Историја Бугарске

358,631 (4.9%) су Цигани у Бугарскоj према попису у 2011 г.[/B] Баш ме брига колико су у ствари, али видим да ти и тебе слични интересираат само Цигани.
Нико нормалан нема тражити колико су Цигани кад комшије, Татари у Татарстан и неукусне матуранткиње, ако нема комплекс ниже вредности и ако има друге аргумента осим да су комшиje Цигани, Tатари и не знам шта.. . ;)

Не желим да претерам у својој процени али верујем да је та бројка много већа. Мислим да свако искрен то зна. Вероватно се Цигани у највећем броју изјашњавају као Бугари, што својевољно што организованом/присилном асимилацијом од стране државе. Немам комплексе ни према ким а посебно не према Бугарима. За оне Бугаре/Цигане кандидате за изборе сам направио грешку јер сам погрешно предпоставио да су ти избори већ одржани а за матуранткиње сам се унапред извинуо и објаснио зашто сам објавио те слике и слажем се да је то тежак шунд и кич.

Ма jок, не претераш, цигани у Бугарскоj су 45 милиона.
Нема 45 милиона али има много, много више од 300 000 (осим ако се данас не изјашњавају као Бугари)

Можемо да урадимо експеримент и гарантујем да нико моћан разум као тебе овде неће познати на фото ко су Срби и ко су Бугари.
Да ли би волео?
Али пропаганда чини чуда и овде кмечиш ко нека баба да су Бугари Цигани, jep си толико паметан да немаш други аргумент

Пази, аргумент за шта? Ја само кажем да данашњи Бугари у великој мери имају циганске гене и порекло а то је ваљда део бугарске историје? Поготово што имамо документовано да су Бугари вршили систематску бугаризацију Цигана и Турака.
На крају крајева, ваш тренутни премијер има циганску фацу! Онај што се хвали како се увукао у ректум Американцима на штету правде и Руса.
А да има Бугара који личе на неке Србе, дефинитивно има јер код бугара ипак има много словенских/српских хаплогрупа. Шта сад, окачићеш 1000 Бугара и 1000 Срба (под условом да си довољно докон) и наћи ћеш да личе? Па хоћеш али то не доказује ништа нити оповргава чињеницу да огроман број Бугара има циганско порекло.

Poslednja izmena:
A Bre ljudi kao da smo deca,sad o nekakvim Ciganima to je tema za istoriju Indije,razumem ja da se mi Srbi i Bugari iz raznoraznih razloga kroz istoriju blago receno Nepodnosimo,ali nemoj ni da se Ciganisemo, nego hajde da razmenjujemo prave Argumente.

Пример изгледа правих Бугара (ески/хасли Булгар), иако је на руском мислим да се разуме, да не преводим сад и доњи текст:

ЗАПАДНЫЙ ТУРАНИД (West Turanid)

Собирательный термин для Turanid, живущих в Восточной Европе и Турции. Этот тип не очень распространен, но все же значителен. Возник вероятно, в результате миграций древних мадьяр, гуннов, татар в Европу и Турцию. Рост средний, телосложение эндоморфное.

Наибольшая концентрация: Турция, Венгрия, юге Украины, Таджикистан, некоторые районы Анатолии.

98c461cec646.jpg

Poslednja izmena:
То је пример изгледа ПРАВИХ Бугара, оних од Кубрата, Аспаруха и сл. који су дошли из централне Азије.

Ако не изгледаш тако, значи ниси Бугарин. А у данашњој републици Бугарској заиста има људи различитог изгледа и сви су они псевдо-Бугари као и ти.

Иначе посебна посластица је што се председник ВМРО-а презива Каракачанов, што ће рећи да потиче од Каракачана, који су Власи:

Pogledajte prilog 362733

:rotf: :rotf:

Јел то овај Аспарух што су му подигли споменик у сред Добруџа?
Кан Аспарух у Добруџу.jpg

И у сред Плисца:
Хан Аспарух у Плисци.jpg

Нису монголоиди уопште...

Poslednja izmena:
распрострањеност Каракачана у Грчкој:

e88fec70a28d.gif

распрострањеност каракачанске овце у Бугарској, пошто се сада тешко поуздано може утврдити где све по Бугарској живе Каракачани:
(наравно овце могу и да се купују/размењују али је највероватније да је на целом овом појасу било и боравиште Каракачана)

6d3c829cf064.png

каже Википедија:

У Србији их зову и Ашанима или Црновунцима

Ашана, занимљиво, има и по Црној Гори. На пример Васојевићи Ашане називају Србљацима:

http://www.poreklo.rs/2013/03/07/srbljaci-u-gornjem-polimlju/

Каракачанска ношња:

qdg.JPG

Poslednja izmena:
Мало пажње молим, ова тема је настала издвајањем неколико постова са теме о траговима Срба на простору данашње Бугарске, тако да нису постављени неки оквири. Свеједно, кад је већ дат наслов Историја Бугарске, предлажем да будемо што конкретнији, те да расправљамо на ту тему. Неке анимозитете Срба према Бугарима или Бугара према Србима молим да заобиђете. Потфорум Историја није место да препирке те врсте, већ смо овде да на једном ипак људском нивоу дискутујемо на сваку тему, не видим зашто тако не бисмо и о историји Бугарске?

Дакле, тема сад има свој оквир, те предлажем да се у том оквиру настави ова дискусија. :hvala:

Već drugo Bugarsko carstvo nema veze sa Bugarima (protobugaria).
Samo im etnonim ostao.
I to smo zbog "dokone" krune bugarskog cara.

A za ove karte Bugarske do Drine, odgovornost snose naši istoričari.
Slovenobugari nisu nikada naseljavali postor zapadno od Nišave.

Kako beše ime onom tzv Bugarinu, koji je kao upravnik beograda primio Ćirilove učenike i iz čega je zaključeno da su u Beogradu bili Bugari.

Fora je kada,sada neki Bugari, pokušavaju da se oslone na tu nomadsku tradiciju i da je slave.

Poslednja izmena:
Već drugo Bugarsko carstvo nema veze sa Bugarima (protobugaria).
Samo im etnonim ostao.
I to smo zbog "dokone" krune bugarskog cara.

A za ove karte Bugarske do Drine, odgovornost snose naši istoričari.
Slovenobugari nisu nikada naseljavali postor zapadno od Nišave.

Kako beše ime onom tzv Bugarinu, koji je kao upravnik beograda primio Ćirilove učenike i iz čega je zaključeno da su u Beogradu bili Bugari.

Fora je kada,sada neki Bugari, pokušavaju da se oslone na tu nomadsku tradiciju i da je slave.

Ја се питам, шта уопште они имају и да славе? Под условом да су нормални, часни и поштени.

Ја се питам, шта уопште они имају и да славе?

Originalna vera Blgara je tangrizam/tengrizam
https://bg.wikipedia.org/wiki/Тенгризъм

безкрайното Небе - Тенгри,
Богинята Майка Умай,
плодородната Земя/Вода - Ерсу и
владетел Улген, покровител на горния свят.

В България като официална държавна религия тенгризма (тенгрианството)съществува до края на IX век, след приемането на християнството от Борис-Михаил.
Тенгризмът включва шаманство, анимизъм, тотемизъм, култ към предците и определени елементи от китайската космология.

od pre 10ak godina počelo je da se obnavlja

img42ce86bdd0217.gif

staroverni sajt Blgara http://www.voininatangra.org/modules/news/

Хвала Санданском на фотографији!

1642732504ba61105010deead1a63c78.1446114840.jpg

sdc12428.jpg

"common geological roots"
sdc12427.jpg

"Бугарска и Монголија и наши заједнички родословни корени"

- - - - - - - - - -

"Bugari su Persijanci"

BG_persijci.jpg

Prevod:

"Posle skoro mesec dana u Iranu, bugarska ekspedicija koja trazi korene za nase poreklo
je uspela da dokaze da smo verovatno iz Persiskog plemena"

" HUNO-TURSKI proizvod kod bugara"
"Slovenska krv je kod nas manja od 20%"

Izjavio istoricar iz BAN (Bugarska Akademija Nauke)
Profesor Georgi Bakalov

- - - - - - - - - -

Povijest Bugarske je zbilja zanimljiva.
Vladara poput Samuila.

Како може СамОил да буде бугар када је дигао устанак против Бугарског царства и направио своје НОВО
Словенско царство..

Ви људи сте заиста тупи као бугари...

2 ПАТРИЈАРШИЈЕ
2 ПРЕСТОНИЦЕ
2 ЦАРА

како може да буде једно...ТЕМА булгариа и термин вулгарос се односио на све становнике
ТЕ ТЕМЕ...
Па тако су и Београђани били цртани у 12 веку као "булгарос" па и сами грчки монаси
који су радили у Охриду су себе писали као становнике вулгарије, ’ булгарос..

Poslednja izmena:
Лепо пише:"Василие црь разби Самуила црь блгаром и ослепи 14 хилiадъ блъгаръ..."

Опет тражиш да се сагнеш?

Ок..
12039012_1246408128718408_3241047581913504719_o.jpg

Бугарски ЦАР представљен као Македонац....Македон...

Али зашто..ЗАТО ШТО ЈЕ РОЂЕН У ТЕМИ Македонија а не зато што је македонац.

татарину схвати већ једном не буди толико приглуп..

ВИЗАНТИЈА ЈЕ ИМАЛА ТЕМЕ и становнике те теме је писала тако..

1024px-Byzantine_Empire_Themes_1025-en.svg.png

ПА ТАКО СУ И СРБИ У БЕОГРАДУ ПИСАНИ КАО "Бугари"

PetarDelyanIsProclaimedTsarOfBulgaria.jpg

ПРЕСТАНИ ДА БУДЕШ ПРИГЛУП и саучи се са чињеницама...

Самоилово царство се звало Склавонија (земља словена) што потврђују Италијански и Немачки извор

Early Medieval
The Four Provinces Pay Homage to Otto III
Gospel Book of Otto III
Late 10th century or (c. 1000)

GWNcSkRS9Kjk9leB7Advnw.png

https://quizlet.com/10285253/history-of-illustration-flash-cards/

Remarques sur Ethnographie de la Macedoine Par J.Cvijič Paris 1907,Dom in svet, 1907

942194_426742830770259_273913002_n.jpg

"Византија је именовала Македонију са новим именом Склавонија"
Закључак - Склавонија = Македонија

----------

Пошто су Ромеји изгубили већ годинама Македонију, преименовали су Тракију као Македонија а Македонију ону праву
су именовали прво Склавонија’Склавинија јер је постала земља Словена...

Касније после 10 века шумадија тј Србија,Македонија,Албанија постају део ТЕМЕ булгарија, што на византиском значи прост,див и неписмен народ.
-----

Склавонија (земља словена) је била и Берзитија (западна Македонија)
Која је плаћала данак Византији па онда и Бугарској.

Како онда може да то буде некаква бугарска држава која ратује против ње и после плаћа данак бугарској?!

10646641_1004474589578431_2955102593482087737_n.jpg

Густав Дројзен Фердинанд 1886 год. Allgemeiner Historischer Handatlas

'' Föderation der slavischen еrbfürsten unten оberhoheit der Macedoniеrs Samuel 993-1018. ''

Објединитељ словенских кнежевства под његовим величанством владаром Македонаца, Самоил 993-1018.“

10689744_1004476522911571_1855172318902444436_n.jpg

http://www.maproom.org/00/08/present.php?m=0080

Према томе бугарски татаро монголи НЕМАЈУ ВЕЗЕ СА СЛОВЕНКИМ МАКЕДОНСКИМ ЦАРСТВОМ
И њихова приглупа пропаганда да су то срби измислили њима у инат не вреди ништа..

Пример 2 (лажни Бугарин, псеудо Бугарин и Србин- Херцеговац):

Красимир Каракачанов, председник ВМРО-БНД и Војислав Шешељ

5148b0a01428.jpg

А ја сам чуо да је Шешељ уствари Хрват, то јест да су му дедови били Хрвати:

Будалаштина једна класична, и ти наседаш на свашта. Па 80% данашњих Хрвата има српске корене.
Тачно је да је једна грана његовог породичног стабла отишла у католике па су накнадно похрваћени али то Шешељеву српску националност не доводи у питање.
Има и мојих презимењака много по данашњој Хрватској.

Има Шешеља Хрвата, али има и Шешеља Срба. Као што има Лубурића Хрвата али има и Лубурића Срба (и то много више, рекао бих). И тако даље. Велика већина данашњих Хрвата има српске корене, а ти ,,Хрвати" у Херцеговини су потомци покатоличених и поунијаћених Срба.

Јер, Хрвата, пре владавине Аустро-Угарске никада није било на подручју Херцеговине.

Има Шешеља Хрвата, али има и Шешеља Срба. Као што има Лубурића Хрвата али има и Лубурића Срба (и то много више, рекао бих). И тако даље. Велика већина данашњих Хрвата има српске корене, а ти ,,Хрвати" у Херцеговини су потомци покатоличених и поунијаћених Срба.

Јер, Хрвата, пре владавине Аустро-Угарске никада није било на подручју Херцеговине.

Kako koji.

Nije tačno da nije nikada bilo na području Hercegovine prije Austrougarske. Pa franjevački preporod je počeo prije A-U okupacije. Evo recimo jednog Hrvata da imenom navedem - fra Grga Martić.

Back