Iskustvo Ruskinje o zivotu u Beogradu

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.467
Ruskinja Arina šokirana Srbijom: Kirija 500 evra, a plače mi se kad vidim kako šetaju pse

Ruskinja Arina Dubrovina duže od godinu dana živi u Srbiji, o čemu redovno obaveštava pratioce na društvenim mrežama.

Kaže da je uspela da se navikne na mnogo toga, ali i dalje postoje neke stvari koje je uznemiravaju. Ona je istakla da su sva njena zapažanja subjektivna, ali nije nas štedela.

Arina je rekla da je Srbija lepa zemlja, veoma je poštuje i zahvalna je na gostoprimstvu.

Međutim, u jednom od snimaka na Jutjubu otkrila je da ipak postoje neke stvari koje ne razume.

Kada je bila mala, verovala je da će se preseliti u jednu od ovih pet zemalja: Kanadu, Australiju, Veliku Britaniju, Španiju i Portugal.

Kaže da nikada u detinjstvu nije pomislila da će se preseliti u Srbiju, ali da je odluku morala da donese za par dana.

Arina kaže da ju je prvo iznenadila navika Srba da "ne žure", da sve urade polako, rekla je.

njima", rekla je ona.

Arina je rekla kako joj se čini da se životinje ne poštuju i zbog toga je uznemirena. Prljavi parkovi

Još jedna stvar koju je primetila jeste, kako je rekla, to što ulice nisu dovoljno čiste.

"Posebno su parkovi prljavi", rekla je ona.

Ruskinja je još jednom ponovila da je ovo njeno lično mišljenje i da veoma poštuje našu zemlju.

"Zahvalna sam na gostoljubivosti, ima puno dobrih ljudi, sunce sija skoro cele godine, postoji puno lepih trenutaka, ali se naš život sastoji i od pozitivnih i negativnih trenutaka", zaključila je ona.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=10&dd=22&nav_id=2419522

Ceo članak je zanimljiviji.

Ne mora biti u Beogradu, ili mora? Beograd nije Srbija, ni Srbija Beograd...

Za životinje, svako radi sa svojom.. Ti poštuj svoju više od sebe.

I treće, manja je kultura, u proseku, u većim gradovima pa i čistoća, ali opet neki parkovi su lepši od drugih. Posebno oni zavučeniji...

I četvrto, stranac vs domaći zakupac? Stranac lako može da se pokupi i ode. Može i nestranac, ali je državljanin matice. Stanovi su skupa imovina. Kupi stan od 50.000 ili vise ako ti je velika kirija od 500eura...eto

Zanimljivo da su mediji dali pažnju ovome...

Dobro je da barem neko s vremena na vreme pokaze ponesto od onoga sto jedan dobar deo nas vise ne vidi jel je postalo svakodnevica.

Cinjenicno stanje je da je djubre svuda oko nas (pogotovo na prometnim mestima), iako tu i tamo vidjam cistace, ispada da nikad nije dovoljno cisto. Primecujem i ja to, ali sam izabrao da se oko toga ne sekiram previse, pa slegnem ramenima. Ima i kanti svuda okolo ali valjda je to pitanje mentaliteta a nesto se i ne secam da je neko negde bio kaznjen zato sto je bacao djubre okolo.

Као прво - лаже.
Прича да су цене на пијаци једне за нас а друге за њих.
Жали се на конобаре. Јбт ...
Пушење у затвореном?
Да али само по кафанама, у чему је проблем, сви ти Руси су изгледа све го чистунац, антиалкохоличар и непушач. Како да не...
Мрш!

Добар коментар са Телеграфа

Magi​

22. oktobar 2023 | 15:07
Draga damo, jeste mnogo toga istina sto sre rekli Ali evo i ja ovde 10 godina radim sa vama, jer je takva kompanija, a dosla sam iz privatnog sektora i radila u stranim kompanijama Vecih neradnika, parazita i muljatora od vas nisam srela Na sve to jos ste agresivni i bahati, mnogo vise nego mi Kada cujem ljude da govore kako smo pravoslavna braca i prijateljski narod mogu samo da ih pitam, da li ste sa njima radili ili provodili vreme Dvoje prijatelja su im izdali stanove, od prljavstine se uci ne moze, pa sami placaju spremacice jer zaticu stanove u katastrofalnom stanju Zao je i nama sto niste u Kanadi, Americi ili gde god drugo, ali eto ispade da vas nigde nece nego u ovoj nasoj "nedođiji"

Као прво - лаже.
Прича да су цене на пијаци једне за нас а друге за њих.
Жали се на конобаре. Јбт ...
Пушење у затвореном?
Да али само по кафанама, у чему је проблем, сви ти Руси су изгледа све го чистунац, антиалкохоличар и непушач. Како да не...
Мрш!
E, da, ksenofobija je kod nas tabu tema. Takodje.

Ako je ponegde nesto pogresno shvatila u svojim impresijama (u sta sumnjam), za neke stvari je u pravu. Na primer ima puno setaca pasa koji vuku svog ljubimca, a da ga ni ne pogledaju. I to zaista izgleda tuzno. Zasto takva osoba ima ljubimca uopste?

Ovo za setanje je glupost,16 sati bih trajala setnja da se moj pas pita.

Mozda si ti jedan od onih koji seta svog psa zbog njegovih potreba, a ne zbog svojih.

Medjutim, ima i onih drugih. Ima raznih ljudi.
Radim u kraju gde ima puno ljudi sa ljubimcima - sarenilo ponasanja je veliko, gledam svakodnevno. Zivi u kraju gde ima mnogo kucnih ljubimaca, znamo ih po imenu.

Ali, za neke ljude se bas zapitas. Naravno da upadne u oci. A da se ne bi nervirao, razvio sam slepilo za te situacije. Mozda bih imao sta da im kazem, ali sta da im kazem? Ako je neko vec takav, njegovo ponasanje prema ljubimcu bice sigurno mnogo bolje nego sto bi se ponasao prema meni da mu nesto kazem.

baš bih volela da znam odakle je došla u Beograd, verovatno u baletskim patikama kada joj sve smeta kod nas
Она је једна од многих који су направили канал на Јутјубу и млате ли га млате. Те им смета ово, те им смета оно.
Довиђења. Нисмо вас звали.

baš bih volela da znam odakle je došla u Beograd, verovatno u baletskim patikama kada joj sve smeta kod nas

Nije uopste jedna jedina. Gledao sam vise ruskih komentara na zivot u Beogradu. Razlicita kultura, razlicite navike. Neke impresije se ponavljaju. A to je vec zanimljivo za nas da vidimo kako nas neko drugi vidi.

Najbolji komentar mi je bio u vezi automobila - nije im jasno zasto cak i oni najskuplji nemaju automatski menjac. Kod nas je klasican menjac takoreci fetish.

Meni je taj kulturoloski pogled uvek bio zanimljiv. Ali ja sam malo nastran, ziveo sam u nekoliko kultura, a i bio sam u okolinama sa mesavinama puno kultura, pa mi je uporedjivanje kulturnih pogleda svojevrsna zanimljivost.

A mi da jesmo specificni, jesmo. Da ne vidimo sebe. Ne vidimo. Kad nam neko kaze nesto sto nam se ne dopadne, umesto da se malo zamislimo, mi se odma naljutimo.

Sta reci o rusima i kulturi kad se zna da su istorijski uvek trpali strance u geta i smatrali nizim vrstama, takodje generalno ponasanje im je onako bahato, nadmeno (i to ne samo kod nas) - vidjao sam to na drugim mestim. Imaju i oni svoj fair-share svoje kulturne problematike. Ali to je za mene nije toliko bitno koliko mi je bitno kakvu sliku mi slikamo.

Back