Iskrenost...

Kada kazem ogovaranje, mislim na to da odvratne stvari koje nisu istinite prichash o ljudima oko sebe. Mislim, kad kazesh da se neka riba bzvz obukla, to nije ogovaranje vec tvoje lichno mishljenje... Ogovaranje je mnogo "opasnije".

Tinar:
Kada kazem ogovaranje, mislim na to da odvratne stvari koje nisu istinite prichash o ljudima oko sebe. Mislim, kad kazesh da se neka riba bzvz obukla, to nije ogovaranje vec tvoje lichno mishljenje... Ogovaranje je mnogo "opasnije".
mogu i istinite stvari koje pricamo o drugima da budu ogovaranje. recimo, pricas nekom iza ledja nesto sto se JESTE desilo, ali svoju verziju (recimo vase svadje) koja ne mora biti istinita.

Eto, ja sa ponosom mogu da kazem da skoro nikada nikoga ne ogovaram 8).

Razlog?
Ogovaranje mi se ne gadi, ogovaranje me smara.
A, kada sam ja u pitanju, mnogo teze cu se odluchiti na neshto shto me smara, nego na neshto shto mi je odurno.

sto se te iskrenosti tice,ne volim da lazem kada me neko otvoreno pita,ali zbog odrzavanja medjuljudskihodnosa :lol: znam da precutim istinu....u smislu da ako mi se ne svidja necija nova frizura,necu lagati da mi se svidja vec cu cutati i izbegavati temu.mrzim kada se neko sav otopi i kaze "jao super ti stoji,nikad nisi bolje izgledao/la" a kada se osoba okrene i ode ovaj bude u fazonu "gle sta je ovaj/ova od sebe uradio/la".a ako me neko otvoreno pita,uglavnom kazem kako to i nije bas po mom ukusu i kako mislim da bolje izgleda sa necim drugim...bla,bla...sto meni i nije problem jer mi se ukus stvarno razlikuje od vecine ljudi koje poznajem,pa sve i da hoce ne mogu da me provale kada mi je nesto stvarno jako ruzno,a kada stvarno nije po mom ukusu.
nikada necu nesto reci onako uvredljivo ma sta mislila,jer nam kako istina moze da boli.ako nekome vec kazes sta mislis nekako mi je bolje to uraditi suptilno.a sad sto neki ljudi jednostavno nece da te shvate:roll:

Mislim da vecina nas jednostavno ne moze bez ogovaranja.
Ali onog glupog ogovaranja.
Ne mislim na ono ozbiljnije.
A sto je najveca fora,devojcice/devojke/zene vaze za osobe koje ogovaraju.
Heh,ali zato ja na letovanju,ulazim u sobu od decka i njegova dva druga.
Znate kako tek oni ogovaraju!:) zeznuli su i nas :)
Tako da je verovatno svakom potrebno to glupo ogovaranje.
A sto se tice onih ~ozbiljnijih~...
To je jednostavno glupo..
A najvise mrzim kada se dve drugarice posvadjaju i onda sledi ogovaranje fazon JAOJ ONA RADI OVO,JAOJ ONA RADI ONO... :roll:
Opet-ima nas raznih...

U redu onda, samo su momci sa kojima se druzim trachare... :roll: Ajde sad. Ne, nego kad momci komentarishu to nije ni tracharenje ni ogovaranje, jer ti izrazi su samo za zenske... :wink:

Back