Istorijska licnost Slobodana Milosevica

Slobodan Milosevic je bio ...

• Ukupno glasova
    47
  • Anketa je zatvorena .

fidelcastro011

Veoma poznat
Poruka
12.661
Zanima me jedna stvar...
Sta mislite o liku i delu Slobodana Milosevica?
Sto se mene tice... doneo je neke odluke koje su bile za moj ukus, blago receno, cudne, pogotovo u prvom delu vladavine.
Medjutim... u drugom delu vladavine popravilo mi se misljenje o njemu, a narocito tokom procesa u Hagu...
On sam je bio dosta kompleksan... i kao licnost i kao vladar... ali sve u svemu... dobar.
Samo da mu supruga nije tako visoko uzletela u politici... i da mu se sin nije ponasao na nacin nedostojan sina predsednika republike... verujem da bi vladao duze.
Ali dobro... cekam vase misljenje.:think:

Негативна историјска улога...баш као што је негативна улога и његових наследника.
ништа није урадио само нас укопао....баш као и његови наследници

Cekaj, nisi mi bas jasan. Stavljas Milosevica u isti kos sa onima posle njega?:eek::eek::eek:
Ne prestajes da me sokiras, stvarno.

Zanima me jedna stvar...
Sto se mene tice... doneo je neke odluke koje su bile za moj ukus, blago receno, cudne, pogotovo u prvom delu vladavine.
Medjutim... u drugom delu vladavine popravilo mi se misljenje o njemu, a narocito tokom procesa u Hagu...
On sam je bio dosta kompleksan... i kao licnost i kao vladar... ali sve u svemu... dobar.
Samo da mu supruga nije tako visoko uzletela u politici... i da mu se sin nije ponasao na nacin nedostojan sina predsednika republike... verujem da bi vladao duze.

Covek koji je ostao zaglavljen u '85. otprilike, u trenutku dok su Srbi prolazili kroz ogromna iskusenja, suoceni sa prilikama koje nam nisu isle na ruku. Sahranio nas je, a ovima koji su ga skinuli, je samo ostavio da zatrpaju raku, sto oni i cine.

Poslednja izmena:
Cekaj, nisi mi bas jasan. Stavljas Milosevica u isti kos sa onima posle njega?:eek::eek::eek:

Pa i jesu otprilike u istom kosu - ovi sad vise kradu jer ima vise da se ukrade, od medjunarodnih kredita i donacija.

Milosevic je bio na celu rezima koji je instalirao narko-patriotizam, opljackao i ojadio Srbiju dodjes-mi/dodjem-ti privatizacijom i od turbo-folka napravio mejnstrim.

Zanima me jedna stvar...
Lik......Kulturan, obrazovan, intelegentan, staložen, elegantan....

Delo...Imao viziju, nije imao načina.
U presudnim momentima odigrao fatalne poteze.

Istorijaska uloga... Negativna.

Негативна историјска улога...баш као што је негативна улога и његових наследника.
ништа није урадио само нас укопао....баш као и његови наследници

Stvar je daleko složenija od toga po mom mišljenju.

On nominalno važi za negativca ali je za mene zapravo najzanimljivija geneza odnosa između njega i naroda.

On je recimo tom narodu omogućio da otkupi društvene stanove za po dve marke i 75 feninga a narod mu je posle uzvratio arlaukanjam sa terasa i lupanjem u šerpe.

Načelno, nema dobrih vladara za nedovršene nacije...

Pa i jesu otprilike u istom kosu - ovi sad vise kradu jer ima vise da se ukrade, od medjunarodnih kredita i donacija.

Milosevic je bio na celu rezima koji je instalirao narko-patriotizam, opljackao i ojadio Srbiju dodjes-mi/dodjem-ti privatizacijom i od turbo-folka napravio mejnstrim.

Koja crna privatizacija. 95% firmi je privatizovano posle njegovog odlaska.

Да.
У исти кош.......ликови без икаквог успеха иза себе (једино ако пуњење приватних рачуна рачунаш као успех)

Ok, hajmo ovako.
Kazes, nista nije uradio.
Nisi u pravu. Evo primera - cim je poceo raspad Jugoslavije, Milosevic razmislja o svim mogucim opcijama za ocuvanje te iste Jugoslavije. Medjutim, posto su u Zagrebu i Sarajevu na vlast dosli ljudi izrazito ratno opredeljeni, Sloba nije imao kud, nego da se ide u rat.
I hajde reci ti meni, sta je on trebalo tu, recimo, da uradi? Da prepusti Srbe u Hrvatskoj i BiH ustaskom, tj. mudzahedinskom teroru? Da cuti nad cinjenicom da oni ruse bratstvo i jedinstvo? Da zmuri pred nasiljem tih formacija?
Dalje, fabrike su (koliko-toliko) radile za njegova vakta, ljudi nisu otpustani tek tako i pretvarani u tehnoloske viskove.Naposletku, Srbi sa Kosova su vec tokom 1997., a posebno '98., bili izlozeni najcrnjem i najgorem teroru Siptara. Milosevic je, naravno, poslao vojsku i policiju da rade svoj posao (zavedu red, razume se). Zapadni mocnici urlaju na sav glas kako je to "ugrozavanje slobode kosovskih Albanaca" i tako dalje. Milosevic, naravno, ne odustaje (a i zasto bi prestao da brani svoj narod). Onda ti isti zapadni mocnici rese da nas bombarduju (za sta neki na ovom forumu, na neki volseban nacin, krive Milosevica). Nasa vojska se ne predaje. Naposletku, Milosevic je primoran da potpise famozni Kumanovski sporazum (sto je tadasnja opozicija zdusno podrzavala tada, a sada tim likovima ne valja Kumanovski sporazum, kao da je Sloba i za to kriv).
Mali podsetnik, cisto da ti osvezi pamcenje.

Stvar je daleko složenija od toga po mom mišljenju.

On nominalno važi za negativca ali je za mene zapravo najzanimljivija geneza odnosa između njega i naroda.

On je recimo tom narodu omogućio da otkupi društvene stanove za po dve marke i 75 feninga a narod mu je posle uzvratio arlaukanjam sa terasa i lupanjem u šerpe.

Načelno, nema dobrih vladara za nedovršene nacije...

опрости, јако лош пример.

Pa to su ti ovi sto su se busali u grudi patriotizmom, a sa Kosova doneli 2 tone droge. Kao fol da je prosvercuju na Zapad i da uniste Ameriku i Englesku (zemlju proletersku) a rasprodali je beogradskoj omladini. Resto od 600kg su pronasli u sefu Komercijalne banke.

Naravno,lupas gluposti.

Dokazano je da su hteli da je prodaju na zapad jer postoje transkripti razgovora,a beogradskoj omladini je prodao direktno djindjic zajedno sa jovanovicem,tih 600 kg iz KB.

Drugo,tada maltene nije bilo droge na ulicama a ona koja se zatekla bila je vrhunskog kvaliteta.

Jel' vama ljudi jos nije jasno da oni SVI rade po nalogu? Mislim da je stvarno vreme da se otreznite i probudite.

Sloba je americki covek. I lepo je uradio sta je trebalo - upropastio zemlju i Srbe. Vec sam pisao da sam jos 91-92 godine cuo od mog prijatelja i kolege studenta (znaci, velika svetska tajna, je li) da ce doticni napraviti rat na Kosovu da bi mogao da ga da. Sto se i zbi.

Drugi su radili drugo.

Ljudi, hajde stvarno malo promuckajte mozgovima...

Pa to su ti ovi sto su se busali u grudi patriotizmom, a sa Kosova doneli 2 tone droge. Kao fol da je prosvercuju na Zapad i da uniste Ameriku i Englesku (zemlju proletersku) a rasprodali je beogradskoj omladini. Resto od 600kg su pronasli u sefu Komercijalne banke.

Jeste, licno je Milosevic preneo gudru sa kosova ovde.A to u komercijalnoj je ostavio za licnu upotrebu, a morao je da drzi u banci da mu Ceda ne bi posmrkao sve.

Ok, hajmo ovako.
Nisi u pravu. Evo primera - cim je poceo raspad Jugoslavije, Milosevic razmislja o svim mogucim opcijama za ocuvanje te iste Jugoslavije. Medjutim, posto su u Zagrebu i Sarajevu na vlast dosli ljudi izrazito ratno opredeljeni, Sloba nije imao kud, nego da se ide u rat.
I hajde reci ti meni, sta je on trebalo tu, recimo, da uradi? Da prepusti Srbe u Hrvatskoj i BiH ustaskom, tj. mudzahedinskom teroru? Da cuti nad cinjenicom da oni ruse bratstvo i jedinstvo? Da zmuri pred nasiljem tih formacija?
Dalje, fabrike su (koliko-toliko) radile za njegova vakta, ljudi nisu otpustani tek tako i pretvarani u tehnoloske viskove.Naposletku, Srbi sa Kosova su vec tokom 1997., a posebno '98., bili izlozeni najcrnjem i najgorem teroru Siptara. Milosevic je, naravno, poslao vojsku i policiju da rade svoj posao (zavedu red, razume se). Zapadni mocnici urlaju na sav glas kako je to "ugrozavanje slobode kosovskih Albanaca" i tako dalje. Milosevic, naravno, ne odustaje (a i zasto bi prestao da brani svoj narod). Onda ti isti zapadni mocnici rese da nas bombarduju (za sta neki na ovom forumu, na neki volseban nacin, krive Milosevica). Nasa vojska se ne predaje. Naposletku, Milosevic je primoran da potpise famozni Kumanovski sporazum (sto je tadasnja opozicija zdusno podrzavala tada, a sada tim likovima ne valja Kumanovski sporazum, kao da je Sloba i za to kriv).
Mali podsetnik, cisto da ti osvezi pamcenje.

где су резултати?
у хрваској је штитио србе и колико их сада има?
РС је увео санкције а територија РС се смањила за трећину
Косово...капитулирао и то покушао да представи као победу

а квалитетном политиком се доста тога могло спречити па чак и преокренути у нашу корист...Не тврдим да није желео све најбоље али евидентно није знао како то да оствари па је из грешке срљао у грешку.

Koja crna privatizacija. 95% firmi je privatizovano posle njegovog odlaska.

Tako je. On je prodavao kad su mu trebale pare.

Pa on je zapoceo i pripremio teren "zutima". On je stvorio velike bizMismene od inace marginalnih likova poput Miskovica i Beka ustupajuci im za "dz" drzavnu/drustvenu imovinu kao naknadu za lojalnost.
Živa istina. Ja tek skoro videla neke fotke sa Gazimestana.....za stolom pored njega sedi Braca, a do brace - Miško.:eek:

Naravno,lupas gluposti.

Dokazano je da su hteli da je prodaju na zapad jer postoje transkripti razgovora,a beogradskoj omladini je prodao direktno djindjic zajedno sa jovanovicem,tih 600 kg iz KB.

Drugo,tada maltene nije bilo droge na ulicama a ona koja se zatekla bila je vrhunskog kvaliteta.

Zabole me za tvoje cenjeno misljenje.

Pronasli su 600kg droge u njegovoj, rezimskoj banci - to se nije desavalo ni u albaniji i Avganistanu.

O Djindjicu nista pozitivno nisam rekao (niti cu).

Jel' vama ljudi jos nije jasno da oni SVI rade po nalogu? Mislim da je stvarno vreme da se otreznite i probudite.

Sloba je americki covek. I lepo je uradio sta je trebalo - upropastio zemlju i Srbe. Vec sam pisao da sam jos 91-92 godine cuo od mog prijatelja i kolege studenta (znaci, velika svetska tajna, je li) da ce doticni napraviti rat na Kosovu da bi mogao da ga da. Sto se i zbi.

Drugi su radili drugo.

Ljudi, hajde stvarno malo promuckajte mozgovima...

:eek: :hahaha: reko ti student hebote....

Ok, hajmo ovako.

Milosevic je odbio predloge Slovenaca za preuredjenjem Jugoslavije. Borio se on za njeno ocuvanje, ali pod uslovima, koji ocigledno drugima nisu odgovarali. Ne mozes gledati stvari, samo iz jednog, sopstvenog ugla, a onda tako traziti uzroke. Mada je meni najmanje bitna ovde ta Jugoslavija. Milosevic je prosto promasaj od politicara, jer je svoju zemlju doveo do ekonomske propasti, izgubio sve ratove, nebitno da li vojnim ili politickim putem, omogucio bogacenje teskom olosu, a to su oni koji nam i dan-danas vedre i oblace zemljom, iznosio toliki novac iz zemlje, a na kraju krajeva izvrsio i kulturoloski genocid u Srbiji, preko Pinka, tadasnjeg RTS-a, Palme i dr.

Back