Истина о Сребреници

Pa dobro, i da se ne udaljavamo mnogo od teme posto je o Srebrenici, samo sam pitala odakle onda tunel u Sarajevu, nece biti da je tako kao sto ovak covek iz videa kaze. Istinu treba sagledati sa svih strana i sve saslusati.
Posle ... nema kajanja ! A svi plaču danas, osim dobrostojeći politikusa i novopečeni bogataša (čitaj: službenika bezbednosti)
Tebe zanima istina ? E nju će naša deca učiti iz udžbenika koje će napisati oni učesnici zločina u Sarajevu, Srebrenici ili Tuzli !
Potencirati priču iz Srebrenice je čist politički čin, ima mnogo gori dešavanja koja su se desila, ali ih političari ne izvlače iz dupeta jer mogu da im škode !
Novinari, strane službe, nevladine org. itd svi vuku ka političarima koji ih plaćaju , to su najgori ljudi današnjice , najveći šljam ljudski , !
E zato nikad nećeš znati istinu !!!
A i ako misliš da je znaš , sumnjaćeš u nju !!!

Posle ... nema kajanja ! A svi plaču danas, osim dobrostojeći politikusa i novopečeni bogataša (čitaj: službenika bezbednosti)
Tebe zanima istina ? E nju će naša deca učiti iz udžbenika koje će napisati oni učesnici zločina u Sarajevu, Srebrenici ili Tuzli !
Potencirati priču iz Srebrenice je čist politički čin, ima mnogo gori dešavanja koja su se desila, ali ih političari ne izvlače iz dupeta jer mogu da im škode !
Novinari, strane službe, nevladine org. itd svi vuku ka političarima koji ih plaćaju , to su najgori ljudi današnjice , najveći šljam ljudski , !
Pa sumnjam u nju, zato i pitam. Ali tacno je i slazem se da ce tek neke buduce generacije uciti pravu istinu, ne mi, za nju je ponekad potrebno vreme. Isuvise je propagande (sa svih strana) da bi se nazrela istina.

Kako "civilIi" odmaraju prilikom bega ka Tuzli....baš su opušteni, čak mi se čini da uživaju, zar ne? Ne znam, možda mi se samo čini. .
64796_318800191501770_51477580_n.jpg

Poslednja izmena:
Da, ali to je moguc odgovor na to ko je prvi poceo, a ja sam pitala o tzv. obrucima i cemu onaj tunel.
Па Илиџа, Хаџићи, Лукавица, Грбавица су делови Сарајева.
Такође поред аеродрома препустили смо и Игман снагама УН-а а они
мимо договора пустили муслиманске снаге да га поседну.
Заблуда о опсади Сарајева садржи се и у чињеници да Срби живе
по околним узвишењима и одбили су неколико офанзива из Сарајева.
Немој ми рећи да су требали препустити своје куће непријатељу, повући
се до Сокоца и омогућити непријатељу лакше напредовање ка Дрини.

Pa dobro, i da se ne udaljavamo mnogo od teme posto je o Srebrenici, samo sam pitala odakle onda tunel u Sarajevu, nece biti da je tako kao sto ovak covek iz videa kaze. Istinu treba sagledati sa svih strana i sve saslusati.
Ne, me treba sve saslušati, isto kao što nećeš slušati ravnozemljaša. Rat je bio prije 30 a ne 500 godina i sve činjenice su poznate.
A to što netko "okriva" istinu o srebrenici je sasvim sporedno

Ovde je reč o Mevludinu Oriću, pripadniku 28. zločinačke divizije, koji je preživeo "genocid". Delovi sa sa suđenja u Hagu.
____________________________________________________________________________________________________________________________
Svedok: Mevludin Orić. Unakrsno ispitivanje, utorak, 31.08.2006. Predmet br. IT-05-88-T
Pripadnik MUP-a Hrvatske, posle toga pripadnik dobrovoljačke pukovnije "Kralj Tomislav", koja je napala kasarnu JNA u Čapljini. Sudija ga je demolirao,uhvativši ga u laži više puta. Vadio se da nije istina, da ne zna itd. Kada mu je sudija predočio izvod iz svedočenja protiv Blagojevića.

Predsedavajući: Gospodine, Vi ste svjedočili u predmetu Blagojević na ovom Međunarodnom sudu, i tokom Vašeg iskaza postavljeno Vam je sljedeće pitanje: "Da li je tačno da ste zajedno sa Dobrovoljačkom pukovnijom Kralj Tomislav učestvovali u okupiranju kasarne JNA u Čapljini?" Vi ste odgovorili: "Da, jesam." Dakle, govorimo o transkriptu u predmetu Blagojević od 21. jula, 2003. 9 godine, stranica 1365. Orić odgovara " Ja se ovo ne sjećam"
__________________________________________________________________________________________________________________________
Da li je moguće da prođe ovakav svedok? Postavljam vam kompletan transkript sa suđenja, da se lično uverite. Ima vrlo zanimljivih stvari.

https://www.icty.org/x/cases/popovic/trans/bcs/060831ED_BCS.pdf

Dok 2019-te, balijska *izda ništa od toga ne spominje.

nemam pojma...u okolici benkovca upucan srbin milicajac još na plaći RH...a ovi proglasili da je prvi josip jović hrvat prva žrtva otađžbinskog rat....
Jedna od varijanti priče
Prvi sukob je bio (navodno) na Plitvicama gde su se sukobile policija Hrvatske i navodno policija SAO Krajne(verzija koju prihvata Hrvatska) , druga varijanta je da su se sukobile dve policije od kojih je jedna regularna policija SFRJ iz mesta događaja.

Poslednja izmena:
He he , tačno znam koje počeo da napada kasarne JNA , tvoje nebuloze neće promeniti istinu, tužno je što veruješ u to što pričaš , ti si običan BOT istorije
Hahaha, a znaš li koje je postavljao balvane s puškom u ruci godinu dana prije? A ko je pucao po policiji na plitvicama na Uskrs? Da nije Hadžić skučajno zalutao tamo? Dobro da nisi rekao da je sukob počeo ustvari s Olujom, to su Vučićevi kriteriji - ništa prije toga se nije desilo.

Hahaha, a znaš li koje je postavljao balvane s puškom u ruci godinu dana prije? A ko je pucao po policiji na plitvicama na Uskrs? Da nije Hadžić skučajno zalutao tamo? Dobro da nisi rekao da je sukob počeo ustvari s Olujom, to su Vučićevi kriteriji - ništa prije toga se nije desilo.
vučićevi kriterijumi...ne nisu...to su kriterijumi svjetionika pravde demokratskog zapadnog svijeta....

vučićevi kriterijumi...ne nisu...to su kriterijumi svjetionika pravde demokratskog zapadnog svijeta....
Koje, to da je rat u RH počeo s Olujom? Meni se čini da je nakon Oluje ubijanje prestalo u potpunosti
Pa nije istina oko Srebrenice nepoznata, koji ti je?
Neš ti teoriju zavjere...

zašto je normalno....zašto se o srbinu...kako ti pišeš ne govori o prvoj žrtvi bla,bla ideje na prostoru titovog crteža hrvatske.
Pa govori se, kako ne?
Prva žrtva propalog stvaranja Velike Srbije na području RH je Josip Jović, hrvatski redarstvenik i Srbin po nacionalnosti. Odlikovan svime što možeš zamisliti, i eto, policijska škola danas nosi njegovo ime

Koje, to da je rat u RH počeo s Olujom? Meni se čini da je nakon Oluje ubijanje prestalo u potpunosti
Pa nije istina oko Srebrenice nepoznata, koji ti je?
Neš ti teoriju za
....kad je oluja prestala....može jedan datum da počnem tražiti linkove o ubijenim starcima po selima....nego reci ti meni iskreno zašto danas niti jedan srbin iz krajine ne primjenjuje arapske muđžahedin metode u borbi protiv hrvata...

Back