Istorija Srba u ranom srednjem veku

Kako se uzme taj period koji ti izdvajaš u Evropi je čuven po Inkviziciji i alhemiji- arhitektura je zadivila svet još sa antičkom Grčkom i Rimom i tu se nema šta dodati, da ne govorim o arhitekturi Vavilona ili arh. Acteka ili Maja.Dalje, u tom tvom periodu u Evropi je vođeno toliko ratova da kad se svi zbroje dolazi se do cifre sa tri nule!

Ratova ce biti uvek,Krstaske sam izdvojio kao vrhunac Evrope jer se tu ne moze govoriti sa pridevom pozni. Apsolutno nista u XI-om i XII-om veku ne govori o poznom srednjem veku vec njegovom vrhuncu,u tom kontekstu sam pomenuo i arhitekturu.

Ratovi izazvani prokletom verom vodice se i pola milenijuma kasnije medju Francuzima,ljudi ce pola milenijuma nakon ovog perioda goreti na lomaci jer se nisu slagali sa stavovima bedne 'svete stolice'... tu se period razvijenog srednjeg veka ni po cemu ne izdvaja

Srednji vek obicno se deli na Rani (500-1000) Razvijeni (1000-1300) i Pozni (1300-1500)

Poslednja izmena:
Ratova ce biti uvek,Krstaske sam izdvojio kao vrhunac Evrope jer se tu ne moze govoriti sa pridevom pozni. Apsolutno nista u XI-om i XII-om veku ne govori o poznom srednjem veku vec njegovom vrhuncu,u tom kontekstu sam pomenuo i arhitekturu.

Ratovi izazvani prokletom verom vodice se i pola milenijuma kasnije medju Francuzima,ljudi ce pola milenijuma nakon ovog perioda goreti na lomaci jer se nisu slagali sa stavovima bedne 'svete stolice'... tu se period razvijenog srednjeg veka ni po cemu ne izdvaja

Srednji vek obicno se deli na Rani (500-1000) Razvijeni (1000-1300) i Pozni (1300-1500)

OK, saglasan sam, ali ipak je autor emisije pogrešio jer mu vek počinje od VI umesto od pada Rima

Kako nebitan?! Rim je konačno srušio Odokar, kralj Alana i Vandala - a to su srpsko-sarmatska plemena.:lol:

Slozicu se sa kolegom Vandalijom... To su Dubrovcani pisali,izmedju ostalog...

A seriju sam skinuo,nije losa,tu i tamo.. Samo je malo detalja,previse je povrsno i opste odradjena... Barem je to moj utisak,za sada....
Imao sam prilike da vidim sta Ameri i Nemci rade...
Oni za svaki DELIC svoje istorije imaju dokumentarac pa cak idu do te mere da prave stripove. :D Poenta ove price jeste - narodu treba plasirati znanje,na kud i kamo bolje nacine...

Back