Istina i Put Istine

demoni postoje i Bog postoji...ali da je Biblija čista istina to sumnjam
То би ти било као кад одбациш косовски бој. Има разних прича, легенди и тако то. Али кад одвојиш остане историја.
Што се Библије и чуда тиче, рецимо код неких светитеља су се дешавала чуда умножења хране. Људи су после молитве прогледали, проговорили или се излечили од неизлечивих болести. Тј људи које је медицина одбацила. Знаш колико има здравих људи који не могу имати децу па су их добили молитвом у црквама и манастирима?

Kako nam Bog otkriva istinu?
Bog nam istinu otkriva putem svoje Reči, Biblije. U Jovanu 17:17 Isus je rekao: „Tvoja je reč istina.“

Biblija je glavni način na koji Bog Jehova komunicira sa ljudima danas.

Kroz nju saznajemo ko je on, šta je njegova volja i kako možemo ugoditi njemu.

Jovan 14:6

Isus je rekao: Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.“

Jovan 3:16 „Jer je Bog toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina, da niko ko pokazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život.“

Ovaj stih je deo razgovora koji se odvija tokom Poslednje večere. Isus je govorio svojim učenicima o svom odlasku (smrti, uskrsenju i povratku Ocu). Učenici su bili zabrinuti, pa im je Isus dao utehu i nadu.

Šta znače reči:

„Ja sam put“​

Isus ne pokazuje samo put do Boga – on jeste taj put. To znači da verom u njega i sledstvom njegovog učenja i primera ljudi mogu doći u ispravan odnos sa Bogom.

„... i istina“​

Isus otkriva Božju istinu. On uči ljude onome što je apsolutno tačno, u skladu s Božjom voljom.

„... i život“

Jovan 3:16 „Jer je Bog toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina, da niko ko pokazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život.“
On je pobedio smrt i omogućava večni život onima koji veruju u njega.

„Niko ne dolazi Ocu osim kroz mene“

Ovo jasno pokazuje da spasenje i pomirenje s Bogom dolazi isključivo kroz Isusa Hristane preko drugih puteva, religija, dela ili posrednika.

Ovo jasno pokazuje da spasenje i pomirenje s Bogom dolazi isključivo kroz Isusa Hristane preko drugih puteva, religija, dela ili posrednika.
pa zasto onda vi kazete citirajuci sz propovednika da se duh vrati bogu, kada telo ode u zemlju?
znaci, ja vas stalno ispravljam da propovednik to pita, a da ne tvrdi, ali vama kao da je badava govoriti, dok, evo sami ne postavite citat koji vas pobija

„Niko ne dolazi Ocu osim kroz mene“

dakle ne preko bilo koje crkve ili organizacije nego preko ličnog kontakta sa Isusom tj. sa ljubavlju...koliko imaš ljubavi za bližnje i Boga u toj meri si Isusov...

Da. Bozja rec je istina.

Isus se obraca Bogu Jehovi:

Jovan 17:17

„Posveti ih istinom; tvoja reč je istina.“
6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.

:rtfm:

Сама си себи засекла грану на којој седиш, и, шта ћеш, сад. :think:

Ocigledno ti nesto ne razumes kako treba.

Isus je put do Boga. Isus odrazava sve osobine Tvorca Boga JHVH,
tako da zastupa istinu.
Бре, ово је срамота шта радиш :sad2:, пише да је сам Исус за себе рекао да је Истина, Он је сам Истина.

И, сама си, бре, написала, да је Божија реч истина, и, ако је Божија реч истина, онда је и Исус такође Бог, јер је Он за себе чак рекао - да је истина. И, то ти је на крају, ово :

21. Да сви једно буду, као Ти, Оче, што си у мени и ја у Теби;

Šta znače reči:

„Ja sam put“​

Isus ne pokazuje samo put do Boga – on jeste taj put. To znači da verom u njega i sledstvom njegovog učenja i primera ljudi mogu doći u ispravan odnos sa Bogom.

„... i istina“​

Isus otkriva Božju istinu. On uči ljude onome što je apsolutno tačno, u skladu s Božjom voljom.
Ц, ц, ц,..... значи, он јесте пут, али није истина, иако стоји заједно за пут и истина, ово су ти двоструки аршини. :aha:

evo to je to

Isus je rekao: „Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.“

Ovaj stih je deo razgovora koji se odvija tokom Poslednje večere. Isus je govorio svojim učenicima o svom odlasku (smrti, uskrsenju i povratku Ocu). Učenici su bili zabrinuti, pa im je Isus dao utehu i nadu.

evo to je to

Isus je rekao: „Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.“

Па, кроз самог Исуса, јел читаш шта пишеш :rtfm: , кроз Исуса се и свет ствара.

16. Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.

Видиш, да се и кроз Исуса дарује вечни живот, само Бог може да дарује вечни живот, и онда је и Исус такође Бог - јер се кроз Њега дарује вечни живот.

Па, кроз самог Исуса, јел читаш шта пишеш :rtfm: , кроз Исуса се и свет ствара.

16. Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.

Видиш, да се и кроз Исуса дарује вечни живот, само Бог може да дарује вечни живот, и онда је и Исус такође Бог - јер се кроз Њега дарује вечни живот.
Vidis dobro si napisao citate ali ih pogresno razumes.
Nigde ne pise da je isus Bog to je tvoje pogresno povezivanje
da ne kazem nema veze

Da kroz Isusa se dobija vecni zivot ali od Boga, Isus je tu samo nas posrednik do Boga

kao sto pise u Bibliji
"jedan je Bog i jedan posrednik Isus Hrist"

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

jasno pise da je isus jedinorodjeni Sin Bozji a ne Bog.

Poslednja izmena:
da ne kazem nema veze

Da kroz Isusa se dobija vecni zivot ali od Boga, Isus je tu samo nas posrednik do Boga

kao sto pise u Bibliji

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Ма, бре, ако имаш да се поистовећује Бог и Исус, који заједно стварају свет и заједно дарују живот вечни, онда је то врло јасно и логичан је закључак да је и Исус такође Бог, тако би закључио и ђак основне школе једноставна је логика ствари.

Бре :besna:, ЧИТАЈ ПАЖЉИВО ШТА ПИШЕШ, da niko ko pokazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život, Исус дарује вечни живот, само Бог може да дарује вечни живот, нико други, ни анђели, ни пророци, ни Јован Крститељ, праведници, нико, само Бог, и зато је Исус такође Бог јер може да дарује вечни живот.

То је толико једноставно и јасно, него тебе спречава да то прихватиш, спречава те предубеђење и необјективно читање Писма.

nemas u Bibliji to mozda u tvom mozgu
Pise tako da se ne moze drugacije procitati nego sto jeste
nauci da citas

jasno pise da je isus jedinorodjeni Sin Bozji.

kako ovo citas?

Видиш, шта пише, човек Исус Христос.

Ово, то се односи као на човека Исуса, онако како Га сви људи виде очима као човека, не односи се на веру у Њега као Бога. Иако, пише, Исус Христос, ово Христос се односи по Јеврејски на Месију - онога који ће искупити и спасити људе, или, по Грчком односи се на помазање и Помазаника - онога на кога се излива свето уље као на краља или свештеника, што ово Христос значи упућује на онога ко је као Бог.

Из ове исте главе 3.стих стоји :

3. Јер је ово добро и пријатно пред Спаситељем нашим Богом,

Овде је Исуса назвао Спаситељем нашим Богом, и тај исти Спаситељ Бог јесте као човек посредник између људи и Бога, Исус Христос посредник као човек, али је као Бог и Спаситељ свих људи - за које људе је посредник ка спасењу.

da ne kazem nema veze

kao sto pise u Bibliji

A sta po tebi znaci rec POSREDNIK,sta uopste radi Taj Posrednik,sta sve obuhvaca TA posrednicka misija ?

Back