"ISTINA ce vas osloboditi.... "

Vidim tebi je potpuno jasno"]Razmrskace se deca njihova,a trudnim ce se zenama njihovim utrobe rasporiti]

Vadis iz konteksta...

Sto ne nadjes stihove kada je Bog postedeo zivote ljudi jer su se pokajali...

Bog je davao UPOZORENJA to su upozorenja.. :aha:

a kada Bog unistava ZLO unistava ga...sta mislis kako?

znaci jedostavno je prestati ciniti zlo i Bog je milosrdan :)))

@Besmrtna koliko ja vidim ti uopste nisi oslobodjena, vezana si strahom da li ces zasluziti vecni zivot ili ne. Ja npr. nemam takvih strahova, nemam briga sto se tice vecnog zivota, niti me interesuje da li cu se bogu tvom ili nekom drugom dopasti ili ne. Znaci tvoja istina ne oslobadja, vec moja-bog ne postoji.

@Besmrtna koliko ja vidim ti uopste nisi oslobodjena, vezana si strahom da li ces zasluziti vecni zivot ili ne. Ja npr. nemam takvih strahova, nemam briga sto se tice vecnog zivota, niti me interesuje da li cu se bogu tvom ili nekom drugom dopasti ili ne. Znaci tvoja istina ne oslobadja, vec moja-bog ne postoji.

:rotf: :zcepanje:

lose vidis....

ja samo objasnjavam Biblijske nauke

a slobodna sam i te kako :aha: :)) :heart:

koji strahvi devojko :think: mozda ih ti imas pa onda mislis da ih imaju i drugi..

ISTINA osobdja svega ....

a u LJUBAVI nema straha..

samo ti ne mozes razumeti taj nivo:)))

i ISTINA nije moja ona je univerzalna

bye

Da, treba imati ispravan stav srca da bi se videlo dobro :)

a da bi se videlo zlo ne treba ispravan stav srca :lol:

u Bibliji pise Bogu je nemoguce da laze :) :heart:

i to je tako...

ono sto ti ne razumes nazivas lazima....

pozz :)
Eto još jedne laži. Piše da je Bogu nemoguće da laže, a on ipak laže.

Nema tu ničega što nije moguće razumeti.
Razumeš i ti, samo ne smeš da priznaš...:lol:

evo Osija 13:16
16 Samarija će snositi krivnju svoju, jer se pobunila protiv Boga svojega.........
Osija 14
14 “Vrati se, Izraele, Jehovi, Bogu svojemu, jer si u prijestupu svojemu posrnuo.
2 Uzmite sa sobom riječi pokajanja i vratite se Jehovi.
Svi mu recite: ‘Oprosti nam krivnju i primi ono što je dobro, a mi ćemo ti zauzvrat prinijeti plod usana svojih!
3 Asirija nas neće spasiti. Na konjima nećemo jahati, niti ćemo više djelima ruku svojih govoriti: “Bože naš!” jer ti si milostiv djetetu bez oca.’

4 Ja ću izliječiti nevjeru njihovu. Ljubit ću ih drage volje, jer gnjev se moj odvratio od njega. 5 Bit ću Izraelu kao rosa. Procvjetat će kao ljiljan i pustit će korijenje svoje kao stablo libanonsko.
6 Mladice će pustiti, cijenjen će biti kao maslina, a miris njegov bit će kao miris stabla libanonskog. 7 Oni će opet stanovati u sjeni njegovoj. Uzgajat će žito i propupat će kao loza. Spomen na njega bit će im kao vino libanonsko.
8 Reći će Efrajim: ‘Što ja još imam s idolima?’

A ja ću odgovoriti i pazit ću na njega. Ja sam kao stablo borovice što se zeleni. Na meni će se plod za njega naći.”

9 Tko je mudar, pa da sve to razumije? Tko je razborit, pa da to spozna? Jer pravi su putevi Jehovini i pravedni su oni koji njima idu, ali prijestupnici posrću na njima.

ovde vidimo da Bog nakon sto je izneo osude protiv Izraela, tjSamarije... onda ih UPOZORAVA i ZOVE NA POKAJANJE

i Govori da ce ih izleciti... izbaviti...
:)

Poslednja izmena:

lose vidis....

koji strahvi devojko :think: mozda ih ti imas pa onda mislis da ih imaju i drugi..

bye

Slobodna u strahu da li ces se dopasti bogu i da li ce ti dati vecni zivot. Data ti je sloboda da se plasis :zcepanje: :zcepanje:
Ne ja nemam strah od boga, jer zasto bih se plasila necega cega nema? :think:
Naravno da ne mogu da razumem nivo bajki, jer sam ga prerasla :)
Istina je 1. relativna 2. biblijska istina je samo biblijska i vazi za hriscane, drugi narodi su imali svoje istine.

edit da si zaista slobodna i da nemas strahova vezanih za boga imala bi hrabrosti da pljunes na njega

Poslednja izmena:
Slobodna u strahu da li ces se dopasti bogu i da li ce ti dati vecni zivot. Data ti je sloboda da se plasis :zcepanje: :zcepanje:
Ne ja nemam strah od boga, jer zasto bih se plasila necega cega nema? :think:
Naravno da ne mogu da razumem nivo bajki, jer sam ga prerasla :)
Istina je 1. relativna 2. biblijska istina je samo biblijska i vazi za hriscane, drugi narodi su imali svoje istine.

zao mi je sto bi ti volela da ja imam strah, a nemam ga :cmok2:

drago mi da brines dusebriznice :lol:

:cmok2:

Znaci Bog pobije decu Samaricanima,trudnicama se raspore trbusi,pa onda se ljubi sa Izraelcima.
Ovde bi trebao staviti srce,ali ne mogu,izvini.
Sad ti istices kako je on dobar i voli Izraelcane(koje je usgred budi receno ubijao kad je stigao pogotovo ako im se jede meso) i sa tom konstatacijom prebegavas kako je pobio Samaricane.
U cemu je razlika izmedju tog Boga i onog Boga kome su zrtvovali decu bacajuci ih u vatru?
U nacinu na koji su pobijena?S jedne strane osudjuje one koji zrtvuju decu Molohu,a sa druge on isto ubija decu gde stigne.
Gde je tu istina?Istina je da je on ljubomoran sto su drugom Bogu zrtvovana deca i kao u slucaju ovom koji sam naveo iz knjige proroka Osije 13;16 on ubija decu i trudne zene Samarijcima jer se mole drugom Bogu.
Istina je da ubija decu iz ljubomore.

Poslednja izmena:

lose vidis....

bye

To je povezano sa nivom oxitocina. A samim tim nije univerzalno.
Uglavnom, u ljubavnim odnosima strah nestaje nakon dovoljnog lučenja ovog hormona. Nekolko orgazama obično je dovoljno. :D

Znaci Bog pobije decu Samaricanima,trudnicama se raspore trbusi,pa onda se ljubi sa Izraelcima.
Ovde bi trebao staviti srce,ali ne mogu,izvini.
Sad ti istices kako je on dobar i voli Izraelcane(koje je usgred budi receno ubijao kad je stigao pogotovo ako im se jede meso) i sa tom konstatacijom prebegavas kako je pobio Samaricane.

Vidi ti tumaci kako se tebi svidja jer ocigledno to zelis...

Zar je bitno kako Bog unistava ?

Bitno je shvatiti da Bog oprasta i prestati ciniti zlo

ako neko zeli ZIVOT.....

Bozji zakon je PRAVEDAN

a tebi se ocigledno ne svidja pravda :lol:

Ljudi se radjaju sa savescu, ne ugradjuje nam je Bog naknadno :confused:

aj malo razmili o tome ;)

Razmislio sam, a da li si ti? Danasnji ljudi nisu isto sto i Adam, zasto se vracas na danasnje ljude?

Savest je usko povezana sa osecajem pravednosti, tj. procenjivanjem dobra i zla, bez toga nema ni savesti. A covek nije bio sposoban da proceni dobro od zlog, pre nego sto je pojeo jabuku, nije ga Bog dogradio, Adam se sam dogradio, jeduci jabuku.
E sad, sto odstupas od teksta i zanemarujes da je sama jabuka, dala razlikovanje dobra od zla, to nije moj problem, vec tvoj i tvoje crkve. ;)

Razmislio sam, a da li si ti? Danasnji ljudi nisu isto sto i Adam, zasto se vracas na danasnje ljude?

Savest je usko povezana sa osecajem pravednosti, tj. procenjivanjem dobra i zla, bez toga nema ni savesti. A covek nije bio sposoban da proceni dobro od zlog, pre nego sto je pojeo jabuku, nije ga Bog dogradio, Adam se sam dogradio, jeduci jabuku.
E sad, sto odstupas od teksta i zanemarujes da je sama jabuka, dala razlikovanje dobra od zla, to nije moj problem, vec tvoj i tvoje crkve. ;)

aj ti razmisli ;)... ako danas ljudi imaju i koriste savest... koliko su je vise imali savrseni ljudi Adam i Eva...

imali su savrsenu savest:)))

naravno savest se razvija ...

aj ti razmisli ;)... ako danas ljudi imaju i koriste savest... koliko su je vise imali savrseni ljudi Adam i Eva...

Savest se meri na kantar. :lol:
Ili je imaš, ini nemaš. O kakvoj količini savesti govoriš?

Već smo juče zaključili da Adam i Eva nisu bili savršeni.
A ako nege u Bibliji piše da jesu, onda je to treća laž po redu.

Imali su savrsenu savest koja moze da se razvija. :dontunderstand:

Problem je sto za to nema osnova u biblijskim tekstovima, medjutim ima u tvojoj zelji da promenis znacenje tekstova, zasto ti je to potrebno ne znam, ali znam da to o cemu pricas ne postoji u Bibliji.

Back