- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskander, jel znas nesto o borbama u Rugovskoj klisuri?
Konkretno, sta?
Iskander, jel znas nesto o borbama u Rugovskoj klisuri?
Konkretno, sta?
Konkretno me sve zanima. Tamo je kako i sama reč kaže klisura, znači veoma težak teren za nastupanje. Pretpostavljam da u tim stenama od planina ima i pećina i da je zgodno za skrivanje. Gledao sam neke video snimke kao reportaže iz tih predela. Put je uzan i pun krivina. Gde su bile te borbe? na planini ili?
Zašto bi imao, pa takva dokumentacija moze da se skine i sa sajta Haškog tribunala jer je ista korišćena kao dokaz u predmetima koji su se vodili pred njim. A oni sve dokaze i podneske objavljuju javno osim naravno dokaza kojim bi se zaštićeni svedoci otkrili.
Konkretno me sve zanima. Tamo je kako i sama reč kaže klisura, znači veoma težak teren za nastupanje. Pretpostavljam da u tim stenama od planina ima i pećina i da je zgodno za skrivanje. Gledao sam neke video snimke kao reportaže iz tih predela. Put je uzan i pun krivina. Gde su bile te borbe? na planini ili?
Nisu se vodile borbe u Rugovskoj klisuri, ja konkretno ne znam ni za jedan veci dogadjaj. Mozda je bilo sporadicnih napada iz zaseda, ali vojska i policija izuzetno dobro poznaju teren, tako da ih nije bilo moguce uvuci u takvu vrstu borbe...pogotovo sto svi znamo da ovk i siptari nisu neki borci vec banda koja napada iz zasede i to ako je moguce sto dalje (zbog svoje bezbednosti). Da se razumemo, pricam o borbi o otvorenom sukobu na terenu, toga u klisuri nije bilo...Znam za jedno vozilo V.P. koje je naletelo na postavljenu minu, 7 ili 8 mrtvih to je sve sto mogu da ti kazem o tom delu Kosmeta. (ovo 7 ili 8 ...ne znam da li je osmi vojnik preziveo, bio je tesko opecen.)
Nisu se vodile borbe u Rugovskoj klisuri, ja konkretno ne znam ni za jedan veci dogadjaj. Mozda je bilo sporadicnih napada iz zaseda, ali vojska i policija izuzetno dobro poznaju teren, tako da ih nije bilo moguce uvuci u takvu vrstu borbe...pogotovo sto svi znamo da ovk i siptari nisu neki borci vec banda koja napada iz zasede i to ako je moguce sto dalje (zbog svoje bezbednosti). Da se razumemo, pricam o borbi o otvorenom sukobu na terenu, toga u klisuri nije bilo...Znam za jedno vozilo V.P. koje je naletelo na postavljenu minu, 7 ili 8 mrtvih to je sve sto mogu da ti kazem o tom delu Kosmeta. (ovo 7 ili 8 ...ne znam da li je osmi vojnik preziveo, bio je tesko opecen.)
Hvala. Verovatno se ono naredjenje i izdalo nakon tog dogadjaja.
Sta bi bilo kad bi bilo je ta prica o "tepih bombama" sa velikom izvesnoscu da ju je smislio mozda upravo neko od "potpisnika sa nase strane onog sramnog Kumanovskog dogovora" samo u cilju opravdanja sopstvene , recimo - nemoci da se izbegne ta situacija pre zlocinackog bombardovanja Srbije od strane zlocinaca iz NATO pakta i to bez saglasnosti Ujedinjenih Nacija , a i da se nosi sa posledicama koje su nastale u toku samog bombardovanja na nacin koji bi nasoj strani doneo povoljnije razresenje tog konflikta , a posebno nakon prestanka ratnih dejstava .
Tu ne vidim da je u pitanju , hajde da budem malo "blag" , dakle , tu ne vidim da je u pitanju samo losa odluka jedne osobe u "Lancu komandovanja" , vec je u vidu propust ili bolje reci niz propusta i ,mnogo , mnogo pre "dogadjanja sa pocetka `90 - tih".
Ја се сећам нечије старе поруке са форума, мислим да је forum.srpskinacionalisti.rs, наводно је неколико наших војних званичника почетком јуна било позвано у НАТО војну базу Авиано, и амерички официри су им представили нуклеарну бомбу (!) која је требало да збрише Београд са лица земље уколико не присилимо Милошевића на мировне преговоре/ капитулацију. Чињеница је да је наш противник био не само технолошки и бројно далеко надмоћнији, већ и у потпуности без скрупула, части и принципа. Генерал Мајкл Шорт се пред почетак агресије заклињао Драгољубу Ојданићу да ће "Београд и Србија бити уништени" буде ли дошло до сукоба. Не знам шта се одвијало у главама америчких пилота који су нас гађали, али је очигледно да нас је Шорт мрзео крвнички, дао је неколико интервјуа на тему '99-е, и сви одишу његовим поносом над уништењем (не поразом) Србије...
A propos нуклеарне бомбе, случајно знам да је фабрику "Застава" у Крагујевцу уништио Пол Тибетс IV, унук Пола Тибетса Млађег (1915-2007), који је спржио Хирошиму '45-е.