Iskustva sa ginekolozima

evo danas sam saznala od jednekoja radi u privatnoj klinici da je moguće prenošenje kondiloma braziilskom depilacijom jer je ćera jedne poznanice (14 god, sexualno neaktivna) dobila iste da sad ne detaljišem, ali da je to izvor zaraze. E sad mali milion nas to zna iako to nije pričano po sistemu jr znate šta se XY desilo, nego je priča bila o depilacijama, pa je onda ta priča bila samo argument više u korist hladne depilacije
:dash::dash::dash::dash:
:besna::besna::besna:

..brazilka sa 14 godina? :eek:
..ta je neaktivna u lakat.. :roll:

Mozda ja lekarima delujem kao malo retardirana pa me gule :( ali nikad nisam prosla ispod 100 KM i to samo sa ovim pretragama koje si nabrojala. Kad situacija zahteva bilo sta dodatno cene budu ekstremne. Mozda da Socijalno ima neki ugovor sa gin. ambulantama za vas studente?

ma kakav, nemaju oni veze ni ko si ni sta si, kamol da li sam studentja sam uvijek radila samo ovo tako da za ostalo ne znam..
ja sam prije pola godine bila i platila ovoliko..
ako si iz BL, klinika Jelena je kretenska..skupi su ko dragi kamen..

evo danas sam saznala od jednekoja radi u privatnoj klinici da je moguće prenošenje kondiloma braziilskom depilacijom jer je ćera jedne poznanice (14 god, sexualno neaktivna) dobila iste da sad ne detaljišem, ali da je to izvor zaraze. E sad mali milion nas to zna iako to nije pričano po sistemu jr znate šta se XY desilo, nego je priča bila o depilacijama, pa je onda ta priča bila samo argument više u korist hladne depilacije
:dash::dash::dash::dash:
:besna::besna::besna:
Па зар не раде ти козметичари, бразилку, са воском за једнократну употребу?:confused:

Моја козматичарка тај восак одмах баца, не претапа га уопште, тако да је резик раван нули.

Па зар не раде ти козметичари, бразилку, са воском за једнократну употребу?:confused:

Моја козматичарка тај восак одмах баца, не претапа га уопште, тако да је резик раван нули.

Jesi sigurna da ga baca???
Ne znam jos nijednog kozmeticara koji baca topli vosak posle upotrebe. Ne isplati im se sigurno.

100% сам сигурна.
Чак тај восак није исти, онај из топилице, већ восак баш за интимну депилацију.
Нежно розе и нежно зелене боје, и узима га из посебне мале топилице, а лично је предамном бацила више пута у отпад.

Зато ми је баш чудно да неко ради интимну депилацију истим оним воском којим се депилира и све остало, као и то да се тај восак не баца.

ono što mene nervira bilo da je reč o državnim (mnogo više) ili privatnim klinikama (čak i tu h+gde ne bi smelo) je nezaštićenost u smislu da odlazak doktoru ne ostaje samo privatna stvar između pacijenta i doktora.
Ne mislim pri tome samo na ginekologe.
Čak sam imala priliku da slušam komentare o određenoj osobi kako je načisto propala jer joj je krvna slika ubi bože, šećer, holesterol i sl. a da to ta osoba nkije pričala već dotične rade u privatnoj lab. gde se te analize radile

Кад смо код приватности, ево шта се мени десило, мислим да сам то помињала на некој другој теми, али у другом контексту. Игром (несрећног:roll:) случаја, задесило ми се да сам код гинеколога била истог дана када и једна колегиница. Резултате (редовна годишња контрола, папа и вс) сам сазнала телефоном, пошто су били у реду, није било потребе да долазим поново. Колегиница, међутим, отишла је лично по свој резултат и искористила прилику да тражи МОЈЕ РЕЗУЛТАТЕ:eek::dash: "да ми учини".:eek: И добила их је.:eek::evil:Нисам могла да верујем да она себи дозвољава такву слободу, наравно да не да је нисам овластила да тако нешто уради, него ми не би пало на памет да ће да уради тако нешто. А шта рећи за лекаре који су јој ладно дали моје папире? О каквој заштити приватности онда причамо?

За своју докторицу не могу стварно ништа лоше да кажем, увек је била пријатна и предусретљива, али не могу да не приметим да се одједном прегледи заказују на месец-два, док си раније могао да дођеш било кад и будеш други-трећи на реду. Одакле одједном таква гужва?:roll: Али ово са резултатима ме је стварно згрозило - резултате издају сестре, које су иначе и прилично нељубазне:thumbdown: - значи може било ко са улице да их узме, ако зна да си био на прегледу. И није им чак ни звучало чудно како то да неко долази по резултате које сам ја претходно већ сазнала и за које су ми саме рекле да не морам да долазим по њих(а знам да су биле свесне тога, јер је од њих чула да сам ја већ звала).

Шта би било да резултати нису били у реду и да сам дошла на контролу, а да их нисам затекла, нити сазнала - јер су их већ дали неког душебрижнику? Ето, због таквих ствари није чудо да се жене и дан-данас устежу да иду ког гинеколога. Треба да сретнеш неког, па да по "селу" крене злонамерна прича како мора да си трудна/стерилна/инфицирана/на самрти... а ево сад испада да се таквима пружа прилика и да причу поткрепе црно на бело - твојим резултатима! Ужас! Десило ми се једном да ми се код гинеколога обратила потпуно непозната жена, па сам из приче сазнала да она мене зна из фирме. Практично ми је пришла да би ми се правдала зашто је дошла. Шта је мислила да ћу да идем по фирми и причам кога сам срела и да нагађам о дијагнозама?:roll: А ја је нисам знала чак ни из виђења.:think: Ко зна, можда је очекивала неку сочну причу заузврат.:confused:

...a kod ginekologa se inace ide samo ako si trudna
ili imas gljivice ili kondilome ili sifilis...

joj da kako me to nervira! :roll: :)
inace idem privatno posto je uvijek klasican pregled+papa test ali ljetos mi se desilo da sam otisla u Dom Zdravlja... Cim sam usla zene su me odmjerile od glave do pete, kao da sam dosla ne znam ni ja gdje a ne dr, da bi me jedna s vrata pitala "u kom si mjesecu?"...
a ja ko daska... doslo mi da kazem u 8 :lol:
a sestra, kad je uzimala dokumente pita," a sta ti je djevojko?".. pazi molim te, njoj cu reci..

nervira me to dizanje prasine oko odlaska ginekologu,meni je samo osjecaj neugodnosti sto se moram skinuti, a to da li ce neko pomisliti da imam ovo ili ono...briga me!

I ja sam bila šokirana.
Pre 6 meseci bilo 5000, sad 7000, sa svim tim analizama, ali je ipak skupo.

Cicak to je preskupo kod vas... Duplo skuplje nego u Banja Luci..
Kod vas je tacno luksuz otici na obican pregled...
zamisli da trebas raditi jos, recimo status hormona, lijecenje neko mimo ovog redovnog pregleda..
pa 200 eura bi vas izaslo.. strasno!

Poslednja izmena:
Cicak to je preskupo kod vas... Duplo skuplje nego u Banja Luci..
Kod vas je tacno luksuz otici na obican pregled...
zamisli da trebas raditi jos, recimo status hormona, lijecenje neko mimo ovog redovnog pregleda..
pa 200 eura bi vas izaslo.. strasno!

Pa sta bi ti.....Nema...danas samo bogati mogu da se pregledaju a ostali neka crkavaju polako. To ti je demokratija na delu :D

Кад смо код приватности, ево шта се мени десило, мислим да сам то помињала на некој другој теми, али у другом контексту. Игром (несрећног:roll:) случаја, задесило ми се да сам код гинеколога била истог дана када и једна колегиница. Резултате (редовна годишња контрола, папа и вс) сам сазнала телефоном, пошто су били у реду, није било потребе да долазим поново. Колегиница, међутим, отишла је лично по свој резултат и искористила прилику да тражи МОЈЕ РЕЗУЛТАТЕ:eek::dash: "да ми учини".:eek: И добила их је.:eek::evil:Нисам могла да верујем да она себи дозвољава такву слободу, наравно да не да је нисам овластила да тако нешто уради, него ми не би пало на памет да ће да уради тако нешто. А шта рећи за лекаре који су јој ладно дали моје папире? О каквој заштити приватности онда причамо?

За своју докторицу не могу стварно ништа лоше да кажем, увек је била пријатна и предусретљива, али не могу да не приметим да се одједном прегледи заказују на месец-два, док си раније могао да дођеш било кад и будеш други-трећи на реду. Одакле одједном таква гужва?:roll: Али ово са резултатима ме је стварно згрозило - резултате издају сестре, које су иначе и прилично нељубазне:thumbdown: - значи може било ко са улице да их узме, ако зна да си био на прегледу. И није им чак ни звучало чудно како то да неко долази по резултате које сам ја претходно већ сазнала и за које су ми саме рекле да не морам да долазим по њих(а знам да су биле свесне тога, јер је од њих чула да сам ја већ звала).

Шта би било да резултати нису били у реду и да сам дошла на контролу, а да их нисам затекла, нити сазнала - јер су их већ дали неког душебрижнику? Ето, због таквих ствари није чудо да се жене и дан-данас устежу да иду ког гинеколога. Треба да сретнеш неког, па да по "селу" крене злонамерна прича како мора да си трудна/стерилна/инфицирана/на самрти... а ево сад испада да се таквима пружа прилика и да причу поткрепе црно на бело - твојим резултатима! Ужас! Десило ми се једном да ми се код гинеколога обратила потпуно непозната жена, па сам из приче сазнала да она мене зна из фирме. Практично ми је пришла да би ми се правдала зашто је дошла. Шта је мислила да ћу да идем по фирми и причам кога сам срела и да нагађам о дијагнозама?:roll: А ја је нисам знала чак ни из виђења.:think: Ко зна, можда је очекивала неку сочну причу заузврат.:confused:

A šta veliš na rezultate sistematskog koji su dospjeli u ruke dvije koleginice iz administrativne službe...koje su to posle sa slašću čitale i smijale se...ko je imao koliko abortusa i slično...:roll:

Kod ginekologa odlazim u Dom zdravlja(drzavni), u pitanju je zena i divna je. Prvih par puta sam imala milion pitanja i na svako mi je strljivo odgovorila. Idem na redovne kontrole i svaki put mi uradi analizu krvi, bris i na 6 meseci papa test. Kad sedim u cekaonici i ostale pacijentkinje je hvale, sve su zadovoljne. :)

...a kod ginekologa se inace ide samo ako si trudna
ili imas gljivice ili kondilome ili sifilis...

А шта друго?:lol: Мада, не мора ни тада. Трудноћа није болест, а од болести се свако може сам излечити бапским рецептима.:hahaha:

Хехе, најлуђи разлог неодлажења код гинеколога сам чула од девојке којој мама ради у породилишту. Није хтела да иде, чак ни у друге установе, јер се "све сазна", а није желела да јој мама зна да је сексуално активна, или да, не дај боже, има неки проблем. Све док није остала трудна, наравно. Како ли се мама тада шокирала?:think::lol: Иначе, мама јој је скроз кул жена, дефинитивно мање затуцана од ћерке.:confused:

Back