iskustva sa veterinarima

Evo šta nebih preporučio:
Trudite se da se ne obraćete za pomoć no name "veterinarima".
Kao što ima vodinstalatera , napr. koji se reklamiraju oglasima i ubacivanjem flajera u sandučiće, tako ima i nesvršenih studenata i osoba koje to nisu a predstavljaju se kao veterinari. Takve osobe obično rade na nepoznatoj adresi, nemaju svoj lokal, insistiraju da vam dođu ili im je lokal nešto zavučen, bez jasno istaknutog imena ambulante , broja fiksnog telefona , ispisanog radnog vremena. Ovakve osobe, često. izbegavaju da vam vakcinišu pse protiv besnila i čipuju. Vakcinacija protivbesnila je vrsta veterinarske usluge koju strogo kontroliše država i osoba koja izbegava da izvrši ovu vrstu usluge, sigurno , nije sertifikovani veterinar. Sve ovo može vam pobuditi sumnju u ispravnost namere nekoga ko se predstavlja kao veterinar.

U ambulanti se plaća znanje tj. klinički pregled i dijagnostika, radni sat veterinara .... Cene se ne određuju po ceni koštanja ljubimca ili njegovom gabaritu.
Ambulante po obodnim naseljima Beograda, kao i kada su druge usluge u pitanju, su jeftinije. Ali u svakom slučaju, preporuka je da se saradnja uspostavi sa legalnom, registrovanom, ambulantom koja je garant da je vaš ljubimac dobio adekvatnu negu.

Ali u svakom slučaju, preporuka je da se saradnja uspostavi sa legalnom, registrovanom, ambulantom koja je garant da je vaš ljubimac dobio adekvatnu negu.

Ni to nije uvek garant,kao sto ni cena nije garant da je nesto kvalitetno. Bas sam upravo ja imala problem sa dve jake veterinarske ambulante u beogradu,jer su mi pogresno lecili infekciju uha mog psa,prvo jedni,pa onda drugi,dok nisu doveli do gnojenja,a uzeli su mi para kao da su mi klonirali psa.

Da bi mi na kraju problem resio vet koji je tri puta jeftiniji od ovih za manje od 10 dana. Isto tako,nailazila sam na veterinare koji imaju legalnu ambulantu,sjajno opremljenu,ali koji se plase zivotinja. Kako takav veterinar moze bilo sta da uradi zivotinji a da je dodatno ne istraumira???

Tako da se ja cvrsto drzim naseg veta i ne bih ga menjala ni za sta na svetu i toplo ga preporucujem svima,a u pitanju je Vlada Antic

Kako kažu u onoj seriji, "istina je negde između". Suština je da je manja verovatnoća da prođete loše u legalnoj ambulanti. A što se cena tiče, mislim da smo se razumeli.
"Traumiranje" i "strah" su relativne i nemerljive kategorije.
Možda nečiji pas nije dovoljno socijalizovan, ili je neko ,možda, sa razlogom oprezan?
Poznajem neustrašivog veterinara koji je ostao bez parčeta prsta ;)
Lično volim da čujem iskustva sa više strana. I,žao mi je što nema više veterinara na forumima. Svačega bi se naslušali.

Nisam mislila samo na pse,vec na sve zivotinje,ukljucujuci i hrcka koji i da te ujede ne moze na odgrize parce prsta.

Na moju veliku zalost radim takav posao i imam takav hobi da se susrecem sa svakakvim likovimo,sto veterinarima,sto vlasnicima zivotinja,svacega sam se nagledala i naslusala za ovo kratko vreme da mi je vise muka od svega.

Videh i da vet pred vlasnikom udari psa jer je pas nemiran,iskreno da je to uradio mom psu dobio bi batine,naravno taj vlasnik je promenio veta (bas me cudi).

Nije svako za taj posao!!

U ambulanti se plaća znanje tj. klinički pregled i dijagnostika, radni sat veterinara .... Cene se ne određuju po ceni koštanja ljubimca ili njegovom gabaritu.
Ambulante po obodnim naseljima Beograda, kao i kada su druge usluge u pitanju, su jeftinije. Ali u svakom slučaju, preporuka je da se saradnja uspostavi sa legalnom, registrovanom, ambulantom koja je garant da je vaš ljubimac dobio adekvatnu negu.

Nazalost, moja su iskustva drugacija. Vet odredjuje cenu kada vidi gazdu. J acesto dvodim pse sa ulice kod veta ( u Srbiji), taj zna da zivim gde zivim i nema nikakvih skrupula
da , iako zna da ove jadne skupljam po ulic,pokusavam ( uglavnom i uspevam) da ih udomim, prema meni se ponasa kao prema pijanoj milionerki.
Zato sada saljem neke druge ljude sa tenetom koje nadjem na ulici na tu prvi,drugu vakcinaciju jer njima uzimaju polovino od onoga sto meni uvek automatski
uzimaju.
Jako ,jako ruzno i nehumano.

U svakoj radnji, pa i veterinarskoj ambuloanti, trebao bi biti vidno istaknut cenovnik. Vi, kao korisnik usluge, možete nekom prilikom da svratite u bilo koju ambulantu i da pitate za mesto gde je postavljen cenovnik, da ga pogledate, a imate pravo i da tražite račun. Za cenu usluge , takođe, jako je bitno kada ste došli. Danju, noću, vikendom , praznikom , u van radno vreme. Međutim , za cenu usluge je ireleventno da li je pas nađen, rasni ili mešanac i sl. Stvar je lične procene i dobre volje da li ćete vi platiti uslugu za psa kojeg ste našli, odnosno da li će vam i koliki popust dati veterinar,privatnik za takvog psa. Pojedini naši klijenti smatraju da bi u svakom mestu u Srbiji trebala da postoji državna institucija koja bi zbrinjavala napuštene pse.
Iskreno, stav menadžmenta naše ambulante je da se usluge naplaćuju isključivo po cenovniku , vidno istaknutom ne jednom od zidova, bilo da je klijent ,u radno vreme, došao Jugom ili nekakvim džipom. Na žalost, kada do plaćanja dođe, nekako, manje problema bude sa ovim prvima . Možda su racionalniji u zahtevima .... :confused:

Poslednja izmena:
Takodje je jedan od bitnih faktora prilikom formirnja cene i utrosak materijala-nije veterinara isto kostalo da sterilise macku od 2kg i rotvajlerku od 40kg. A ko ce koliko i kome da naplati odredjenu uslugu, to je stvar savesti. Vecina veterinara koje znam (ne svi ali vecina) ce dati neku nizu cenu za spasenu lutalicu koja ceka udomljenje recimo nego recimo za psa koji je namenski kupljen. Svakako ce makar da "pokriju troskove" ali ce svakako gledati da zarade na ovim drugima a ne na prvima.

Znam da Dragan Bacic spada u takve a da su i Magas i Rista otvoreni za tu vrstu saradnje. Ali u ostatku Srbije izvlace makar lekove i potrosni materijal ali u vecem su broju oni koji uzmu i malo preko, "da ih ne bije maler". Ali ovi koje ja poznajem LISTOM vise naplacuju lecenje rasnih zivotinja nego mesanaca.

Novak jeste skuplji, ali u njihovom slucaju to zaista opravdava kvalitet i strucnost. Njihovi smo dugogodisnji pacijenti i imam samo reci hvale za dr Denisa i Dr Zorana, koji su vodeci strucnjaci za ortopediju i rendgen, kao i za celokupan tim, rade 365dana dostupni za hitne intervencije 24h....:worth:

Ja bas i nemam neko pozitivno iskustvo sa njima. Doduse i bila sam samo jednom kod njih i nadam se nikad vise. U pitanju su bile dve stvari na dva psa,jedno odradili vrhunski,a drugo zeznuli nacisto :sad2: do te mere da je bilo pitanje hoce li neko drugi moci da pomogne

Većina veterinara , sa kojima se družim , osvedočenim borcima za prava životinja odobrava popust od 50% na vet. usluge.

Meni uvek uziimaju barem 50% vise, a znaju da skupjam, udomljujem ulicne pse, znaju sve, ali znaju i da zivim u Nemackoj.
Jednog sam psa udomila, cela prica me je kostala ko Petra kajgana jre sam htela po svaku cenu da ga dovedem u Nemacku,
uzela sam ga iz azila Ovcara, bio je boloestan, sugav, veterinar koji9 me savrseno dobro poznaje, uzimao je stostruko,a znao
je sve o psu. Veterniari bi morali da imaju istu tarifu za sve , aii i da placaju porezk, izdaju fiskalni racun.
Ovako si kao advokati taksisti.

veterinar koji9 me savrseno dobro poznaje, uzimao je stostruko,a znao
je sve o psu. Veterniari bi morali da imaju istu tarifu za sve , aii i da placaju porezk, izdaju fiskalni racun.
Ovako si kao advokati taksisti.
Vi , nadam se, imate telefon, pa ako mislite da vam neko nije adekvatno naplatio uslugu, imate pravo da nađete boljeg, bržeg , jeftinijeg itd.
Ljudi , često zaborave koliko košta usluga u vanradnovreme i uz izlazak na teren .
Ukoliko je to slučaj, preporučujem , ubuduće, odlazak veterinaru sa kucom ili macom u radno vreme u ambulantu , uz predhodno zakazivanje. U većini ambulanti proćićete znatno povoljnije nego u nekoj drugoj situaciji. Vrlo je bitno, prilikom formiranja cene, u svakoj branši, da li je klijent imao nekakve "posebne" zahteve i potrebe tokom odvijanja zahvata.

Možda vi,kod kolege imate nekakav specijalan tretman ;)
Znam dosta studenata veterine, veterinara pripravnika ili onih koji nemaju svoju ambulantu koji dođu na kućnu adresu , povoljno. Ali, ovde, govorimo o svim veterinarskim uslugama, uključujući hirurgiju, dijagnostiku i ostalo.

Back