Исти снови код више особа?

Poruka
7.101
Прича мени ортак пре пар дана како му се умало кева и ћале нису побили јер је ћале ударио своју жену док су спавали. Наиме, прича, ћале му сањао да га јуре неки вукови и како је сан био тако реалан крене он да се бије са њима, међутим, у сну удари своју жену.
Сутрадан, прича он са својим кумом, кад и овај каже да је и он сањао исти сан и да је исто ударио своју жену тј. куму.
Да буде још интересантније, ја сам ноћ пре него што ми је он то причао, сањао да јуре мене и буразера неке црне лисице, вукови и да их убијам неком пушком, сачмаром, али остадох без муниције па кренем да се бијем са њима, да им разваљујем чељусти и тако, да се сад не фалим. Е само нисам никога ударио нити сам млатио рукама.

Може неко од вас психолога, интелектуалних људи, мени да објасни шта се ту догађа? Како две или више особа могу сањати исти сан и да ураде исто и како ја могу да сањам те вукове а мени да ортак сутрадан прича како му је ћале ударио кеву због вукова? То нека емоционална повезаност кумова, нешто на подсвесном, несвесном нивоу чега јел те нисмо свесни? Ако је тако, како ја који нисам емотивно повезан са његовим ћалетом и кумом његовог ћалета на подсвесном, несвесном нивоу кога нисам јел те свестан, а нити их знам, могу сањати вукове ноћ пре тога? То онда неко колективно несвесно, Јунг и шта већ?

Имате ли ви неких оваквих случајева за пријахвит? Јел вам се догађало тако нешто, вама и људима близу вас?

da niste svi zajedno bili u lov :think:

Ja sam tako moju bivšu izgur'o iz kreveta
Jes' da je bila riba i po što se tiče kilaže
al zajebano kad u šumi naidješ na meče a znaš da je mečka u blizini i trči ka tebi 60 na sat

- - - - - - - - - -

ako nisi ozenjen, spremaj se ...mozda je i to

a koliko puta je tebe tvoj odalamio u snu? :think:

Bice prije da su svi sa brda . Tesko cu ja iz ravnice sanjati vuka
kad sam ga vidio samo u zooloskom vrtu . Kod mene sanjaju
kobasice i li prase na raznju .
Tako ja sanjao da se najeo prasetine a nigdje u blizini bunara ,grozan san .

ako sanjaš kobasice onda si gej, ili čekaj da vidim...
evo sanovnik... narodni...
daljem u snu ne možeš da nadješ bunar što nedvosmisleno govori...
aaaaaaa

sad znam, sad znam....
dakle imaš kobasicu al nemaš bunar
totalna neyebica....

Poslednja izmena:
lepo se vi zahebavate na temi :lol:

elem, meni to lici na kolektivno nesvesno...i lako moze da se desi da cujes ovih dana da je jos neko sanjao slicno...evo zasto, moja licna asocijacija, nisam psiholog...vukovi-copor...a svi smo okruzeni coporom, ljudima...koji su nervozni, besni, otimaju i grizu...branis se i boris se, a i ti kumovi...od tog copora, od haoticnog nacina zivota, trenutno, u ovoj zemlji...
to je samo jedannivo sna, opsti
a svako od vas ima i svoj licni novo sna, sigurno

elem, meni to lici na kolektivno nesvesno...i lako moze da se desi da cujes ovih dana da je jos neko sanjao slicno...evo zasto, moja licna asocijacija, nisam psiholog...vukovi-copor...a svi smo okruzeni coporom, ljudima...koji su nervozni, besni, otimaju i grizu...branis se i boris se, a i ti kumovi...od tog copora, od haoticnog nacina zivota, trenutno, u ovoj zemlji...

zato je odalamio ženu u RL-u... ko zna kako kidiše na njega a on emotivac...
to podsvest obradila i povezala a dalje je motorika

"ne gledaj me kao vučica
nije moje želja presuda
vatre gore, pesma Cigana
pročitana s' dlana sudbina"

tek ne podleže zakonu o naslju nad ženama
eto nama nov alibi

Poslednja izmena:
али остадох без муниције ....gde to da te zadesi, baksuze jedan :hahaha:

Па тако ме увек задеси. Но, нисам испричао један исто битан детаљ, неко ће да октрије шта се ту крије. Наиме, кад сам остао без муниције, одједном се уместо сачмаре појавила флаша од 2 литре, она од Хелоа, пуна, и њоме сам туко и прскао лисице, вукове, шта је већ било, не знам ни сам, знам да су биле црне.

Bice prije da su svi sa brda . Tesko cu ja iz ravnice sanjati vuka
kad sam ga vidio samo u zooloskom vrtu . Kod mene sanjaju
kobasice i li prase na raznju .
Tako ja sanjao da se najeo prasetine a nigdje u blizini bunara ,grozan san .

Па нисмо баш са брда, већ смо ту око Београда, брежуљци, 200 метара надморска висина.

Па то и мени прво пало на памет, то колективно несвесно, шта би друго било. Мада сам сигуран да снови ипак зависе од наше индивидуе. Тих дана нисам срео неке нервозне, бесне људе, било је оно лепо, пријатно време. На неки начин разумем те кумове, можда су на неки начин повезани несвесно, мада занимљиво је да су обојица сањали исто и да су обојица ударили своје жене у сну. И куд ја да сањам баш вукове ноћ пре него што ми ортак прича о томе.
Слично као кад неко сања нешто што ће десити, као визија, рецимо некоме да умре неко или се деси нешто лоше.

zato je odalamio ženu u RL-u... ko zna kako kidiše na njega a on emotivac...
to podsvest obradila i povezala a dalje je motorika

"ne gledaj me kao vučica
nije moje želja presuda
vatre gore, pesma Cigana
pročitana s' dlana sudbina"

tek ne podleže zakonu o naslju nad ženama
eto nama nov alibi

:lol:
znaci, strasno
pa ti si nasao nacin da se opravdas ako odalamis zenu ,,u snu''
znas sta, ako osvane u novinama slican naslov, tuzicu te, i pozvacu se na ovaj tvoj post :lol:

Па тако ме увек задеси. Но, нисам испричао један исто битан детаљ, неко ће да октрије шта се ту крије. Наиме, кад сам остао без муниције, одједном се уместо сачмаре појавила флаша од 2 литре, она од Хелоа, пуна, и њоме сам туко и прскао лисице, вукове, шта је већ било, не знам ни сам, знам да су биле црне.

Па нисмо баш са брда, већ смо ту око Београда, брежуљци, 200 метара надморска висина.

Па то и мени прво пало на памет, то колективно несвесно, шта би друго било. Мада сам сигуран да снови ипак зависе од наше индивидуе. Тих дана нисам срео неке нервозне, бесне људе, било је оно лепо, пријатно време. На неки начин разумем те кумове, можда су на неки начин повезани несвесно, мада занимљиво је да су обојица сањали исто и да су обојица ударили своје жене у сну. И куд ја да сањам баш вукове ноћ пре него што ми ортак прича о томе.
Слично као кад неко сања нешто што ће десити, као визија, рецимо некоме да умре неко или се деси нешто лоше.

naravno da snovi zavise od nas, i prevashodno ih obradjuje nase licno nesvesno
ali, skoro svaki san ima vise nivoa, koji polaze od opsteg, kolektivnog pa do licnog nesvesnog...bolje bi objasnio neko kome je ovo struka, meni nije, mada sam dosta citala na temu snova

a i o snovima ne mozes da pricas, tj. da nekom tumacis san, ako ne znas nesto o njemu, licnije i dublje...

znaci nemoj da se opires (flasa) i nek ti je sa srecom

Хвала, али то нека се одложи за мало касније, морам прво неке бизМисе да одрадим пре женидбе. А и нисам сигуран да ли да се женим, некако ми је доба апокалиптично па су и жене неке апокалиптичне, као те црне лисице што сам сањао.

Хвала, али то нека се одложи за мало касније, морам прво неке бизМисе да одрадим пре женидбе. А и нисам сигуран да ли да се женим, некако ми је доба апокалиптично па су и жене неке апокалиптичне, као те црне лисице што сам сањао.

dobro, sad barem znas...nikako crnokosu da zenis :zcepanje:

naravno da snovi zavise od nas, i prevashodno ih obradjuje nase licno nesvesno
ali, skoro svaki san ima vise nivoa, koji polaze od opsteg, kolektivnog pa do licnog nesvesnog...bolje bi objasnio neko kome je ovo struka, meni nije, mada sam dosta citala na temu snova

a i o snovima ne mozes da pricas, tj. da nekom tumacis san, ako ne znas nesto o njemu, licnije i dublje...

Ту бих се сложио, јер некоме лисица или вук значи лоше, а некоме добро. Зависи како ко доживљава ту живуљку. Љубитељ вукова ће свој сан схватити добро, док онај ко се плаши вукова обично лоше. Барем тако мислим. Не свиђа ми се та генерализација. Јесте да се већина људи плаши вукова, али неко их рецимо воли, има људи, виђао сам на ТВ-у, онај Мемедовић приказивао како се неки играју са вуковима, седе поред њих и мазе их.

Back