Историја Бугарске

Арабизовани Власи, и не само то.
Дошли су у раном средњем веку у Епир Арабанаси (пагански Араби, пре него је Саудијска Арабија примила ислам), има записа код турских путописаца..Прва дестинација им је била око планине Курвелеш.Лако су покорили раштркана влашка (и не само влашка) села..

Али, у праву је моторхеад, да се вратимо на Блгаре и блгарску историју- godina je 1846.

10949764_606836602793407_6747643844279255816_o.jpg

books

The American Cyclopaedia: A Popular Dictionary of General Knowledge, Том 3
аутор(и): George Ripley,Charles Anderson Dana
https://books.google.rs/books?id=OP...PCh1r4QJm#v=onepage&q=dobrudza rasina&f=false

Видиш ово је интересантно, нисам то знао само сам видео да је код њих у великој мери изражена хаплогрупа E1b1b (30%) која је у великој мери заступљена у арапским земљама:
Haplogroup-E1b1b.jpg

Ове чињенице иду у прилог тој тврдњи.

Такође је јако заступљена хаплогрупа Ј2 и то 21%:
Haplogroup-J2.jpg

Друга теорија тврди да су овде дошли са Кавказа. Посматрајући њихову физиономију пре бих рекао да је оно прво тачно. То се посебно види код њихових жена.
Опет ако погледамо њихову архитектуру, високе зидане ограде и зид куће до пута то је карактеристика Кавказа. Такву архитектуру имају и Мађари.
Ко ће га знати :)

Видиш ово је интересантно, нисам то знао само сам видео да је код њих у великој мери изражена хаплогрупа E1b1b (30%) која је у великој мери заступљена у арапским земљама:
Haplogroup-E1b1b.jpg

Ове чињенице иду у прилог тој тврдњи.

Такође је јако заступљена хаплогрупа Ј2 и то 21%:
Haplogroup-J2.jpg

Друга теорија тврди да су овде дошли са Кавказа. Посматрајући њихову физиономију пре бих рекао да је оно прво тачно. То се посебно види код њихових жена.
Опет ако погледамо њихову архитектуру, високе зидане ограде и зид куће до пута то је карактеристика Кавказа. Такву архитектуру имају и Мађари.
Ко ће га знати :)

Kosovski Albanci imaju 47% E1b, "albanijanski" Albanci nešto manje. Što se tiče albanske arhitekture ona je uglavnom otomanska, na Kavkazu je takođe prisutan otomanski uticaj

Bugarski Istoricari i Naucnici jasno ukazuju kakvi su to Bugari bili iz 8,9 veka..

mongoloidi-BG_zps4b066f02-1.jpg

I opet bugarski istoricari i naucnici nam objasnjavaju "MONGOLOIDNE" karakteristike kod bugara
iz 7,8,9 veka...

- - - - - - - - - -

Turkish-title-1.jpg

BulgariansTurks-1.jpg

"Bugari su Turci, Jezik je ono sto ih pravi Slovenima"

BulgarTurk-1.jpg

Kosovski Albanci imaju 47% E1b, "albanijanski" Albanci nešto manje. Što se tiče albanske arhitekture ona je uglavnom otomanska, na Kavkazu je takođe prisutan otomanski uticaj

Једно је сигурно- нису аутохтони! :)

- - - - - - - - - -

Bugarski Istoricari i Naucnici jasno ukazuju kakvi su to Bugari bili iz 8,9 veka..

mongoloidi-BG_zps4b066f02-1.jpg

I opet bugarski istoricari i naucnici nam objasnjavaju "MONGOLOIDNE" karakteristike kod bugara
iz 7,8,9 veka...

- - - - - - - - - -

Turkish-title-1.jpg

BulgariansTurks-1.jpg

"Bugari su Turci, Jezik je ono sto ih pravi Slovenima"

BulgarTurk-1.jpg

:super:

Румуни су дакле од Армања.
Нису. Понављам (и говорим о језику) да су то гране старијег стабла.

Шта каже "наука", ког су порекла Ћићи? Шта уопште значи реч Ћићи и има ли неке везе са речју "Цинци"?
Оба назива су егзоними. Ни Армањи на свом језику себе не називају Цинцарима ни Рămăри себе не називају Ћићима. А порекло Ћића је неисвесно сем да су очито поромањени Балканци. Језик им се разликује -- мада има додирне тачке и са -- румунским и са армањским и са далматороманским. Можда су Морлаци који су одолили словенизацији.

То уопште није научно стајалиште већ једна ничим утемељена тврдња која кола интернетом. Која је етимологија те наводне "готске" речи Валха?
Кажу, било неко галско племе Волче или Волкај па су неки Германи њих видели па по њима назвали цело романизовано становништво Империје, или тако нека трт-милојка прича...
Напротив, то је научно стајалиште. Прочитај стручну литературу. Понављам, Немци данас називају Французе и Италијане Welschen док Пољаци данас називају Италију Wlochy.

Пре ће бити да је румунски од армањског, чије су данашње природне разлике узроковане географском и историјском одвојеношћу.
Али свеједно, има и оних који тврде да је то исти језик:

Језик је дијалект са војском и морнарицом, а пошто данас Армањи немају ни војску ни морнарицу, држава са најближим језиком их својата.

Сам румунски је у задњих 150 година дебело рероманизован, посуђеницама из француског, италијанског и изворног - латинског. Намерно је смањиван лексички фонд из словенскох језика.
То је тачно али ти ниси упознат ни са обликом румунског језика пре 150 година нити знаш шта се увело а шта се очувало.

Уосталом крени по романофоном свету да поздрављаш са ЋЕ ФАЋЕ па ти гарантујем да ће ти једино у Апулији и Калабрији одговорити са БИНЕ, ГРАЦИЕ.
Погрешио си са ЋЕ ФАЋЕ, ајд прогуглај још једном.

Е па онда јави Румунима да гибаницу из Трговишта престану називати Placinta Sărbeasca (Baniţă) и почну је звати Bulgareasca :klap:
Слабо који Румун данас зна о Трговишту, а чисто сумњам да би Румуни имали појма шта је то Placinta Sărbeasca (Baniţă), односно по чему се разликује од свакодневне plăcintă. Уосталом написао си доскочицу док ја говорим о словенском утицају на румунски језик, који утицај, понављам, је ближи бугарском него српском.

Оба назива су егзоними. Ни Армањи на свом језику себе не називају Цинцарима ни Рămăри себе не називају Ћићима. А порекло Ћића је неисвесно сем да су очито поромањени Балканци. Језик им се разликује -- мада има додирне тачке и са -- румунским и са армањским и са далматороманским. Можда су Морлаци који су одолили словенизацији.

Напротив, то је научно стајалиште. Прочитај стручну литературу. Понављам, Немци данас називају Французе и Италијане Welschen док Пољаци данас називају Италију Wlochy.

Језик је дијалект са војском и морнарицом, а пошто данас Армањи немају ни војску ни морнарицу, држава са најближим језиком их својата.

То је тачно али ти ниси упознат ни са обликом румунског језика пре 150 година нити знаш шта се увело а шта се очувало.

Слабо који Румун данас зна о Трговишту, а чисто сумњам да би Румуни имали појма шта је то Placinta Sărbeasca (Baniţă), односно по чему се разликује од свакодневне plăcintă. Уосталом написао си доскочицу док ја говорим о словенском утицају на румунски језик, који утицај, понављам, је ближи бугарском него српском.

Велшани су заправо Власи :per:

Нису, мада је етимологија тог назива иста.

Наравно да нису а питање је и да ли је етимологија иста.
Сличности (истоветности речи) у румунском и српском. То је оно што сам се сетио у моменту а примера је на стотине па и хиљаде.
Ето, не треба ити лингвиста и залазити у књиге, довољан је гугл транслејт. Па кад још узмеш у обзир да већина топонима у Румунији има српско порекло..

image.jpg

image.jpg

Наравно да нису а питање је и да ли је етимологија иста.
Сличности (истоветности речи) у румунском и српском. То је оно што сам се сетио у моменту а примера је на стотине па и хиљаде.
Ето, не треба ити лингвиста и залазити у књиге, довољан је гугл транслејт. Па кад још узмеш у обзир да већина топонима у Румунији има српско порекло..

image.jpg

image.jpg

То је non sequitur.

То је non sequitur.

Никакав закључак нисам донео :) Не знам на шта мислиш? На Велс?
Чињеница да румуски садржи огроман број српских речи иде у прилог тврдњи да је румунски настао из српског а под утицајем латинског.
Још кад узмеш у обзир да је званични језик (дакле не само богослужбени) био црквенословенски (српски) у 16. веку, као и у Србији..
Румунска азбука се у неким крајевима Румуније задржала све до 1920. године.
Иначе, написао сам горе реч пештер, пештера, пећина.
Мађарски град Пешта је обила име по тој српској речи.

Тачно - латинског. Ствар је у томе да су Армањи у свом пресељењу преко Дунава понели и свој говор, што је у суштини и твоја тврдња. Коме ти сад тераш инат, самом себи?
Армањи су се и касније пресељавали на територију данашње Румуније, неки постали и влашко-моладвски бојари, неке Караџе, Бранковеани и шта ти ја знам фанариоти.

Хех, па ближа им Италија од Румуније па их не својата, ипак армањски није језик Дантеа ал' је ту негде на прс' са језиком Чаушеског.

И Влах је егзоним па ти не пропушташ да га користиш. Језик Ћића и сувише личи на румунски да би ту било простора за којекаква великохрватска подригивања.
Сличност са далматороманским је секундарна, са румунским је примарна. Колају ту приче по интернету да су Ћићи дошли можда чак из Трансилваније. А ти се одма' уфатио за Морлаке...
Ћићи и Цинци уопште није случајно, упутио сам те на то, али ти не размишљаш.

За тај Валхаз не постоји никакво валидно становиште, сем лупетања "индогерманиста", ја те опет питам да ми наведеш етимологију те речи у германским језицима.

Гугл је чудо...

Јок ја, "Ће фаће" је са терена - из Жагубице, кад будеш имао неког влашког пријатеља па те позове у кућу, слободно му реци "ће фаће" приликом руковања, биће му мило ;)

Ако ти треба бугарски иди га тражи у Буџаку међу Гагаузима.
Што се тиче српске гибанице, ако и има незналица ту је ТВ Румунија да га научи:

Zanimljivo!
A da li si znao da je DRAKULA BUGARIN? :lol:

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-06-12&article=149361

orig_149361_bg.jpg

Елизабет Костова изправи на нокти румънските историци и общественици
Дракула е българин

Бугари су ти нешто попут Усташа, шатро не знају (неће да признају ко су) а и краду туће. Татари су, нису татари, паштуни, иранци, словени, нису словени.. Историјске личности из Македоније присвајају за своје па чак и Наума Охридског, прикривају и негирају присутност и утицај Срба у данашњој Бугарској. Катастрофа!

Тачно - латинског. Ствар је у томе да су Армањи у свом пресељењу преко Дунава понели и свој говор, што је у суштини и твоја тврдња. Коме ти сад тераш инат, самом себи?
Армањи су се и касније пресељавали на територију данашње Румуније, неки постали и влашко-моладвски бојари, неке Караџе, Бранковеани и шта ти ја знам фанариоти.

Хех, па ближа им Италија од Румуније па их не својата, ипак армањски није језик Дантеа ал' је ту негде на прс' са језиком Чаушеског.

И Влах је егзоним па ти не пропушташ да га користиш. Језик Ћића и сувише личи на румунски да би ту било простора за којекаква великохрватска подригивања.
Сличност са далматороманским је секундарна, са румунским је примарна. Колају ту приче по интернету да су Ћићи дошли можда чак из Трансилваније. А ти се одма' уфатио за Морлаке...

За тај Валхаз не постоји никакво валидно становиште, сем лупетања "индогерманиста", ја те опет питам да ми наведеш етимологију те речи у германским језицима.

Гугл је чудо...

Јок ја, "Ће фаће" је са терена - из Жагубице, кад будеш имао неког влашког пријатеља па те позове у кућу, слободно му реци "ће фаће" приликом руковања, биће му мило ;)

Дозирај мало, позлиће му! :) :super:

Бугари су ти нешто попут Усташа, шатро не знају (неће да признају ко су) а и краду туће. Татари су, нису татари, паштуни, иранци, словени, нису словени.. Историјске личности из Македоније присвајају за своје па чак и Наума Охридског, прикривају и негирају присутност и утицај Срба у данашњој Бугарској. Катастрофа!

Тешка је њихова шизофренија...
Њих уче Словенским језиком Климент и Наум, Кирил и Методи а они их праве бугарима?!

Рак Рана бугара је Македонија и Македонци, они ће продати своју мајку само да истрају и да поједу своја гов..до краја!

Кирил и Методи не могу бити бугари зато што су ЧИСТИ Словени ‘ македонски Словени из Солуна.

Док су они живели БУГАРСКИ КАН који није нити писао нити знао Словенски језик,
ратовао је против свих Словена и Грка..

Чаталарски надпис - Xан Омуртаг - 814 - 831

11108678_1165126320179923_2103834909725740969_n.jpg

Монголски бугарски ХАН Омуртаг је ратовао против Грка и Словена

ΤΟΥΝΤΖΑΝ ΚΕ
ΜΕΤΙΓΑΓΕΝ ΤΙΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΥ ΙC ΤΟΥΣ ΓΡΙΚΟΥC
ΚΕ CΚΛΑΒΟΥC

Дакле 831 године Бугари су и даље Татари и противници свих Словенских племена и народа на Балкану.

Па како онда Кирил и Методи, Наум и Климент могу бити бугари што ће се латити посла да све ове ДИВЕ бугаре
науче писати, крстити и говорити Словенским језиком?

Poslednja izmena:

Гугл је чудо...

Празне доскочице, једна за другом, од тебе који заиста немаш појма о чему пишеш. Већ постаје досадно.

А да си имао појма, не би поставио горњи видео о којем лепо пише да је традиционално јело БУГАРА из Трговишта:

Reteta pentru placinta "sarbeasca", reteta traditionala pentru bulgarii din Targoviste (cunoscuta si ca baniţă). Aceasta filmare a fost difuzata de ProTv in cadrul emisiunii Bucataria lui Radu

Poslednja izmena:
Тешка је њихова шизофренија...
Њих уче Словенским језиком Климент и Наум, Кирил и Методи а они их праве бугарима?!

Рак Рана бугара је Македонија и Македонци, они ће продати своју мајку само да истрају и да поједу своја гов..до краја!

Кирил и Методи не могу бити бугари зато што су ЧИСТИ Словени ‘ македонски Словени из Солуна.

Док су они живели БУГАРСКИ КАН који није нити писао нити знао Словенски језик,
ратовао је против свих Словена и Грка..

Чаталарски надпис - Xан Омуртаг - 814 - 831

11108678_1165126320179923_2103834909725740969_n.jpg

Монголски бугарски ХАН Омуртаг је ратовао против Грка и Словена

ΤΟΥΝΤΖΑΝ ΚΕ
ΜΕΤΙΓΑΓΕΝ ΤΙΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΥ ΙC ΤΟΥΣ ΓΡΙΚΟΥC
ΚΕ CΚΛΑΒΟΥC

Дакле 831 године Бугари су и даље Татари и противници свих Словенских племена и народа на Балкану.

Па како онда Кирил и Методи, Наум и Климент могу бити бугари што ће се латити посла да све ове ДИВЕ бугаре
науче писати, крстити и говорити Словенским језиком?

Најјачи пост у теми поводом тезе да су Бугари Монголи/Татари!

Празне доскочице, једна за другом, од тебе који заиста немаш појма о чему пишеш. Већ постаје досадно.

А да си имао појма, не би поставио горњи видео о којем лепо пише да је традиционално јело БУГАРА из Трговишта:

Reteta pentru placinta "sarbeasca", reteta traditionala pentru bulgarii din Targoviste (cunoscuta si ca baniţă). Aceasta filmare a fost difuzata de ProTv in cadrul emisiunii Bucataria lui Radu

А теби су некакви назови "бугари" који праве српску гибаницу доскочица?

НИЕ ВИКАМЕ СРБЕШЋЕ минута: 2:20, деца из села Бален, околина Трговишта, Румунија ;)

Деца овом великобугарском пропагандисти објашњавају како они зову свој језик...

А теби су некакви назови "бугари" који праве српску гибаницу доскочица?

НИЕ ВИКАМЕ СРБЕШЋЕ минута: 2:20, деца из села Бален, околина Трговишта, Румунија ;)

Деца овом великобугарском пропагандисти објашњавају како они зову свој језик...

Колико је нападан овај цигано-татар..
Сви ти назови Бугари у Румунији се изјашњавају као Срби или као Румуни а чак и ова деца знају да говоре српски језик.
Свака част за видео!

Бугарска плоча ХАНа Пресијана из 837 гласи:

„Пресијан од Бога владатељ многих болгара, испраћа кавхана Исбула
после давање војске нему и боилоту Коловуру против Смолјана. "

---------

И на овој плочи из 837 године видимо да је бугарска војска и бугарски народ ратовао против Смолјана (Јужнословенско племе)

Дакле ти бугари немају везе са Словенима нити касније за коју годину са Кирилим и Методијем који су из Солуна
и чисто Словенски говоре..

Slavjane_na_Balkanah_2.jpg

„Реке крви су потекле од убијања од стране бугара што су вршили над житељима Македонске Славиније"

- Георги Монах - Georgije Amartol (grč. Γεώργιος Ἁμαρτωλός), писао око 865 године.

Back