Исламска вишевековна мржња према псима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Тема би требало да буде закључана или преименована, јер се из оног што је неведено горе, пас се може користити ради чувања усева и имовине види да се не ради о мржњи према животињама, већ је, напротив, у питању здраворазумски приступ.
Држање пса као љубимца је значи потпуно искључено? У реду, нисам ни ја за то да се пас држи у кући, и сматрам да је то идиотски.
Али баш да је незамисливо чувати пса као љубимца, то је још више идиотски. Можда је то и било тако у средњем веку, али ово је 21. век.

Та нека исламска правила су писана у средњем веку. Ја сад ако држим пса код куће, морам да некоме објасним да је због тога што га користим за лов, чување стада, усева и куће?

Не кажем и либерали много воле животиње, неки и више него људе.

У муслиманским крајевима БиХ људи држе псе сасвим нормално. За остало не могу да тврдим.

Poenta je što ovaj četveronožac iz Austrije pokušava da širi lošu propagandu protiv bosanskih muslimana, koji su muslimani samo deklarativno.

Garantujem da više pasa se drže kod muslimana u Bih nego kod ostalih. Makar duplo.

Не кажем и либерали много воле животиње, неки и више него људе.

У муслиманским крајевима БиХ људи држе псе сасвим нормално. За остало не могу да тврдим.
Људи су увек држали псе, али до пре само пар деценија нису животе подређивали псима, није пас био испред човека. Ретко си могао да видиш да држе пса у стану, поготово у мањим местима.
Понављам, ово је нешто сасвим друго.

Држање пса као љубимца је значи потпуно искључено? У реду, нисам ни ја за то да се пас држи у кући, и сматрам да је то идиотски.
Али баш да је незамисливо чувати пса као љубимца, то је још више идиотски. Можда је то и било тако у средњем веку, али ово је 21. век.

Та нека исламска правила су писана у средњем веку. Ја сад ако држим пса код куће, морам да некоме објасним да је због тога што га користим за лов, чување стада, усева и куће?
Босански муслимани, како рече колега горе, нису неки репер. А ни они богати Арапи, код њих је ислам само фасада.
Држати пса само као љубимца јесте идиотски, јер свако живо биће има сврху постојања, као што ни децу не држиш као љубимце већ их спремаш за живот немаш разлога ни да псу или било којој другој животињи обесмислиш постојање тако што ће ти служити да ти испуни неке хирове.
Волети пса који чува кућу или стадо и бринути о њему јер си га заволео и јер ти помаже је сушта супротност држању пса у 4 зида, лечењу комплекса и трошењу вичка слободног времена, не треба нико други да буде жртва твоје доколице, сама доколица је довољна за пропаст, људи треба да раде и стварају, иначе се цело друштво измеће у гомилу проклетих која иде у пропаст.
То се управо са нама дешава..

Држати пса само као љубимца јесте идиотски, јер свако живо биће има сврху постојања, као што ни децу не држиш као љубимце већ их спремаш за живот немаш разлога ни да псу или било којој другој животињи обесмислиш постојање тако што ће ти служити да ти испуни неке хирове.
Има сврху постојања, а то је да теби служи? Да га ти вежеш и тучеш кад те не слуша? Да га храниш кад теби падне на памет?
Да, то је та права сврха постојања.
Волети пса који чува кућу или стадо и бринути о њему јер си га заволео и јер ти помаже је сушта супротност држању пса у 4 зида, лечењу комплекса и трошењу вичка слободног времена, не треба нико други да буде жртва твоје доколице, сама доколица је довољна за пропаст, људи треба да раде и стварају, иначе се цело друштво измеће у гомилу проклетих која иде у пропаст.
Не држим пса у 4 зида и не лечим комплексе са њим. Моје слободно време трошим како ја хоћу, и не видим како неко може бити жртва моје доколице кад ја одведем пса на пола сата - сат у парк. Ја имам своје радно време, и потпуно га користим. Не мора нико да ми диктира како ја своје остало време проводим.

A Korejance i Vijetnamce gaju velika ljubav prema psima :kez:

18+
059a.png

Има сврху постојања, а то је да теби служи? Да га ти вежеш и тучеш кад те не слуша? Да га храниш кад теби падне на памет?
Да, то је та права сврха постојања.

Не држим пса у 4 зида и не лечим комплексе са њим. Моје слободно време трошим како ја хоћу, и не видим како неко може бити жртва моје доколице кад ја одведем пса на пола сата - сат у парк. Ја имам своје радно време, и потпуно га користим. Не мора нико да ми диктира како ја своје остало време проводим.
Па и ја служим некоме, својој деци, радим у фирми, служио сам војску своје државе, јел теби јасан тај концепт?

А што се батина и слушања тиче, како се и зашто дресирају беше пси? И где имају већу слободу, у граду, где мора да слуша команде и да се понаша по пе есу или у руралним срединама?
Ово за храњење нећу ни да коментаришем.

Своје слободно време можеш да трошиш како хоћеш, али то не мења чињеницу да стоји оно што пишем, јок није жртва твоје доколице, ти му одређујеш кад ће и где да пиша и сере, бришеш му буљу, него не зна за боље.

Дакле, опет се сведе на то да свако мора нечему да служи, ти си ето мало побркао ствари под утицајем пропаганде, па си изабрао, тј, наметнули су ти брисање керећих буља, купљење пасјих гомана, еј, мени не знам које паре да даш не бих скупљао пасја гомна, али ето, теби не може нико да диктира како ћеш да проводиш слободно време...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back