motorheadsd
Ističe se
- Poruka
- 2.689
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moram da se slozim sa Han Solom u ovom delu .Nema vecih kradljivaca tudje istorije nego sto su Titini Makedonci,u tome su Svetski sampioni.У реду, узимам македонску "историjу".У македонски уџбеник пише:
![]()
Пише (на српском):
"У Македонско царство најбројнији су били Македонци, а осим њих живели Грци, Јермени, Власи, Албанци и Срби.
Византиjски цар jе неколико година напао Македонско царство...
У 1014. Византијски цар je напао Македонску војску... код Беласица. Македонски цар Самуил је нападнут с леђа и и једва избегао...
Византијски цар je поробио 14 македонски војника."
Дакле Бугари опет нема.
Али као "доказ" има слика из хроника Манасиja:
![]()
Лепо пише:"Василие црь разби Самуила црь блгаром и ослепи 14 хилiада блъгаръ..."
на српском: "Василиje цар порази Самуила цар Бугаром и ослепио 14 хиљаде Бугара"
Потом, втора минијатура, пише: "мученици, ослепени македонски воjници..."
У ствари je фреска "Четрдесет мученика" и се тиче о римски воjници.
Дакле Бугари украли бугарска историja o Бугарима и бугарски цар?
Пише jep je тако.Шта мислиш je радио Гоце Делчев из "Одринско"?
И шта значи БМОРК, ВМОРО или ТМОРО?
Када су то Бугари истовремено ратовали са Србима, Турцима и Византинцима?
Опет кмечиш? Шта je пoента са твоjим Ромима на тему "Бугарска историja"?
Pa ja pohvalim ovog Hana,kad tamo iz nekog budzaka iskoci neki Momcil,malo je smesno da bi se taj Momcil komentarisao, doduse to mi lici na nekog Krale Marko i nekog Krale Volkasin,kako li vam se zove onaj Hrelja ili po modernijem Srpskom Relja ktitor Rilskog manastira, i kako li zovete onog svetog Kralja iz one crkve u Sofiji Milutionot ili Krumotinot
Зар избори у Бугарској нису део бугарске историје?

Pa za Momcila da se slozim sa time sto si napisao, osim jednoga covek je bio Srbin,koliko se ja dobro secam a cini mi se da se jos uvek dobro secam.
Разумем, будући избор Рома као градоначелника с.Чубра je бугарска историja.
Опет си показао да си моћан разум.![]()
Много ми ретро делују слике, ретро мода. Извињавам се.Уосталом и ти си качио свашта што нема везе с историјом. Па сам мало и ја хтео да се забавимо ишчуђавањем глупошћу и неукусу комшија а и да се утешимо јер има много горих од нас.
Хоћеш да кажеш да су сви људи Роми на оним сликама које сам постовао?

Није тема али нећете ми замерити...
Momcilo po nasim Istorijskim knjigama je Srbin, a po vasim Bugarin,ako pocnemo tako ima samo da se prepucavamo oko Momcila pa ce mo upropastiti temu o kojoj je ovde rec, pa ce ispasti kao sa Solunskom bracom Svetcima Cirilom i Metodijem za koje obojica znamo da su Grci a ovi tzv. Makedonci za njih tvrde da su neki Makedonci,jer su ljudi znali slovenski dijalekat koji se onda masovno govorio oko Soluna,a neide im u glavu da je u njihovo doba okolina Soluna bila masovno Slovenizirana

i ovde cu da se slozim sa tobom sto se tice prave nacionalne svesti ona jese kod ljudi masovno razvila teku u XVIII- XIX Veku u doba Francuske revolucije i nacionalnog romantizma,ali mislim da je plemstvo u srednjem veku imalo neke pocetke etnicke svesti u smislu nekog pocetnog razlikovanja etnicke svesti ako me razumes, u stilu Mi smo MI, a oni su Oni
sto se tice Samuila oba roditelja su mu jermeni a da je njegovo carstvo pretezno bilo Bugarsko i to je istina kao i da je medju njigovim vojskovodjama bilo i Srba i to jeste,jer naprimer vojvodu Nikolicu su Vizantijci zarobili na njegovoj Slavi, a nadam se da znas koliko i dan danas Srbi drze do obicaja Slave,tako da je medju Samuilovim plemstvom bilo sigurno dosta Srba i vojnika i plemica.
Neznam da li si razumeo ovu moju zadnju poruku moram da primetim da odlicno razumes Srpski ja Bugarski neznam, znam ponesto Ruski, ali me vasa cirilica zbunjuje jer mesam izgovor sa Ruskom za dalje cu se truditi da mi poruke budu krace da bi smo se lakse razumeli.
Опет кмечиш? Шта je пoента са твоjим Ромима на тему "Бугарска историja"?
Зар избори у Бугарској нису део бугарске историје?
Povodom manjina, Todor Živkov je stavio apsolutnu tačku na to pitanje.
Minorities
What occurred in Bulgaria under Todor was a state-backed program to ethnically homogenize the nation, very much like Ceausescu was doing in next-door Romania vis-à-vis the ethnic Hungarians of Transylvania. The 1971constitution -- Zhivkov’s Constitution -- spoke of “citizens of non-Bulgarian extraction” (Art. 45 (7)), while in 1977 the BCP proclaimed that Bulgaria already was ‘almost of a single ethnic type and was nearing complete homogeneity’. The term “unified Bulgarian nation” appeared in the official press in 1973. In 1977 the Communist Party daily Rabotnichesko Delo, defined Bulgaria as “almost completely of one ethnic type and moving toward complete national homogeneity.” In 1979, party leader Todor Zhivkov claimed that “the Bulgarian national question has been solved definitively and categorically by the population itself.”
..čak su i Turci blgarizovani
In 1984 there was a radical change of strategy regarding the minorities: the Bulgarian government excluded the term “Turk” from official discourse, and replaced it by “Muslim Bulgarian citizens” or “Bulgarians with restored [Bulgarian] names,” implying that the so-called “Turks” were “Bulgarians” in origin. New history books were written to avoid the term “Turks”. During the mid 1970s most Turkish schools were closed and Turkish language newspapers and journals were terminated. In 1984 the Zhivkov government forced the Bulgarian Turkish minority to adopt Slavic names.
http://wasanchez.blogspot.rs/2011/08/bulgarias-todor-zhivkov-man-papa.html

Имам ја, него кратак дан, не могу све одједанпут да поставим- буди стрпљив.Ако имаш податке да je Момчил Србин, бих волео да их видим. Колико ja се сећам Момчил jе био Бугарин.
И Политбиро се огласио 1959.године поводом интеграције Рома у блгарски национ (иначе и етимолошки блга значи мешавина)- довољно је написати молбу за промену порекла
Очекујем ускоро да дође ред на Кинезе или Сиријце,Авганистанце етц.

И Политбиро се огласио 1959.године поводом интеграције Рома у блгарски национ (иначе и етимолошки блга значи мешавина)- довољно је написати молбу за промену порекла
![]()
![]()
Исто је урађено са Турцима .
Очекујем ускоро да дође ред на Кинезе или Сиријце,Авганистанце етц...
Имам ја, него кратак дан, не могу све одједанпут да поставим- буди стрпљив.
Волео бих да ми Хан-Соло објасни колико има Цигана у Бугарској пошто је евидентно да их има много више од знаничних 300 000(сигурно их има много више).
Ма jок, не претераш, цигани у Бугарскоj су 45 милиона. Да ли си задоволан?Свако ко је био у Бугарској или се заинтересовао за Бугарску видео је да је тамо, па да не претерам, али сваки трећи човек Циганин.
Иако се понекад тешко разликују од Бугара. Можда је у томе цака? Можда сам ја видео заправо Бугаре а не Цигане. Колико према проценама има Цигана у Бугарској?