Истина о Сребреници

Sve imaš na video snimku svjedočenja gde logoraš kaže "mogao si pregaziti Miljacku preko srpskih leševa".

Ne možeš meni lagati i pričati šuplju priču, to je grad u kojem sam rođen.
I da to ne snimi ni jedna kamera. Makar je Sarajevo bilo puno TV ekipa, novinara, UNPROFOR-a.
Sve i da niko nije htio to snimiti, Miljacka je od Dogloda pa Bosna do Cekrcica 20 kilometara bila pod kontrolom Srba.
Kakva bi to poslastica bila za ove koji su i prebijene ljude dovodili pred kamere?

Mozes biti rodjen gdje hoces, ja sam rodjen u Sarajevu, zivio cijeli zivot i rat proveo u njemu. Zasto ovdje nema ni jednog Srbina sto je proveo rat u Sarajevu, da tako prica. Ima ih masa i niko nece da se ukljuci da potvrdi taakve price. Cuj "moglo se hodati preko leseva u Miljacki"?

Hajde da se vratimo na temu.

Poslednja izmena:
I da to ne snimi ni jedna kamera. Makar je Sarajevo bilo puno TV ekipa, novinara, UNPROFOR-a.
Sve i da niko nije htio to snimiti, Miljacka je od Dogloda pa Bosna do Cekrcica 20 kilometara bila pod kontrolom Srba.
Kakva bi to poslastica bila za ove koji su i prebijene ljude dovodili pred kamere?

Mozes biti rodjen gdje hoces, ja sam rodjen u Sarajevu, zivio cijeli zivot i rat proveo u njemu. Zasto ovdje nema ni jednog Srbina sto je proveo rat u Sarajevu, da tako prica. Ima ih masa i niko nece da se ukljuci da potvrdi taakve price. Cuj "moglo se hodati preko leseva u Miljacki"?

Hajde da se vratimo na temu.
Tu gdje pominje leševe Miljacka je plitka, nije ih mogla ni odnijeti. Tada. Pišem o Miljacki koja protiče krou grad.
Druga stvar, pominje leševe svjedok, očevidac i bivši logoraš. Svojim očima čovjek gledao i više vjerijem njemu koji u kamere svjedoči nego tebi koji si već hvatan u lažima ovde.

Zar misliš da bi vaša muslimanska TV to snimala? Pa vi ste svoje građane ubijali pa snimali to kamerama kao žrtve srpskih granata.

Tu gdje pominje leševe Miljacka je plitka, nije ih mogla ni odnijeti. Tada. Pišem o Miljacki koja protiče krou grad.
Druga stvar, pominje leševe svjedok, očevidac i bivši logoraš. Svojim očima čovjek gledao i više vjerijem njemu koji u kamere svjedoči nego tebi koji si već hvatan u lažima ovde.

Zar misliš da bi vaša muslimanska TV to snimala? Pa vi ste svoje građane ubijali pa snimali to kamerama kao žrtve srpskih granata.
Ti nemas pojma o Sarajevu tokom rata, toliko da je to tragicno...

Sarajevo je u ratu bilo puno stranih televizija i novinara: CNN, BBC, DW, FranceTV, AP, Reuters... Tome dodaj kompletan stab UNPROFOR-a, na celu sa Luisom Mekenzijem. Zar vam to nije bio glavni argument, kada vam se kaze da ni jedna crkva nije srusena u Sarajevu?
Kako neko zamislja da Miljackom plutaju lesevi, a da ih niko od stranaca ne snimi? Mi ostali svi kao zaliveni sutimo i necemo da ispricamo sta smo vidjeli, je li?

Ti nemas pojma o Sarajevu tokom rata, toliko da je to tragicno...

Sarajevo je u ratu bilo puno stranih televizija i novinara: CNN, BBC, DW, FranceTV, AP, Reuters... Tome dodaj kompletan stab UNPROFOR-a, na celu sa Luisom Mekenzijem. Zar vam to nije bio glavni argument, kada vam se kaze da ni jedna crkva nije srusena u Sarajevu?
Kako neko zamislja da Miljackom plutaju lesevi, a da ih niko od stranaca ne snimi? Mi ostali svi kao zaliveni sutimo i necemo da ispricamo sta smo vidjeli, je li?
Nisu plutali jer je voda plitka ali korito je duboko tako da moraš prići blizu da bi vidio.
U Sarajevu (samom gradu) poštedjeli dvije crkve radi medijske propagande ali u Trnovu, sarajevskoj opštini, spalili crkvu i ubili sveštenika, pronađeno tijelo sa svezanim rukama.

Ko vas ne zna ne zna na šta ste sve spremi bili.

Naši zločinci su po Sarajevu silovali djevojčice, bacali ih na ulicu i govorili da su ih ubili srpski snajperisti!​

Imamo mi naše ratne zločince. Po gradu su ubijali ljude bez obzira na nacionalnost, silovali djevojčice, iživljavali se nad njima, pa su ih bacali na ulicu i govorili da ih je ubio srpski snajperista. Imamo mi naše koji su nas ubijali. Zašto njih ne zatvore? Zato što je bila takva politika. Nek se krene redom, ja sam za to da se sve raščisti. Da bog da večeras, ne sutra, osvanuo Berlinski zid između nas i RS. Ako će nam biti bolje svima, da sve ovo stane. Neka svako ide na svoju stranu, pa kako im bude. Meni Radmanović neki dan govori - skupile se vehabije, ovo-ono... A ne smeta mu kada se skupe četnici. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali meni je to isto - vehabije i četnici. I ovaj je klao, i onaj je klao, i ovaj je ubijao, i onaj, i ovaj ima bradu i onaj ima bradu. Samo ovaj nosi kokardu, a onaj ono svoje oko glave, i to je tako. Ako je zakon, onda je isti i za vas i za nas, i za Muju i za Sulju i Matu. Ubijali su po stanovma ljude koji nisu bili podobni, bez obzira na nacionalnost. Uđe u stan i pobije mu cijelu porodicu da mu uzme stan. Je li to zločin? To je zločin za mene veći nego Dobrovoljačka. Oni su bila neregularna armija na području jedne države. Je li osam vojnika u Velikom parku veći zločin od Dobrovoljačke?

https://depo.ba/clanak/35722/nasi-z...-i-govorili-da-su-ih-ubili-srpski-snajperisti

Čuo sam razne priče. Osveta za pokolj Srba od zločinca Nasera Orića dva meseca prije do režije talibana Alije da isprovocira nato intervenciju do osvete srba za muslimanski zlocin iz 1915. što je na kraju? Jel bio pokolj ili nije? One snimke s Trnova koje sam vidio mi deluju lažne i nameštene.

Nisu plutali jer je voda plitka ali korito je duboko tako da moraš prići blizu da bi vidio.
U Sarajevu (samom gradu) poštedjeli dvije crkve radi medijske propagande ali u Trnovu, sarajevskoj opštini, spalili crkvu i ubili sveštenika, pronađeno tijelo sa svezanim rukama.
A gdje je to bilo, pa je samo on vidio puno korito srpskih leseva? Na kojem mjestu?

Jarane, u samom gradu Sarajevu postoje tri pravoslavne crkve. Eto koliko poznajes Sarajevo.

Treći snimak je sa srpske strane, na kome se jasno vidi kako gore kuće, civili koji čamcem pokušavaju da pređu u Srbiju. No na snimku, naslov je" Bjelovac (Bratunac) 14..12.1992 - ARBiH vs Četnici. Još jedan dokaz, da kad pale i ubijaju tada su vojnici, a kad dobiju zasluženo po *ički tada su civili. Prema šljamu nije trebalo imati milosti, kao što je je 1995-e učinio Vinko Pandurević.

Poslednja izmena:
Treća je oštećena ali mi odgovori na pitanje zašto ste ubili sveštenika svezanog i zapalili crkvu u sarajevskoj opštini Trnovo?
Jarane.
Crkva u Pofalicima je bila u funkciji cijeli rat, komsinica isla da zapali svijecu, ja je otpratio. Popa Zuce nije bilo, napustio stado...

Kao i Tesanovice, popa Nedeljka Popovica u Trnovu je ubio HOS.

Sada ti meni reci gdje su to srpski lesevi bili po koritu Miljacke, a da ih je samo jedan Srbin vidio?

Crkva u Pofalicima je bila u funkciji cijeli rat, komsinica isla da zapali svijecu, ja je otpratio. Popa Zuce nije bilo, napustio stado...

Kao i Tesanovice, popa Nedeljka Popovica u Trnovu je ubio HOS.

Sada ti meni reci gdje su to srpski lesevi bili po koritu Miljacke, a da ih je samo jedan Srbin vidio?
Nije jedan već dvojica a da bi to vidio pogledaj svjedočenje starca koji je bio u logoru i to gledao sopstvenim očima:

Pogledaj od 7:00

Nije jedan već dvojica a da bi to vidio pogledaj svjedočenje starca koji je bio u logoru i to gledao sopstvenim očima:

Pogledaj od 7:00

Dakle most kod RTV doma, gdje su bile smjestene sve svjetske televizijske ekipe.
Pored toga, hiljade civila prelazi most prema gradu (tramvaji nisu radili) i niko da ne vidi masu leseva u koritu Miljacke, nego samo ovaj cova sa svojim kumom.

BTW, stab UNPROFOR-a je bio samo malo nize prema Nedzaricima, a u njemu prijatelj Srba Luis Mekenzi.
Znala je Miljacka nanijeti necije tjelo (Miljacka silazi iz pravca Pala i Mokrog), ali da je bilo toliko tijela u koritu, nema sanse.

I ti kazes da je ovo sto ja pisem - propaganda, a ne ono sto ne moze proci najosnovniji test logike? :roll:

Dakle most kod RTV doma, gdje su bile smjestene sve svjetske televizijske ekipe.
Pored toga, hiljade civila prelazi most prema gradu (tramvaji nisu radili) i niko da ne vidi masu leseva u koritu Miljacke, nego samo ovaj cova sa svojim kumom.

BTW, stab UNPROFOR-a je bio samo malo nize prema Nedzaricima, a u njemu prijatelj Srba Luis Mekenzi.

I ti kazes da je ovo sto ja pisem - propaganda, a ne ono sto ne moze proci najosnovniji test logike? :roll:
TV ekipe nisu bile smještene napolju da bi snimale već unutar zgrade.
To ljeto su leševi ležali u vodi, nije usamljeno svjedočenje ovog čovjeka, još je ljudi to svjedočilo u svojim izjavama, postavljao sam to već. Mnogi su ih muslimani vidjeli ali naravno da neće posvjedočiti. Pa vi manipulišete žrtvama to je dokazano.

Iz Sarajeva se emitovala isključivo muslimanska propaganda, podmetale su se eksplozije i ubijale Sarajlije da bi optužili Srbe i to je dokazano.

Poslednja izmena:
TV ekipe nisu bile smještene napolju da bi snimale već unutar zgrade.
To ljeto su leševi ležali u vodi, nije usamljeno svjedočenje ovog čovjeka, još je ljudi to svjedočilo u svojim izjavama, postavljao sam to već. Mnogi su ih muslimani vidjeli ali naravno da neće posvjedočiti. Pa vi manipulišete žrtvama to je dokazano.
Pises stvari o kojima apsolutno nemas pojma. Te ekipe su se stalno kretale, prevodioci i ostalo lokalno osoblje (medju kojima masa Srba), dolazili i odlazili sa posla, mnogi pjesice prema gradu, pa bi valjda vidjeli sta je u koritu. Isto vazi za lokalno osoblje UNPROFOR-a i UNHCR-a u PTT Inzinjeringu, nekoliko stotina metara nize. Inace hiljade i hiljade ljudi je dnevno prelazilo preko tog mosta, medju njima i stotine Srba i da niko drugi ne posvjedoci o tolikom broju leseva u koritu Miljacke, vec samo lik (sa svojim kumom), koji na daljinu pouzdano zna - da su to bili Srbi. Pa nisu Srbi u Sarajevu nosili narodne nosnje da se lakse prepoznaju.

Na kraju, kada svi argumenti padnu u vodu, objasnjenjne je - bjelosvjetska zavjera...

Back