Кад смо код приватности, ево шта се мени десило, мислим да сам то помињала на некој другој теми, али у другом контексту. Игром (несрећног

) случаја, задесило ми се да сам код гинеколога била истог дана када и једна колегиница. Резултате (редовна годишња контрола, папа и вс) сам сазнала телефоном, пошто су били у реду, није било потребе да долазим поново. Колегиница, међутим, отишла је лично по свој резултат и искористила прилику да тражи МОЈЕ РЕЗУЛТАТЕ

"да ми учини".

И добила их је.

Нисам могла да верујем да она себи дозвољава такву слободу, наравно да не да је нисам овластила да тако нешто уради, него ми не би пало на памет да ће да уради тако нешто. А шта рећи за лекаре који су јој ладно дали моје папире? О каквој заштити приватности онда причамо?
За своју докторицу не могу стварно ништа лоше да кажем, увек је била пријатна и предусретљива, али не могу да не приметим да се одједном прегледи заказују на месец-два, док си раније могао да дођеш било кад и будеш други-трећи на реду. Одакле одједном таква гужва?

Али ово са резултатима ме је стварно згрозило - резултате издају сестре, које су иначе и прилично нељубазне

- значи може било ко са улице да их узме, ако зна да си био на прегледу. И није им чак ни звучало чудно како то да неко долази по резултате које сам ја претходно већ сазнала и за које су ми саме рекле да не морам да долазим по њих(а знам да су биле свесне тога, јер је од њих чула да сам ја већ звала).
Шта би било да резултати нису били у реду и да сам дошла на контролу, а да их нисам затекла, нити сазнала - јер су их већ дали неког душебрижнику? Ето, због таквих ствари није чудо да се жене и дан-данас устежу да иду ког гинеколога. Треба да сретнеш неког, па да по "селу" крене злонамерна прича како мора да си трудна/стерилна/инфицирана/на самрти... а ево сад испада да се таквима пружа прилика и да причу поткрепе црно на бело - твојим резултатима! Ужас! Десило ми се једном да ми се код гинеколога обратила потпуно непозната жена, па сам из приче сазнала да она мене зна из фирме. Практично ми је пришла да би ми се правдала зашто је дошла. Шта је мислила да ћу да идем по фирми и причам кога сам срела и да нагађам о дијагнозама?

А ја је нисам знала чак ни из виђења.

Ко зна, можда је очекивала неку сочну причу заузврат.