Ispiranje mozga malim hrvatima.

i lepo kazu da misionare a mene tuga uhvatila zasto nasa crkva to ne radi.
radi
samo radi to suptilnije i nenametljivije
kada je psihologija srpske pravoslavne crkve bila da
ti popovi doakaju na vrata i da te mazno pitaju: a je l čitate vi Sveto pismo? trep trep
koliko ja znam i idem, imaju časovi veronauke, svaki dan imaju i jutarnje i večernje službe
vikendom Svete liturgije sa propovedima
gde se može čuti reč vernika zazuljanih u kolevci hrišćanstva..
pa ko ima uši, neka čuje, ko ima oči, neka vidi, nije to jaka metafizika...
da dolaze na vrata, dele letke i spopadaju te po budžacima, demagogišu
ne bi ti ostavili mesto izbora niti mogućnost iskazivanja slobodne volje..
onda bi se crkva pretvorila u jednu od milion društvenih grupa zatvorenog tipa - sektu..

što da učim da čitam? ima vremena.
a koliko sam pročitala u uvodnom postu
dečko je rekao da rc truje ljude, dok spc ćuti i dozvoljava svakakva svetogrdja nad Srbima..
ne da NAS truje glupostima.
šta je tu loše pročitano, mili?
očito je da ti ne praviš razliku izmedju ove dve grane hrišćanstva..
verovatno bi pao na guzu kad bi saznao da postoje još 3..

što da učim da čitam? ima vremena.
a koliko sam pročitala u uvodnom postu
dečko je rekao da rc truje ljude, dok spc ćuti i dozvoljava svakakva svetogrdja nad Srbima..
šta je tu loše pročitano, mili?
očito je da ti ne praviš razliku izmedju ove dve grane hrišćanstva..
verovatno bi pao na guzu kad bi saznao da postoje još 3..
Pa,sad bi mogli o religiji nadugačko i naširoko.I mislio sam da si se meni obratila predzadnjim postom,pa sam zato ono napisao.Što se religije tiče,ona na našim prostorima služi za zavađanje i krađu.Prosperitet i bolji život se ne mogu dostići blejanjem po crkvenim dešavanjima i objektima.

Ljudi sta je sa vama
...
Ovde sam pomenuo Jermene i Izraelce opstali ljudi u najsurovijoj okolini dajte da nesto naucimo od njih/
...

e, alexa, alexa

pa i mi smo opstali u neprijateljskom okruzenju, i duze od tih...

a sps, pa, u nasem primeru, kada nas je napala `medjunarodna zajednica` i domace komsije, a drzava bila spora i neodgovarajuca, sps je odrzala identitet, fala joj. nemoj po sps da dejstvujes, los ti je to put, ako si clan. ako nisi, otkaci se.

inace, ceo text je nekako, iskren. uopsten malo, to da, ali, zvuci nekako...

e, alexa, alexa

pa i mi smo opstali u neprijateljskom okruzenju, i duze od tih...

a sps, pa, u nasem primeru, kada nas je napala `medjunarodna zajednica` i domace komsije, a drzava bila spora i neodgovarajuca, sps je odrzala identitet, fala joj. nemoj po sps da dejstvujes, los ti je to put, ako si clan. ako nisi, otkaci se.

inace, ceo text je nekako, iskren. uopsten malo, to da, ali, zvuci nekako...

Ne mora biti ovako :mrgreen:

• Podržavam
Reactions: 27E
sve crkve su ispushene mushtikle oduvek bile
chitava ta"duhovna komponenta" je najobichnija sprdnja i kod nas a i u svetu
bog ako i postoji u shta sumnjam je zao
ali crkva danas vishe nego ikad ima politichku konotaciju...pogotovo kod nas
SPC= jedan od poslednjih ako ne i jedini i najvazniji bastion srpske nacionalne svesti i kao takav propagandni instrument je zato i trn u oku raznih velikih filantropa,humaitaraca,boraca za ljudska prava, gradjansku drzavu,toleranciju i ostale fekalije
zato podrzavanje SPC kao institucije je pre svega stvar politike
kad ja to kazem kao ateista onda...

SPC= jedan od poslednjih ako ne i jedini i najvazniji bastion srpske nacionalne svesti i kao takav propagandni instrument je zato i trn u oku raznih velikih filantropa,humaitaraca,boraca za ljudska prava, gradjansku drzavu,toleranciju i ostale fekalije
zato podrzavanje SPC kao institucije je pre svega stvar politike
Slažem se.Međutim,ovaj lik je natrpao sve zbrda zdola i nije nam objasnio šta ga muči.Što se katolika tiče,oduvek im je crkva bila eksponent politike i pljačkaška mašinerija.

Slažem se.Međutim,ovaj lik je natrpao sve zbrda zdola i nije nam objasnio šta ga muči.Što se katolika tiče,oduvek im je crkva bila eksponent politike i pljačkaška mašinerija.

Ma to je verovatno sluchaj "prerevnosnog vernika" tipichan za post koministichke havarije
tipa Ivana Zigon-tata veliki socijalista i zagovornik dijalektichkog materijalizma a dete u znak bunta ode u spiritualnu ravan
ko shto je nekad bilo pravilo da deca generala pukovnika oficira i ostale partizanshtine postadoshe nosioci bunta i duha"urbanog beograda" 80-tih..moz mislit...
nisu svi oni loshi ako odu u manastire i zamonashe se....za podizanje imidza crkve

Back