznato široj partijskoj i vojnoj javnosti ono što će
izbiti u javnost tek 80-ih godina - Titu - koji je u »raščišćavanje« situacije
u Hrvatskoj slao Blagoja Neškovića i Vlada Popovića - moralo je biti
poznato da su Hebrang i Bakarić potpisali, 17. aprila 1941. godine, s Budakom
i Lorkovićem sporazum o formiranju KP Hrvatske, lojalne ustaško-kvislinškoj
Nezavisnoj Državi Hrvatskoj!

PAVLE JAKŠIĆ, NAD USPOMENAMA I, RAD - BEOGRAD

Poslednja izmena:
Шта се исчуђаваш!?
Не смета ти када то напише мнеко и онда извадиш само део из мог коментара (пост бр.: 164) па се ,,значајно и шокирано'' исчуђаваш како то да усташе ослобађају Београд.
Ако је то само измишљотина, онда потражи аутора па га исто овако цитирај (ако му већ не бришеш измишљотину) и чуди се, чуди, ....данима и овако јавно.
Срамота!

А ево зашто је Јосипу Брозу било потребно 414.000 војника Црвене Армије, 80.000 усташа и савезничка авијација
!

koja... hahhaha

dakle, titovoj drugoj armiji, koja je oslobadjala srbiju i beograd, sastavljenoj od par korpusa jačine skoro 100.000 boraca, trebalo je još 414.000 rusa i 80.000 ustaša, što je ukupno skoro 600.000 vojnika da pobije 10.000 četnika :hahaha::hahaha::hahaha:

- - - - - - - - - -

da prebacimo ovaj kočin post na smeh i vicevi????

Шта се исчуђаваш!?
Не смета ти када то напише мнеко и онда извадиш само део из мог коментара (пост бр.: 164) па се ,,значајно и шокирано'' исчуђаваш како то да усташе ослобађају Београд.
Ако је то само измишљотина, онда потражи аутора па га исто овако цитирај (ако му већ не бришеш измишљотину) и чуди се, чуди, ....данима и овако јавно.
Срамота!

Још је гори коментар уцело, но мрзи ме да пишем шта је све бесмислено у појединим реченицама.
Упореди своје постове и увиди заборавност: то да су се усташе бориле за Југославију неће се наћи нигде у хрватској литератури, посебно не усташкој. А посебно се неће наћи код потомака Срба .Ето, само у твом посту прочитах такву ствар и морам да се чудим:eek:

А где је за то време била избегличка Влада и четници?
Само идиот може да напише: ,,......били су потребни Јосипу Брозу да покори Србе...!

Зашто мислиш да су се усташе бориле за Југославију .?....они су и чин ослобођења од АУ 1918.г. доживели као смртни грех Срба..у исповести преживелог из Глине баш се помиње како покољ Срба у Глини јесте пресуда за 1918.у..и кад је Павелић са Ванчом убио краља те Југославије, то свакако није била борба за Југославију. А ни током НДХ усташе нит се боре против неког нити је то то Југославија, концентрисани су на геноцид над Србима. И у СФРЈ се усташе (напр Фрањо Туђман) боре за распад СФРЈ, а не за њу.

Лепо је то описао Бруно Бушић, Хрват, политички емигрант из комунистичке Југославије:
„Истински хрватски комунисти и усташе подједнако су дубоко у себи носили идеју слободне и независне Хрватске и њеног пуног суверенитета унутар хрватских повијесних и етничких граница“.
https://srbin.info/2018/02/21/ustas...lu-autosovinisti-i-veliki-greh-milana-nedica/

Streljani i grobari

Jaša Almuli

- - - - - - - - - -

Deca su dobijala bombone pre ulaska u dušegupku. Likvidirana i bolnica u kojoj su le?eni Jevreji

- - - - - - - - - -

Akciju gušenja najbolje odslikava iskaz visokog policijskog funkcionera u Beogradu Šefera i Andorfera na suđenju, čije je spise istražio istoričar Kristofer Brauning.
Dušegupku su iz Berlina dovezla dva SS-ovca, Gec i Mejer, koji su njom rukovali tokom gušenja žena i dece. Oni nisu nađeni posle rata, niti im je ikada suđeno.
Kada je akcija započela, dušegupka je bila parkirana pred ulazom u logor čekajući da Jevreji budu ukrcani. Gec i Mejer su često ulazili u logor i deci delili bombone da bi se taj posao što lakše odradio. Drugi, običan kamion ulazio je u logor da pokupi stvari žrtava. Njima je rečeno da će biti preseljeni u neki drugi logor. Mnogi su se u početku dobrovoljno javljali za preseljenje, jer su uslovi na Sajmištu bili užasni. Ipak, pošto nisu bili sigurni kuda ih vode, sužnji su se dogovorili da oni koji prvi pođu ostave na dogovorenom mestu na drugom kamionu poruku o tome gde su ih odveli. Pošto ta poruka nije nađena, niko se više nije javljao kao dobrovoljac za preseljenje. Nemci su morali da prave liste za svaki dan.
Kada bi dušegupka bila utovarena, krenula bi preko mosta na Savi, nekoliko stotina metara od ulaza u logor. Tamo je komandant logora Andorfer čekao u putničkim kolima.
Kada bi prešla most, dušegupka bi stala na beogradskoj obali i jedan od SS šofera bi izašao i spustio se ispod vozila da bi spojio cev koja je izlazila iz motora sa otvorom na dnu hermetičke velike kabine u kojoj su bili ljudi. Kamion sa prtljagom bi se tu zaustavio i dušegupka bi sama nastavila kroz centar Beograda prema Jajincima. Na jajinačkom strelištu već je bila iskopana velika grobnica. Tu je bilo i jedno odeljenje nemačkog 64. policijskog bataljona sa zadatkom da spreči dolazak nepoželjnih lica.
Čim bi došla dušegupka, jedan drugi kamion bi stigao iz nemačke policije. Pod jakom stražom u njemu su se nalazili srpski zatvorenici čija je dužnost bila da mrtva tela žena i dece izbace u masovnu grobnicu. Dušegupka bi se vozeći unazad približila grobnici, vrata bi se otvorila, dim bi pokuljao, leševi stisnuti uz vrata sami bi poispadali, a ostale bi zatvorenici bacali u grob kao cepanice. Vireći iza ograde, to su videli mali Borivoje Živanović i njegove dve sestre, koji su živeli prekoputa strelišta u Jajincima.
U specijalni kamion stalo bi 50 odraslih, ali često bi ukrcali i do stotinu žena i dece. Kamion je 10. maja 1942. pošao na svoj poslednji put ukrcavši i jevrejsku upravu logora. Pošto su i oni bili bačeni u grobnicu, sedam srpskih zatvorenika streljano je na licu mesta da ne bi ostalo živih svedoka.
Dušegupka je vraćena u Berlin, a četiri nemačka žandarma koja su obezbeđivala operaciju u Jajincima dobili su nagradno odsustvo.
Evo i svedočanstva Vladimira Milutinovića koji je kopao rake za ugušene Jevreje. U iskazu 30. decembra 1944. on je rekao: “... Puna dva meseca radio sam na iskopavanju raka u 1942. godini... Iskopano je 81 ili 82 rova. Ja sam učestvovao u kopanju svih ovih rovova i u njima je moglo stati najmanje po 100 ljudi...”
Jevrejska bolnica u Beogradu osnovana je juna ili jula 1941. jer je bilo zabranjeno da Jevreji odlaze u ostale beogradske bolnice. Bolnicu su morali da opreme i snabdevaju sami Jevreji. Bila je pod stalnim nadzorom Gestapoa.
U noći između 18. i 19. marta Gestapo je iznenada pohapsio sve članove porodica lekara i osoblja bolnice kojima je bilo dozvoljeno da ostanu u svojim kućama. Dovedeni su u bolnicu gde su lekari i bolničari stanovali. Dušegupka je dovedena pred bolnicu, svi pacijenti, lekari i njihove porodice su ukrcani i na putu za Jajince ugušeni.
Posle streljanja muškaraca i gušenja žena i dece, šef Vojne uprave u Srbiji, general Harald Turner, pohvalio se avgusta 1942. generalu Leru naimenovanom za novoga zapovednika evropskog jugo-istoka. U izveštaju je konstatovao “... da je Srbija, jedina zemlja u kojoj je pitanje Jevreja i pitanje Cigana rešeno.”
U jednom pregledu mera protiv Jevreja na okupiranim teritorijama, Franc Redemaher, stručnjak za jevrejska pitanja u nacističkom ministarstvu spoljnih poslova, 29. maja 1942. je zabeležio: “Jevrejsko pitanje u Srbiji nije više akutno.”

A Šefer, vrhovni šef Službe bezbednosti u Srbiji je deset dana docnije u razgovoru sa nemačkim vojnim lekarom sa ponosom konstatovao da je Beograd “jedini veći grad Evrope očišćen od Jevreja, da je postao Judenfrei”.

- - - - - - - - - -

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:280028-Streljani-i-grobari

- - - - - - - - - -

Jaša Almuli

Још је гори коментар уцело, но мрзи ме да пишем шта је све бесмислено у појединим реченицама.
Упореди своје постове и увиди заборавност: то да су се усташе бориле за Југославију неће се наћи нигде у хрватској литератури, посебно не усташкој. А посебно се неће наћи код потомака Срба .Ето, само у твом посту прочитах такву ствар и морам да се чудим:eek:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ти или не разумеш шта прочиташ или намерно хоћеш да смешташ ,,кукавичја јаја'' опонентима!?
Упућујем те на ,,извор'' податка који је изнео ту бесмислицу о усташама, коју си ти радо читала али се исчуђаваш мом коментару на ту исту бесмислицу. Ево шта је твој врли миљеник написао у посту 163:

Без Црвене Армије Јосип Броз не би присмрдео Србији, а камоли Београду...414.000 Совјета, 80.000 усташа и савезничка авијација били су потребни Јосипу Брозу да покори Србе...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Можеш ли бар сада да доведеш у везу тај пост, мој коментар и твоје глупо ,,исчуђавање'' кобајаги.Зашто ниси реаговала код аутора подататка о 80.000 усташа у ослобађању Београда него си нашла мене да дрндаш? Батали те смицалице.

252-the sport-H.M. Kinge Peter II of Yugoslavia  (1923-1970)  perdo ii yug.jpg

- - - - - - - - - -

pogledajte 8 minut gornjeg video, lepo kaže čovek, četnici nestali posle kraljevog proglasa

a posle .. se kao kralj pokaja, prevarili ga

pa da je manje veslao po temzi u to vreme kad je srbija krvavila - ne bo ga prevarili

Petrović Kent je kao komandant 1. boljevačke brigade JVuO 7. marta 1944. naredio klanje 14 stanovnika Boljevca i dva okolna sela: Krivi Vir i Dobrujevac. U ta tri mesta četnici su uhapsili ukupno 43 stanovnika koje su terorisali, a zaklali su 14 istog dana, a kasnije još 7.

Kako je izgledalo klanje četiri žene iz Boljevca: Živane Živković, njenih kćerki Bose i Natalije i Veronike Huzjan, izbeglice iz Slovenije koja je živela kod Živane? O tome je svedočio očevidac Dragoljub Mitić koga su četnici primorali da zapregom odveze uhapšenice do atara Dobrujevca. Žrtve su vezali i najpre su ubili Živkine kćerke:

„Dražinovac koga su zvali Resavac udario je Bosu nožem između vrata i ključne kosti pa je ona uz vrisak pala, a onda su na isti način zaklali i Natu. Za to vreme baba Živa je ležala na leđima, pored kola, teško dišući i jecajući, i sama očekujući istu sudbinu, kao i služavka koja je pored nje sedela na jednom kamenu i plakala. Ja sam uzbuđen usled strašnog prizora klanja, koje se obavljalo na šest-sedam metara od mene nad Bosom i Natom koje su pre toga strahovito vrištale, počeo preklinjati vođe da me puste da idem jer ne mogu više da izdržim, pa su me oni pustili. Ja sam, ni sam ne znajući kako, seo u kola i poterao konje natrag koliko sam god brže mogao. Nisam iza toga ništa više čuo, ali verujem da su dželati odmah posle Bose i Natice pristupili klanju baba Žive i služavke.“

Tela žrtava su sahranili meštani Dobrujevca „da ih ne bi psi razvlačili“, ali su ubrzo potom, kako tvrdi Mitić, leševi žrtava iskopani i bačeni u bunar od strane četnika.

Ove četiri žene su ubijene samo zbog toga što su se poklonile leševima trojice partizana koje su februara 1944. četnici i nedićevci izložili u centru Boljevca.

Izvor: knjiga Kazna i zločin, str. 146-148.
http://www.rosalux.rs/bhs/kazna-i-zlocin-publikacija

Ти или не разумеш шта прочиташ или намерно хоћеш да смешташ ,,кукавичја јаја'' опонентима!?
Упућујем те на ,,извор'' податка који је изнео ту бесмислицу о усташама, коју си ти радо читала али се исчуђаваш мом коментару на ту исту бесмислицу. Ево шта је твој врли миљеник написао у посту 163:

Можеш ли бар сада да доведеш у везу тај пост, мој коментар и твоје глупо ,,исчуђавање'' кобајаги.Зашто ниси реаговала код аутора подататка о 80.000 усташа у ослобађању Београда него си нашла мене да дрндаш? Батали те смицалице.

зашто изокрећеш.?..мислиш да ћеш на тај начин прикрити истину? ко говори о 80.000 усташа "у ослобођењу Београда"? говоримо о 80.000 усташа који су прешли у партизане и учествовали у инвазији на Србију.

савезници су се поносили том чињеницом, да су хрвати који су до јуче клали Србе оберучке прихваћени

Petrović Kent je kao komandant 1. boljevačke brigade JVuO 7. marta 1944. naredio klanje 14 stanovnika Boljevca i dva okolna sela: Krivi Vir i Dobrujevac. U ta tri mesta četnici su uhapsili ukupno 43 stanovnika koje su terorisali, a zaklali su 14 istog dana, a kasnije još 7.

Kako je izgledalo klanje četiri žene iz Boljevca: Živane Živković, njenih kćerki Bose i Natalije i Veronike Huzjan, izbeglice iz Slovenije koja je živela kod Živane? O tome je svedočio očevidac Dragoljub Mitić koga su četnici primorali da zapregom odveze uhapšenice do atara Dobrujevca. Žrtve su vezali i najpre su ubili Živkine kćerke:

„Dražinovac koga su zvali Resavac udario je Bosu nožem između vrata i ključne kosti pa je ona uz vrisak pala, a onda su na isti način zaklali i Natu. Za to vreme baba Živa je ležala na leđima, pored kola, teško dišući i jecajući, i sama očekujući istu sudbinu, kao i služavka koja je pored nje sedela na jednom kamenu i plakala. Ja sam uzbuđen usled strašnog prizora klanja, koje se obavljalo na šest-sedam metara od mene nad Bosom i Natom koje su pre toga strahovito vrištale, počeo preklinjati vođe da me puste da idem jer ne mogu više da izdržim, pa su me oni pustili. Ja sam, ni sam ne znajući kako, seo u kola i poterao konje natrag koliko sam god brže mogao. Nisam iza toga ništa više čuo, ali verujem da su dželati odmah posle Bose i Natice pristupili klanju baba Žive i služavke.“

Tela žrtava su sahranili meštani Dobrujevca „da ih ne bi psi razvlačili“, ali su ubrzo potom, kako tvrdi Mitić, leševi žrtava iskopani i bačeni u bunar od strane četnika.

Ove četiri žene su ubijene samo zbog toga što su se poklonile leševima trojice partizana koje su februara 1944. četnici i nedićevci izložili u centru Boljevca.

Izvor: knjiga Kazna i zločin, str. 146-148.
http://www.rosalux.rs/bhs/kazna-i-zlocin-publikacija

Милан Радановић :hahaha:

што те срамота да напишеш ко је аутор? :hahaha:

јел то онај што каже да нема доказа ал било је тако :hahaha:

А ако су "жртве" комунистички терористи онда ти је јасно да то није злочин...

иначе, слава див јунаку!

0018-gg04.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back