*iskander
Ističe se
- Poruka
- 2.657
Da li su, mozda, poznati rezultati obdukcije? To bi bilo znacajno, da se zna kako je preminuo, od posledica ranjavanja ili smrzavanja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko je gore bilo hladno? Znam da su bile niske temperature i kise,ali ne verujem da je bio minus ispod 0. Pre da je momak iskrvario. Ne znam, nagadjam Iskander.Da li su, mozda, poznati rezultati obdukcije? To bi bilo znacajno, da se zna kako je preminuo, od posledica ranjavanja ili smrzavanja.
Po meni je ovo zlocin protiv svih "Pravila rata" koja su "Medjunarodno dozvoljena" i protiv covecnosti , ma koliko ih bivsi americki predsednik Bil Klinton opravdavao , medjutim , jos je veci Zlocin njihovo Amnestiranje u vreme rezima Vojislava Kostunice !!!
Sramno je da se jedan takav covek i dalje pojavljuje na politickoj sceni Srbije , a nista sramnije davanje od strane Srba , bar , dakle - davanje glasa na Izborima i njemu i stranci kojoj pripada !
Koliko je gore bilo hladno? Znam da su bile niske temperature i kise,ali ne verujem da je bio minus ispod 0. Pre da je momak iskrvario. Ne znam, nagadjam Iskander.
Iskander da li se secas dogadjaja 11.aprila kada su nestali vojnici dobrovoljci na putu Suva reka - Stimlje:
Bojan Cvetković,Žarko Filipović, Dragoljub Tanasković, Dragan Vučetić i Života Topalović.
Ima slika gde zlikovac iz Ovk stavlja glavu od Bojana Cvetkovica u kesu.
Ovaj tekst je za mene veoma potresan i ostavio mi je mucan utisak nakon citanja. Razumem potrebu za osvetom,ako si ostao bez najblizih i to ako ih je neko isto tako hladnokrvno pobio. Ali opet zenu i dete, ne mogu da shvatim. Musko je musko.
"Tela majke i kćerke, Živke i Gordane Stanković ekshumirana su na groblju Dulje/Duhel u Suvoj Reci/Suhareke. One su ubijene 28. juna 1999. godine u selu Gajre/ Gajre, opština Kačanik/ Kacanik. O ovom događaju FHP-u je govorio svedok D.S:
27. juna 1999 oko 16:00 sati moja kćerka Gordana, moja supruga Živka i ja krenuli smo kod našeg komšije, Sime Ilića, jer smo mislili da je za sve nas Srbe sigurnije da budemo na jednom mestu. Do komšijine kuće išli smo pešice. Na putu do kuće, oko 250 m dalje od naše kuće, susrela su nas dva Albanaca, koji su se vozili u autu Jovana Jankovića, takodje iz sela Stari Kačanik. Jedan je nosio šarenu UÇK uniformu, dok je jedan bio u civilu. Obojica su bila naoružana automatskim puškama. Zaustavili su kola i pitali nas na albanskom jeziku da li smo Srbi. Kada smo rekli da jesmo, naredili su nam da sednemo u kola. Odvezli su nas u školu u selu General Janković. U školi sam vidio oko osam uniformisanih i naoružanih UÇK vojnika. Nosili su šarene uniforme sa UÇK znakom a jedan vojnik je imao crvenu traku oko ruke. Od oružja su imali pištolje. Ni jednog od njih nisam prepoznao. U školi smo sprovedeni u jednu učionicu na prvom spratu u kojoj smo boravili do mraka. Nije nas niko ništa ispitivao. Potom su nas tri muškarca sproveli do šume Gajre, više sela General Janković, dvojica su imali uniformu, dok je jedan bio u civilu. Nisam mogao da vidim lica trojice vojnika jer je bilo mračno. Kada smo stigli u šumu vojnici su nam vezali oči, naredili su nam da kleknemo i podignemo ruke oko glave. Stajali su nama iza leđa. Pucali su prvo u moju kćerku Gordanu, potom u moju suprugu Živku i na kraju u mene. Ne znam koliko je vremena prošlo kada sam došao svesti. Bio sam svuda krvav. Ja sam bio pogodjen u rame i jedan metak me je okrznuo pored vrata. Vidio sam svoju ženu i kćerku da leže pored mene. Bile su mrtve. Uzeo sam ženinu tašnu i počeo sam da bežim kroz šumu. Ne znam u kojem sam pravcu išao niti u koje sam selo stigao. Prvo čega se sećam je da sam se video sa svojom sestrom u Brestovici.''
Živka i Gordana Stanković su streljane 26. juna 1999. godine, a prethodno su ih na očigled muža, odnosno oca Dragoljuba, silovala trojica terorista OVK.
Ako nije problem samo me uputi na kojoj stranici je pricano o ovome da se vratim unazad? Hvala.Komentarisao sam jednom u vezi njih, bas na ovoj temi. Ne bih zeleo dalje da komentarisem, razumecete me, neka moja misljenja nisu bas pozitivna u vezi pojedinaca.
Ako nije problem samo me uputi na kojoj stranici je pricano o ovome da se vratim unazad? Hvala.
Iskander, jel ovo Pec?
Dok se ne pojavi @ Iskander sa vise "detalja i iz prve ruke" , evo nesto o "Radonjickom jezeru" :
Iskander, ispricaj nam malo oko Radonjic jezera.
Hej Bakonja! Da li mi verujes da sam ostavio ovaj video na cekanju da pogledam nakon vecere? Koincidencija.
Radonjićko jezero se nalazi severno od Đakovice, ali jezero kao jezero ne predstavlja ništa specijalno, osim izletište za građane ili veštačko akumulaciono jezero. Ono što je postala lokacija jezera tokom sukoba 1998-99 je bitno za nas sa aspekta ratnih zločina. U blizini jezera nalazio se štab ovk kojim je koordinirao Haradinaj, štab je bio, koliko znam u Glođanu, par puta su menjali lokaciju, što je i razumljivo, ali su se uglavnom nalazili u okolini ovog jezera i okolnim selima. Teren oko jezera je često šumovit, tako da im je (ovk) bio pogodan za neprimetno kretanje, praćenje aktivnosti VSCG i PJP i brzo prebacivanje sa jedne tačke na drugu. Brojne zločine koje su počinili na tom terenu , hteli su sakriti i osloboditi se dokaza bacanjem leševa u Radonjićko jezero. Koliko je to bio glup i ishitren potez, znači neplaniran, pokazuje činjenica da su se okolna mesta, naseljena uglavnom šiptarima, snadbevala vodom iz jezera. Osim što su ubijali svoje sunarodnike i bacali ih u jezero, Haradinaj i njegova banda, su i zagađivali jezero leševima na neki način i trujući taj narod.
Elem, naš zadatak (ATJVP) bio je da istražimo, pronađemo i uništimo terorističke grupe, koje su tokom agresije 1999. organizovane u trojke, pokušavale da uđu u pozadinu jedinica VSCG i da na taj način probaju da nanesu gubitke našoj vojsci i policiji miniranjem puteva, komunikacija, kao i pojedinim izolovanim akcijama protiv naših snaga. U par navrata im je na žalost i uspelo.
Akcije, u kojima sam ja učestvovao (Šišman, Babaj Boks, Gornji Ratiš, Donji Ratiš...) bile su uspešne (bez gubitaka, munjevite i precizne), u kojima smo uspeli da opkolimo i zarobimo desetak terorista u punoj opremi i naoružanju. Jedan od zadnjih zadataka, je bio i zauzimanje položaja oko Radonjićkog jezera, što je strateški bilo važno ali i medijski, pošto se računalo da je u jezero bačeno oko 300 leševa, pa bi na taj način pokazali svetu šta su radili pripadnici ovk. Krenuli smo iz sela Isnić (Iznić, Istinić, Rznić - kako ga još nazivaju) negde početkom juna, napredovali smo dovoljno brzo uz neprestanu razmenu vatre. Zajedno sa PJP smo uspeli da napravimo potkovicu oko njihovog gnezda blizu Glođana, ali dalje napredovanje je bilo trenutno nemoguće zbog terena koji je odgovarao teroristima koji su ukopani u šumi čekali da krenemo napred. Između nas je bio brisan prostor od nekih 200-300 m i svaki pokušaj zauzimanja, pretrčavanja tog prostora bi bio koban po nas. Na maloj uzvišici (gde su se oni nalazili), dva snajpera i jedan teški mitraljez od 12mm bili bi sasvim dovoljni da zaustave i 200 ljudi. Zato je plan bio da sačekamo PJP, čiji su se tenk i praga probijali groz gustiš. Potrebno je bilo da se poseče deo šume i napravi prolaz za teška vozila, kako bi smo nastavili napredovanje. Dva dana i dve noći su motornim testerama sekli šumu i kada je sve bilo gotovo i trebali da krenemo napred pojavili su se A10. Prvi a10 je kružio nekih 15min, a onda je počeo da gađa, prvo raketama, a onda onim topom. Iznad naših glava su se rasprskavala zrna, ali niko nije bio povređen, čak nui blizu. Posle prvog u naletima su učestvovala još dva A10, samostalno, ukupno je sve trajalo oko 4 sata. Ni danas niko ne zna zašto su nas ispromašivali, pošto su sve što su imali sručili na položaje ovk. Mi smo praktično gledali šou sve to vreme. Kada su otišli taj deo šume bio je potpuno izrešetan. Na insistiranje nas, t.j. mog voda da se povučemo sa tih položaja to je i odobreno predveče i taman kada smo popadali od umora, povlačeći se, smestivši se u kanal pored puta, naše prethodne položaje su razbili kasetnim bombama.
Radonjićko jezero i danas krije leševe mnogih žrtava ovk. Da li zbog partnerstva sa nato ili nečega drugog, ta lokacija još nije istražena od strane međunarodnih organizacija ili tužilaštva za ratne zločine. Ono što može postati jeste spomenik mučenicima koji su tamo bačeni. Valjda je bilo dosta od mene.